Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΚΕ : οσα λεει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμοστούν ουτε τη δευτέρα παρουσία

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του, απαντώντας στην παρατήρηση ότι «το ΚΚΕ φαίνεται να μην θέλει να φύγει η κυβέρνηση» είπε ότι μέσω της ισχυροποίησης του ΚΚΕ ο λαός πρέπει να εκφράσει την οργή του και να καταδικάσει όχι μόνο την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να καταδικάσει και τις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση με το

Την Πέμπτη η οικονομική ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ

Την Πέμπτη θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ, οι κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 313.392 ευρώ σε 116 παραγωγούς, για προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ).
Η πληρωμή αφορά μεταξύ άλλων ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου και για απώλεια εισοδήματος λόγω

Σε 200.000 συνταξιούχους θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ-Ποιοι το παίρνουν

Σε 195.897 ανέρχονται συνολικά οι δικαιούχοι συνταξιούχοι του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) με βάση το αρχείο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).
Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΙΚΑ, η χορήγηση του επιδόματος συνεχίζεται για εφέτος σε 167.831 δικαιούχους

Eύα Γαργάλα : Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με το Γιάννη Μπουτάρη


Κώστας Σωτηράκης Υποψήφιος Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου : «Δεν ζητούμε ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά ψήφο εμπιστοσύνης»




Παρουσία πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν την πλατεία Δημαρχείου στον Εύοσμο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ελ. Κορδελιού - Ευόσμου, Κώστας Σωτηράκης παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης το πρόγραμμα του Συνδυασμού ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ελ. Κορδελιού-Ευόσμου.
 «Απόψε λέμε ΝΑΙ στο Δήμο της αλληλεγγύης και της

Κώστας Μαμέλης : Η πόλη στην κάλπη.


Οδηγούμαστε στην  αυτοδιοικητική κάλπη με αλλότρια διλήμματα. Τα εγκατέστησαν στο δημόσιο διάλογο  ισχυροί επικοινωνιακοί μηχανισμοί του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας με την επιδίωξη να κανοναρχήσουν τις κεντρικές  πολιτικές εξελίξεις σε  ελεγχόμενη θεσμικά «ανώδυνη διαχείριση» και  κοινωνικά «επιτρεπτή μεταβολή».
Πρόκειται για μεταπολιτικό εφεύρημα (ετεροκαθορισμός μεταμφιεσμένος σε αυτοκαθορισμό) όπου  αντί να επιδιώκεται η

Βενιζέλος: Εάν ο κόσμος τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ θα πω στον Παπούλια αποχωρώ

Εάν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου θα υποβάλλω την παραίτησή μου στον προέδρο της  Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή 360 μοίρες του  τηλεοπτικού σταθμού Αlpha.
«Εάν δεν μας δείξει ο κόσμος ότι καταλαβαίνει αυτό που κάνουμε, ότι το εκτιμά. Εάν δεν το στηρίζει, έστω το ανέχεται ή το

Η ΔΗΜΑΡ σε θύελλα: Διαφωνίες, γκρίνιες και θέμα ηγεσίας για την επόμενη μέρα

Μαίνονται οι εσωτερικές συγκρούσεις στη Δημοκρατική Αριστερά υπό τη σκιά των δημοσκοπήσεων που φέρουν το κόμμα γύρω στο 2%, με ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εκλέξει ούτε έναν ευρωβουλευτή στις εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής.
Διαφωνούν με την προεκλογική τακτική
Κορυφαία στελέχη και βουλευτές αμφισβητούν ανοικτά την προεκλογική τακτική του Φώτη Κουβέλη και το «άνοιγμα» που έκανε στους πρώην υπουργούς και

Η εκλογική μάχη της Αττικής -Τα φαβορί στους δέκα μεγαλύτερους δήμους

Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής αναμέτρησης στους δήμους είναι η απουσία των κομματικών χρισμάτων. Αυτό αφορά, κυρίως, τους υποψηφίους που προέρχονται από τους χώρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μιας και όσοι προέρχονται από κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς της Αριστεράς, δεν παραλείπουν να δίνουν πολιτικά χαρακτηριστικά στην εκλογική μάχη για τους δήμους. Το φαινόμενο

Αποκάλυψη : ο πρωην υπ.Οικονομικών των ΗΠΑ καρφώνει το Σόιμπλε ήθελε εκτός ευρω την Ελλάδα

Την αποκάλυψη ότι ο Σόιμπλε μέχρι το καλοκαίρι του 2012 είχε σχέδιο να «καεί» η Ελλάδα ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρότερη Ευρώπη αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
Οι παρεμβάσεις του ίδιου και του Ομπάμα προς την Μέρκελ ώστε να μην είναι τόσο... τσιγκούνα.

«Δεν είναι ρατσιστικό να με αποκαλεί παχύδερμο η Αυγή»

Απάντηση στην κριτική που δέχθηκε για τα όσα είπε την Τρίτη για τη Ρένα Δούρου και το Μανώλη Γλέζο έδωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Δεν είναι ρατσιστικό να με αποκαλεί παχύδερμο συνεχώς η Αυγή, η εφημερίδα του κόμματος της κ. Δούρου, και να λέει η Ρένα Δούρου ότι διασκέδασε με το θέαμα του γιαουρτώματος του κ. Πάγκαλου στα Καλύβια;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός.

Την Παρασκευή η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Μπουτάρη

Την Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Εντυπωσίασαν τα... κορίτσια του Πιερρακάκη! Προεκλογική ομιλία με... όμορφες παρουσίες

Στο αμφιθέατρο του 9,84 στο Γκάζι πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του ομιλία ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Εκτός από το γεγονός ότι το αμφιθέατρο γέμισε με κόσμο εκείνες που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι όμορφες παρουσίες που υπήρχαν στον χώρο με πρώτη και καλύτερη την Μελίνα Κατσομίτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Γλυφάδας με τον

Χατζησάββας: Λάσπη και συκοφαντία από Δανιηλίδη

Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ Γ. Χατζησάββα και Σ. Δανιηλίδη στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Χατζησάββας κάνει λόγο για «επίθεση λάσπης και συκοφαντίας» εναντίον του και καλεί το νυν δήμαρχο «να δικαιολογήσει την προέλευση 23 ακινήτων και

Νίκος Τσιτιρίδης : Yποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κιλκίς με το Παύλο Τονικίδη


Εντός των ημερών η καταβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τους συναρμόδιους υπουργούς, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη, για τον προσδιορισμό των

ΠΑΣΟΚ: Κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ήθελε δημοψήφισμα το 2011

Τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών για το δημοψήφισμα το φθινόπωρο του 2011 συγκέντρωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και τις μοίρασε στους πολιτικούς συντάκτες. Με αυτόν τον τρόπο οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου θέλουν να υπενθυμίσουν πως δεν ήταν μόνο ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών που είχε ταχθεί κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος.
Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών – όπως τις διένειμε το ΠΑΣΟΚ – έχουν ως εξής:

Πως θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις: Αναλυτικές οδηγίες έδωσε το υπουργείο Παιδείας

Οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για το 2014 έδωσε την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του που απέστειλε στους διευθυντές διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου ορίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η κατανομή των μαθητών στις αίθουσες, ο ορισμός

«Ανοίγουν» 547 θέσεις για διαθέσιμους -Σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ

Συνολικά 547 θέσεις «ανοίγουν» για υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από υπουργεία και φορείς, πανεπιστήμια, τον ΟΑΕΔ και ασφαλιστικά ταμεία.
Πρόκειται για θέσεις σε νοσοκομεία, δικαστήρια και ΚΕΠ της χώρας για τη μετάταξη υπαλλήλων. Συγκεκριμένα προβλέπεται να καλυφθούν:

ΚΚΕ: Έχουμε μόνιμη εποπτεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Συνθήκη του Μάαστριχτ είναι το μνημόνιο των μνημονίων που οδηγεί σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του Αnt1.
Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε πως
είπε ότι μέσω της ισχυροποίησης του ΚΚΕ ο λαός πρέπει να εκφράσει την οργή του και να καταδικάσει όχι μόνο την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να καταδικάσει και τις ψεύτικες

ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 100 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 
Και η σημερινή εικόνα ενδεικτική του αρνητικού κλίματος που υπάρχει στη ΝΔ. Στο Μαξίμου έχουν πάρει τα μηνύματά τους και για να μην γελοιοποιηθεί ο πρωθυπουργός του οργανώνουν.συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους των 100-150 ατόμων το πολύ. Μπορεί στη Μυτιλήνη να