Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ποτάμι: Aπαράδεκτη και ακατανόητη η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του ΣYΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος είναι απαράδεκτη και ακατανόητη», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το «Ποτάμι».
«Απαράδεκτη διότι περιφρονεί την ύψιστη νομοθετική διαδικασία που είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Ακατανόητη γιατί μια

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Λεφτά στη Λατ. Αμερική και στη Ρωσία δεν υπάρχουν για να δανειστεί»

Για τις φήμες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά και την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος για το trafficking

Σε Ημερίδα για την Εμπορία Ανθρώπων (trafficking) μίλησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, προσκεκλημένος της Γαλλικής Πρεσβείας και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Βουλευτής ανέδειξε με την Ομιλία του τη σύγχρονη σκληρή πραγματικότητα - όπως αυτή καταδεικνύεται από τις στατιστικές

Τι συζήτησαν στη συνάντησή τους Βενιζέλος και Γκάμπριελ

"Το πρώτο ζήτημα ήταν να βοηθήσει το SPD, με τους βουλευτές του στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ώστε να εγκριθεί πριν τα Χριστούγεννα, η παράταση του προγράμματος κατά δύο μήνες, για τεχνικούς λόγους, και η μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή, μέσω της προληπτικής πιστωτικής γραμμής", ανέφερε σε δήλωση του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας της Ομοσπονδιακής

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στη νέα δήλωση Παπανδρέου

"Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί και θα λειτουργεί ως εγγυητής της εθνικής σταθερότητας και θα αντιταχθεί στην πρόκληση πολιτικής σύγχυσης και αβεβαιότητας τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Πέτσος

Πέθανε σήμερα Πέμπτη ο Γιώργος Πέτσος. Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε πέσει θύμα βομβιστικής επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 4 μ.μ.
Ποιος ήταν ο Γιώργος Πέτσος:
Ο Γιώργος Πέτσος γεννήθηκε το 1947. Καταγόταν από την

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καστοριάς : Βενιζέλος στη Καστοριά. - Το πρόγραμμα

Σας γνωστοποιούμε ότι το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στο ξενοδοχείο Λιμναίο. Θα προηγηθεί η συνάντηση του προέδρου με στελέχη της παράταξης στις 5 μ.μ., ενώ στις 6 μ.μ. θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς της γούνας. Για τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Σαμαράς: Ο λαός θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές

Στην επίσπευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε βολές στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του πως προσπαθεί ανοιχτά να ματαιώσει την επιτυχία της χώρας.
«Δεν πρόκειται να τους περάσει. Έχουμε τρία όπλα: την ίδια την

Ελληνίδα βελτιώνει τα φάρμακα για τον καρκίνο

Η Παρασκευή Γιαννακάκου είναι βοηθός καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής στο Τμήμα Αιματολογίας και Ιατρικής Ογκολογίας στο Weill Cornell Medical College του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη. Η έρευνα της στοχεύει

Γιώργος Παπανδρέου : "Aν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ιδρύσει νέο κόμμα.

Με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως "είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα" και υποστηρίζει πως "αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ιδρύσει νέο κόμμα.
Oλόκληρη η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

Στα δυο ο νομός Κιλκίς!

«Κομμένος στα δυο» είναι ο νομός Κιλκίς από σήμερα (Τετάρτη) το απόγευμα, όταν η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κιλκίς – Πολυκάστρου στο ύψος της Νέας Καβάλας, λόγω υπερχείλισης της Αρτζάν.
Η επικοινωνία γίνεται πλέον μόνο από παράπλευρες οδούς, όπως

Χαμηλότερες χρεώσεις για τα κοντέινερς από την ΟΛΘ ΑΕ μέχρι το τέλος του 2014

Χαμηλότερες κατά 15 ευρώ είναι τις τελευταίες ημέρες και μέχρι το τέλος του χρόνου οι χρεώσεις των κοντέινερς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό διότι στις αρχές Δεκεμβρίου η διακίνηση ξεπέρασε το όριο που είχε θέσει για ολόκληρο το 2014 η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ.
Όπως είχε εξαγγείλει η διοίκηση, μετά τη συνολική διακίνηση

«Απών» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Δεν θα μετάσχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος. Για την απόφαση αυτή ενημερώνει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Αλέξης Τσίπρας.
«Σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην

Σε παγκόσμιο περιβαλλοντικό οργανισμό η Μαρία Δαμανάκη

Στο εργατικό δυναμικό του παγκόσμιου περιβαλλοντικού οργανισμού The Nature Conservancy, από σήμερα  η Μαρία Δαμανάκη. Η συμφωνία με την ελληνίδα πρώην Επίτροπο Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Κομισιόν ανακοινώθηκε στην Ουάσινγκτον από τα στελέχη της εταιρείας.
Η θέση που καταλαμβάνει η κ. Δαμανάκη θα είναι αυτή της

Συνάντηση Βενιζέλου – Τσαβούσογλου την Παρασκευή

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουγός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο στη Θεσσαλονίκη στις 8:30 το πρωί.
Ο κ. Τσαβούσογλου θα λάβει μέρος στη συνάντηση των υπουργών

Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται με ψήφους 4 έναντι 1 για τα

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ

Συνεδριάζει στις 13:30 υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Χθες ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές

Ποιοι και πότε παίρνουν το δώρο Χριστουγέννων

Το Δώρο Χριστουγέννων για το 2014 θα λάβουν μόνο οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι  δεν το δικαιούνται, καθώς για αυτές τις  κατηγορίες έχει καταργηθεί η χορήγηση του δώρου.
Βάσει νόμου το δώρο πρέπει να καταβληθεί από τους εργοδότες

«Λουκέτο» στα γουναράδικα της Καστοριάς;

«Λουκέτο» στα γουναράδικα της Καστοριάς επιθυμεί να βάλει οικολογικό κίνημα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Βήμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η κοινωνία της Καστοριάς έχει γίνει «άνω-κάτω όταν εκπρόσωποι οικολογικού κινήματος που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν ούτε λίγο ούτε πολύ να

ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Τι αλλάζει στη φορολογία ακινήτων: «Σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες ο Φόρος Υπεραξίας

Τα... μαλλιά τους τραβάνε οι συμβολαιογράφοι αλλά και οι εφοριακοί, που θα πρέπει να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Φόρου Υπεραξίας Ακινήτων, καθώς η απίστευτη περιπτωσιολογία στον υπολογισμό των αξιών κτήσης κι ακολούθως του αναλογούντως φόρου, προκαλεί πονοκέφαλο ακόμα και στους πιο έμπειρους. 

Σε εκλογική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ – Εξαιρετικά κρίσιμη, κρίνεται, η περίοδος μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου

Έντονη και πολυεπίπεδη συζήτηση για το πολιτικό σκηνικό που διαμόρφωσε η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στην σημερινή, πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει το κόμμα σε πολιτική και οργανωτική

Το Ποτάμι εξορμά σε 13 πόλεις για να απαντήσει στο ερώτημα «Υπάρχει λύση;»

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 του μήνα το Ποτάμι εξορμά σε 13 πόλεις για να απαντήσει στο ερώτημα «Υπάρχει λύση;» Ο Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα βρεθεί στο Ρέθυμνο και θα μιλήσει στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα "Παντελής Πρεβελάκης" του Ωδείου Ρεθύμνου. Αντιστοίχως άλλα

Euro Working Group: Πράσινο φως για τη δίμηνη παράταση

Το Euro Working Group, στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε να δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις για τη δίμηνη παράταση.
Συγκεκριμένα, το Euro Working Group ανέλαβε να διαβιβάσει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, από τα οποία απαιτείται να δοθεί έγκριση, το ελληνικό αίτημα για παράταση του Μνημονίου έως το τέλος

Λυκούδης: Εθνική συνεννόηση και εκλογή προέδρου

Η πολιτική κίνηση ΜΕΤΑρυθμιστές, στην οποία ηγείται ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί σε συναίνεση και εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι εξελίξεις, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να επιταχυνθούν

Σόιμπλε: «Από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εξαρτώνται τα επόμενα βήματα»

Από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος εξαρτώνται τα επόμενα βήματα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγο πριν τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και συμπλήρωσε ότι το Eurogroup έχει