Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Χ. Πασαλάρης: Και τι έγινε που έφαγε δύο σκαμπίλια η Λιάνα;

Σχεδόν αδιάφορος και με περίσσεια ειρωνεία, δήλωσε την απορία του ο δημοσιογράφος Χρήστος Πασαλάρης για τον ντόρο που έγινε γύρω από το περιστατικό

Σαν σήμερα 11 Ιουνίου


Γεγονότα


1184 π.Χ: Η Τροία πέφτει στα χέρια των Ελλήνων, σύμφωνα με τον Ερατοσθένη.
322 π.Χ: Διεξάγεται η Μάχη στην Κραννώνα Θεσσαλίας, μεταξύ Μακεδόνων (40.000 πεζοί, 3.000 τοξότες και 5.000 ιππείς, υπό τον Αντίπατρο) και Αθηναίων (25.000 πεζοί και 3.500 ιππείς, υπό τον Αντίφιλο), στο πλαίσιο του Λαμιακού Πολέμου. Στην ιππομαχία νικούν οι Αθηναίοι, αλλά η μακεδονική φάλαγγα πετυχαίνει αδιαμφισβήτητη νίκη. Στο πεδίο της μάχης πέφτουν νεκροί 500 Αθηναίοι, ανάμεσά τους και ο ολυμπιονίκης Χείλων, και 130 Μακεδόνες.
980: Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, ο Αρχάγγελος Γαβριήλ φανερώνεται στο Πρωτάτο Καρυών ως μοναχός μπροστά στην περίφημη εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», ψάλλει και χαράζει σε λίθινη πλάκα τον ομώνυμο ύμνο προς τη Θεοτόκο.

Αφιερώστε χρόνο για το φαγητό σας



Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αφήνει όλο και λιγότερο ελεύθερο χρόνο στον καθένα από εμάς και ειδικότερα στους γονείς, συμπιέζοντας τον χρόνο που αφιερώνουν στην οικογένεια. 

Όλο και λιγότερες οικογένειες απολαμβάνουν σαν σύνολο κάποιο γεύμα. Είναι γνωστό σε όλους και πολύ καλά επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το φαγητό στο οικογενειακό τραπέζι είναι κάτι παραπάνω από απλό φαγητό, είναι ένα μικρό σχολείο σωστής διατροφής. Τα παιδιά ενσωματώνουν στη συμπεριφορά τους πολλά από τα χαρακτηριστικά της διατροφής των γονιών τους. Πολλές μικρές λεπτομέρειες διαμορφώνουν τη συνολική συμπεριφορά των παιδιών στο καθημερινό φαγητό. 

Βενιζέλος προς Μόντι: Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της ύφεσης


Βενιζέλος προς Μόντι: Πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της ύφεσης
Με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος είχε μαζί του εφ' όλης της ύλης συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ευρωζώνη, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις για την Ισπανία, καθώς και για την δυνατότητα αναθεώρησης των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, "γιατί πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας", όπως τόνισε.
Ο κ.Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, αναφέρθηκε στο θέμα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας και τόνισε ότι στην Ευρώπη, "υπάρχει κατανόηση, εφόσον η Ελλάδα έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, έχει κοινωνική συναίνεση, έχει πολιτική συστράτευση και μπορεί και θέλει να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, μια ανταγωνιστική οικονομία προς όφελος των πολιτών". "Εκεί θα έχουμε συμμάχους μέσα στην Ευρώπη", σημείωσε.

Ρουμπινί: Από το Euro2012 στο Drachma2012...


Ο Νουριέλ Ρουμπινί δε σταματάει να ασχολείται με την Ελλάδα και να... «ονειρεύεται» την επιστροφή της στη δραχμή για να βγουν αληθινές οι προβλέψεις του.

Αυτή τη φορά, εμμέσως πλην σαφές, μίλησε για ελληνική επιστροφή στη δραχμή και έξοδο από την ευρωζώνη αμέσως μετά τις εκλογές.

Χαρακτηριστικό αυτό που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. «Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro2012 μπορεί σύντομα να γίνει Drachma2012, εξαρτάται από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου...».

Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Αμυρά



Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, με αφορμή τις δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά, με τις οποίες καλούσε τους πολίτες να λάβουν μέρος σε ένα αντάρτικο πόλης.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει ο Γ. Δραγάτσης, θα διαπιστωθεί εάν διέπραξε το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων (ληστείες, ανθρωποκτονίες, απαγωγές). Να σημειωθεί ότι ο Ιφικράτης Αμυράς δηλώνει ότι ανήκει στην «Επαναστατική Αριστερά».

Συνοδεία «φρουρών» υπέβαλε μηνύσεις ο Κασιδιάρης


Συνοδεία «φρουρών» υπέβαλε μηνύσεις ο Κασιδιάρης
Συνοδεία έξι ατόμων προσήλθε στην Εισαγγελία ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού Αντέννα για παράνομη κατακράτηση και σε βάρος του δημοσιογράφου -ήταν παρών στο στούντιο- Αντώνη Δελατόλα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.
Οπως ανέφερε επίσης ο Η. Κασιδιάρης, θα ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δημοσιογράφου Αντ. Δελατόλα για να εντοπιστεί αν έγινε διάλογος με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Ελένη Ράικου «και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη αν ο δημοσιογράφος αποκαλεί την προϊσταμένη "Ελένη μου". Τότε θα διαπιστωθεί αν μιλάμε για προσβολή του θεσμού της δικαιοσύνης», είπε.

Ρ. Δούρου: Θα αποσύρω τη μήνυση αν…..

Την πρόθεσή της να αποσύρει την μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του κ. Ηλία Κασιδιάρη, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου εφόσον
ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής της ζητήσει δημόσια συγνώμη. 

Άρης: Οι Ιερολοχίτες έστειλαν μήνυμα στους... καρεκλάτους!

Κάλεσμα στον κόσμο του Άρη για συμμετοχή και στήριξη της ομάδας ζητούν απο τους... "καρεκλάτους"
οι Ιερολοχίτες. Ο σύνδεσμος του Άρη αναφέρει σε ανακοίνωσή του:«Προς εναπομείναντες καρεκλάτους: κάθε δευτερόλεπτο που περνάει χωρίς κάλεσμα στον κόσμο του ΑΡΗ, ζορίζει κι ΑΛΛΟ την πάρτη σας, γιατί θα έρθει ο κόσμος

Κώστας Μαρτάκης: «Στην πίστα με χουφτώνουν παντού»

Μια συνταρακτική εξομολόγηση έκανε ο Κώστας Μαρτάκης στο πρωινάδικο του MEGA.

Ο καλλίφωνος καλλιτέχνης αποκάλυψε πως δέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κάθε φορά που τραγουδάει σε μαγαζί, αλλά δεν μπορεί να κάτι για αυτό.

Παραδίδεται και η Κύπρος




Ολοένα και πιο κοντά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης βρίσκεται η Κύπρος, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο αναφέρει ότι το σενάριο αναθερμάνθηκε μετά από σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Βάσσου Σιαρλή.

Στίγκλιτς: Λύση «βουντού» στην Ισπανία


Στίγκλιτς: Λύση «βουντού» στην Ισπανία Την πεποίθησή του ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών «δεν θα αποδώσει» εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης δραστικότερων μέτρων.

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ




 Ευ. Βενιζέλος:  Καλό μεσημέρι σε όλους σας. Σας ευχαριστώ που είστε και πάλι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ευχαριστώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας παρακολουθούν, για την προσοχή τους.
Είναι πολύ καθαρό ότι οι Έλληνες πολίτες θέλουν στις 18 Ιουνίου να υπάρχει κυβέρνηση, να μην υπάρχει ακυβερνησία. Ξέρουν ότι η ακυβερνησία, η οποία δυστυχώς τώρα παρατείνεται επί τρεις μήνες, βλάπτει τον τόπο. Οι Έλληνες πολίτες θέλουν να υπάρχει κυβέρνηση που θα κρατήσει τη χώρα μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρώπη.

Η Κομισιόν κλείνει το ισπανικό μέτωπο πριν από το μέτωπο των ελληνικών εκλογών.Βοήθεια στην Ισπανία, μηνύματα στην Αθήνα



Διπλό μήνυμα στέλνει στην Αθήνα η ισπανική διάσωση, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της υπηρεσιακής κυβέρνησης: Πρώτον, ότι η Ευρώπη είναι πρόθυμη να ανταμείψει όποιον κάνει προσπάθειες και, δεύτερον, ότι ταυτόχρονα είναι έτοιμη να αμυνθεί έναντι πιθανού κινδύνου αναταραχής εξαιτίας του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα. 

«Η απόφαση μοιάζει με οχυρωματικό έργο ενόψει των δικών μας εκλογών» σημειώνει υπηρεσιακός υπουργός, επισημαίνοντας τη σπουδή με την οποία ελήφθη η απόφαση, πριν καν το ζητήσει η Ισπανία και προτού ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντοχή των τραπεζών της και τις κεφαλαιακές τους ανάγκες. Οπως εξηγεί, η Ευρώπη ήθελε να κλείσει το ισπανικό μέτωπο πριν ανοίξει το μέτωπο των ελληνικών εκλογών και δημιουργηθεί μεγαλύτερη αβεβαιότητα, η οποία θα απαιτούσε και μεγαλύτερο κόστος διάσωσης. Ετσι, ελπίζει ότι θα περιορίσει το πρόβλημα στη χώρα της Ιβηρικής και δεν θα υπάρξει κίνδυνος να επεκταθεί στη συνέχεια στην Ιταλία και σε άλλες χώρες.

90 εκατ. ευρώ σε 20 μέρες για φάρμακα!



 Ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία προκαλεί στους 9,2 εκατ. ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) η δυσλειτουργία στον χώρο του φαρμάκου.

Βγήκε από το λαγούμι και προκαλεί


Βγήκε από το λαγούμι και προκαλεί
Αγνωστη λέξη η µεταµέλεια για τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Απειλεί µε µηνύσεις, µιλάει για «σκηνοθεσία» εις βάρος του και προβαίνει σε υποδείξεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς. Νέες προκλητικές δηλώσεις χθες βράδυ στα Ανω Λιόσια από τον ίδιο και τον οµοϊδεάτη του Παναγιώταρο, που αποχαιρέτησε τους συγκεντρωµένους λέγοντας: «Καλή ψήφο και καλές µπάτσες»
Αµετανόητος, προκλητικός και ειρωνικός εµφανίστηκε τελικά ο... εξαφανισµένος Ηλίας Κασιδιάρης, λίγες ώρες µετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ζητώντας και τα... ρέστα για την επίθεσή του κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου!

Der Spiegel: Δημιουργία Ευρώπης δύο ταχυτήτων


Der Spiegel: Δημιουργία Ευρώπης δύο ταχυτήτων

Σχέδιο το οποίο θα αλλάξει ριζικά τη ροή και το ύψος των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διατίθενται σε κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, τροποποιώντας παράλληλα μια για πάντα τον τρόπο λήψης αποφάσεων για τον σχηματισμό των ετήσιων προϋπολογισμών από τις εθνικές κυβερνήσεις, επεξεργάζονται κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «der Spiegel».

Απώτερος στόχος… η αποφυγή δημιουργίας «νέων χρεών» και επανάληψης του «ελληνικού», «ιρλανδικού» και «πορτογαλικού» φαινομένου.

Συνάντηση Βενιζέλου - Μόντι στη Ρώμη



Συνάντηση Βενιζέλου - Μόντι στη Ρώμη
Στη Ρώμη μεταβαίνει σήμερα ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να έχει συνάντηση, νωρίς το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τον επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας Πιερλουίτζι Μπερσάνι. 

ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιμέτωποι με την ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση που αφορά το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με την υπεξαίρεση -«μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, θα βρεθούν σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου, ο πρώην δήμαρχος

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τον πρώτο καύσωνα του φετινού Καλοκαιριού με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου, «υπόσχονται» από σήμερα οι μετεωρολόγοι. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Τρίτη θα είναι η πιο «καυτή» ημέρα της εβδομάδας, καθώς ο υδράργυρος θα