Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Προηγείται το «ΝΑΙ» σε νέα δημοσκόπηση

Οριακή είναι η διαφορά μεταξύ του «Ναι» και του «Οχι» για το δημοψήφισμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για το MEGA από την 1η έως την 3η Ιουλίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.453 ατόμων.
Οι πολίτες δηλώνουν πως θα ψηφίσουν σίγουρα ή προσανατολίζονται προς το ΝΑΙ σε ποσοστό

Tης Ελλης Στάη : Θα μας χωρίσετε σε εθνικόφρονες και ξενο-συμμορίτες;

Ότι το δίλημμα της κάλπης της Κυριακής είναι ευρώ η δραχμή, Ευρώπη η απομόνωση, το ξέρουμε πια. Και οι πιο καλόπιστα αφελείς, το καταλαβαίνουν αυτές τις οδυνηρές μέρες του Ιουλίου, με τις Τράπεζες μας κλειστές, (όχι Αλέξη δεν τις έκλεισαν μόνοι τους οι

Θεοδωράκης: ΝΑΙ για την Ελλάδα

«Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός θα φερθεί υπεύθυνα. Δε θα κάνει το επόμενο μοιραίο λάθος. Δε θα  πάμε σε εκλογές τον Αύγουστο», τόνισε ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε μόνος, συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν ξέρω πώς τα κατάφερε αλλά έμεινε χωρίς συμμάχους. Ακόμη και κεντροαριστεροί

Φ.Γεννηματά: «Αναξιόπιστος ο Τσίπρας, ψηφίζουμε «ναι» στην Ευρώπη»

Ο κ. Τσακαλώτος ομολόγησε ότι επέλεξαν το δημοψήφισμα συνειδητά και ψυχρά. Γιατί δεν είχαν την τόλμη και το σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες τους για μια συμφωνία και να την φέρουν στη Βουλή, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας την εξαπάτηση, δήλωσε ότι θα φέρει συμφωνία σε 48 ώρες και θα εγγυηθεί το άνοιγμα των τραπεζών, τις καταθέσεις, τους μισθούς και τις

"Η πρωτοβουλία Κεντρική Μακεδονία-Μπροστά " : «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».

Η πρωτοβουλία Κεντρική Μακεδονία-Μπροστά με αφορμή την εξαγγελία διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου 2015, μαζί με άλλους φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουμε ενεργά συγκροτώντας την Επιτροπή του ΝΑΙ, «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ».

«Ναι» στην Ευρώπη από 250 παλιά μέλη του «Ρήγα Φεραίου»

Υπέρ του «Ναι» τάσσονται με κείμενο που υπογράφουν 250 παλιά μέλη του Ρήγα Φεραίου.
«Υποστηρίζουμε το ''Ναι'', πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τη διάσωση της οικονομίας, για τη διασφάλιση στοιχειώδους δικτύου ασφαλείας για τους ασθενέστερους και τους μετανάστες»
Το κείμενο υπέρ του «Ναι» των 250 μελών του Ρήγα Φεραίου 

««Η ΧΩΡΑ ΔΙΧΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ» - Διαμαντοπούλου υπέρ του ΝΑΙ: Ναι σημαίνει εθνική ασφάλεια και ελπίδα για το αύριο

«Η χώρα οδηγήθηκε στην κρίση μετά από δεκαετίες πολιτικών λαθών και παθογενειών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.
Παράλληλα, πρόσθεσε: «Καταλάβαμε τι σημαίνει χρεοκοπία και η χώρα διχάστηκε από την απόφαση ενός πρωθυπουργού

WS Journal: Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες & τι θα γίνει με το κούρεμα καταθέσεων

Το προφανές είναι ότι οι τράπεζες έκλεισαν, οι έλεγχοι κεφαλαίων επιβλήθηκαν και οι ουρές έξω από τα τραπεζικά καταστήματα είναι ατέλειωτες. Τι ακριβώς, όμως, συνέβη στην Ελλάδα από την προηγούμενη Δευτέρα και τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον;

ΠΑΣΟΚ: Η σιωπή του κ. Τσίπρα είναι πιο προκλητική και από την δήλωση του Καμμένου

«Έχουν περάσει 24 ώρες μετά την προκλητική και πρωτοφανή δήλωση του Υπουργού Άμυνας, ότι «οι Ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας».
Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για την Δημοκρατία, αυτή η φράση μας φέρνει στο μυαλό αλήστου μνήμης εποχές. Ο κ. Τσίπρας σιώπησε, παρότι αυτόπτης

Κυριάκος Πιερρακάκης : Η ημέρα "κλειδί" είναι η 20η Ιουλίου

Η ημέρα "κλειδί" είναι η 20η Ιουλίου, οπότε και λήγει το ομόλογο της ΕΚΤ. Εκεί θα κριθεί το μέλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και των καταθέσεων. Εν αντιθέσει με το ΔΝΤ, αδυναμία αποπληρωμής του ομολόγου αυτόματα θα οδηγήσει την ΕΚΤ σε επανεκτίμηση της βιωσιμότητας των ελληνικών τραπεζών και των

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Ναι στην Ευρώπη, Ναι στο Ευρώ» Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο ελληνικός λαός καλείται να λάβει την πιο δύσκολη απόφαση των τελευταίων δεκαετιών. Το δημοψήφισμα που προκήρυξε η κυβέρνηση πραγματοποιείται υπό ακραίες οικονομικές συνθήκες και το φάσμα ενός επικινδύνου κοινωνικού διχασμού. Οι Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, με

Μπροστά το «Ναι» με 44,8%, υπέρ του ευρώ το 74% των πολιτών

Ρεύμα υπέρ του «Ναι» καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Αlcoπου δημοσιεύεται στην εφημερίδα Εθνος.
Βασει της έρευνας, η οποία διενεργήθη την Τρίτη και την Τετάρτη, το «Ναι» προηγείται με

Ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στην πλατεία Κοτζιά

Τσίπρας: «Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν όταν επιτευχθεί συμφωνία»

Τους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στο δημοψήφισμα αναλύει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1. Επανέλαβε ότι πρέπει να επικρατήσει το «όχι» καθώς «η απάντηση είναι ναι ή όχι σε μια βιώσιμη λύση».
Παραδέχθηκε ότι απέτυχε τη διαπραγμάτευση και πως οι διαφορές με τους εταίρους στα δημοσιονομικά ήταν μικρές.
Σημεία από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

«Βροντερό ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα από τη Θεσσαλονίκη - Μαζική προσέλευση στη συγκέντρωση

«Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο ευρώ», φώναξαν υποστηρικτές του «Ναι», οι οποίοι μαζικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
Με πλακάτ και σημαίες της Ελλάδας και την Ευρώπης οι συγκεντρωθέντες τόνισαν πως το «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει έξοδο από την Ευρώπη και επιστροφή στη δραχμή.

Βενιζέλος: Χαίρεται το λόμπι της δραχμής με το δημοψήφισμα Τσίπρα

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας ότι «χαίρεται το λόμπι της δραχμής».
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τον Πρωθυπουργό, μίλησε για το λόμπι της

Ομολογία Τσακαλώτου: Κάνουμε δημοψήφισμα για να μην πέσει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπεφτε. Αυτό απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο CNN.
Στη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης