Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

10 λεπτά ακόμα; Κοιμήσου λίγο παραπάνω! Ακόμα και οι επιστήμονες είναι με το μέρος σου


Δεν είναι μόνο μια σημαντική βιολογική λειτουργία. Κατά κοινή ομολογία ο ύπνος αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απολαύσεις. Τι γίνεται όμως όταν η έλλειψή του γίνεται θέμα "ζωής και θανάτου" στην καθημερινότητά μας; Μήπως να ξαναπέσουμε στο κρεβάτι για λίγο ακόμη; Για το καλό όλων...

Αγωγή εις βάρος της Ελλάδας ετοιμάζουν οι Γερμανοί μικροεπενδυτές που «κουρεύτηκαν»



Αγωγή εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης ετοιμάζουν οι Γερμανοί μικροεπενδυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η ενεργοποίηση της υποχρεωτικής ρήτρας συλλογικής δράσης δεν συνάδει με το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στην Γερμανική Ραδιοφωνία, το μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου για την Προστασία των Επενδυτών Κεφαλαίου, Ντάνιελ Μπάουερ, εξηγεί ότι θα ληφθούν νομικά μέτρα, με στόχο τουλάχιστον οι μικροεπενδυτές να λάβουν το 100% των απαιτήσεών τους.

Wikileaks: Η Τουρκία ετοιμάζει θερμό επεισόδιο στο Οικόπεδο 12


Αποφασισμένη εμφανίζεται η Άγκυρα να εμποδίσει την παραγωγή αερίου σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύουν "ΤΑ ΝΕΑ".
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία δήλωνε αποφασισμένη ακόμα για στρατιωτική αντιπαράθεση στην Ανατολική Μεσόγειο όταν η Κυπριακή Δημοκρατία φθάσει στο στάδιο παραγωγής του φυσικού αερίου από το Οικόπεδο 12.

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων των πέντε ηπείρων


Στην Ελλάδα, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων βλέπουν την κατιούσα αρχής γενομένης με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, οπότε και άρχισαν να "αποχωρίζονται" επιδόματα και προνόμια κάθε είδους και κατηγορίας.
Από το 2000 και μετά το κόστος εργασίας στην Ελλάδα ακολουθεί σημαντικά ανοδική πορεία, που αντιστρέφεται θεαματικά με την εφαρμογή του Μνημονίου.

Το αίσθημα μελαγχολίας των γυναικών μετά το σεξ



Το αίσθημα μελαγχολίας μετά το σεξ, δεν αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης
. Μια μελέτη όμως που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο του Queensland και στην οποίασυμμετείχαν 200 νέεςγυναίκες, βρήκε ότι μία στις τρεις γυναίκες είχαν βιώσει αυτό το αίσθημα κάποια στιγμή στο παρελθόν. Οι επιστήμονες διερεύνησαν τη συχνότητα εμφάνισης της δυσφορίας μετά τη συνουσία, ή της εμπειρίας αρνητικών συναισθημάτων που επακολουθούν μετά από μια κατά τα άλλα ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Το 32.9% των γυναικών, ανέφερε πως έχει βιώσει δυσφορία μετά τη συνουσία λίγες φορές στο παρελθόν. Το 10% όμως δήλωσε πως το αίσθημα μελαγχολίας μετά το σεξ ήταν αρκετά, ή πολύ συχνό.

Απίστευτες εικόνες του Τιτανικού από τον βυθό



Για πρώτη φορά, επιστήμονες «συναρμολόγησαν» το διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών και έδωσαν στην δημοσιότητα έναν ολοκληρωμένο χάρτη του βυθού, όπου κείτεται το κουφάρι του κρουαζιερόπλοιου, στα βάθη του Ατλαντικού ωκεανού.

Χρησιμοποιώντας περισσότερες από 100.000 ψηφιακές φωτογραφίες από υπερσύγχρονα υποβρύχια ρομπότ και σόναρς, οι ερευνητές που ασχολούνται με το ναυάγιο του «αβύθιστου» κρουαζιερόπλοιου, κατάφεραν να συνθέσουν την ολοκληρωμένη εικόνα του πλοίου, όπως κείτεται στον βυθό, σε βάθος 4 χιλιομέτρων.

«Όχι στον εξαναγκασμό της Ελλάδας να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη»



Δεν πρέπει να εξαναγκάσουμε την Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη» σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) της Γερμανίας Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξη που θα δημοσιευθεί τη Δεύτερα από οικονομικό περιοδικό.

Ο κ. Κάουντερ διευκρινίζει ότι πιστεύει περισσότερο στην αλλαγή νοοτροπίας και προσθέτει ότι «μετά τον πρώτο θυμό, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά, όπως λ.χ. να δημιουργήσουν λειτουργικό κτηματολόγιο και αποτελεσματική οικονομική διοίκηση».

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, 71-70 τον Ολυμπιακό


Έπειτα από δύο χρόνια και ισάριθμους χαμένους τελικούς, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής στο… «μπραντεφέρ» με τον Ολυμπιακό, στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό, που διεξήχθη στο κλειστό του Ελληνικού και κρίθηκε στις λεπτομέρειες, επικράτησε με 71-70 του «αιώνιου» αντιπάλου της και κατέκτησε για 13η φορά στην ιστορία του το συγκεκριμένο τρόπαιο.

«Σύμπραξη δυνάμεων επιδιώκει η ΕΔΕΚ»


Σύμπραξη δυνάμεων με τις πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου επιδιώκει το Κ.Σ.ΕΔΕΚ, με στόχο τη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του Κινήματος, πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, κάνοντας λόγο για ανάγκη νέας στρατηγικής στο Κυπριακό και επανοικοδόμηση του κράτους και των θεσμών.

«Ηλεκτροθεραπεία» εναντίον κατάθλιψης.Η τεχνική tDCS είναι αποτελεσματική σε ασθενείς που δεν αποκρίνονται στα φάρμακα


«Ηλεκτροθεραπεία» εναντίον κατάθλιψης
Η ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου φαίνεται ότι μπορεί να χαρίσει… χαμόγελο στους μισούς ασθενείς με κατάθλιψη σύμφωνα με νέα μελέτη. Όπως αναφέρουν ειδικοί του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Ινστιτούτου Black Dog στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας η διακρανιακή διέγερση με συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα (transcranial direct current stimulation, tDCS) φάνηκε να είναι αποτελεσματική ακόμη και σε ασθενείς που δεν είχαν εμφανίσει καλή απόκριση στη φαρμακευτική θεραπεία με αντικαταθλιπτικά.

Σπίτια με… αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!


perierga.gr - Σπίτια με... αλεξίπτωτο πέφτουν από τον ουρανό!
Με αφορμή τις πλημμύρες και τα τσουνάμι που συμβαίνουν ανά τον κόσμο, αφήνοντας άστεγους πολλούς ανθρώπους, το αρχιτεκτονικό γραφείο Andrew Maynard Architects σχεδίσε ένα «φουτουριστικό» καινοτόμο σπίτι… που έρχεται κυριολεκτικά από τον ουρανό!

Χρήστος Παπουτσής: Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ προοπτικής, ενότητας και εντιμότητας


Χρήστος Παπουτσής: Πιστεύω σε ένα ΠΑΣΟΚ προοπτικής, ενότητας και εντιμότητας
«Δεν αποδέχομαι τη λογική της ηττοπάθειας, τις αντιλήψεις που προκαταλαμβάνουν εξελίξεις, αλλά και που μετατρέπουν το ΠΑΣΟΚ σε δεκανίκι κεντροδεξιών επιλογών» υπογράμμισε από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών. 

«Κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια μετά από δυόμιση προσπάθειας» τόνισε και προσέθεσε ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν μπορεί να σπάσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική». Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του PSI, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «είναι αποτέλεσμα των θυσιών του ελληνικού λαού» , ενώ επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή.

Νέα αιματοχυσία στη Συρία


Νέα αιματοχυσία στη Συρία

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι, οι περισσότεροι στρατιώτες και αντάρτες, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, ημέρα της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου της διεθνούς κοινότητας Κοφι Αναν στη χώρα, ανακοίνωσε το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 21 λιποτάκτες, 19 στρατιώτες και 15 άμαχοι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι σε μάχες στην επαρχία Ιντλέμπ, την οποία από το πρωί βομβαρδίζουν οι δυνάμεις του συριακού στρατού, διευκρίνισε ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

ΒΕΒΑΙΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Η ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Στην αντεπίθεση πέρασε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου της νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, υποστηρίζοντας σε υψηλούς τόνους ότι το κόμμα της έγινε εσκεμμένα στόχος. «Ενοχλούμε πολύ. Και όποιος είχε αμφιβολία, το διαπίστωσε τις...
τελευταίες 15 ημέρες.

Η παγίδα της "κρυμμένης" ζάχαρης


Ο σύγχρονος άνθρωπος καταναλώνει όλο και περισσότερη ζάχαρη και μάλιστα συχνά χωρίς να το γνωρίζει. 

Σύμφωνα με πρόσφατη Αμερικάνικη έρευνα ο μέσος ενήλικας καταναλώνει καθημερινά περίπου 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, αυτό αντιστοιχεί σε 320 θερμίδες, που και άχρηστες είναι και μετατρέπονται γρήγορα σε περιττά κιλά.

Βασίλης Αυλωνίτης (1904 – 1970)


Από τους σημαντικότερους κωμικούς του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου του 1904. Η σκηνή τον έλκυε από παιδί και το ταλέντο του ήταν πηγαίο. Ωστόσο, δεν σπούδασε υποκριτική και η πρώτη εμφάνισή του ως ηθοποιός ήταν μάλλον τυχαία.

Οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχουν αφήσει εποχή. Ναι, έπρεπε να τις είχες ήδη δει!


Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η επική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, John Carter. Η Disneyέφτιαξε μία εντυπωσιακή υπερπαραγωγή, που να απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, όπως εξάλλου και οι ιστορίες πάνω στις οποίες βασίστηκε.

Άνδρας έζησε για 5 εβδομάδες χωρίς καρδιά


Τον Μάρτιο του 2011 δύο επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρδιολογίας του Τέξας τοποθέτησαν μια τεχνητή καρδιά στον 55χρονο Craig Lewis, ο οποίος έζησε για 5 εβδομάδες χωρίς σφυγμό.
 

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Δαδινόπουλος


Ο Νίκος Δαδινόπουλος έχασε τη μάχη για τη ζωή
Ο Νίκος Δαδινόπουλος έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 χρόνων. Πριν λίγο καιρό, μέσα από τις προσωπικές του σελίδες στο διαδίκτυο, ο ηθοποιός είχε κάνει έκκληση για έξι φιάλες αίμα.

Αναγνωρίστε τα συμπτώματα του εμφράγματος


Έμφραγμα
Το έμφραγμα του μυοκαρδίου αποτελεί σήμερα την συχνότερη αιτία θανάτου στις ηλικίες άνω των 40 ετών. Πρόκειται για νέκρωση τμήματος του μυοκαρδίου η οποία οφείλεται σε απόφραξη μιάς ή περισσοτέρων στεφανιαίων αρτηριών.
Οι στεφανιαίες αρτηρίες είναι τα αγγεία που προσκομίζουν τα αίμα στα τοιχώματα της καρδιάς (αιμάτωση του καρδιακού μυός).

Τα μαγικά του εγκεφάλου .Πώς οι «μάγοι» παίζουν στην ουσία με τις «τρύπες» της δικής μας αντίληψης


Τα μαγικά  του εγκεφάλου
Ενας επιδέξιος «μάγος» μπορεί να προκαλέσει τον θαυμασμό αλλά και το γέλιο σας. Μπορεί να μαγνητίσει το βλέμμα σας, να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας, να σας γεμίσει απορίες. Κυρίως όμως μπορεί να παίξει με το μυαλό σας. Χρησιμοποιώντας ένα σωρό μεθόδους κατορθώνει να εκμεταλλευθεί αδυναμίες του που καλά-καλά δεν ξέρετε ότι υπάρχουν. Και όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα από κάποιους λάτρεις αυτού του είδους των θεαμάτων.

Φρικτό,Αποτρόπαιο,Ανατριχιαστικό!Έκοψε με τα δόντια το... πέος του γιου του



Μια σκηνή απίστευτης φρικαλεότητας έζησαν οι περαστικοί στην πόλη Σενζεν της Κίνας, όταν είδαν τον παράφρονα πατέρα ενός 6χρονου παιδιού να του δαγκώνει και να του κόβει το πέος!
Το περιστατικό συνέβη μέσα στην μέση του δρόμου. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 32χρονος πατέρας-κτήνος «διέταξε» για άγνωστο λόγο τον 6χρονο γιο του να δαγκώσει το πέος του.

Ευκαιρία για την Ελλάδα η επιτυχία του PSI


Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν και πάλι οι υπουργοί Οικονομικών, με φυσική παρουσία αυτή τη φορά για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα του ελληνικού προγράμματος.

Ένα από τα ανοιχτά θέματα είναι τα 40 δισ. που απαιτούνται για τις εσωτερικές ανάγκες της χώρας και θα καταβάλλονται σε δόσεις, αφού προηγουμένως υπάρχει η σχετική επικυρωτική έκθεση της Τρόικας.

Συνοπτικά από τις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις προκύπτουν ότι:

Poveglia: Το «στοιχειωμένο» νησί της Ιταλίας!



Θρύλοι, μύθοι, "τρομακτικές" φήμες αλλά και ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει αυτό το πανέμορφο ιταλικό νησί, καθιστώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την Poveglia ως το "στοιχειωμένο" νησί της χώρας!

Το μυστήριο του «στοιχειωμένου» νησιού στις ιταλικές ακτές είναι μια άσχημη φήμη όσο και ενοχλητική πραγματικότητα. Η Poveglia βρίσκεται κοντά στη Βενετία, δεν έχει ιδιοκτήτες και απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στο χώρο.

13 δημόσιοι υπάλληλοι με 25 εκατομμύρια καταθέσεις


Όργιο «μαύρου» χρήματος εντόπισαν οι άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς 13 δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι έκρυβαν στις καταθέσεις τους περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που παρουσιάζει το protothema.gr, μεταξύ αυτών που πιάστηκαν στην τσιμπίδα των ελεγκτών είναι υπάλληλος υπουργείου με «αδικαιολόγητες καταθέσεις» ύψους 8,9 εκατομμύρια ευρώ, δικαστική υπάλληλος με 7,9 εκατομμύρια ευρώ και αρκετοί προϊστάμενοι πολεοδομικών και δασικών υπηρεσιών.

Αριστοτέλης Μυστακίδης.....ο Πλουσιότερος Έλληνας.


Ελλάδα Αριστοτέλης Μυστακίδης.....ο Πλουσιότερος Έλληνας ! !

Σε άλλες εποχές, ο Αριστοτέλης Ωνάσης δεν ήταν μόνο ο πλουσιότερος Έλληνας, αλλά και ο πιο διάσημος. Σήμερα, ο πλουσιότερος Έλληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης(φωτό), αλλά ελάχιστοι τον γνωρίζουν στην Ελλάδα.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης το μόνο κοινό που έχει μετον Ωνάση είναι το όνομα. Κατά τ' άλλα αποφεύγει τα κοσμικά σαλόνια και το διεθνές jet set, όπως έκανε ο Ωνάσης. Με επίμονη δουλειά κατάφερε να εκτοπίσει από την πρώτη θέση της λίστας του «FORBES» πασίγνωστους μεγιστάνες όπως ο Σπύρος Λάτσης και ο Φίλιππος Νιάρχος.

Καρχιμάκης: «Ξεκινάμε τώρα μια πορεία ανατροπής των υπαρχόντων δεδομένων»


«Ξεκινάμε τώρα μια πορεία ανατροπής των υπαρχόντων δεδομένων» τόνισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, απευθυνόμενος στη Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος, που συνέρχεται στο ΣΕΦ.
Ο κ. Καρχιμάκης επέκρινε με οξύτητα τη διακυβέρνηση της ΝΔ κάνοντας λόγο για «πεντέμισι ζοφερά χρόνια καταστροφικής πολιτικής της Δεξιάς» και προσθέτοντας:

Ιδού η υπερπολυτελής βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στον Βαρνάβα.Εχτιζε και εκκλησάκι ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκάλυψη του σκανδάλου


Ιδού η υπερπολυτελής βίλα της υπαλλήλου του ΙΚΑ στον Βαρνάβα
Μια υπερπολυτελή βίλα εκατοντάδων τετραγωνικών με πισίνα, τροπικούς κήπους αλλά και υπό κατασκευή... εκκλησάκι στην περιοχή του Βαρνάβα είχε κατασκευάσει η υπάλληλος του ΙΚΑ Καλλιθέας, η οποία θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο - ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ - που αποκαλύφθηκε το τελευταίο 24ωρο από την Οικονομική Αστυνομία.

Η 55χρονη ιδιοκτήτρια της βίλας ήταν προϊσταμένη του τμήματος Παροχών του ΙΚΑ Καλλιθέας και μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφους της κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» χορήγησης πλαστών επιδομάτων και συνταγογραφήσεων. 

Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και σκόνη από τη Σαχάρα



Ισχυρούς ανέμους, που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπει για την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και καταιγίδες θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού. 

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες, κρύο και χιόνια αναμένονται την Κυριακή.

Υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου η Άννα Διαμαντοπούλου


Την υποστήριξή της στον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου με γραπτή της δήλωση, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Η υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει ότι η χώρα και το ΠΑΣΟΚ χρειάζονται ηγεσία με γνώση, εμπειρία ικανότητα και αποδεδειγμένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στο εθνικό χρέος και για αυτό τονίζει:

Στηρίζει Βενιζέλο ο Χρυσοχοϊδης


Στηρίζει Βενιζέλο ο Χρυσοχοϊδης
Την στήριξή του στον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, γνωστοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης., προσερχόμενος στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
«Η Ελλάδα κατήγαγε μια πολύ σημαντική νίκη μετά από πολύ καιρό μειώνοντας κατά 100 δις ευρώ το χρέος της. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα και μαζί με τη δανειακή σύμβαση είναι η ευκαιρία να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Σαμαράς: «Ο τόπος χρειάζεται ανάπτυξη»



«Ο νους μας πρέπει να είναι στους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και δοκιμάζονται σήμερα, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, γιατί είμαστε η λαϊκή παράταξη που πιστεύει πραγματικά στην ανάπτυξη και του τελευταίου Έλληνα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε το Σάββατο για τα εγκαίνια της γέφυρας του Νέδοντα. 

Γ. Παπανδρέου: «Η νέα ηγεσία μας εγγύηση για την απεξάρτηση της χώρας» «Οποιος εκλεγεί θα με έχει κοντά του» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ


Γ. Παπανδρέου: «Η νέα ηγεσία μας εγγύηση για την απεξάρτηση της χώρας»
Ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πορεία που οδήγησε στην απομείωση του χρέους εξέφρασε ο κ. Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠαΣοΚ, προσδίδοντας έτσι χαρακτηριστικά πολιτκού αποχαιρετισμού στην ομιλία του. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ευχαρίστησε στο πλαίσιο αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο, τους υπουργούς που συμμετείχαν στην προσπάθεια της προηγούμενης διετίας, τους βουλευτές, αλλά «πρώτα από όλα το λαό», όπως τόνισε για τις θυσίες που έκανε. 

Πρόταση ΔΝΤ για 28 δισεκ. ευρώ προς την Ελλάδα Δήλωση Λαγκάρντ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη νέα δανειακή σύμβαση.


Συγκεκριμένη πρόταση συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη νέα δανειακή σύμβαση με το ποσό των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ θα υποβάλει η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν αρκούν μόνο τα χρήματα για τη σωτηρία της Ελλάδας


Δεν αρκούν μόνο τα χρήματα για τη σωτηρία της Ελλάδας
Παρόλο που χθες οι χώρες της ευρωζώνης ενέκριναν την εκταμίευση χρημάτων από το δεύτερο πακέτο για τη στήριξη της Ελλάδας, ο γερμανικός Τύπος επιμένει ότι μόνο τα χρήματα δεν αρκούν για να σωθεί η Ελλάδα, μεταδίδει η Deutsche Welle.
Συγκεκριμένα, η Frankfurter Allgemeine Zeitung κυκλοφορεί σήμερα με τον πρωτοσέλιδο τίτλο: «Eurogroup: Η Αθήνα πληροί τις προϋποθέσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης»: Στο κύριο άρθρο επισημαίνει: «Με το κούρεμα και τα δάνεια μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο τα συμπτώματα της κρίσης. Όσο η ευρωζώνη δίνει απλά χρήματα στην Αθήνα χωρίς να συμβάλλει στην αλλαγή των δομών, σταθεροποιεί απλά το γνωστό πελατειακό σύστημα.

«Από χθες άρχισε η αλλαγή της εικόνας της χώρας» Βενιζέλος: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο συγγνώμη στους πολίτες»



Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο συγγνώμη είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στους έλληνες πολίτες, κατά την ομιλία του το απόγευμα του Σαββάτου στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της εκλογής νέου προέδρου. «Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' για τις θυσίες, τη μεγάλη προσπάθεια, την αντοχή, έστω και την ανοχή» είπε και συνέχισε: «οφείλουμε να πούμε και ένα μεγάλο 'συγγνώμη' για διαχρονικά πολιτικά και ιστορικά λάθη και παραλείψεις, που βεβαίως βαραίνουν και την παράταξή μας». 

ΣΔΟΕ: Αγρότης με Ferrari και καταθέσεις 10,6 εκατ. ευρώ


ΣΔΟΕ: Αγρότης με Ferrari και καταθέσεις 10,6 εκατ. ευρώ
Τουλάχιστον εντυπωσιακά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα ευρήματα των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ το πρώτο δίμηνο του έτους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 39 φορολογούμενων. Βρέθηκε μαύρο χρήμακαι τώρα οι “ύποπτοι” θα πρέπει να αποδείξουν την προέλευση των καταθέσεων.

Τη λίστα του μαύρου χρήματος αποκαλύπτει η Ημερησία του Σαββάτου

Αρχίζει η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ


Αρχίζει η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
Με τις ομιλίες του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα ξεκίνησαν οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η ομιλία του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και στις 11.30 αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου.

Το κούρεμα έχει το λεξικό του.Τι σημαίνουν οι οικονομικοί όροι που μπήκαν ξαφνικά στη ζωή μας?



Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 24 Φεβρουαρίου 2011 και θα ολοκληρωθεί πλήρως λίγο μετά τις 23 Μαρτίου, έχει το λεξικό της. 

Μια σειρά από περίεργα ακρωνύμια στα αγγλικά, άγνωστα στους περισσότερους, έχουν μπει στη ζωή μας. «ΤΑ ΝΕΑ» επιχειρούν σήμερα να δώσουν τους ορισμούς των λέξεων αυτών ώστε να γίνουν κατανοητές από τους αναγνώστες

Παντελής Πουλιόπουλος (1900 – 1943)


Κομμουνιστής ηγέτης και θεωρητικός του μαρξισμού. Διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΚΚΕ (1924 - 1926) και υπήρξε σημαντική προσωπικότητα του τροτσκιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Είχε πανεπιστημιακή μόρφωση, ήξερε πολλές ξένες γλώσσες, διάβαζε τους κλασικούς του μαρξισμού στο πρωτότυπο, έκανε πολλές μεταφράσεις κι έτσι ήταν σε θέση να παρακολουθεί και να γνωρίζει τις συζητήσεις και τις διαφωνίες στο εσωτερικό, όχι μόνο του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά και των άλλων ρευμάτων της Αριστεράς διεθνώς.

Λ. Παπαδήμος: «Εχουμε μια νέα μεγάλη ευκαιρία-Ας μην την χάσουμε» Δήλωση του πρωθυπουργού για το PSI - «Οι απώλειες των αποταμιευτών, μας υποχρεώνει να σκεφτούμε τα λάθη μας»


Λ. Παπαδήμος: «Εχουμε μια νέα μεγάλη ευκαιρία-Ας μην την χάσουμε»

Η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου για το PSI είναι:

«Με την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους που έχει γίνει ποτέ, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική, θα έλεγα ιστορική, επιτυχία, που έγινε δυνατή με τις συστηματικές, συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες πολλών. Με τη βοήθεια των εταίρων μας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. 

Σαν Σήμερα...


10 μαρτιου

Γεγονότα

1829: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τις Μεγάλες Δυνάμεις το Πρωτόκολλο με το οποίο το ελληνικό κράτος αποκτά αυτονομία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται: α) Τα σύνορα του αυτόνομου ελληνικού κράτους προς βορρά καθορίζονται από την οροθετική γραμμή Αμβρακικού - Παγασητικού. β) Στο νέο κράτος θα περιλαμβάνονται τα νησιά Σποράδες, Κυκλάδες, Σάμος και πιθανόν η Κρήτη, γ) Το καθεστώς του κράτους θα είναι κληρονομική μοναρχία, δ) Ο ετήσιος φόρος υποτέλειας προς τον Σουλτάνο θα ανέρχεται στα 1.500.000 γρόσια.