Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Χαλκιδική: Διψήφια αύξηση προκρατήσεων από Ρωσία και Βαλκάνια


Χαλκιδική: Διψήφια αύξηση προκρατήσεων από Ρωσία και Βαλκάνια
Οι ξενοδόχοι της Χαλκιδικής ελπίζουν πως αν δεν προκύψουν δραματικές πολιτικές, οικονομικές ή κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα, η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες τρεις.
Διψήφια αύξηση προκρατήσεων κυρίως από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια καταγράφουν τα μέχρι τώρα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, όπως αυτά παρουσιάστηκαν κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

«Δεν θα παραλάβω την λίστα Λαγκάρντ»


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της προανακριτικής επιτροπή της Βουλής για τη λίστας Λαγκάρντ, δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει το αντίγραφο της λίστας, για να μην μπλέξει.
«Με έχουν πλησιάσει επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι και μου ζητάνε να τους δώσω αντίγραφα. Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το

Δείπνο για τους υφυπουργούς του Γιώργου


Μία ενδιαφέρουσα συνάντηση θα γίνει απόψε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, στο πλαίσιο των γνωστών δείπνων που δίνουν και παίρνουν στο ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά, λίγο πριν από κορυφαίες κομματικές του διαδικασίες όπως αυτή του συντακτικού συνεδρίου του στα τέλη του μήνα.Το απόγευμα λοιπόν θα μαζευτούν για να τα …πούνε, οι «πρώην υφυπουργοί» του Γιώργου Παπανδρέου, μία ομάδα νέων ανθρώπων που

Σε σοβαρό τροχαίο ο Γ. Πεταλωτής


Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που προκλήθηκε από την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, ενεπλάκη λίγο νωρίτερα το απόγευμα ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερχόμενος οδικώς από την Κομοτηνή στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνάντηση της ομάδας των

Σ. Δανιηλίδης: Να παρέμβει εισαγγελέας για το κομφούζιο στον περιφερειακό

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή το σημερινό, νέο κομφούζιο που σημειώθηκε στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης εξαιτίας ανατροπής νταλίκας που μετέφερε μάρμαρα στο ύψος του κόμβου του Αγίου Παύλου στο ρεύμα προς τα ανατολικά.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Άρης

Με πρόστιμα τιμωρήθηκαν οι έξι ΠΑΕ που είχαν κληθεί σε απολογία από την
Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλει ο Άρης που τιμωρήθηκε με 12.000 ευρώ. Πέμπτη σήμερα και όπως κάθε Πέμπτη, υπήρξαν οι απολογίες των ομάδων στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ

Ράιχενμπαχ προς Μπουτάρη: Μου άρεσε πάρα πολύ η Θεσσαλονίκη

Περίπου δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη
με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, Χορστ Ράιχενμπαχ. Μετά το τέλος της συνάντηση ο κ. Μπουτάρης δήλωσε: «Θίξαμε θέματα ανάπτυξης, θίξαμε θέματα του λιμανιού και της Διεθνούς Έκθεσης που είναι ουσιαστικά θέματα ανάπτυξης. Νομίζω ότι μας άκουσε με μεγάλη προσοχή και

Έντεκα προτάσεις προς τους αγρότες από την κυβέρνηση για να μην υπάρξουν μπλόκα


Έντεκα προτάσεις προς τους αγρότες από την κυβέρνηση για να μην υπάρξουν μπλόκα
Σειρά προτάσεων προς τους αγρότες κατέθεσε η κυβέρνηση, με την αισιοδοξία ότι με τον τρόπο αυτό θα λυθούν τα προβλήματά τους και θα σταματήσουν τα μπλόκα. Τα μέτρα αποφασίστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών είναι η καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις από τον Ιούλιο, αύξηση κατά 30 εκατ. ευρώ -στα περυσινά επίπεδα- της επιστροφής φόρου πετρελαίου που θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, καθώς και

Τι χρειάζεται ο έρωτας για να αντέξει στο χρόνο


Τι χρειάζεται ο έρωτας για να αντέξει στο χρόνο
Νέες διαστάσεις στον στίχο «είναι πανάκριβο στο λέω ν’ αγαπάς» δίνει μία νέα βρετανική ανάλυση που υπολογίζει τι ακριβώς χρειάζεται ο έρωτας για να εξελιχθεί σε μακροχρόνια σχέση.

10 μύθοι και αλήθειες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο


10 μύθοι και αλήθειες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο (1)
Χάρη σε αυτόν σκεφτόμαστε. Χάρη σε αυτόν κινούμαστε, μιλάμε, αισθανόμαστε. Ο εγκέφαλός μας είναι ίσως το πιο αξιοθαύμαστο των οργάνων μας: Τόσο πολύπλοκος, που περικλείει περίπου εκατό δισεκατομμύρια νευρώνες και έχει εξάψει την περιέργεια του ανθρώπου και της επιστήμης εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τόσες χιλιάδες χρόνια που θα στοιχηματίζετε ότι πλέον ξέρουμε τα πάντα για τον εγκέφαλο.

Οι πειρατές που κυρίευσαν τις θάλασσες


Οι πειρατές που κυρίευσαν τις θάλασσες (1)
Φοβεροί και τρομεροί κουρσάροι που έκαναν τη διαφορά στην πειρατεία!
Η ιστορία της πειρατείας είναι μακρά και ταραχώδης, με τα σύμβολα των κουρσάρων να γίνονται κατόπιν λαϊκοί θρύλοι: από τις πειρατικές σημαίες με τις νεκροκεφαλές και τις καλύπτρες των μονόφθαλμων κουρσάρων μέχρι τα ξύλινα πόδια και τα σεντούκια του θησαυρού, η αναπαράσταση του πειρατή φαντάζει σήμερα συμπαθητική και αθώα.

«Αυτόματες» κρέπες σε ένα λεπτό! Συσκευή που ενεργοποιείται με το πέσιμο ενός αυγού και μαγειρεύει αυτόματα έφτιαξαν βρετανοί μηχανικοί


Ένα εντυπωσιακό έκθεμα που υπόσχεται να ενεργοποιήσει τους σιελογόνους αδένες των θεατών του, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει εντός του μήνα το Μουσείο Σχεδίου του Λονδίνου. Ο λόγος για το Pancake-omatic: μια συσκευή που «μαγείρεψαν» βρετανοί μηχανικοί συνδυάζοντας διάφορες συσκευές μεταξύ τους και η οποία φτιάχνει κρέπες μέσα σε μόλις ένα λεπτό.

Μελέτη της WWF: Έξι εκατομμύρια στρέμματα φυσικής έκτασης έχασε η Ελλάδα σε 20 χρόνια


Οι καλύψεις γης στην Ελλάδα το 2007 (Προσαρμογή από γράφημα της WWF Ελλάς)
Την εικοσαετία 1987-2007, η Ελλάδα έχασε περισσότερα από έξι εκατομμύρια στρέμματα φυσικών εκτάσεων, έναντι μιας αντίστοιχης αύξησης κυρίως των γεωργικών και δευτερευόντως των αστικών καλύψεων. Η απώλεια αφορά κυρίως περιοχές χαμηλής βλάστησης, ωστόσο η καταπάτηση δασών έπειτα από πυρκαγιές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Στο «κόκκινο» η ακρίβεια στην Ελλάδα


Ανάμεσα στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης παρέμεινε και το 2012 η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές στις περισσότερες κατηγορίες αγαθών που συνθέτουν τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατέγραψαν μικρή αποκλιμάκωση.
Οι τιμές των ελληνικών προϊόντων στα ράφια παρουσιάζουν, στην καλύτερη περίπτωση, οριακές μειώσεις, την ώρα που τα εισοδήματα των καταναλωτών έχουν μειωθεί σημαντικά και η ανεργία αυξάνεται.

Χ. Ράιχενμπαχ: Οι τράπεζες έπρεπε να διαθέσουν χρήματα εδώ και καιρό


Χ. Ράιχενμπαχ: Οι τράπεζες έπρεπε να διαθέσουν χρήματα εδώ και καιρό
Το «μπαλάκι» στις τράπεζες έριξε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι καθυστερούν, όπως είπε, να διοχετεύσουν στις επιχειρήσεις κεφάλαια, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Ράιχενμπαχ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι 2 δισ. ευρώ που προέρχονται από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά, όπως αποκάλυψε, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στις επιχειρήσεις μόνο τα 150 εκατ. ευρώ.

ΓΣΕΒΕΕ: Περιορίζουν τις αγορές σε βασικά είδη διατροφής οι 8 στους 10 έλληνες


ΓΣΕΒΕΕ: Περιορίζουν τις αγορές σε βασικά είδη διατροφής οι 8 στους 10 έλληνες
Στο μισό έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιοποιείται σήμερα, Πέμπτη. Όπως δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, περίπου 8 στους 10 έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το υπόλοιπο 50% φαίνεται ότι το σκέφτεται.

«Φονικές μηχανές» οι γάτες


Αξιολάτρευτες γατούλες που χουζουρεύουν σε καναπέδες ή παίζουν πιάνο, που σε κοιτάνε ακαταμάχητα στα μάτια για να φάνε ή που γυρνάνε στο σπίτι τους χάρη στην έκτη αίσθησή τους, ακόμα κι αν έχουν να διασχίσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα. Κι όμως αυτές οι εικόνες, πραγματικές ή καλλιτεχνικά στημένες για χάρη των φωτογράφων, είναι η μια μόνο όψη της πραγματικότητας. Η άλλη, πιο σοκαριστική, είναι αυτή που φέρνει στο φως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα: στο ζωικό βασίλειο οι γάτες είναι φονικές μηχανές που εξοντώνουν δισεκατομμύρια άλλα ζωάκια κάθε χρόνο.

Ο γάμος και η συμβίωση μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος


Οι ανύπαντροι και οι μοναχικοί, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα, θανατηφόρο ή μη, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη φινλανδική επιστημονική έρευνα. Αντίθετα, τα παντρεμένα ζευγάρια, ιδίως της μέσης ηλικίας ή όσοι συγκατοικούν για χρόνια στο πλαίσιο μιας συντροφικής σχέσης, έχουν σημαντικά καλύτερη πρόγνωση, όσον αφορά οξέα καρδιαγγειακά επεισόδια, είτε πριν, είτε μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Το 50% των ελληνικών καπνών αγοράζει η Philip Morris Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων θα έχουν οριστικοποιηθεί οι συζητήσεις


Το 50% των ελληνικών καπνών αγοράζει η Philip Morris
Την πρόθεση της πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας Philip Morris να αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνών μέσα στην επόμενη τριετία, ανακοίνωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.  Αθ. Τσαυτάρης.

ΤΑ ΥΨΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!!! ή πώς γίναμε παρανάλωμα του ευδαιμονισμού μας!!!


Του Νίκου Λαγκαδινού
nikoslagadinos.blogspot.gr

Δεν φεύγει στιγμή από το μυαλό μου αυτή η φωτογραφία με τα υψωμένα χέρια που αποτυπώνουν την απόγνωση, τη δυστυχία, την αγωνία, αλλά και την ταπείνωση κάποιων συνανθρώπων μας… Ουρές τεράστιες έδειχναν τα τηλεοπτικά μέσα, φωνές, ταλαιπωρία, τσακωμοί, τραυματισμοί, εκνευρισμός, αλλά κι ένα αίσθημα πως ταπεινώνεσαι από την γενική κοινωνική κακομεταχείριση. Κανείς από αυτούς δεν ασχολήθηκε με την αγοραία έκθεση και δοκιμασία του.

Ελεύθερος αφέθηκε ο Γιώργος Κιμούλης έπειτα από διακανονισμό με την εφορία


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο Γιώργος Κιμούλης και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού κατέβαλε 4.418 ευρώ για να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης 15 μηνών και προέβη σε διακανονισμό των χρεών του για την υπόθεση ακάλυπτων επιταγών. 


Ο ηθοποιός συνελήφθη χθες στο κέντρο της Αθήνας επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών για παράβαση του νόμου περί επιταγών, και για χρέη στο Δημόσιο ύψους 200.000 ευρώ.

FFS: Μόλις το 0,8% των Γερμανών επιλέγει Ελλάδα για διακοπές


Ελλάδα - Τουρισμός - Τουρίστες
Η διάθεση των Γερμανών για διακοπές παραμένει αμείωτη, αλλάζουν, όμως, οι τουριστικές τους προτιμήσεις. Σε έρευνα του ινστιτούτου «FFS» που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ιδρύματος για τα Ζητήματα του Μέλλοντος» (Stiftung für Zukunftsfragen) μόνο  το 0,8% των ερωτηθέντων σκοπεύει να επισκεφθεί φέτος την Ελλάδα.

Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΩΝ




 Σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης και ώρα  18:00 ολομέλεια των Τοπικών  Οργανώσεων  Α'- Β' -Γ' Διαμ. Με θέμα τις προτάσεις και τα κείμενα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ομιλητές: Π. Τσαραμπουλίδης -  Α. Σαουλίδης και Εύοσμος – Ελ. Κορδελιό ώρα 19:00 Πλάτωνος (Δήμος Ευόσμου) με ομιλητές Κ. Μαμέλη και Γ. Ρούμελη

Οι κόκκινες γραμμές της ΔΗΜΑΡ για το ζήτημα της ιθαγένειας


Κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμρά, ο νόμος για τη χορήγηση ιθαγένειας θα διαμορφωθεί, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις παραδοχές και τις αποφάσεις του ΣτΕ. (διαβάστε σχετικά εδώ)

Η Δημοκρατική Αριστερά ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της πως οποιεσδήποτε αλλαγές στον νόμο πρέπει να είναι συμβατές με τη Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και τα ισχύοντα σε χώρες της Ε.Ε. 

Βουλή: «Διακομματική συμμαχία» κατά του καπνίσματος


O Πύρρος Δήμος
Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής υπογεγραμμένη από 88 βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ παρέδωσαν οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Πύρρος Δήμας, θέτοντας το θέμα της απαράδεκτης, όπως τονίζουν εικόνας που παρουσιάζει η Βουλή, καθώς «δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο οποίο ειδικά τις κρίσιμες ημέρες των συνεδριάσεων να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος».

Τσίπρας: Η εικόνα της Ελλάδας είναι τα χέρια που ζητούσαν τρόφιμα.«Το λάθος να διορθωθεί και απαιτούμε να διορθωθεί τώρα»


Ο Αλέξης Τσίπρας
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων που επισκέφθηκε το πρωί.

Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι είχε υπολογίσει λάθος τις επιπτώσεις της ύφεσης στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή η πολιτική είναι λάθος και βγαίνουν τώρα οι ίδιοι και λένε ότι ήταν λάθος. Βγήκαν οι ίδιοι, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν, κάναμε λάθος. Ε, αφού κάνατε λάθος, γιατί το συνεχίζετε, είναι η απάντηση». 

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης : Αντιδρά στο σχέδιο { ΑΘΗΝΑ}



Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με τον Γραμματέα  ΝΟΕΣ  Χρόνη Μακρίδη πραγματοποίησε συνάντηση με την Διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΑΤΕΙΘ με θέμα συζήτησης το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που τέθηκε προς διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας.

Βενιζέλος: Τα κόμματα της Βουλής να βάλουν στο «περιθώριο» τη Χρυσή Αυγή


Πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες κατά του ρατσισμού και του αποκλεισμού, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
 

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Θεοδωρίδης


Την αποπομπή του Νάσου Θεοδωρίδη από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την Τετάρτη ο κ. Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο απόψεών του στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς χαρακτήριζε τις νησίδες των Ιμίων ως Καρντάκ και τις απέδιδε στην Τουρκία. 

Ανδρουλάκης: Να κόψει τα πόδια των ληστρικών hedge funds


 Ανδρουλάκης: Να κόψει τα πόδια των ληστρικών hedge funds

Ο Μίμης Ανδρουλάκης ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να "κόψει τα πόδια" των ληστρικών hedge funds. Με ερώτησή του στον Γιάννη Στουρνάρα ο βουλευτής κάνει λόγο για το "μέγα σκάνδαλο της προνομιακής μεταχείρισης των πιο ληστρικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων στις αναδιαρθρώσεις χρέους".
To κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Θα μιλήσει σε συνέδριο στην Θεσσαλονίκη σήμερα ο Γ. Παπανδρέου


Σε συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Θεσασαλονίκη θα μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει σε βαλκανικό φόρουμ

που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο THE MEΤ. Στο συνέδριο που έχει ως θέμα την περιφερειακή συνεργασία των χωρών της περιοχής παίρνουν μέρος περίπου 60 αξιωματούχοι από διάφορες χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοργάνωση έχει ως θέμα τη «διαμόρφωση του ελληνικού χρέους» και οργανώνεται από

Η…«επιστροφή» του Κώστα Καραμανλή Εύθραυστες οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας - Διαβάστε ολόκληρο το non paper των «καραμανλικών»


Η…«επιστροφή» του Κώστα Καραμανλή





Πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τόσο εντός, όσο και εκτός ΝΔ, στέλνουν στελέχη των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή, τα οποία με τη συγγραφή και διανομή κειμένου ανέλαβαν την υπεράσπιση του τέως Πρωθυπουργού, επιχειρώντας να εξουδετερώσουν την κριτική περί δημοσιονομικού εκτροχιασμού τη διετία 2007-2009.
 Τα στελέχη αυτά, τα οποία κατείχαν κεντρικές θέσεις την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από

Επίδομα ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες...


Στην τελική ευθεία μπαίνει η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Η  διοίκηση του ΟΑΕΔ με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτση ζήτησε το ποσό των 100 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς που διατηρούν ο ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο Βενιζέλος κερδισμένος της σύσκεψης των αρχηγών


o-venizelos-kerdismenos-tis-suskepsis-ton-arxigonΕίχαμε καιρό να δούμε τον Βαγγέλη Βενιζέλο τόσο ικανοποιημένο. Μετά τη σύσκεψη των «3» εξήλθε ως θριαμβευτής,


Δεν ξέρω αν βραχυκύκλωσαν στο Μαξίμου


Για πρώτη φόρα μετά από πολύ καιρό ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ δούλεψε άψογα…

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 45.000 ανέργους


Η επιταγή εισόδου, με προϋπολογισμό 174.900.000 ευρώ, αποτελεί μέρος ενός συνολικού πακέτου δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ πρόκειται για ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα κατάρτισης, πρακτικής εκπαίδευσης και επιδοτούμενης απασχόλησης για νέους, που στοχεύει στην επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Aπίστευτο: Ο υφυπουργός Ανάπτυξης πανηγυρίζει...


... για τη μείωση τιμών κατά 0,5%!...
Ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης παρά την συνεχή μείωση των εισοδημάτων και την εξαετή ύφεση ο ...
υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς πανηγύριζε χθες ότι οι τιμές μειώθηκαν.

ΓΣΕΒΕΕ : ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Με μελανά χρώματα σκιαγραφεί την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Καταγράφει μεγάλη μείωση του εισοδήματος, κάθετη πτώση της κατανάλωσης αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της εξόφλησης οφειλών προς κράτος, τράπεζες και ΔΕΚΟ. Τα βασικά συμπεράσματα είναι τα εξής: 1) Η κοινωνία του 50% (1/2) κάνει την εμφάνισή της. Ο μισός πληθυσμός κινδυνεύει να βρεθεί στο οικονομικό περιθώριο (δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστάει δάνειο, αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας για να

ΡΕΚΟΡ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...

Τους τελευταίους τρεις μήνες, τα αιολικά πάρκα της Ισπανίας παρήγαν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πηγή. Ήδη η χώρα της Ιβηρικής καλύπτει από ανανεώσιμες πηγές το εν τέταρτο των ενεργειακών της αναγκών Επικαλούμενη στοιχεία της Red Electrica de Espana, της εταιρείας που

"Καμπανάκι" για τη δημιουργία προβλημάτων στους δήμους χτυπά η ΠΕΔΚΜ

Καμπανάκι για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους δήμος λόγω της μη δημοσίευσης σε ΦΕΚ των αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού χτυπά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Η ΠΕΔΚΜ ειδικότερα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου  με θέμα τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προκαλούνται στη λειτουργία των δήμων από τη μη