Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Μπορούν οι υπολογιστές να ανταγωνιστούν την ανθρώπινη νοημοσύνη;


Το ερώτημα εάν οι μηχανές μπορούν να ανταγωνισθούν την ανθρώπινη ευφυΐα απασχολεί την επιστημονική κοινότητα από το 1950, εποχή κατά την οποία ο Αλαν Τούρινγκ δημοσίευσε την ιστορική του μελέτη.

Η επιστημονική κοινότητα της τεχνητής νοημοσύνης ορίζει σειρά προκλήσεων, οι οποίες πρέπει να ξεπεραστούν προτού πραγματωθεί το όνειρο του Τούρινγκ. Αν σας τεθεί η ερώτηση: «Ποιο στοιχείο έχει τον ατομικό αριθμό 27 και προηγείται του “μπλε” και του “πράσινου”;», ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ικανός να συνδυάσει τις γλωσσικές έννοιες και να αντλήσει πληροφορίες από την τεράστια βάση δεδομένων στη μνήμη του, προτού απαντήσει: «κοβάλτιο».

Πείραμα στο Νότιο Πόλο καταρρίπτει τη θεωρία για τις κοσμικές ακτίνες


Η Γη δέχεται έναν συνεχή βομβαρδισμό από κοσμικές ακτίνες, η προέλευσή τους όμως παραμένει άγνωστη (Πηγή: NSF/J. Yang)
Οι επιστήμονες νόμιζαν ότι ήξεραν από πού προέρχονται τα πιο ενεργητικά σωματίδια στο Σύμπαν, οι λεγόμενες κοσμικές ακτίνες. Τώρα, όμως, ένας ανιχνευτής νετρίνων που λειτουργεί μέσα στους πάγους της Ανταρκτικής διαψεύδει τη θεωρία που ήθελε τις κοσμικές ακτίνες να πηγάζουν από νεογέννητες μαύρες τρύπες ή άστρα νετρονίων.

Το νερό φέρνει...βαθμούς.Νέα έρευνα δείχνει ότι βελτιώνει τις επιδόσεις στις γραπτές εξετάσεις


Το νερό φέρνει...βαθμούς

Εχουν γραφτεί πολλά για τις μεθόδους που βοηθούν όσους δίνουν γραπτές εξετάσεις να έχουν καλά αποτελέσματα. Μια νέα έρευνα υποδεικνύει ως πολύτιμο σύμμαχο των διαγωνιζομένων το...νερό το οποίο όπως φαίνεται εκτός από το να τους βοηθά να ξεδιψούν κατά την διάρκεια της εξέτασης «καθαρίζει» και το μυαλό τους. Στην έρευνα όσοι συμμετέχοντες σε γραπτές εξετάσεις είχαν πάρει μαζί τους μπουκαλάκι με νερό είχαν μέχρι και 10% καλύτερες επιδόσεις από εκείνους που δεν είχαν νερό. 

Λεωνίδας Δημητριάδης.Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Κιλκίς


Στις 29 Απριλίου η προεκλογική ομιλία Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή 29 Απριλίου, στο
Παλέ ντε Σπορ, θα γίνει, πιθανότατα, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Η αντίστοιχη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή

Ο Συμπιλίδης, ο Παναγιωτόπουλος και οι άλλοι…


Ο Συμπιλίδης, ο Παναγιωτόπουλος και οι άλλοι…
Ο κ. Στέφανος Μάνος σχετικά με την ένταξη του περιβόητου αποστάτη Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Προσβολή η υποψηφιότητα Συμπιλίδη».  


Ενώ η κ.
Μπακογιάννη χαρακτηρίζει «μαχαιριά στην καρδιά των νεοδημοκρατών τη συμμετοχή Συμπιλίδη στα γαλάζια ψηφοδέλτια». Εξίσου επικριτική- και όχι άδικα- ήταν και η Ελίζα Βόζενμπεργκ.

«Στον τόπο που γεννήθηκα…» στην Αξό Πέλλας!

Την Αξό του νομού Πέλλας παρουσιάζει η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» της 4Ε
Ένα χωριό προσφύγων από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας, το «χωριό των νταλικέρηδων» όπως το γνωρίζουν πολλοί. Φιλόξενοι και προκομμένοι άνθρωποι μένουν εκεί. Ο κ. Συμεών μιλά αναλυτικά για την ιστορία, ο κ. Βασίλης αναλύει τα έθιμα και τους χορούς.

Πληρωμές αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα 18/4/2012 μετά από τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές σε μια σειρά καθεστώτα, όπως είχε ανακοινωθεί, για την περίοδο πριν και μετά το Πάσχα.
Συγκεκριμένα:

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για το νομό Κιλκίς στη Γουμένισσα



Την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 11 πμ, στη Γουμένισσα, στο Κέντρο Νεότητας, θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για το νομό Κιλκίς.

Το μεσημέρι το «τελευταίο αντίο» στον Δημήτρη Μητροπάνο.


Σήμερα το μεσημέρι αποχαιρετούν συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και θαυμαστές τον Δημήτρη Μητροπάνο. 

Πλήθος κόσμου, κάθε ηλικίας και από κάθε γωνία της Ελλάδας, συρρέει από το πρωί στο Α΄Νεκροταφείο για να αποτίσει φόρο τιμής στον σπουδαίο τραγουδιστή, του οποίου η σορός  εκτίθεται από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα, στο παρεκκλήσι του Αγ.Λαζάρου, στο Α' Νεκροταφείο.

Το ψηφοδέλτιο του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στο νομό Κιλκίς


Ταχθήκαμε να υπηρετούμε την Ελλάδα και θα εξακολουθήσουμε
να το κάνουμε και σήμερα από διαφορετικό μετερίζι,
θέλοντας τον Έλληνα ξανά υπερήφανο,
εθνικά ανεξάρτητο και δημιουργικό.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νομό Κιλκίς



"Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, με τη μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας. 

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κιλκίς



1 ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
4 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΙΑΤΡΟΣ
3 ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΠΑΓΓ. ΣΧΟΛΗΣ
5 ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
2 ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Πώς θα "σταυρώσουμε" τους υποψηφίους στις εκλογές


Αχαΐα: Πώς θα "σταυρώσουμε" τους υποψηφίους στις εκλογές Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου και ποιοι όχι. Ολες οι λεπτομέρειες
Το πόσους σταυρούς θα βάλουμε εξαρτάται από τον αριθμό των εδρών που δίνει η κάθε εκλογική περιφέρεια. Οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ των υποψηφίων βάζοντας σταυρό δίπλα στο όνομά τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που θα επιλέξουν.

Σαμαράς: «Λύστε μου τα χέρια για να τα αλλάξω όλα»



«Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους άλλους», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ. 

«Είμαστε η παράταξη της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Η ΝΔ εγγυάται την ανάκαμψη, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ζείτε περισσότερο από εμάς, για αυτό... κόψτε από συντάξεις και φάρμακα - Η άλλη ανάγνωση της έκθεσης Μπαρόζο


Ζείτε περισσότερο από εμάς, για αυτό... κόψτε από συντάξεις και φάρμακα - Η άλλη ανάγνωση της έκθεσης Μπαρόζο Στην.... προεκλογικού τύπου εμφάνισή του, καλεί τους Έλληνες να κάνουν υπομονή
Μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν  επιπλέον λόγο: οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!

Όπως αναφέρει στις 41 σελίδες όπου περικλείει το σχέδιό του ο Ζοζέ Μπαρόζο, το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας το 2010 έφτασε στα 78,4 χρόνια για τους άνδρες και 82,8 χρόνια για τις γυναίκες (όταν το αντίστοιχο για την ΕΕ των 27 κρατών μελών ήταν το 2008  76,4 και 82,4).

Στα 12 εκατ. ευρώ η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων


Σε περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων, ενώ σε ό,τι αφορά τα όρια των προεκλογικών δαπανών και τον αριθμό των εμφανίσεων υποψηφίων σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς θα ισχύσουν όσα προβλέπονταν και στις προηγούμενες εκλογές.
Τα παραπάνω προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής.

ΣΥΡΙΖΑ: ή εμείς ή αυτοί


ΣΥΡΙΖΑ: ή εμείς ή αυτοί
Με μια επιτυχημένη εκδήλωση η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς έκανε την αρχή στον προεκλογικό αγώνα, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους βουλευτές του για το νομό Κιλκίς.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς.Συντονιστής προεκλογικού αγώνα ο Χρήστος Ανθρακίδης


image
Τους πέντε υποψηφίους παρουσίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ΠΑΣΟΚ του νομού Κιλκίς, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Τους υποψηφίους παρουσίασε ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην Δήμαρχος Χέρσου Χρήστος Ανθρακίδης, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε:

Σαν Σήμερα...


19 απριλιου

Γεγονότα

1587: Ο βρετανός ναύαρχος και πρώην πειρατής σερ Φράνσις Ντρέικ βυθίζει την ισπανική αρμάδα στο λιμάνι του Κάδιξ, δίνοντας τέλος στη θαλασσοκρατορία των Ισπανών και εγκαινιάζοντας την εποχή της βρετανικής κυριαρχίας στις θάλασσες.

Πέντε «απεταξάμην» από τον Βαγγέλη Βενιζέλο «Ζητάω συμμαχία και όχι πρωθυπουργία»



Με πέντε «απεταξάμην» άνοιξε τον χορό των τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτάσσεται χωρίς περιστροφές την πρωθυπουργία, το πρώτο Μνημόνιο, το «λεφτά υπάρχουν», το δημοψήφισμα και την επιβολή νέων φόρων και περικοπών μισθών και συντάξεων. Υπογράμμισε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί από μια «πραγματική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης». Η συμμαχία αυτή είναι ουσιαστικά η δική του απάντηση στην απαίτηση του προέδρου της ΝΔ Αντ. Σαμαρά για αυτοδυναμία και ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον ίδιον.