Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Η φοβία των μαθηματικών...


Εάν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που τους ανησυχεί η ιδέα του να κάνουν οποιαδήποτε αριθμητική πράξη και τρομάζουν στη σκέψη των μαθηματικών, οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο προτείνουν μια λύση για να ξεπεράσετε το πρόβλημα.

Το μυστικό σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας των αμερικανών ειδικών δεν είναι η βελτίωση της ικανότητάς σας στους υπολογισμούς, αλλά ο έλεγχος της ανησυχίας σας ότι δεν θα τα καταφέρετε.

Έρευνα: Έξυπνος δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι!


Έρευνα: Έξυπνος δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι!
Μπορεί η παροιμία να ισχυρίζεται ότι «έξυπνος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι», ωστόσο οι ερευνητές του Κέντρου Νευροαπεικόνησης στο University College του Λονδίνου υποστηρίζουν ότι η ευφυΐα δεν παραμένει στατική αλλά εξελίσσεται και παρουσιάζει διακυμάνσεις την περίοδο της εφηβείας.
Μέχρι σήμερα υπήρχε η πεποίθηση ότι ο δείκτης IQ δεν αλλάζει σημαντικά κατά την διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Ωστόσο, η έρευνα σε μια σειρά από εφήβους, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Νature, έδειξε ότι οι διανοητικές ικανότητες αναπτύσσονται όσο περνούν τα χρόνια.

Με 120 προφίλ...παρενοχλούσε την πρώην του στο facebook...


Όλοι λίγο πολύ θα έχουμε κάποια ιστορία με κάποια πρώην σχέση και πιθανότατα την λήψη μετά των χωρισμό κάποιων περίεργων SMS, περίεργες αναρτήσεις σε λογαριασμούς μας σε κοινωνικά δίκτυα και πάει λέγοντας.

Ένας 22χρονος όμως , από το Λος Άντζελες, έφτιαξε 120 διαφορετικούς λογαριασμούς στο Facebook με σκοπό να εκδικηθεί την 16χρονη πρώην του.


Πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού


Πιο αποτελεσματικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού
Ένα νέο φάρμακο προσφέρει περισσότερες πιθανότητες μακροπρόθεσμης επιβίωσης  σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με την ταμοξιφένη που αποτελεί τη συμβατική θεραπεία για τις ορμονοεξαρτώμενες μορφές της νόσου.
Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται οn-line στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet Oncology» η ουσία λετροζόλη μειώνει τον κίνδυνο υποτροπής του καρκίνου κατά 20% και τις πιθανότητες θανάτου εξαιτίας της νόσου κατά 21%.

Κοινωνική στροφή ζητούν από τον Γιώργο 28 βουλευτές.Έμμεση στήριξη στον πρωθυπουργό


Πολιτικές για την ανακατανομή των βαρών της κρίσης, προς όφελος των αδύναμων, τον παραγωγικό αναπροσανατολισμό της οικονομίας και την ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος ζητούν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου 28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Η κίνησή τους, παρότι σε αυτή μετέχουν και διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική, ερμηνεύεται ως έμμεση στήριξη στον κ. Παπανδρέου και αντίβαρο στις εκδηλώσεις αμφισβήτησης της ηγεσίας εντός του ΠΑΣΟΚ.

Μουάμαρ Καντάφι: Ανοδος και πτώση


Ο ίδιος αποκαλούσε τον εαυτό του «βασιλιά των βασιλιάδων της Αφρικής», «ηγέτη της επανάστασης», «αδελφό ηγέτη», «οδηγό της εποχής των μαζών». Ξένοι ηγέτες από την άλλη, τον είχαν χαρακτηρίσει κατά καιρούς από «το τρελό σκυλί της Μέσης Ανατολής» (Ρόναλντ Ρέιγκαν) μέχρι «τρελό Λίβυο» (Ανουάρ αλ-Σαντάτ).
Στα 42 χρόνια της εξουσίας του είχε αποκτήσει τη φήμη του ολότελα απρόβλεπτου, εκκεντρικού έως και παρανοϊκού ηγέτη.

"Η ανοχή σε κάθε είδους βία την τροφοδοτεί "


Σε συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για τον άδικο χαμό του διαδηλωτή, καθώς και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια και στους συντρόφους του.
"Η ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών αμαυρώθηκε από ένα φοβερό γεγονός που δεν πρέπει να ξανασυμβεί", επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τονίζει:

Χαμός στα social media με τη φωτογραφία του ροζ αστυνομικού!


Χιλιάδες χρήστες του Facebook έχουν ήδη βάλει profile pic την φωτογραφία του αστυνομικού των ΜΑΤ που έχει δεχτεί επίθεση από ροζ μπογιά με αποτέλεσμα η στολή του να αλλάξει χρώμα εντελώς. Χαμός και στο Twitter.
Οι πιο ευφάνταστοι χρήστες και καλοί χειριστές του photoshop προχώρησαν τη φωτογραφία ένα βήμα παραπέρα (μπορεί και περισσότερα), δίνοντας το σλόγκαν Batsie (αντί για Barbie) κάτω από τη φωτογραφία.

Άγρια κόντρα ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα


Άγρια κόντρα ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Έντονη κόντρα σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια έξω από την πλατεία Συντάγματος.
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Σκάι, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για συγκρούσεις «ροπαλοφόρων και κρανοφόρων που αποδεικνύουν με τον πιο άσχημο τρόπο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο».

Ιστορίες εκδίκησης: «Τρώγεται» και ας είναι κρύα


Το θέμα της εκδίκησης είναι τόσο παλιό, όσο και η ίδια η Ιστορία. Σχεδόν από την εποχή που ανακαλύφθηκε η γραφή, οι άνθρωποι είχαν έμφυτη την επιθυμία να τιμωρήσουν με το ίδιο νόμισμα όσους θεώρησαν ότι δεν τους φέρθηκαν σωστά. Ο Κώδικας του Χαμουραμπί για παράδειγμα, το 1760 προ Χριστού, διαπνέεται από τη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού» και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την «αφετηρία» για τις μεταγενέστερες πράξεις εκδίκησης. Αλλά ας μην πάμε πολύ μακριά. Ακόμα και οι σύγχρονοι νόμοι βασίζονται στο αναφαίρετο δικαίωμα της κοινωνίας να εκδικείται αυτούς που προσπαθούν να τους διασπάσουν. 

16 μύθοι για το εμβόλιο των κονδυλωμάτων


Να το κάνεις ή όχι;

Να το κάνεις ή όχι; Κι αν έχεις ήδη σεξουαλικές σχέσεις πόσο αποτελεσματικό θα είναι; Εχεις ακούσει πολλά για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, πόσα από αυτά όμως ισχύουν; Μάθε πόσο σημαντικό είναι να θωρακίσεις την υγεία της ευαίσθητης περιοχής σου από την απειλή του ιού των κονδυλωμάτων (HPV ή ανθρώπινων θηλωμάτων, όπως θες πες τον) και όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μη σε πιάσουν αδιάβαστη!

Τα κινητά δεν προκαλούν καρκίνο Μεγάλη έρευνα αθωώνει τα κινητά τηλέφωνα ως προς την πρόκληση καρκίνου

Τα κινητά δεν προκαλούν καρκίνο
Δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας που διεξήγαγαν ερευνητές στην Δανία οι οποίοι μελέτησαν την πιθανή σύνδεση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων με την εμφάνιση καρκίνου. Σύμφωνα με τους ερευνητές τα κινητά τηλέφωνα δεν αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εγκεφάλου.

Η έρευνα

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Καρκίνου στην Κοπεγχάγη μελέτησαν τα ιατρικά δεδομένα 350 χιλιάδων ατόμων ηλικίας άνω των 30 ετών που κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων από το 1990. Επικέντρωσαν την προσοχή τους στον καρκίνο του εγκεφάλου και συνέκριναν τα δεδομένα των κατόχων κινητών τηλεφώνων με εκείνα ατόμων που δεν χρησιμοποιούν κινητά. 

Γιούνκερ: "Καταστροφικά σήματα στέλνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες"


Γιούνκερ: "Καταστροφικά σήματα στέλνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες"
«Καταστροφικά σήματα» υποστήριξε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι στέλνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες, κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες (όπου θα συμμετάσχει στη σημερινή σύνοδο του Eurogroup), με αφορμή τις  μεταξύ τους διαφωνίες για την αντιμετώπιση της κρίσης  και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να συμφωνήσουν σε ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Έτσι σκοτώσαμε τον Καντάφι – Ποιος του έδωσε τη χαριστική βολή; - Νέα ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΑ video


«Δεν ξεχωρίζετε το σωστό από το λάθος; Ο Θεός να συγχωρήσει αυτό που κάνετε» ήταν τα τελευταία λόγια του Μουαμάρ Καντάφι πριν εκτελεστεί από το οργισμένο πλήθος

Κόμπο στο στομάχι προκαλούν οι εικόνες από τη Σύρτη. Ο Καντάφι είχε την «ατυχία» να πέσει ζωντανός στα χέρια των ανταρτών. Κι εκείνοι φρόντισαν να πάρουν την εκδίκηση που ονειρεύονταν χρόνια. Τον εξευτέλισαν, τον χτύπησαν, τον ντρόπιασαν, του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο για να του δείξουν τι θα επακολουθήσει, τον σκότωσαν. 

Ακυβέρνητη Πολιτεία η Ευρώπη


Με μία κακοφωνία που καταδεικνύει αναποτελεσματικότητα και χαρακτηριστική ατολμία στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η Ευρωζώνη παλινωδεί μεταξύ μιας Συνόδου Κορυφής της Κυριακής άνευ ουσίας και μιας νέας Συνόδου της επομένης Τετάρτης, χωρίς εγγυήσεις για μία τελική λύση.

Με αυτά τα δεδομένα, οι αγορές εκτοξεύουν απειλές υποβάθμισης της γαλλικής οικονομίας, του ενός εκ των δύο πυλώνων της Ευρωζώνης, τρομοκρατώντας τη Γερμανία, η οποία αντιλαμβάνεται πως ενδεχομένως θα αναγκαστεί να επωμιστεί αυτή το συνολικό κόστος της διάσωσης του ευρώ.

Κοριτσάκι 10 ετών μιλάει 10 γλώσσες...



Είναι μόλις 10 ετών και μπορεί να μιλήσει άπταιστα 10 γλώσσες, μεταξύ αυτών την γλώσσα Kazak και εκείνη της Ουγκάντα. Ο λόγος για την μικρή Sonia Yang με καταγωγή από την Ταϊβάν που αποστομώνει τους πάντες με το πολύγλωσσο λεξιλόγιό της.
Το 10χρονο κορίτσι που γεννήθηκε στην Ταϊβάν, κατοικεί σήμερα στο Cheadle Hulme της Αγγλίας, μετά από απόφαση των γονιών της, που ήθελαν να της προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Η διάσωση ενός ορφανού νεαρού δελφινιού


Η διάσωση ενός ορφανού νεαρού δελφινιού (8)

Ένα μωρό δελφίνι συνδεδεμένο ακόμα με τον ομφάλιο λώρο, βρέθηκε στην παραλία κοντά στην πόλη Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Ευτυχώς, μια οργάνωση διάσωσης έσπευσε και έσωσε το νεαρό δελφίνι, ενώ στη συνέχεια το φρόντισαν. Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της διάσωσης.

Γάτα επέζησε από τρεις ευθανασίες


Γάτα επέζησε από τρεις ευθανασίες
Μια πανέμορφη μαύρη γάτα, η Άντρεα, είπε τρία μεγαλοπρεπέστατα «όχι» στις προσπάθειες των ανθρώπων του κέντρου αδέσποτων ζώων West Valley να τη θανατώσουν… καθώς δεν βρισκόταν κανείς να την υιοθετήσει και φιλοξενούνταν στο κέντρο, από τότε που αστυνομικοί τη μάζεψαν από τον δρόμο.
Το δύστυχο γατάκι τοποθετήθηκε σε… θάλαμο αερίων μονοξειδίου του άνθρακα, αλλά, όταν την έβγαλαν πάλι έξω, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή.

Οι θέσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής

Οι θέσεις της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής
Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου λίγο πριν την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, στη διάρκεια του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου παρουσίασε τους πέντε στρατηγικούς άξονες που θα κινηθεί η Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

«Όλοι βλέπουμε τη διάσταση που έχει πάρει το πρόβλημα στην Ευρώπη και, συνεπώς, κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν η ίδια η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις για την κρίση, που τείνει πια να έχει πανευρωπαϊκή διάσταση» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας:

Αλέκα Παπαρήγα: Θα ηττηθούν όσοι εμποδίζουν τους αγώνες



Την εκτίμηση ότι έρχονται χειρότερα μέτρα από αυτά του πολυνομοσχεδίου, επανέλαβε η γενική γραμματέας της ΚΕ τουΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις που έκανε αφού επισκέφθηκε τους τραυματίες των χθεσινών επεισοδίων.
Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα διεμήνυσε πως οι αγώνες θα συνεχιστούν και δεν πρόκειται να σταματήσουν, προβλέποντας ότι αυτοί που θέλουν να τους εμποδίσουν θα ηττηθούν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πιστεύει ο καθένας.

ΛΑΟΣ σε ΚΚΕ: "Προσπαθείτε να εκμεταλλευθείτε τον θάνατο του διαδηλωτή"


«Για προσπάθεια εκμετάλλευσης του θανάτου του άτυχου διαδηλωτή», κάνει λόγο το ΛΑΟΣ κατηγορώντας το ΚΚΕ αλλά και για λασπολογία και υποστηρίζει ότι «η σκοπούμενη ανοησία ισούται με αθλιότητα».


«Το ΚΚΕ μεταφέρει τις μεθόδους του από τη δεκαετία του 1941, στη δεκαετία του 2011. Αφού απεκατέστησε -μετά από δεκαετίες λάσπης- τους με τον ίδιο τρόπο βληθέντες Ζαχαριάδη, Πλουμπίδη, Βαβούδη, Αρη Βελουχιώτη και άλλους, επανέρχεται σήμερα, προσπαθώντας να πείσει ότι οι αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, "φιλοξενούσαν" στη διαδήλωση, στην ομάδα τους, μέλη του ΛΑΟΣ».

Σωφροσύνη την ύστατη ώρα ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη




Την ελπίδα ότι «έστω και την ύστατη ώρα θα επικρατήσει σωφροσύνη και οι δύο αρχηγοί θα υποστηρίξουν, τουλάχιστον με τα ίδια επιχειρήματα, τη θέση της Ελλάδας» όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ΕΕ, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Παράλληλα, ευχήθηκε «η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί ότι δεν παίζεται μόνο το αύριο 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά στο τραπέζι βρίσκεται το μέλλον ολόκληρης της ΕΕ».

«Οι μαγκιές της κυβέρνησης κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία»


Σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική με σημείο αιχμής την δημοσιοποίηση των επιστολών Παπανδρέου και Βενιζέλο στην Κριστίν Λαγκάρντ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ, ανέβασε ξανά τους τόνους, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδική, λέγοντας : «Μπορεί εγώ να είμαι τζάμπα μάγκας, όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, αλλά οι δικές σας μαγκιές κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία και στο Δημόσιο. 

Σπάει πλάκα ο Κώστας...

Το αμίμητο θέαμα της Βουλής- Ο Καραμανλής απλωμένος στα έδρανα να γελάει  Δεν έχει καμία συναίσθηση;
Τήν ώρα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο..η κάμερα της βουλής στάθηκε για λίγο σέ έναν χαλαρό βουλευτή ,που γελούσε λές και ήταν εκδρομούλα και έλεγε ανέκδοτα με τους φίλους του.Ό λόγος για  τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έμοιαζε να μην καταλαβαίνει τί συμβαίνει στη χώρα!

Πεταλωτής: "Λιποταξία οι πρόωρες εκλογές"

Πεταλωτής: "Λιποταξία οι πρόωρες εκλογές"
«Λιποταξία» χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Πεταλωτής μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Θα ήταν λυτρωτικό και για τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές αλλά θα ήταν λιποταξία. Θα ήταν πιο εύκολό να πάμε και εμείς στους δρόμους παρά να είμαστε οι δοσίλογοι, οι προδότες της πατρίδας κλπ. Έχουμε όμως καθήκον να προστατέψουμε τη χώρα γιατί αν γίνουν η Ελλάδα πάει στα βράχια» υποστήριξε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, αναφερόμενος σε ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μέσα από εκλογές υποστήριξε ότι «δεν έχουμε ούτε μία ώρα για πολιτικάντικα παιχνίδια».

Αντ. Σαμαράς: Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση στην ΕΕ



Την ανάγκη μιας «ισχυρής πολιτικής βούλησης από όλους τους λαούς της Ευρώπης για να πάμε μπροστά» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, στην αρχή της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στο προεδρικό μέγαρο. «Αλλιώς», πρόσθεσε, «ή θα είμαστε με βήματα προς τα πίσω ή σημειωτόν».
Με αφορμή τη μετάβασή του στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ΕΛΚ , ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι στην ΕΕ «υπάρχει μια μεγάλη δυστοκία στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί πολύ νωρίτερα».

H μάσκα του V for Vendetta σύμβολο αντίδρασης των Αγανακτισμένων

H μάσκα του V for Vendetta σύμβολο αντίδρασης των Αγανακτισμένων
Από την Νέα Υόρκη στο Λονδίνο και από το Τόκιο στο Σίδνεϊ, ένα κοινό «σύμβολο» ενώνει τους «Αγανακτισμένους» που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της απληστίας. Πρόκειται για μία μάσκα με μουστάκι και γένι που απεικονίζει τη μορφή του Γκάι Φοκς, όπως έκανε την εμφάνισή του στο graphic novel και στην ταινία V for Vendetta.

Στην εικονογραφημένη νουβέλα V for Vendetta, ο V, ένας μοναχικός αναρχικός χρησιμοποιεί τον Γκάι Φοκς ως «πρότυπό» του για να εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα φασιστικό καθεστώς που διοικεί το Λονδίνο.

Νέα βροχή από "πεφταστέρια", χαράματα Σαββάτου και Κυριακής

Νέα βροχή από "πεφταστέρια", χαράματα Σαββάτου και Κυριακής
Νέα βροχή από «πεφταστέρια», τις Ωριωνίδες, θα πέσει τα χαράματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, που περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Οι Ωριωνίδες αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου.

Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν από την αυγή, στο μέτρο που ο ουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.

Ξεκινά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης από αύριο αναμένεται να ξεκινήσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του, στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα ανέρχεται στα 92-95 λεπτά το λίτρο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κιούσης μιλώντας στη ΝΕΤ, αναφέροντας μάλιστα ότι το μεσημέρι θα αρχίσει ο εκτελωνισμός από τις εταιρείες

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές
Eν μέσω των δραματικών τόνων που έδωσε η κυβέρνηση κατά την συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ακούστηκαν αρκετές φωνές από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την λήψη σοβαρών πολιτικών πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή. Δίνοντας το στίγμα, κατά τις τοποθετήσεις τους, αρκετοί είπαν: «Τέλος αντοχής» και «Δεν πάει άλλο».

Ενδεικτικά, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε δραστικές αποφάσεις: κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ή δημοψήφισμα, ή εκλογές.

Για μονομερείς πιέσεις στην ΠΓΔΜ κατηγορεί την Ε.Ε. ο Γκρούεφσκι


Ευθείες βολές κατά μέρους της διεθνούς κοινότητας και κυρίως εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «άσκηση μονομερών πιέσεων» προς την ΠΓΔΜ, με στόχο να αποδεχτεί η χώρα «μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας, με οποιοδήποτε τίμημα», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, με συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, ΜΙΑ.
Σύμφωνα με τον κ.Γκρούεφσκι, μοχλός των πιέσεων αυτών είναι οι διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πρόσφατη έκθεση προόδου για την ΠΓΔΜ, που δημοσιεύθηκε στις 12 Οκτωβρίου και οι σχετικές αναφορές του αρμόδιου για τη Διεύρυνση Επιτρόπου, Στέφαν Φούλε, για αδυναμία της χώρας όσον αφορά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Top 10: Όταν η δουλειά γίνεται απόλαυση


Top 10: Design: Όταν η δουλειά γίνεται απόλαυση (1)
Όσο πιο άνετος είναι ο χώρος εργασίας τόσο πιο αποδοτικός είναι ο εργαζόμενος. Γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο high design γραφεία που χαρίζουν άνεση και ευχαρίστηση στο προσωπικό τους… Εσύ που θα ήθελες να βρίσκεσαι;

Ηλ. Μόσιαλος: Προέχουν οι διαπραγματεύσεις



Αυτό που προέχει είναι οι διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, σχετικά με το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων μετά τη σύνοδο κορυφής.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι, ο κ. Μόσιαλος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δει τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται με βάση τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

Οι τελευταίες στιγμές του Καντάφι. Βίντεο - Σοκ


Οι τελευταίες στιγμές του Καντάφι. Βίντεο - Σοκ
Οι εικόνες του αιμόφυρτου Μουαμάρ Καντάφι έκαναν τον γύρο του κόσμου. Την ώρα που οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν ξεκαθαριστεί και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, τα βίντεο και οι φωτογραφίες που μεταδόθηκαν ρίχνουν φως στις τελευταίες στιγμές του Καντάφι.

Όπως ανακοίνωσε η Γαλλία, πυρά από ένα γαλλικό Μιράζ εμπόδισαν το κονβόι του Μ.Καντάφι να εγκαταλείψει τη Σύρτη.

Ανησυχία ΔΝΤ για τα επεισόδια στην Ελλάδα

Την ανησυχία του εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τις ογκώδεις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Αναγνωρίζει ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για τους Έλληνες πολίτες (Vids)

Πετροπόλεμος, μάχες σώμα με σώμα, δακρυγόνα, ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες ο θλιβερός  απολογισμός της χθεσινής ογκώδης διαδήλωσης. Το ΔΝΤ και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα με τρόμο και έντονη ανησυχία για το που θα οδηγήσει όλο αυτό.

Μετ' εμποδίων η καταβολή των συντάξεων


Στις 21 και στις 24 Οκτωβρίου. θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος, σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Μπεγλίτης: "Ένα σενάριο εκλογών είναι καταστροφικό"

Μπεγλίτης: "Ένα σενάριο εκλογών είναι καταστροφικό"
Την αντίθεσή του με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που «γκρινιάζουν», όπως είπε πριν από κάθε ψηφοφορία , εξέφρασε ο υπ. Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

«Ψηφίσαμε συνειδητά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», είπε ο κ. Μπεγλίτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι. Και πρόσθεσε: «Διαφωνώ με αυτούς που γκρινιάζουν και βγάζουν προς τα έξω τις δυσκολίες τους. Όλοι έχουμε δυσκολίες. Μας ρώτησαν εμάς ως υπουργούς τι ζόρι τραβάμε κάθε μέρα;».

Προσοχή στα light προϊόντα και τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Προσοχή στα  light προϊόντα και τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη
Τσίχλες χωρίς ζάχαρη, διαιτητικά γλυκά και λάιτ αναψυκτικά προτιμούνται συνήθως από όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Παρ’ όλα αυτά ειδικοί από τη Βρετανία ενημερώνουν ότι τα εν λόγω προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται αλόγιστα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν γαστρικά προβλήματα, να καταστρέψουν τα δόντια και να εμποδίσουν την απώλεια βάρους.

Oστεοπόρωση: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για την νόσο

Oστεοπόρωση: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για την νόσο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20 Οκτωβρίου), η επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Αποκατάστασης «Ανάπλαση», απαντά σε 10 βασικές απορίες σχετικά με τη νόσο, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και πρόληψη της.

1. Τι είναι η οστεοπόρωση;
Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια στην οποία διαταράσσεται η αρχιτεκτονική (η ποιότητα και η ποσότητα) των οστών και οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο καταγμάτων. Τα συχνότερα οστεοπορωτικά κατάγματα συμβαίνουν στο ισχίο, στον καρπό και στην σπονδυλική στήλη.

Νεκρός και ο γιος του Καντάφι Mutassim

Νεκρός και ο γιος του Καντάφι Mutassim
Νεκρός είναι και ο γιος του Καντάφι, Mutassim όπως επιβεβαίωσαν αργότερα το βράδυ της Πέπτης οι νέες λιβυκές Αρχές. Ο Mutassim όπως ανέφεραν, κρυβόταν με τον πατέρα του.  Παλιότερα είχε διαφύγει στην Αίγυπτο, μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα που είχε κάνει εναντίον του πατέρα του. Τελικά ο Gaddafi τον συγχώρεσε, εκείνος επέστρεψε στην Λιβύη και έγινε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Ο άλλος γιος του από την δεύτερη σύζυγό του και πιθανός διάδοχός του, ο Saif al-Islam, φέρεται να είναι τραυματίας στο νοσοκομείο. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Saif διέφυγε στην Σύρτη, όμως στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τραυματίστηκε στο πόδι από αντάρτες και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

“Εγώ θα είμαι ο συνεργάτης σας” - Το μήνυμα Σαμαρά στις Βρυξέλλες


Στις 12:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια συνάντηση υπό εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες και την ώρα που η Κυβέρνηση


μοιάζει να έχει “ραντεβού” τη Δευτέρα μετά τις εξελίξεις που αναμένονται την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής με την κοινοβουλευτική ομάδα που ζητά “εδώ και τώρα” πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές.

Το επιτελείο της Ν.Δ. τονίζει πως το αδιέξοδο του ΠΑΣΟΚ και η αδυναμία διακυβέρνησης θα φέρει το κόμμα σύντομα στην εξουσία και με αυτή την προοπτική πάει λένε τώρα ο Α. Σαμαράς στις Βρυξέλλες και στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Αναγκαστικό γεγονός οι πρόωρες εκλογές»


«Δεν φαίνεται να υπάρχει λύση στην αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους ως το τέλος του μήνα. Οι πρόωρες εκλογές θα είναι αναγκαστικό γεγονός προκειμένου να υπάρξει διέξοδος από την κοινωνική ασφυξία» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Πρόσθεσε ακόμη πως όσο ελκυστικό κι αν ακούγεται το κούρεμα, αν δεν συνοδεύεται από δικλείδες που έχουν σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα

Συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά σήμερα στις 12 το μεσημέρι

Συνάντηση Παπούλια - Σαμαρά σήμερα στις 12 το μεσημέρι
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση που θα έχουν στις 12 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από αίτημα του δεύτερου.

Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το επικείμενο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις θέσεις, τις οποίες θα στηρίξει η ΝΔ στην αυριανή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του Κ.Κ.Ε. στη Θεσσαλονίκη


Στο στόχαστρο εμπρηστών βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής τα γραφεία του Κ.Κ.Ε. στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα και Τριανδρία της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι δράστες, αφού έσπασαν τις τζαμαρίες των τοπικών γραφείων, που βρίσκονται σε ισόγεια πολυκατοικιών, έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρής έκτασης υλικές ζημιές στις εισόδους και στο εσωτερικό των γραφείων.

Τον συνέλαβαν για διακίνηση ναρκωτικών


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων δράσεών τους για την καταπολέμηση της διακίνησης ψυχοτρόπων ουσιών το μεσημέρι της Πέμπτης συνέλαβαν έναν άνδρα 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».

Στην κατοχή και στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα μικροδέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 12,2 γραμ.

Σκηνικό πολιτικών εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ μετά τη Σύνοδο Κορυφής


Πολιτικές πρωτοβουλίες καλείται να λάβει ο πρωθυπουργός, μετά τη διαγραφή Κατσέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τις δημόσιες πλέον τοποθετήσεις βουλευτών ότι μία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των αναγκαίων αλλαγών με μεταρρυθμίσεων, αλλά και ούτε να διαχειρισθεί την κατάσταση που θα διαμορφωθεί.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, η οποία παρά την τελικώς θετική της ψήφο στο άρθρο 37, επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση και σε οριακό σημείο». Παράλληλα έκανε λόγο για το μεγαλύτερο πολιτικό εφιάλτη μετά το 1967 και ζήτησε αφύπνιση όλων πέρα από κομματικά και προσωπικά οφέλη. 

Σαν Σήμερα...


21 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Ούρσουλα, Σωκράτης, Χριστόδουλος
  • Γεγονoτα

1805: Ο ναύαρχος Οράτιος Νέλσον, επικεφαλής του αγγλικού ναυτικού,καταναυμαχεί τους ηνωμένους στόλους Ισπανίας και Γαλλίας στο Τραφάλγκαρ, αλλά πίπτει επί του πεδίου της μάχης!
1825: Δημοσιεύεται για πρώτη φορά στη «Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος» το ποίημα του Διονυσίου Σολομού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που μετά την απελευθέρωση θα γίνει ο Εθνικός Ύμνος της χώρας.