Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Στον Ισημερινό το μυστικό για την αντιμετώπιση ασθενειών;


Σε απομακρυσμένα χωριά του Ισημερινού, επιστήμονες εντόπισαν έναν πληθυσμό που μπορεί να κρατά το κλειδί στην αντιμετώπιση του διαβήτη και του καρκίνου.


 Πρόκειται για ανθρώπους με ενός είδους νανισμό, οι οποίοι σχεδόν ποτέ δεν νοσούν από τις συγκεκριμένες νόσους. Φαίνεται πως μια γονιδιακή μετάλλαξη που περιορίζει την ανάπτυξή τους μπλοκάρει επίσης κυτταρικές αλλαγές που οδηγούν στις συγκεκριμένες νόσους.

Μινωικές αποικίες στην Αμερική; Ακούγεται ότι οι Μινωίτες ήταν δεινοί θαλασσοπόροι που πέρασαν τον Ατλαντικό, δημιούργησαν αποικίες ως και στον Καναδά και εκμεταλλεύτηκαν τα τοπικά ορυχεία χαλκού


Μινωικές αποικίες στην Αμερική;
Ενώ το παρόν αυτού του τόπου μαστίζει η απογοήτευση, το παρελθόν του δεν παύει να μας εκπλήσσει γοητευτικά. Και είναι τόσο πολλές οι εκπλήξεις ώστε να δυσπιστεί κανείς για οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι σκαλισμένο σε γρανίτη. Κάτι τέτοιο, το ασύλληπτο, διηγούνται τα βράχια Σκανδιναβίας και Β. Αμερικής: ότι οι πρόγονοι των Κρητών «έκοβαν βόλτες» στον Ατλαντικό, αρμέγοντας τα πλούτη Βαλτικής και Αμερικής, 40 ολόκληρους αιώνες προτού ο Κολόμβος φιλήσει το χώμα των «Δυτικών Ινδιών»!

Σχέσεις δίχως ερωτική επαφή και συντροφικότητα


bad_pair
Οι ατέρμονες σχέσεις ουσιαστικά εκφράζουν την ανάγκη μας για το μαζί. Παρ’ όλο που συνήθως λέμε «δυνατός είναι αυτός που συμβιώνει», δηλαδή αυτός που καταφέρνει να ζει το μαζί, πολλές φορές δυνατός είναι εκείνος που καταφέρνει να λύσει μια σχέση.


Όμως πώς επιλέγουμε τον σύντροφό μας; Πότε μια σχέση δυσλειτουργεί και ποιο είναι τότε το κόστος για τα μέλη της; Τι σημαίνει «είμαστε καλά μαζί» και πόσο μύθος είναι το σεξ μέσα στη μακροχρόνια σχέση;



Οι άνθρωποι που ζουν μόνοι, κινδυνεύουν περισσότερο από κατάθλιψη


alone_living
Οι άνθρωποι που ζουν μόνοι, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο έως 80% να πάθουν κατάθλιψη, σε σχέση με όσους έχουν οικογένεια, σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική μελέτη.

Η συσκευή που θα κάνει τον Χόκινγκ να μιλήσει


Μία επαναστατική συσκευή που μπορεί να του επιτρέψει να μιλήσει ξανά δοκιμάζει ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Το iBrain διαβάζει τις σκέψεις και τις μετατρέπει σε λέξεις, εκφωνώντας τις μέσα από ηχεία.


Καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, ο Χόκινγκ πάσχει από τη νόσο Λου Γκέρινγκ και δεν μπορεί να μιλήσει.

Πες μου πώς τρως να σου πω πώς είσαι.Ηρθε η στιγμή να μάθουμε το πώς και ποια ώρα πρέπει να τρώμε για να κρατήσουμε την καρδιά μας υγιή και να αποφύγουμε το... εγκεφαλικό!


Πες μου πώς τρως να σου πω πώς είσαι
Μέχρι τώρα λέγαμε «Πες μου τι τρως να σου πω πώς είσαι» (για την ακρίβεια, πώς είναι η καρδιά και ο εγκέφαλός σου, αλλά και πώς θα είναι στο μέλλον – αν συνεχίσουν να υπάρχουν και δεν καταστραφούν εξαιτίας της διατροφής σου). Η ρήση αυτή αποτελεί πλέον μόνιμη επωδό των ειδικών που προσπαθούν να σώσουν τον σύγχρονο πληθυσμό από τη μάστιγα της δημόσιας υγείας, η οποία δεν είναι άλλη από τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και από τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά που αυτά συνεπάγονται.

Ποιο είναι το τέλειο password;


Ποιο είναι το τέλειο password; : Επειδή το hacking έχει γίνει μόδα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε! Το password είναι απαραίτητο τόσο για το email όσο και για τον τραπεζικό
Επειδή το hacking έχει γίνει μόδα πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε! Το password είναι απαραίτητο τόσο για το email όσο και για τον τραπεζικό μας λογαριασμό. Ωστόσο, το τέλειο password, που θα θωρακίσει τα προσωπικά μας στοιχεία από επίδοξους «κλέφτες» δεν έχει ακόμα εφευρεθεί!

Ρωσία και ΕΕ "κατακτούν" τον Άρη


Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για να πραγματοποιήσουν από κοινού μια αποστολή για την εξερεύνηση του Άρη.


Από το 2016, το σχέδιο ExoMars θα έχει ως στόχο την αναζήτηση ιχνών ζωής στο διάστημα με εκτιμώμενο κόστος 1,2 δισ. ευρώ, δήλωσαν στη Μόσχα οι επικεφαλής, της Roskosmos Βλαντίμιρ Ποπόβκιν, και της ESA Ζαν Ζακ Ντορντέν.

Ελπίδες για τον καρκίνο των νεφρών

Μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις των τελευταίων 20 ετών είναι η ανακάλυψη του δεύτερου μεταλλαγμένου γονιδίου που συνδέεται με τον καρκίνο των νεφρών.

Το συγκεκριμένο γονίδιο που βρέθηκε είναι το PBRM1 (επίσης γνωστό ως Baf180), στο χρωμόσωμα 3, ενώ είχε προηγηθεί η ανακάλυψη του ακόμα πιο συχνού γονιδίου VHL, που εμφανίζει μετάλλαξη σε οκτώ στους δέκα ασθενείς με τη συγκεκριμένη

Ανάβουν τα αίματα μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών

Ανάβουν τα αίματα μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών



Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης φαίνεται ότι αρχίζει παράλληλα με την αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία των εκλογών. Ο Λουκάς Παπαδημος από την Κύπρο ήταν ξεκάθαρος: «Την απάντηση για το πότε θα γίνουν εκλογές θα τη δώσω όταν επιστρέψω στην Αθήνα την Μεγάλη Εβδομάδα».

Σε οξύ τόνο η απάντηση Βενιζέλου στον Σαμαρά


Σε οξύ τόνο η απάντηση Βενιζέλου στον Σαμαρά
Με σκληρή απάντηση απαντά σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς σε προεκλογική του ομιλία στο Αιγάλεω.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζοντας «μικροκομματική» την αυτοδυναμία της ΝΔ τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «εκφώνησε έναν πολιτικό λόγο ο οποίος έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν». Σημειώνει επίσης ότι ο κ. Σαμαράς εμφάνισε ως δικά του επιτέυγματα όσα πέτυχε ο κ. Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβερνησης. 

53 Ελληνίδες φωτογραφίζονται γυμνές!


«Η πρόληψη δίνει ζωή». Αυτό είναι το σύνθημα της μεγάλη εκστρατείας του περιοδικού Life&Style για τον καρκίνο του μαστού. 53 Ελληνίδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα που περιοδικού και έβαλε το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα που σώζει ζωές.

Πρώην πράκτορας του ΟΠΑΠ διενεργούσε παράνομο στοίχημα σε "μαϊμού" πρακτορείο!

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, πρώην πράκτορας του ΟΠΑΠ, που συνελήφθη για διενέργεια παράνομου στοιχήματοs
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος άνθρωπος συνελήφθη πέρυσι για τον ίδιο λόγο και του αφαιρέθηκε τότε η άδειά του. Η σύλληψή του έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Ελασσόνα στο πρακτορείο το οποίο συνέχιζε να λειτουργεί για διεξαγωγή

Δήμαρχοι θα κάνουν κατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης

Σε κινητοποιήσεις και σε εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού προχωρά η ΠΕΔΚΜ, με σκοπό να ακυρώσει στην πράξη την πρωτοφανή, προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας, όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει. Το Δ.Σ. της ΠΕΔΚΜ αποφάσισε ομόφωνα στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, την Μεγάλη Τρίτη το μεσημέρι να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αιρετών της Περιφέρειας και συμβολική κατάληψη στο

Τι συμβολίζει η Κυριακή των Βαΐων

Τι συμβολίζει η Κυριακή των Βαΐων
Εις ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου του Ιησού στα Ιεροσόλυμα, η
 Κυριακή των Βαΐων εγκαινιάζει τη λεγόμενη Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών.
Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, οι Ιουδαίοι υποδέχθηκαν τον Ιησού στην πόλη των Ιεροσολύμων, ο οποίος ήρθε καθισμένος επί «πώλον όνου». Τα πλήθη κρατώντας βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα ενδύματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου». Έτσι

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «Δεν υπάρχει μαύρη τρύπα στα ταμεία του δήμου»

Δεν αποδέχεται ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης (φωτ.) ότι υπάρχει «μαύρη τρύπα» 1,6 εκατ. ευρώ στα ταμεία της δημοτικής επιχείρησης τελετών. Σε απάντηση που έστειλε στη «Μ» για το χθεσινό πρωτοσέλιδο αναφορικά με την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την υπόθεση, υποστηρίζει ότι τα ευρήματα των

Να καταβληθεί άμεσα η ειδική ενίσχυση βάμβακος 2011, σε όσους παραγωγούς του Ν. Πέλλας δεν την έλαβαν

alt

Όπως είναι γνωστό, στις 07-03-2012 έγινε η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος έτους 2011 σε 49.000 δικαιούχους παραγωγούς πανελλαδικά. Πολλοί όμως βαμβακοπαραγωγοί ( σύμφωνα με υπηρεσιακές πληροφορίες ο αριθμός τους ανέρχεται σε 800 μόνο στο Ν. Πέλλας ), δεν την

Προειδοποιεί για κίνδυνο ακυβερνησίας

Προειδοποιεί για κίνδυνο ακυβερνησίας Τον κίνδυνο ακυβερνησίας, εάν επαληθευτούν όσα μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του, τονίζοντας ότι το δίλημμα των εποικείμενων εκλογών είναι εάν «θα μείνουμε στην Ευρώπη ή θα μπούμε σε

Προεκλογική παραλυσία και ακυβερνησία φοβούνται οι ευρωπαίοι

Προεκλογική παραλυσία και ακυβερνησία φοβούνται οι ευρωπαίοι
Σύμφωνα με το «Έθνος», με την εμπειρία ότι στην Ελλάδα πριν τις εκλογές «δεν δουλεύει τίποτα», οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις και βάζουν στο μικροσκόπιο κάθε δήλωση πολιτικού αρχηγού.

Αυτό που φοβούνται είναι ο κίνδυνος να χαλαρώσουν οι προσπάθειες τήρησης όσων έχουν συμφωνηθεί και να παγώσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να προωθήσει η Αθήνα.

Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς

Επέμβαση «διαδερμικής σύγκλισης μεσοκολπικής επικοινωνίας» με καθετηριασμό πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη για πρώτη φορά στη Θεσσαλία, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθερίας".

«Βγείτε από το ευρώ και ξεγράφουμε τα δάνεια»

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του προέδρου του Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων Λουτς Γκέμπελ, ο οποίος με συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων προέβλεψε πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει καθώς είναι αδύνατον να επιβιώσει στην Ευρωζώνη.

Άγνωστοι πυρπόλησαν αίθουσα συνάθροισης Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Θεσσαλονίκη

Στόχος αγνώστων εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα χώρος όπου συναθροίζονται Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Θεσσαλονίκη
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στις 02.35 τα ξημερώματα άγνωστοι διέρρηξαν την αίθουσα όπου συναθροίζονται οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, στην οδό Λαγκαδά 351, και με τη χρήση εύφλεκτου υλικού έβαλαν φωτιά. Οι άγνωστοι δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και

Στο δημοτικό συμβούλιο η κόντρα Περιφέρειας-Δήμου για τον ποδηλατόδρομο

Συνεδριάζει αύριο Μ. Δευτέρα 9 Μαρτίου, στις 14:00 το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, με 44 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι :

Eπιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας


Eπιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας
Ένας ακόμη από τους εκλεγέντες με το ΠΑΣΟΚ βουλευτές, ο Χρήστος Κατσούρας από τη Θεσπρωτία, ανακοίνωσε πως «ανταποκρίνεται στο κάλεσμα» του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, επανεντασσόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Επεισόδια στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης



Επεισόδια στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης
Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ξεκίνησε όταν επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν κάποια από τα δρομολόγια, παρά το γεγονός είχε κηρυχθεί για σήμερα, Σάββατο, απεργία, λόγω απολύσεων.