Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ 7 "ΛΟΧΑΓΟΙ"


Το δικό τους στίγμα στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ και την δρομολογημένη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από τη βάση επιχειρούν να βάλουν οι 7 νέοι «λοχαγοί» του κινήματος, προτείνοντας την ανάδειξη του αρχηγού από
συνέδριο και όχι από κάλπες σε όλη τη χώρα. Οι κύριοι Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Σωκράτης Ξυνίδης, Φίλιππος Σαχινίδης και Μανώλης Όθωνας με κειμενό τους υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχουν

Μετά το PSI οι τελικές υπογραφές για το νέο πακέτο


Μετά το PSI οι τελικές υπογραφές για το νέο πακέτο Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλίσει το δεύτερο πακέτο βοήθειας από τις χώρες της ευρωζώνης, ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε γραπτή του δήλωση μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

Σε νοσοκομείο ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα το απόγευμα, με λιποθυμικό επεισόδιο, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου. Έγιναν οι κατάλληλες εξετάσεις και τώρα η κατάστασή του είναι σταθερή.

Όπως έγινε γνωστό ωστόσο ο κ. Βασιλείου θα κρατηθεί για λίγες

Βενιζέλος: Είχε πολύ καιρό η Ελλάδα να ακούσει καλά λόγια

Βενιζέλος: Είχε πολύ καιρό η Ελλάδα να ακούσει καλά λόγια
Για τα θετικά μηνύματα και τα καλά λόγια που
 άκουσε η Ελλάδα κατά την διάρκεια του Eurogroup στις Βρυξέλλες έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Το Eurogroup υποδέχθηκε με πολύ θετικό τρόπο τις προσπάθειες της Ελλάδας για να καλύψει τις 100 προαπαιτούμενες ενέργειες

Η πιο γρηγορη Ferrari


Η Ferrari  έκανε ό, τι υποσχέθηκε και παρουσίασε το ολοκαίνουργιο GT μοντέλο της, το οποίο θα αντικαταστήσει την 612 Scaglietti .Το νέο δημιούργημα της σκουντερία έχει την ονομασία F12 berlinetta και θα κάνει ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ιστορία του ΠΡΟ-ΠΟ


Παιγνίδι αμοιβαίου στοιχήματος με ποδοσφαιρικούς αγώνες, από τα αρχικά γράμματα των λέξεωνΠρογνωστικάΠοδοσφαίρου. Απαιτεί από τον παίκτη πρόβλεψη και τύχη. Στην Ελλάδα έκανε την εμφάνισή του την 1η Μαρτίου 1959.
Η ιδέα ανήκε στον Κωνσταντίνο Γ. Καραμανλή, ο οποίος θέλησε να αξιοποιήσει προς όφελος του κρατικού ταμείου την εγγενή αδυναμία του Έλληνα προς τον τζόγο και να τη συνδυάσει με την αγάπη του για τοποδόσφαιρο. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '50, η μόνη διέξοδος για τον τζογαδόρο ήταν η χαρτοπαιξία και δευτερευόντως τα υπό κρατική εποπτεία λαχεία. Τώρα θα του δινόταν μία ακόμη διέξοδος, επ' ωφελεία και του κοινωνικού συνόλου.

Στιγμές που άλλαξαν την ανθρωπότητα (Videos)


Δίδυμοι πύργοι
Ο κόσμος μας όπως τον ξέρουμε, είναι το αποτέλεσμα αποφάσεων που έχουν λάβει ορισμένοι άνθρωποι. Είναι στιγμές που διαρκούν από λίγα λεπτά έως και δευτερόλεπτα, αλλά καθορίζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα για αιώνες. Με τη βοήθεια των τεχνολογικών μέσων, ορισμένες από αυτές τις στιγμές έχουν καταγραφεί σε βίντεο και μας μεταφέρουν σε γεγονότα είτε θλιβερά είτε ελπιδοφόρα, αλλά κυρίως ουσιαστικά για την ιστορία του είδους μας.

Αύξησαν και στην Κύπρο το ΦΠΑ από 15 στο 17%



Αυξήθηκε από σήμερα, από το 15 στο 17%, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), γεγονός που θα οδηγήσει στην άνοδο των τιμών διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών.


Η αύξηση του ΦΠΑ θα ισχύσει στα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό, τα αναψυκτικά, τα απορρυπαντικά, το νερό, τις τηλεπικοινωνίες, την ένδυση, τα καπνικά προϊόντα, τα καλλυντικά, τα μηχανήματα και σε μεγάλο αριθμό άλλων προϊόντων.

Πορτογαλία: Η ξηρασία επί θύραις στη χώρα που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο βροχοπτώσεων τον Φεβρουάριο



Το χαμηλότερο επίπεδο βροχοπτώσεων για τον Φεβρουάριο από το 1931 κατέγραψε τον περασμένο μήνα η Πορτογαλία και το ηπειρωτικό τμήμα της είναι πλέον αντιμέτωπο με μία «σοβαρή», ή «ακραία» ξηρασία, ανακοίνωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας (ΙΜ).

Οι παραμυθάδες αδελφοί Γκρίμ έγιναν 200 ετών!


Οι παραμυθάδες αδελφοί Γκρίμ έγιναν 200 ετών! : Διακοσίων ετών έγιναν οι παραμυθάδες αδελφοί Γκριμ, οι οποίοι με τις ιστορίες τους, κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκονται στις καρδιές μικρών και μεγάλων…

Διακοσίων ετών έγιναν οι παραμυθάδες αδελφοί Γκριμ, οι οποίοι με τις ιστορίες τους, κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να βρίσκονται στις καρδιές μικρών και μεγάλων…

Η δημοσίευση του πρώτου τόμου με τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ «Παιδικά και οικογενειακά παραμύθια», έγινε το 1812. Η «Κοκκινοσκουφίτσα», η «Ωραία Κοιμωμένη» και η «Σταχτοπούτα», η «Πεντάμορφη και το Τέρας», καθώς και η «Χιονάτη και τους επτά νάνους», είναι μερικά από τα αξέχαστα παραμύθια, τα οποία περνούν από γενιά σε γενιά.

Επίθεση των Anonymous στην Ιντερπόλ


Επίθεση από τους Anonymous δέχθηκε η ιστοσελίδα της Ιντερπόλ, μετά την ανακοίνωση της αστυνομικής υπηρεσίας ότι προχώρησε στη σύλληψη 25 φερόμενων ως μελών της οργάνωσης των χακτιβιστών σε Ευρώπη και Νότιο Αμερική.

Η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας για σύντομο χρονικό διάστημα, τη στιγμή που υποστηρικτές των Anonymous σχολίαζαν στο διαδίκτυο ότι η Ιντερπόλ στοχοποιήθηκε εξαιτίας των συλλήψεων σε Αργεντινή, Χιλή, Κολομβία και Ισπανία. 

NASA: Αστεροειδής μπορεί να πέσει στη Γη


Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για «πολύ απίθανο σενάριο».

Πώς οι αράχνες αποφεύγουν να κολλήσουν στον ιστό τους



Πώς καταφέρνουν οι αράχνες να γλιτώσουν από τις παγίδες που υφαίνουν για τη λεία τους; Η λύση στο παλιό αυτό μυστήριο έρχεται από ερευνητές που παρακολούθησαν τα αρθρόποδα με κάμερες υψηλής ανάλυσης και εξέτασαν τα πόδια τους στο εργαστήριο.

Ερευνητική ομάδα από τις ΗΠΑ και την Κόστα Ρίκα βιντεοσκόπησε τη συμπεριφορά των τροπικών ειδών Nephila clavipes και Gasteracantha cancriformis. Στο βίντεο που συνοδεύει τη μελέτη, μια αράχνη διακρίνεται να τραβά μια ίνα μεταξιού από τον ειδικό αδένα στην κοιλιά της και να τον τεντώνει με το τέταρτο πόδι της πριν τον στερεώσει στον ιστό.

Υπάρχουν δημόσια κτίρια, αλλά το κράτος πληρώνει "χρυσά" ενοίκια .Δείτε ποια είναι


Υπάρχουν δημόσια κτίρια, αλλά το κράτος πληρώνει "χρυσά" ενοίκια .Δείτε ποια είναι

- Το ΑΣΕΠ φέρεται να πληρώνει ενοίκιο 150.000 ευρώ κάθε μήνα
- Πολυτελές ακίνητο μισθώνει ο Συνήγορος του Πολίτη και τα ενοίκια διαχειρίζεται ο ηγούμενος Εφραίμ
- Τουλάχιστον 21 ακίνητα παραμένουν στα αζήτητα

Στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τίθεται, μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το θέμα ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ παράλληλα καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων, όπου στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Ομιλία Φραγγίδη βουλευτή Κιλκίς στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο

Κύριε Πρόεδρε,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η υγεία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής και ο εκσυγχρονισμός της, καθώς και αναπροσανατολισμός της, σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον που πλέον δίνει νέους προσανατολισμούς στα συστήματα υγείας, είναι καθοριστικής σημασίας για μια Κοινωνική

Σε δημοπράτηση η επέκταση του ΧΥΤΑ στην Κασσάνδρα

Τελικά έστω και καθυστερημένα ο Δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική βγάζει σε διαγωνισμό την επέκταση του ΧΥΤΑ Κασσάνδρας. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠ Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΠΑ 82,95 %-εθνικοί πόροι 17,05 %).

Ο προϋπολογισμός του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή είναι

Γιατί ο Πάγκαλος απογοήτευσε τον Μίμη Ανδρουλάκη


Γιατί ο Πάγκαλος απογοήτευσε τον Μίμη Ανδρουλάκη
Απογοητευμένος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, διότι δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες του, ανέφερε μιλώντας στον Βήμα FM.

«Βγήκε, χθες, ο Πάγκαλός να μας σώσει, όταν είναι Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εδώ έχουμε τους Αρειανούς του ΠΑΣΟΚ, τους θεατές. Βγαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης σαν να είναι θεατής όλα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Με αντικείμενο την προετοιμασία της επικείμενης Εθνικής Συνδιάσκεψης, αλλά και τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου, συνεδριάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το μεσημέρι το
Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Βενιζέλος πολύ δυναμικά «παίρνει κεφάλι» στο ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος «παίρνει κεφάλι» στο ΠΑΣΟΚΣτη συγκέντρωση αριθμού υπογραφών μεγαλύτερου από αυτόν που απαιτεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στοχεύουν οι βουλευτές που στηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να απαξιώσουν την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή.
Βουλευτές προσκείμενοι στον κ. Βενιζέλο αναφέρουν ότι μέχρι χθες το βράδυ είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από

Η Έλενα Ράπτη μίλησε πρώτη φορά για τις φήμες που ακούγονται γύρω από το όνομά της και πώς τις αντιμετωπίζει.


«Με πολλή υπομονή, μετά από 14 χρόνια στα κοινά έχω μάθει ότι λίγο πριν τις εκλογές επιλέγουν κάποιοι να διακινήσουν φήμες με σκοπό να πλήξουν την παρουσία μου στην πολιτική

Φλέρτ Καμμένου με διαγραφέντες της ΝΔ


Μήνυμα που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που καταψήφισαν το Νέο Μνημόνιο και διαγράφησαν από τον Αντώνη Σαμαρά, έστειλε σήμερα ο Πάνος Καμμένος και πάλι μέσω του προφίλ του στο facebook.
Στο μήνυμα που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα, ο ηγέτης των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" γράφει ότι διαβάζει όλα τα σχόλια των πολιτών και τις ενστάσεις τους για τη συμμετοχή "στο κίνημα μας βουλευτών ή συνδικαλιστών ή πολιτικών προσώπων", συμφωνεί ότι το αύριο δεν χτίζεται "με παλιά υλικά", αλλά θέτει το ερώτημα του αν μπορεί ένας βουλευτής "που ψήφισε όχι σε όλα κόντρα στο σύστημα και διεγράφη" να ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Γιοχάνες Χαν: Η ανάπτυξη «σκοντάφτει» στη γραφειοκρατία


Ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν.

Στη γραφειοκρατία «σκοντάφτει» η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη, δηλώνει σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ροϊτερς ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

Σημειώνει πως οι ξένοι επενδυτές είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν μία γραφειοκρατία που βρίσκεται σε σύγχυση και ένα σύστημα απονομής δικαιοσύνης που κάνει χρόνια να εκδώσει αποφάσεις. 

Ο καφές δεν κάνει κακό στην υγεία.Σύμφωνα με νέα γερμανική έρευνα - «ασπίδα» για τον διαβήτη τύπου 2.


Όσοι πίνουν τακτικά καφέ, δεν κινδυνεύουν περισσότερο να πάθουν καρκίνο ή καρδιά, ενώ κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καφέ, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη γερμανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Άννα Φλέγκελ του γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής του Πότσνταμ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτητικής «American Journal of Clinical Nutrition», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 42.000 ατόμων για σχεδόν μία δεκαετία.

Στα 69 του χρόνια... «Έφυγε» ξαφνικά ο αγαπημένος τροβαδούρος της Ιταλίας Λούτσιο Ντάλα



Την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή άφησε ο διάσημος Ιταλός ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Λούτσιο Ντάλα κατά τη διάρκεια περιοδείας του για σειρά συναυλιών στην Ελβετία. Ο συνθέτης του Caruso, που ερμήνευσαν με τεράστια επιτυχία ο Λουτσιάνο Παβαρότι και μετέπειτα ο Αντρέα Μποτσέλι, θα συμπλήρωνε τα 69 του χρόνια την προσεχή Κυριακή. Μόλις λίγες ημέρες πριν είχε ανέβει για τελευταία φορά στη σκηνή του φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο. 

Aρνήθηκε την πρωθυπουργική αποζημίωση ο Παπαδήμος



Aρνήθηκε την πρωθυπουργική αποζημίωση ο Λουκάς Παπαδήμος. Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, ο πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα της θητείας του έχει αρνηθεί να εισπράττει χρήματα. 




Αύξηση 3 μήνες στη θητεία


Για σχέσεις «ασταθούς ειρήνης» στην περιοχή μας κάνει λόγο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ M. Kωσταράκος και τονίζει την ανάγκη διατήρησης της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, στις οδηγίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνει την υπηρεσία τριών επιπλέον μηνών. Εισηγείται επίσης «πάγωμα» στις αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων
Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες και πάγωμα της αγοράς νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων προτείνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.

Τι αλλάζει στα φάρμακα με τον εφαρμοστικό νόμο! Όλες οι λεπτομέρειες


Ανατρέπεται άρδην το σκηνικό στη φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και στον τρόπο διακίνησης και τιμολόγησης των φαρμάκων μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του υπουργείου Υγείας.
Τι αλλάζει στις συνταγές, στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς αλλά βασικά για τους ασθενείς, όλες οι λεπτομέρειες από το iatropedia.gr, στο κείμενο που ακολουθεί.

Σαν Σήμερα...


1η Μαρτιου

Γεγονότα

86 π.Χ: Ο Λούκιος Κορνήλιος Σούλας, επικεφαλής των ρωμαϊκών λεγεώνων, εισέρχεται στην Αθήνα και ανατρέπει τον τύραννο Αριστίωνα, τον οποίο υποστήριζε ο βασιλιάς του Πόντου Μιθριδάτης 6ος.
1862: Ο κυβερνητικός στρατός καταστέλλει με αιματηρό τρόπο την εξέγερση που εκδηλώθηκε στο Ναύπλιο και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου κατά του Όθωνα (Ναυπλιακή Επανάσταση).

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι στις τρεις οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όπου αναμένεται να επικυρώσουν την νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα και να εξετάσουν την πορεία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI). Η χώρα μας
αναμένεται να παρουσιάσει τις δεσμεύσεις, που έχει υλοποιήσει την τελευταία εβδομάδα, λαμβάνοντας έτσι και το τελικό πράσινο φως για το νέο πακέτο βοήθειας. Το απόγευμα στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί άτυπο δείπνο των 17 ηγετών της Ευρωζώνης, με το οποίο αντικαταστάθηκε η

Γάλλοι χρηματοδοτούν την δημιουργία πάρκου στη Θεσσαλονίκη!

Πάρκα που θα κατασκευαστούν μέσω της χρηματοδότησης διαφόρων χωρών θα στολίζουν τη Θεσσαλονίκη! Η αρχή γίνεται με τη Γαλλία, που χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός πάρκου, που αναμένεται να παραδοθεί στους Θεσσαλονικείς αυτό το μήνα
Όπως ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων,

"Αγοράστε ένα όπλο και ετοιμαστείτε": Οικονομολόγοι προειδοποιούν για επικείμενη Οικονομική 11η Σεπτεμβρίου


Buy a Gun & Keep Your Powder Dry: Economists Warn of Looming Economic 9/11
Παρά τις πρόσφατες αναφορές ότι η οικονομία των ΗΠΑ "συνέρχεται" και ότι υπάρχουν σημάδια οικονομικής ανάπτυξης, ορισμένοι αναλυτές είναι λιγότερο ενθουσιασμένοι με αυτά που βλέπουν να γίνονται στο άμεσο μέλλον. Στην πραγματικότητα, είναι εντελώς φοβισμένοι....

Το έθιμο της "Μαρτιάς".


Το έθιμο της "Μαρτιάς" είναι πολύ παλιό, αφού κατά μία εκδοχή έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτό, από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, οι άνθρωποι φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα αυτοσχέδιο βραχιολάκι, γνωστό ως "Μάρτης" ή "Μαρτιά".
  Η λαϊκή παράδοση, λέει ότι η "Μαρτιά" προστατεύει τα πρόσωπα όσων τη φορούν από τον  πρώτο ήλιο της Άνοιξης, που είναι πολύ δυνατός!

Στον κορμό ενός δέντρου αποκαλύφθηκε ένας σταυρός



Θεόσταλτο σημάδι ή θαύμα της φύσης; Αυτά τα δύο ερωτήματα βασανίζουν τα τελευταία 24ωρα τους κατοίκους αλλά και τους ιερείς στην Πιερία, μετά την αποκάλυψη ενός σταυρού στον κορμό ενός δέντρου. Οπως έγινε γνωστό, το σχήμα του σταυρού στο ξύλο αντίκρισαν...

έκπληκτοι οι επίτροποι και ο ιερέας του ναού του Αγίου Δημητρίου στον Κολινδρό Πιερίας, αλλά και αρκετοί πιστοί που βρίσκονταν στην εκκλησία.

Tα μυστήρια του Γκράαλ ..Του Ιερού Δισκοπότηρου!!!



Δισκοπότηρο, μαγικός λέβητας, Σινδών, ομιλούσα λίθος ή βιβλίο... Όποια μορφή κι αν του προσδίδουν, όλοι συμφωνούν στο ότι το Γκράαλ είναι το σύμβολο της απόλυτης εξουσίας και γνώσης....

Οι ειδικοί είναι κάθετοι: το Γκράαλ είναι ένας σκοτεινός μύθος για τον οποίο δε γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Μερικοί εμμένουν ότι πρόκειται για αντικείμενο, το ιερό δισκοπότηρο που κρατούσε ο Χριστός στο Μυστικό Δείπνο.

Πώς βγήκε η φράση "έφαγα χυλόπιτα";



Γύρω στα 1815 υπήρχε κάποιος κομπογιαννίτης, ο Παρθένης Νένιμος, ο οποίος ισχυριζόταν πως είχε βρει το φάρμακο για...

τους βαρύτατα ερωτευμένους. Επρόκειτο για ένα παρασκεύασμα από σιταρένιο χυλό ψημένο στο φούρνο.

"Στων αμαρτωλών τη χώρα, το Mαρτάπριλο χιονίζει".


  
"Στων αμαρτωλών τη χώρα, το Mαρτάπριλο χιονίζει", έλεγαν οι παπούδες μας και ο φετεινός Μάρτιος βάλθηκε να τους επιβεβαιώσει πανηγυρικά.
  Ο σοφός λαός χρησιμοποιεί χρόνια τώρα, δεκάδες παροιμίες που σχετίζονται με τον μήνα Μάρτιο και τις περίεργες καιρικές συνθήκες του.
  Το pyles.tv τις συγκέντρωσε και σας τις παρουσιάζει, περιμένοντας να δούμε αν ο Μάρτης του 2012 θα επιβεβαιώσει ότι "οι παλιοί κάτι παραπάνω ήξεραν από εμάς"! Καλό μήνα! 

Ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες ζητούν τώρα οι καταναλωτές


Ελαιόλαδο χωρίς μεσάζοντες ζητούν τώρα οι καταναλωτές
«Bροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά προϊόντων, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο «πείραμα» της πατάτας.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας κινείται πλέον στο ρυθμό των ίδιων των πολιτών, δήλωσε στο ΑΠΕ το μέλος της Κώστας Τζομίδης, εξηγώντας ότι ήδη προλειαίνεται το έδαφος προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο το προϊόν να φτάσει στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.



Μάγισσες του Σάλεμ


Τον κρύο χειμώνα του 1692, στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, δύο κορίτσια, η κόρη του αιδεσιμότατου Σάμιουελ Πάρις, Μπέτι, και η κηδεμονευομένη του, Άμπιγκειλ Ουίλιαμς, άρχισαν να παρουσιάζουν περίεργη συμπεριφορά. Μιλούσαν παράξενα, κρύβονταν κάτω από πράγματα και σέρνονταν στο πάτωμα. Κανένας γιατρός δεν μπορούσε να εξηγήσει τα συμπτώματα, μέχρι που ένας εξ αυτών απεφάνθη στις 8 Φεβρουαρίου ότι τα κορίτσια ήταν δαιμονισμένα.

Αναβολή της δίκης του Μπαλάσκα

    Αναβολή της δίκης του Μπαλάσκα
Αναβολή της δίκης για το σκάνδαλο των πλαστών πάσο που εμπλέκεται ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας για τις 26 Ιουνίου. Το προεδρείο του δικαστηρίου ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης της απόφασης διότι ήθελε να παρευρίσκεται στη δίκη και ο ελεγκτής δημόσιας

Κρ. Λαγκάρντ: «Ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ από τον Νοέμβριο»

Σε συνέντευξη της την Τετάρτη, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ αποκάλυψε πως δεν ήταν λίγοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συμμετείχαν στην Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες τον περασμένο Νοέμβρριο, που ζητούσαν επιτακτικά την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η Ελλάδα,

Συνάντηση Θ. Πάγκαλου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα εσωκομματικά

Με έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο γραφείο του στην αντιπροεδρία επί της οδού Ζαλοκώστα, με τη διαμόρφωση ενός κειμένου πολιτικού προβληματισμού ενόψει των εσωκομματικών εκλογών να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός