Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Βάσεις 2020: Ιστορικό χαμηλό στην Ιατρική - Ο κορωνοϊός αλλάζει τις επιλογές των υποψηφίων

Η θέσπιση των νέων όρων για τις μετεγγραφές φοιτητών, απέτρεψαν κάποιους να δηλώσουν σχολές στην Περιφέρεια για να έρθουν μετά με μετεγγραφή.Η «πανωλεθρία» στη Βιολογία και τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, αναμένεται να φέρουν… κατακόρυφη πτώσεις στις Βάσεις 2020 των σχολών του 3ου πεδίου.

Πού εντοπίζονται τα 264 νέα κρούσματα - 51 στη Θεσσαλονίκη

Τον «χάρτη» των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.Προ ολίγου, δόθηκε στη δημοσιότητα η τελευταία έκθεση για τον κορωνοϊό που καταγράφει 264 νέα κρούσματα στη χώρα, δυο νέους θανάτους και 31 ανθρώπους να δίνουν «μάχη» στη ΜΕΘ.

Ο Αλέξης Τσίπρας - Ανακατεύει την τράπουλα

Ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει κομματικό ανασχηματισμό και αναζητά φόρμουλα για τη διεξαγωγή του αναβληθέντος λόγω κορονοϊού συνεδρίου ● Προβληματισμός για τις πρόσφατες δημόσιες αντιπαραθέσεις στελεχών, στόχος της Κουμουνδούρου να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη φθορά που αρχίζει να εμφανίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Tου Ευάγγελου Βενιζέλου : Τι πρέπει να προσέξει η κυβέρνηση κατά την κύρωση των συμφωνιών με Αίγυπτο και Ιταλία

Την πολιτική και νομική μου εκτίμηση ως προς τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου της 6ης Αυγούστου 2020 για τη μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ, σε σχέση με τη συνολική στρατηγική που πρέπει να διαμορφώσει η χώρα, τη διατύπωσα στο άρθρο μου με τίτλο «Οριοθετημένος διάλογος για την οριοθέτηση» που δημοσιεύθηκε

Άνοιγμα σχολείων βλέποντας και κάνοντας

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, στις 16:00, θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 
24/8 συνέντευξη τύπου η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα "ραβασάκια" - Εκπτώσεις 10% έως 30%

 

Από χθες, με το κλείσιμο της εφαρμογής του Ε9, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΕΝΦΙΑ του 2020, τα εκκαθαριστικά του οποίου θα αναρτηθούν το επόμενο δεκαήμερο με πιθανότερη ημερομηνία την 31η Αυγούστου.

ΜέΡΑ 25 για κυβέρνηση: Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της οργανωμένης ανοργανωσιάς

Η κριτική του ΜέΡΑ 25 για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας στοχεύει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τι αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Το ΜέΡΑ 25 σε ανακοίνωσή του κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «είναι συνειδητή επιλογή του να μην ενισχύσει τη δημόσια υγεία». 

Προληπτική εκκένωση τριών οικισμών στη Μάνη - Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά

Μεγάλη φωτιά με δύο μέτωπα στη Μάνη ενώ οι άνεμοι πνέουν 5 μποφόρ. Τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν προληπτικά. Φόβοι οτι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τα βήματα για την αίτηση επιδότησης αγοράς - Ανοίγει η πλατφόρμα τη Δευτέρα

Σε δέκα βήματα θα ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής της αίτησης φυσικών προσώπων για επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικού οχήματος στην πλατφόρμα που θα ξεκινήσει να λειτουργεί στις 24 Αυγούστου. 

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου : Ανάγκη για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

"Καθημερινά αποκαλύπτεται η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ σε όλα τα μέτωπα. Εγκλωβισμένη στις νεοφιλεύθερες εμμονές της, χωρίς σχέδιο, με προχειρότητα και παλινωδίες κατασπατάλησε τη θετική παρακαταθήκη της συλλογικής προσπάθειας των πολιτών.