Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος : ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Γιώργος ΠαναγιωτακόπουλοςΤο μέλλον της προοδευτικής παράταξης και οι τελευταίες εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη συνδικαλιστικά και κοινωνικά, που προέρχονται από τον ευρύτερο δημοκρατικό και σοσιαλιστικό χώρο.
Μετά από εξαντλητική συζήτηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

Παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη: Φτάσαμε στην ώρα μηδέν - Ανυπαρξία πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση από τον Μίκη Θεοδωράκη: Φτάσαμε στην ώρα μηδέν - Ανυπαρξία πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑΕίναι φανερό ότι φτάσαμε πλέον στην ώρα μηδέν, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. 
Αναλυτικά η δήλωσή του όπως αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα:

Ευ. Βενιζέλος : Μαθήματα από την κρίση και το ελληνικό παράδειγμα

o-benizelos-bgainei-mprosta-idruontas-think-tank.w_l.jpgΣτην επιρροή που άσκησε και ασκεί  η οικονομική κρίση στην ίδια τη φύση του κράτους στην Ευρώπη και συνακόλουθα στη διεργασία της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι αφιερωμένη εκτενής επιστημονική μελέτη του Ευάγγελου Βενιζέλου που δημοσιεύεται από το Center for European Policy Studies

Λεβέντης: Ο Τσίπρας συμπεριφέρεται όπως οι τύραννοι πριν καταρρεύσουν

leventis«Eτσι φέρονται οι τύραννοι λίγο πριν καταρρεύσουν» σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης την ομιλία Τσίπρα στο υπουργικό Συμβούλιο.
Η ανακοίνωση της Ενωσης Κεντρώων αναφέρει αναλυτικά:

Οδυσσέας: 900.000 θέσεις εργασίας αναζητούν πατρίδα στην Ευρώπη

konstantinopoulos-odys.jpgΕν μέσω διαπραγματεύσεων, διαδηλώσεων, μπλόκων για το Ασφαλιστικό και εκλογολογίας, η Κυβέρνηση δεν αναζητά την ουσιαστική απάντηση για το Ασφαλιστικό που είναι οι επενδύσεις και οι νέες θέσεις εργασίας.
Μια από αυτές τις ευκαιρίες είναι η Ελλάδα να γίνει προορισμός και έδρα παραγωγής λογισμικού.
Τα τελευταία χρόνια η ζήτηση μηχανικών παραγωγής λογισμικού και

ΠΑΣΟΚ: Για τα προβλήματα ούτε λέξη, από το στόμα του Αλέξη

auth.jpgΑπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας ούτε λέξη…. από τον Αλέξη!
Μια από τα ίδια ακούσαμε και σήμερα από τον Πρωθυπουργό

Dianeosis : Ευρωπαικά Xρήματα Στην Ελλάδα

Το ΕΣΠΑ 2007-2013 σε αριθμούς -Πώς χρησιμοποιήθηκαν τα 20,1 δισ. από τα ευρωπαϊκά ταμεία [πίνακες]Το πως έχει εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τα  κονδύλια ύψους 20,1 δις ευρώ που έχει απορροφήσει από τα ευρωπαϊκά ταμεία, καταγράφεται σε έρευνα του οργανισμού ΔιαΝΕΟσις.
Στην έρευνα αποτυπώνεται η κατανομή των κονδυλίων, τα έργα που

4 τηλεοπτικές άδειες σε διαγωνισμό fast track προωθεί ο Παππάς

nikos-pappasΜετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών τόνισε πως ο διαγωνισμός που θα κάνει η κυβέρνηση θα είναι fast track.
Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αύριο κατατίθεται και ψηφίζεται διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες

Η Κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες που θα κατέβουν στην Αθήνα

ypourgikoΣτη διαβεβαίωση πως δεν θα μπει την Παρασκευή στην Αθήνα κανένα τρακτέρ με αγρότες προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, αμέσως μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.
Αντίθετα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα επιμείνει στον

Το σχέδιο της αστυνομίας για τους αγρότες -Πώς θα τους «υποδεχθεί» στην Αθήνα

(EUROKINISSI)Tα τρακτέρ δεν πρόκειται να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας, διαμηνύει η αστυνομία, που προετοιμάζεται για τον τρόπο που θα «υποδεχθεί» τους αγρότες την Παρασκευή, στην κάθοδό τους προς την πρωτεύουσα.
Ο τελικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις που θα κάνουν τελικά οι

Δωρεάν νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανασφάλιστους

Ξεκινά αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση των διατάξεων του υπουργείου Υγείας που είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.
Τους βασικούς άξονες  ρυθμίσεων του «παράλληλου προγράμματος» στην Υγεία, προσδιόρισε μιλώντας στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο» ,  ο αναπληρωτής

Βρήκαν τον δολοφόνο του 23χρονου στην Πέλλα μετά από 18 χρόνια - Ήταν ο εραστής του

Βρήκαν τον δολοφόνο του 23χρονου στην Πέλλα μετά από 18 χρόνια - Ήταν ο εραστής τουΩς δράστης συνελήφθη ένας 53χρονος -σήμερα- Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα από τις Δικαστικές Αρχές της Έδεσσας. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή Έδεσσας. 

υπόθεση, έφερε στο «φως» η νέα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκαλούμενη

Ταξίδι ελπίδας για την Ντένια Παράσχη στις ΗΠΑ

Ταξίδι ελπίδας για την Ντένια Παράσχη στις ΗΠΑΗ περίπτωσή της συγκίνησε το πανελλήνιο. Η 28χρονη Ντένια Παράσχη από τη Ζάκυνθο, διαγνώσθηκε από σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά και γνωστοποίησε το σοβαρό πρόβλημά της μέσω των social media προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για τη πολυδάπανη

Θετικοί οι κοινωνικοί φορείς για το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών

Με την ακρόαση φορέων συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Κατά τις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των φορέων αναγνώρισαν ότι η σύσταση Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών που προβλέπει