Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

«Χαστούκι» ΕΕ σε Τουρκία για Αιγαίο, ΑΟΖ Κύπρου & τους δύο στρατιωτικούς

Φωτογραφία: Olivier MatthysΤις σοβαρές ανησυχίες για τις ενέργειες της Τουρκίας σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο αλλά και για την παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών εκφράζει η Ε.Ε.

Δίωξη κατά διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Τράπεζας Θεσσαλονίκης

Δίωξη κατά διευθυντικών στελεχών της Εθνικής Τράπεζας ΘεσσαλονίκηςΓια την υπόθεση με τις κλοπές στις θυρίδες - Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς που αναμένεται να καλέσει για απολογία τους εμπλεκόμενους το προσεχές χρονικό διάστημα Ποινικές ευθύνες σε υπαλλήλους υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας της Θεσσαλονίκης, μετά την καταγγελία πελατών ότι βρήκαν άδειες τις

Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στο δήμαρχο Ωραιοκάστρου

Οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή στο δήμαρχο ΩραιοκάστρουΣε φυλάκιση οκτώ μηνών και χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος με τον αντιρατσιστικό νόμο, για δημόσια υποκίνηση βίας. Η

Αποστόλου: Πληρωμές σε αγρότες και για αγροτεμάχια χωρίς Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποστόλου υπουργόςΚανονικά θα μπορούν και οι αγρότες, που έχουν μισθωμένα αγροτεμάχια χωρίς όμως Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ), να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου) και να πληρωθούν, δήλωσε ο

Δύο εγκύκλιοι για την ασφάλιση των μηχανικών

Δύο εγκύκλιοι για την ασφάλιση των μηχανικών Δύο εγκυκλίους που επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σοκαριστικό τροχαίο στο Κιλκίς - Τρεις νεκρές - Τραυματίστηκαν μοναχές και ιερέας

Αποτέλεσμα εικόνας για τροχαίο στο ΚιλκίςΤρεις γυναίκες έχασαν της ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, έπειτα από μετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων. Άλλες τρεις γυναίκες κι΄ ένας άνδρας τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτούς τους όρους που είχε θέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον  Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Πολιτικούς Αρχηγούς (εκτός της ΧΑ) σχετικά με την αναγκαιότητα για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Στην πρέσα οι τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο

Αποτέλεσμα εικόνας για αιγοπρόβειο
Oλοένα και περισσότερο υποχωρούν οι τιμές παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα, όσο προχωρά η γαλακτοκομική σεζόν, με τις βιομηχανίες να επικαλούνται τον εντεινόμενο ανταγωνισμό για μια θέση στο ράφι των αλυσίδων του εξωτερικού, προκειμένου να δικαιολογήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική.

Οι θέσεις της Ελλάδας για τη νέα ΚΑΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι θέσεις της Ελλάδας για τη νέα ΚΑΠΟλόκληρο το κείμενο με τις θέσεις της Ελλάδας για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το «μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας»δημοσίευσε το ΥΠΑΑΤ. Μάλιστα αναφορικά με το θέμα, ο υπουργός Β. Αποστόλου παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 26/3 συνέντευξη τύπου.
Όπως τόνισε: 

Υποχρεωτική η τήρηση λογιστικών βιβλίων για νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα

Αποτέλεσμα εικόνας για νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέαΔιευκρινήσεις σχετικά με την χορήγηση βεβαίωσης ΜΑΑΕ σε νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα και την υποχρέωση τήρησης λογιστικών βιβλίων εξέδωσε το Τμήμα υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.

Σε ποιες Περιφέρειες ενεργοποιείται σήμερα το «Εξοικονόμηση κατ Οίκον»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Εξοικονόμηση κατ Οίκον»Αρχίζει, από σήμερα (Δευτέρα), η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον» για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε το κόμμα ΜέΡΑ25 -Τα επτά σημεία του πολιτικού του προγράμματος

Φωτογραφία: EurokinissiΤους άξονες τις πολιτικής του κόμματος ΜέΡΑ25 παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο των εργασιών της ιδρυτικής συνδιάσκεψης. 
Πρόκειται για 7 σημεία που σηματοδοτούν την αλλαγή

Διαφοροποίηση Βενιζέλου από Γεννηματά και Αλιβιζάτο για το Σύνταγμα

Αποτέλεσμα εικόνας για Βενιζέλου από Γεννηματά και Αλιβιζάτο γιαΤην κάθετη διαφωνία του με την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά για την αναθεώρηση του Συντάγματος εκφράζει ο προκάτοχός της Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επικρίνει και την αντίστοιχη άποψη του συναδέλφου του καθηγητή,  Νίκου Αλιβιζάτου. 

Πόσο θα επιβαρύνει τους φορολογούμενους η μείωση του αφορολόγητου

Αποτέλεσμα εικόνας για φορολογούμενους η μείωση του αφορολόγητουH παραμονή ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ενδεχομένως να κρίνει εάν η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα εφαρμοσθεί ένα χρόνο νωρίτερα και συγκεκριμένα από το 2019. Το Ταμείο κατ’ επανάληψιν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος, υποστηρίζοντας ότι το πρωτογενές

ΑΑΔΕ: Aύριο η νέα κλήρωση της φορολοταρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για φορολοταρίαςΑύριο, Τρίτη,27 Μαρτίου 2018 στις 6 ώρα το απόγευμα θα διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η επόμενη φορολοταρία με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων μέσω καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ.