Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το απόλυτο εκλογικό ντέρμπι στη Βρετανία

Το Συντηρητικό Κόμμα του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον συγκεντρώνει ακριβώς το ίδιο ποσοστό με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Populus, μία εβδομάδα ακριβώς πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το ποσοστό των Συντηρητικών παραμένει σταθερά στο 33%

ΚΙΔΗΣΟ: Ισχυρό εθνικό μέτωπο για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις

Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η οριστική έξοδος από την κρίση, εκτιμά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μόνο μέσα από ένα εθνικό μέτωπο μπορεί να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς δανειστές και να

Νέα δημοσκόπηση: Κάτω από τις δέκα μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ

Προηγείται με 34,1% έναντι 24,2% - «Όχι» σε πρόωρες κάλπες λέει το 47,6% των ερωτηθέντων - Ενισχύεται ο φόβος για στάση πληρωμών ή χρεοκοπία

Τρία είναι τα βασικά συμπεράσματα, σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα Λύκεια – Τι αλλάζει στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες το βράδυ το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με το οποίο επέρχονται αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα των Λυκείων καθώς και στα Πειραματικά Σχολεία. 
Το προηγούμενο διάστημα, το νομοσχέδιο αφορά τρία βασικά ζητήματα: 

Ακιντζί: Δίνουμε την Αμμόχωστο, δώστε λιμάνι και αεροδρόμιο

Σε τελετή στη βουλή του παράνομου καθεστώτος, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανέλαβε χθες το απόγευμα καθήκοντα.
Στην τελετή ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος υπουργός για θέματα των Τουρκοκύπριων, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος υποστήριξε

Πρωτομαγιά με μολότοφ και κρότου-λάμψης στο κέντρο της Αθήνας

Ενταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας, έξω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», λίγο μετά τη 1.20 το μεσημέρι.
Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου και είχε φτάσει στο Σύνταγμα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου, με

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Telegraph: Γιατί θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει η Ελλάδα

Με ένα αιχμηρό κείμενο η Telegraph προειδοποιεί την Αθήνα ότι το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του και θα αναγκαστεί να συνθηκολογήσει και να παραδεχθεί την ήττα της.
«Μετά από τρεις μήνες έντονων συνομιλιών, ψεύτικες ελπίδες και απειλές περί χρεοκοπίας, το φινάλε του παιχνιδιού της Ελλάδας πλησιάζει»

Επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά έστειλαν 15 πρώην βουλευτές της ΝΔ: Τι ζητούν

Επανεκκίνηση της παράταξης με Συνέδριο ανοικτό, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, ζητούν με επιστολή που απέστειλαν στον Αντώνη Σαμαρά, δεκαπέντε πρώην βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
Ανάμεσα σε εκείνους που υπογράφουν, οι Τζαμτζής

Εμπλεξαν τις...κόκκινες γραμμές Αθήνα & δανειστές

 Η Αθήνα «κρύβει» στο εσωτερικό το πολυνομοσχέδιο και δηλώνει πως «δεν παίρνει μέτρα αν δεν πάρει χρήματα» και οι δανειστές - ΔΝΤ και Ευρωζώνη - δεν κρύβουν πως είναι «προετοιμασμένοι για plan B» αν η κυβέρνηση δεν προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων και μεταρρυθμίσεων. 

Σκληρό παιχνίδι από την κυβέρνηση

Ο λογαριασμός για το ταξίδι της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Ρώμη

Δεκατρία άτομα συνόδευσαν τελικά την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πρόσφατο ταξίδι της στη Ρώμη προκειμένου να μετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων του Κοινοβουλίου που έγινε στις 20 και 21 Απριλίου.
Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην σελίδα της