Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου


  
Συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου
Με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Ευ. Βενιζέλος, παραμονές της υπουργικής σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη......

Οι πολιτισμοί της Μεσογείου συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη

Οι πολιτισμοί της Μεσογείου συναντιούνται στη Θεσσαλονίκη

Στη Μεσόγειο του πολιτισμού, της ιστορίας, της οικονομικής κρίσης, αλλά και των μεγάλων λαϊκών εξεγέρσεων, στρέφει το βλέμμα της η 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Τη διοργανώνει από τις 18 Σεπτεμβρίου ώς τις 18 Δεκεμβρίου το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΚΜΣΤ) μαζί με την «Κίνηση των 5.....

ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Παραιτείται την 1η Σεπτεμβρίου από τον Επισκοπικό Θρόνο της Ζακύνθου ο Μητροπολίτης κ.κ.Χρυσόστομος, στηρίζοντας την απόφασή του στο γεγονός ότι άγει 35ετία στο αρχιερατικό αξίωμα και πλήρη 50ετία από τη μοναχική κουρά και την χειροτονία του σε...

Δεν θα πολιτευτεί τελικά ο Δ. Σταμάτης


Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, ούτε θα συμπεριληφθεί στο... ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ o Δημήτρης Σταμάτης. O στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. μετά από εκτενή συζήτηση που είχε μαζί του πρόσφατα κατέληξε στην απόφαση αυτή κρίνοντας ότι έτσι θα ηρεμήσουν τα εσωκομματικά πνεύματα όσων....

Τα φιλαράκια πήγαν για ψάρεμα


Μερικούς μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2012 ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν επέδειξαν την ενότητά τους στη διάρκεια μιας ημέρας ανάπαυλας στον ποταμό Βόλγα...

Οικονομική κρίση στον Παναθηναϊκό…


Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε ο Δημήτρης Γόντικας, τονίζοντας πως προτεραιότητα για την ομάδα αποτελεί η είσοδος στους ομίλους του Europa league.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μίλησε...

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την 3η Σεπτέμβρη

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και με τη συμμετοχή του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη θα πραγματοποιηθεί αύριο, πριν τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
Αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η προετοιμασία της Εθνικής Συνδιάσκεψης...

Η απάντηση των συνδικαλιστών των ΕΛΤΑ


Με νόμιμο τρόπο, βάσει των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που έχουν υπογραφεί με τη διοίκηση, έγιναν οι επιχορηγήσεις προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλόπουλος, απαντώντας στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στο οποίο διαπιστώνονται παράνομες, επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, τη χρονική περίοδο 1999-2010.

Ολοκληρώνεται η πορεία των «αγανακτισμένων» της Κύπρου


Ολοκληρώνεται σήμερα η πορεία τριακοσίων χιλιομέτρων που κάνουν οι «αγανακτισμένοι» πολίτες της Κύπρου, στη μνήμη των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου. Η πορεία θα καταλήξει μπροστά στο προεδρικό μέγαρο.

Η πορεία άρχισε την περασμένη Πέμπτη από την Πάφο και πέρασε από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και από πολλά χωριά, καθώς και από το σημείο της έκρηξης στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης".

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη συνταξιοδότηση συζύγων, γονέων και αδελφών αναπήρων


Οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 37 του νομοσχεδίου «Αναμόρφωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης», που ρυθμίζει μεταξύ άλλων θέματα συνταξιοδότησης αναπήρων συζύγων, γονέων και αδελφών εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.
Οπως διευκρινίζει το υπουργείο, η ισχύς της παρ. 1 του άρθρου 37 του νόμου αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσής του. Στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης εμπίπτουν και τα πρόσωπα που έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης ως γονείς ή σύζυγοι αναπήρων και πριν την έναρξη ισχύος του νόμου, δεν έχει εκδοθεί όμως οριστική απόφαση συνταξιοδότησης γι αυτούς. Οι εκκρεμείς αυτές αιτήσεις θα κριθούν με βάση τις προϋποθέσεις που θέτει η νέα διάταξη.
Οσον αφορά στις συζύγους αναπήρων οι προϋποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά για τη συνταξιοδότηση είναι:

Στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα των προκαταρκτικών εξετάσεων για στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές


Διαθέσιμα στο διαδίκτυο είναι από σήμερα τα στοιχεία των υποψηφίων που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Σχολών, των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όσοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις της Γενικής Σειράς ή των Ειδικών Κατηγοριών μπορούν να ενημερωθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://results.minedu.gov.gr/katalliloi_mil.php πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα πρώτα αρχικά γράμματα των ονομαστικών τους στοιχείων (επώνυμο-όνομα-πατρώνυμο-μητρώνυμο) με κεφαλαία.

ΕΕ: Να μην κλείσουμε την πόρτα σε ευρωομόλογο


Την ικανοποίησή της για τις προτάσεις που υιοθέτησαν χθες η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις αυτές συνιστούν ένα περαιτέρω βήμα προς την οικονομική ολοκλήρωση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί τόνισε κατ' αρχήν ότι η ιδέα της έκδοσης ευρωομολόγων είναι “πολύ ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη”, καθώς κινείται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης. 

Δώρισε και δεύτερο ασθενοφόρο


Ο 83χρονος, Νικόλαος Ξενιτίδης από τη Θεσσαλονίκη δώρισε στο δήμο Καλαμαριάς, ένα νέο υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο για επείγοντα περιστατικά, ασθενοφόρο.

Ο δωρητής, στην ειδική τελετή παράδοσης- παραλαβής που διοργανώθηκε, σήμερα, Τετάρτη,παρουσία του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, παρότρυνε τους έχοντες και κατέχοντες να βάλουν το χέρι στη τσέπη τους για παρόμοιες πράξεις αλληλεγγύης.

Σκηνικό τουρκικής απόβασης σε ελληνικό νησί


Ένα ατύχημα σε στρατιωτική άσκηση αποκάλυψε τουρκικό σχέδιο για απόβαση σε ελληνικό νησί. Τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί που παρακολουθούσαν την άσκηση

Σε φιάσκο κατέληξε η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου.
Από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν δεκαπέντε Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες.
Ένα από τα βλήματα, αντί να πλήξει κάποιον από τους στόχους, κατέληξε στην εξέδρα, όπου παρακολουθούσαν την άσκηση οι επιτελείς.

Νέες απειλές από την Άγκυρα για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ


Προκλητικός ο τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ ΓιλντίζΑπειλών συνέχεια από την Άγκυρα σχετικά με την απόφαση της Λευκωσίας να ξεκινήσει υποθαλάσσιες έρευνες για την εύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρέσβη στη γείτονα Φράνσις Ριτσιαρτνόνε, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ σε συνέντευξή του, έστειλε απειλητικό μήνυμα ότι «δεν πρέπει να γίνονται πειράματα με την αποφασιστικότητα της Άγκυρας». 

Δύο δικογραφίες για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας


Για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας κατηγορούνται δύο άτομα, στην Κοζάνη και τη Βέροια, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οδηγίες για συγχωνεύσεις οικογενειακών μερίδων


Οδηγίες για συγχωνεύσεις οικογενειακών μερίδων
Οδηγίες για τις συγχωνεύσεις οικογενειακών μερίδων μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο στους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, με το Ν. 3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης» συνενώνονται σε ενιαίο Δήμο πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, οι εδαφικές περιφέρειες των οποίων αποτελούν πλέον τις δημοτικές ενότητες του νέου Δήμου.

Ανασύνθεση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων


Ανασύνθεση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων
Στην ανασύνθεση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) προχώρησε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με σχετική απόφαση που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και υπεγράφη από τον Γ.Παπανδρέου στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων μετέχουν ως πρόεδρος, ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ως μέλη οι υπουργοί Εξωτερικών, Περιβάλλοντος, Υποδομών και Πολιτισμού.

Τσάβες: "Παίρνω όλες τις καταθέσεις της χώρας μου από ΗΠΑ και Ευρώπη"


Πρόκειται για καταθέσεις δισεκατομμυρίων και όπως είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ίσως τις μεταφέρει από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε τράπεζες χωρών όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία.


Ο βουλευτής Χούλιο Μοντόγια δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Globovision ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών της Βενεζουέλας και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας που αποκαλύπτουν σχέδια για τη μεταφορά περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων καταθέσεων της Βενεζουέλας σε μετρητά σε χώρες με ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες που είναι φιλικότερες απέναντι στην πολιτική του Τσάβες.

Ανακαλούνται από την αγορά σοκολάτες Carrefour


Ανακαλούνται από την αγορά σοκολάτες Carrefour μετά τον εντοπισμό σκουληκιών σε παρτίδες που διατίθεντο σε καταστήματα της Carrefour Μαρινόπουλος στην Κύπρο.
Ανακαλούνται από την αγορά σοκολάτες Carrefour
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους κωδικούς:
1) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ CARREFOUR 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137772 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 17/02/2012 - C6.
2) ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΥΡΗ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ CARREFOUR 100 ΓΡ, με γραμμικό κώδικα (barcode): 5204239137789 και αριθμό παρτίδας και ημερομηνία λήξης 20/01/2012 - B6.

Το μαύρο φθινόπωρο της οικονομίας


Την ταχεία επιδείνωση της κατάστασης στην πραγματική οικονομία έρχεται να επιβεβαιώσει η έκρηξη των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών τον Ιούλιο, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την ύφεση το β' τρίμηνο και την αύξηση της ανεργίας σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάιο.
Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις επιχειρηματιών, τραπεζιτών και άλλων παραγόντων της αγοράς που δεν διαβλέπουν φως στο τούνελ της οικονομίας τους επόμενους μήνες, παρά τη διαφαινόμενη αύξηση του τουρισμού από το εξωτερικό και των εξαγωγών.
Οι ίδιοι παραπέμπουν στη συμπίεση της ζήτησης, λόγω της ακολουθούμενης περιοριστικής πολιτικής, και στην αδυναμία των τραπεζών να αυξήσουν τις πιστώσεις προς την οικονομία, καθώς δεν διαθέτουν επαρκή ρευστότητα, αφού δεν έχουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και οι καταθέσεις τους έχουν μειωθεί κατά 20 δισ. ευρώ και πλέον στο α' εξάμηνο.

Παράνομες επιχορηγήσεις στο Σωματείο εργαζομένων ΕΛΤΑ


Παράνομες επιχορηγήσεις στο Σωματείο εργαζομένων ΕΛΤΑ
Πόρισμα ανάλογου περιεχομένου με εκείνο για τις επιχορηγήσεις στη ΓΕΝΟΠ συνέταξε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζής, αυτή τη φορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων ΕΛΤΑ.
Στο πόρισμά του διαπιστώνει ότι οι επιχορηγήσεις ύψους 3,7 εκατ. ευρώ στην Ομοσπονδία (από το 1999-2010) ήταν παράνομες και αντίθετες με τη νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την ενίσχυση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις διοικήσεις.

Τι φέρνει πιθανή κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα ακίνητα

Ιδιαίτερα θετικά αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος, κατʼ επέκταση η κτηματαγορά, την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στις αγοραπωλησίες (όχι κύριων) νεόδμητων κατοικιών και στην αντιπαροχή, μέτρο που είχε τεθεί σε εφαρμογή το 2006 επί υπουργίας Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Όπως δηλαδή, προβλέπει ο υφιστάμενος νόμος, εάν οι κατασκευαστές μέσα σε μία πενταετία από την έκδοση της οικοδομικής άδειας δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν τα ακίνητά τους, πληρώνουν ΦΠΑ αυτοπαράδοσης, επειδή το κράτος θεωρεί ότι κάνουν χρήση αυτών.

Με άλλα λόγια, από τέλος του έτους για ακίνητα που παραμένουν απούλητα για μία πενταετία και υπάγονται στο ΦΠΑ (έχουν οικοδομική άδεια από 1.1.2006), οι κατασκευαστές θα πρέπει να πληρώσουν υψηλότατους φόρους.

Βρήκε νεκρό τον γιο του από ναρκωτικά


Βρήκε νεκρό τον γιο του από ναρκωτικά
Νεκρό βρέθηκε, λίγο μετά τις 07:00 το πρωί, από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών ένα ζευγάρι σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Ιούς 121 στα Πετράλωνα.
Τραγική φιγούρα ο πατέρας που ανακάλυψε το μακάβριο θέαμα, με την κόρη του να κείτεται νεκρή δίπλα από χρησιμοποιημένες σύριγγες.

Στο σημείο μετέβησαν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Πετραλώνων για την προανάκριση.


ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ. Τέσσερα «αγκάθια» για την εξυγίανση της ΕΡΤ

Το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αν και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν διευκρινιστεί όλες οι πτυχές του.
Ο υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της ΕΡΤ
Το τελικό σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ αναμένεται να παρουσιαστεί την Πέμπτη στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, αν και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν διευκρινιστεί όλες οι πτυχές του.

«Ανοίγει διασκελισμό» η κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις


Συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για τις μεταρρυθμίσειςΟι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν, με βάση και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την Πέμπτη.

Ενόψει και της έλευσης του κλιμακίου της τριμερούς, η κυβέρνηση καλείται να «ανοίξει διασκελισμό» στις μεταρρυθμίσεις, κάτι που θα σημειώσει και ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας την ανάγκη να προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό όλες οι απαιτούμενες αλλαγές π
ροκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. 

Βάσεις 2011: στα σχολεία στις 25 Αυγούστου


Βάσεις 2011 στα σχολεία στις 25 Αυγούστου
Η ανακοίνωση των βάσεων 2011 αναμένεται στις 25 του μήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακόμα και οι σχολές υψηλής ζήτησης θα κάνουν «βουτιά», ενώ άνοδος των βάσεων αναμένεται σε όσες σχολές εξασφαλίζουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Με βάση τα στατιστικά, οι βάσεις θα πέσουν έως και 700 μόρια, ενώ όσοι έγραψαν 18.000 μόρια θα μπορούν να μπουν στη σχολή της προτίμησής τους.

Συρία - Τουρκία: στα πρόθυρα της ρήξης οι σχέσεις τους! Ισχυρές στρατιωτικές μονάδες μετακινούνται στη φλεγόμενη μεθόριο


Συρία - Τουρκία: στα πρόθυρα της ρήξης οι σχέσεις τους
Οι Σύροι εκαναν αρχικά το χατίρι στον βόρειο συμμαχο τους κι εφυγαν από την Χάμα (φωτό), αλλά η νεα σφοδρότατη επίθεση τους τα τελευταία 24ωρα στην Λατάκεια βάζει φωτιά στις σχέσεις τους με την Τουρκία, που δείχνει πλέον να σκέφτεται σοβαρά ακόμη και στρατιωτικές λυσεις.


Αθήνα
Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί για την κατάσταση στα σύνορα Σύριας και Τουρκίας - αφού ναι μεν το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία περί δημιουργίας ουδέτερης «ζώνης ασφαλείας» («buffer zone») μεταξύ των δύο χωρών, από τα τουρκικά στρατεύματα (είδηση που είχε νωρίτερα το αγγλόφωνο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk), αλλά κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει το γεγονός της μετακίνησης ισχυρών στρατιωτικών μονάδων κατά μήκος της φλεγόμενης μεθορίου. 

ΛΟΝΔΙΝΟ: Απέτρεψαν επίθεση σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις

Φωτογραφία αρχείου από πρόσφατες συλλήψεις υπόπτων
Eπίθεση εναντίον τοποθεσίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο απέτρεψε η βρετανική αστυνομία, αφού εντόπισε μηνύματα στο Twitter και την υπηρεσία μηνυμάτων του Blackberry, όπως αποκάλυψε αξιωματούχος της Σκότλαντ Γιαρντ


Στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα "λάβαμε μέσω Twitter και BBM - η υπηρεσία μηνυμάτων του Blackberry - πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ολυμπιακή τοποθεσία Ουέστφιλντ - εμπορικό κέντρο στο δυτικό Λονδίνο - και η Όξφορντ Στριτ θα ήταν στόχος", δήλωσε η Λιν Όουενς.
Η ίδια δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που θα γίνονταν στόχος.

Στο στάδιο της επεξεργασίας το πρόγραμμα. 25.000 άνεργοι θα προσληφθούν στους ΟΤΑ


Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και τον ΟΑΕΔ, προωθεί πρόγραμμα για την πρόσληψη 25.000 ανέργων στους ΟΤΑ κατά την τριετία 2012-2015. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα επιλέγονται από τις λίστες ανέργων του τοπικού ΟΑΕΔ, δεν θα μπορούν να εργαστούν πάνω από 135 ώρες το χρόνο και θα προσλαμβάνονται για έργα αυτεπιστασίας, και θα αφορούν κυρίως ειδικότητες του κατασκευαστικού τομέα.

Δεν την αντέχει τόση λιτότητα η Ευρώπη

Δεν την αντέχει τόση λιτότητα η Ευρώπη
Οι δείκτες ανάπτυξης μαρτυρούν πως η "συνταγή" εξόδου από την κρίση δεν είναι η λιτότητα.
Οι Ιταλοί ήταν καταχρεωμένοι. Οι Γάλλοι εκτεθειμένοι στο ελληνικό χρέος και με έντονους τριγμούς στον τραπεζικό κλάδο. Αφού η κρίση όμως έβαλε φρένο στην "ατμομηχανή" της Ευρώπης Γερμανία μάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε. 
 
Πόσο μάλλον, όταν παρά τα καμπανάκια των μακροοικονομικών στοιχείων Μέρκελ και Σαρκοζί δε διαγιγνώσκουν την ανάγκη "ευρωπαϊκής λύσης" με την έκδοση ευρωομολόγου!

Με βάση το σύνολο της περιουσίας «Κόβεται» το ΕΚΑΣ σε περίπου 15.000 δικαιούχους


Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) επανακαθορίζει εγκύκλιος που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Βάσει της απόφασης αλλάζουν οι κλίμακες για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ γίνονται αυστηρότερες, γεγονός που συνεπάγεται έως 15.000 λιγότερους δικαιούχους. 


Η υπουργική απόφαση εστάλη στα ασφαλιστικά ταμεία, «ούτως ώστε να επιτευχθεί η δικαιότερη και ορθολογικότερη καταβολή του επιδόματος», όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Λαοθάλασσα στη πισίνα


Σε αυτή την πισίνα απαγορεύονται οι βουτιές και το κολύμπι δεν είναι και τόσο εφικτό, αφού με μια κίνηση θα χτυπήσετε τον διπλανό σας!
Η εν λόγω γιγαντιαία πισίνα, γνωστή ως «Dead Sea» βρίσκεται στη Κίνα και έχει αρμυρό νερό.

Το άγγιγμα του τρόμου


Συναγερμός σήμανε στον κατάμεστο σιδηροδρομικό σταθμό Ostbahnhof του Βερολίνου όταν μια ταραντούλα βγήκε από χειραποσκευή που είχε εγκαταλειφθεί μέσα σε βαγόνι τρένου.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ένας 20χρονος Γερμανός, ο οποίος είχε επιστρέψει από ταξίδι στο Μαλί και την Μοζαμβίκη, είχε ξεχάσει την τσάντα μέσα στο τρένο που είχε κατεύθυνση από το αεροδρόμιο.

Χωρίς Ίβιτς με Καρπάτι ο ΠΑΟΚ


Θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα υπέστη ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος δε θα μπορέσει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στα δύο παιχνίδια των πλεί οφ του Europa League, με αντίπαλο την Καρπάτι Λβιβ.

Ακόμα δεν υπολογίζονται οι επίσης τραυματίες Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Θανάσης Παπάζογλου, που ακολούθησαν σήμερα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και θεραπεία.

Σαν Σήμερα...


17 Αυγούστου
Γιορτάζουν: Μύρων
  • Γεγονoτα

1807: Το «Κλέρμον», το πρώτο πλοίο που κινείται με ατμό και κατασκευάστηκε από τον Ρόμπερτ Φούλτον, κάνει το παρθενικό του ταξίδι στον ποταμό Χάτσον.
1896: Η Μπρίτζετ Ντρίσκολ είναι το πρώτο θύμα από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Χτυπήθηκε στο Κρύσταλ Πάλας του Λονδίνου από αυτοκίνητο που έτρεχε με ταχύτητα 6,4 χιλιομέτρων.
1972: Η Ολυμπιακή Επιτροπή αποφασίζει τον αποκλεισμό της Ροδεσίας από τους 20ούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, μετά την πίεση των κρατών που απειλούν με μποϊκοτάζ.

Πως τα 12 εκ.ευρώ τον...κατέστρεψαν!

Πριν από τρία χρόνια ο Michael Carroll ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος τουλάχιστον στην Αγγλία. Ο 28χρονος Βρετανός, ο οποίος εργαζόταν στον δήμο της περιοχής του ως οδηγός απορριμματοφόρου κέρδισε 9,7 εκατομμύρια λίρες (12 εκατομμύρια ευρώ), παίζοντας Λόττο. Παρόλο που η τύχη του χαμογέλασε, ο ίδιος όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά ένα τόσο μεγάλο ποσό, με αποτέλεσμα να ζει πλέον μόνο με τα χρήματα από το επίδομα ανεργίας. 

Κυνήγι: τα τέλη έκδοσης αδειών ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ


Τα τέλη έκδοσης αδειώνκυνηγιού για το κυνηγετικό έτος 2011-2012 καθόρισε το ΥΠΕΚΑ με σχετική απόφαση.
Ειδικότερα για τους κυνηγούς αναγνωρισμένων συνεργαζόμενων απότο ΥΠΕΚΑ κυνηγετικών συλλόγων τα τέλη καθορίζονται ως εξής:
-Τέλη τοπικής άδειας κυνηγιού 10 ευρώ
-Τέλη περιφερειακής άδειας κυνηγιού 30 ευρώ
-Τέλη γενικής άδειας κυνηγιού 60 ευρώ.

ΟΗΕ: Δέκα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στην Αιθιοπία


Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θανάτων Σομαλών προσφύγων σε καταυλισμούς στην Αιθιοπία, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, κυρίως εξαιτίας του υποσιτισμού και της ιλαράς.

«Κατά μέσον όρο 10 παιδιά μικρότερα από 5 ετών πεθαίνουν καθημερινά» από τον Ιούνιο, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η οποία επισημαίνει ότι «ο αριθμός των θανάτων έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα ανάμεσα στους νεοφερμένους». 

Τουρισμός: «Κλειδώνει» ο στόχος για το 10%


Ρόδος και Κως κρατούν τα «ηνία» της ανόδου. Ποιοι άλλοι προορισμοί ακολουθούν.
Θερμό το φετινό καλοκαίρι, «θερμότατο» και το σχεδόν διψήφιο ποσοστό των αφίξεων των τουριστών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του επταμήνου Ιανουαρίου - Ιουλίου, το οποίο και «κλείδωσε» στο 9,95%, γεγονός που αποδεικνύει ότι η χώρα μας δεν έχει χάσει ακόμα τους πιστούς της ξένους επισκέπτες.
Σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά, πολιτικά, αλλά και κοινωνικά συγκυρία, οι τουριστικοί φορείς επιβεβαιώνονται για τις αρχικές τους εκτιμήσεις, οι οποίες περιλάμβαναν το στόχο του 10%, ο οποίος και επιτεύχθη.

Μοιραία συνάντηση για Βρετανό τουρίστα


Τραγικό θάνατο βρήκε χθες ένας Βρετανός τουρίστας στις Σεϋχέλλες, ύστερα από επίθεση καρχαρία, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας. Ο άτυχος άνδρας απολάμβανε το μπάνιο του στην παραλία Άνς Λέιτζιο στο νησί Πέισλιν, όταν του επιτέθηκε ένας καρχαρίας έξι μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, «The Daily Telegraph», ο 30χρονος άνδρας ονομάζεται Ian Redmond.

Νέα τιμολογιακή πολιτική από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Εισιτήρια που θα αρχίζουν από 9 ευρώ αλλά και εκπτώσεις σε περίπτωση καθυστερήσεων, οι οποίες θα κυμαίνονται από 25% έως 75%, είναι μερικές μόνο από τις προσφορές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Κυριακή, 21 Αυγούστου, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η κίνηση του επιβατικού κοινού.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική αφορά κυρίως στον σιδηροδρομικό άξονα:

Ενισχύστε το σήμα του WiFi με ένα κουτάκι μπύρας


Ενισχύστε το σήμα του WiFi με ένα κουτάκι μπύρας (1)
Δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε το σήμα του WiFi με ένα απλό κουτάκι μπύρας.

Οι αντιδράσεις στα μηνύματα που έστειλαν Μέρκελ και Σαρκοζί


Οι αντιδράσεις στα μηνύματα που έστειλαν Μέρκελ και Σαρκοζί
«Μπορεί η συζήτηση για το ευρωομόλογο να μην έχει ωριμάσει, αλλά ο νέος ρόλος του EFSF είναι κάτι πολύ σημαντικό, πρακτικό και συγκεκριμένο» αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Μέρκελ-Σαρκοζί στο Παρίσι.

Όπως αναφέρουν «η θετική όψη του μηνύματος που έστειλαν η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σήμερα είναι:

Συνεχίζεται η δίκη για το Helios


Έξι χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό Αττικής του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας Helios, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 121 άνθρωποι και στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας συνεχίζεται η δίκη στελεχών της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εφημερίδα "Καθημερινή" Κύπρου αποκάλυψε ότι επτά άτομα της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου δεν διώχθηκαν μέχρι τώρα ποινικά, παρά το γεγονός ότι στα άτομα αυτά απέδωσε ποινικές ευθύνες η Μονομελής Διερευνητική Επιτροπή, η οποία διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Μάιο του 2006. 

Barroso: "Βήμα προόδου" οι προτάσεις Merkel -Sarkozy

Οι προτάσεις των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας για την οικονομική διακυβέρνηση είναι ένα "ευπρόσδεκτο βήμα προόδου" προς τον στενότερο συντονισμό της οικονομικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ, αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso σε κοινή δήλωση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Olli Rehn.

"Οι προτάσεις που παρουσίασαν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Sarkozy και η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel αποτελούν ένα ευπρόσδεκτο βήμα προόδου στις κοινές μας προσπάθειες να ενισχυθεί η οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ", σημειώνεται στην ανακοίνωση.