Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο έκτος πρωθυπουργός σε πέντε χρόνια εκλέγεται στην Ιαπωνία τη Δευτέρα


Η Ιαπωνία θα εκλέξει τη Δευτέρα τον έκτο πρωθυπουργό της μέσα σε πέντε χρόνια, ο οποίος θα κληρονομήσει μια χώρα με τεράστιο
δημόσιο χρέος και τραυματισμένη από το μεγαλύτερο πυρηνικό δυστύχημα μετά το 1986.

Πέντε είναι οι υποψήφιοι για να διαδεχτούν τον Ναότο Καν, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα έπειτα από 15 μήνες στην...

Πύραυλος Scud b κατά της Κρήτης;


Στο ξεκίνημα των επιδρομών του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ο Καντάφι είχε πει πως ολόκληρη η Μεσόγειος αποτελεί εμπόλεμη ζώνη. Τελικά, το εννοούσε
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο της Εθνικής Άμυνας, οι πιστές στον Καντάφι δυνάμεις εκτόξευσαν την προηγούμενη εβδομάδα έναν πύραυλο εδάφους – εδάφους Scud B, με..

Μετέφεραν γάλα σε φορτηγά με χημικά


Το… βιοντίζελ μεγαλώνει γερά παιδιά, για να παραφράσουμε την παλιά διαφήμιση . Σοκ προκαλούν οι διαπιστώσεις του ΕΦΕΤ μετά από καταγγελίες για μεταφορά γάλακτος, λαδιού και άλλων υγρών τροφίμων με βυτιοφόρα στα οποία είχαν προηγουμένως φορτωθεί βιοντίζελ, υγρά φρένων και....

Ποιός είναι ο σείχης του Κατάρ που σώζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα - Αμύθητα πλούτη

Ποιός είναι ο σείχης του Κατάρ που σώζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα - Αμύθητα πλούτη
Μετά από πολλές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, στις οποίες μάλιστα πρωτοστατούσε ο έως προχθες αναπληρωτής
υπουργός Ανάπτυξης Χάρης Παμπούκης, ο Σεΐχης του Κατάρ αποκτά, όπως όλα δείχνουν ενεργό ρόλο στην οινομική πολιτική της χώρας. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι μια επένδυση όπως το λιμάνι του Αστακού ή η αξιοποίηση του ελληνικού είναι μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα, προφανώς η κομβική συμμετοχή στην νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συννένωση της Alpha και της Eurobank ανοίγει ακόμη μεγαλύτερους δρόμους στον Εμίρη ο οποίος μέσω των 50  ....

ΤΟΥΡΚΙΑ : ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΚΟΥΦΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή ή την αποζημίωση χιλιάδων ακίνητων, στην Τουρκία, που η ιδιοκτησία τους αφαιρέθηκε από τα μειονοτικά Βακούφια, το 1936, με απόφαση της Άγκυρας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Αξίζει να σημειωθεί...

Χυμός Λεμονιού - 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία;;;



Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα!...



Σας το μεταφέρω απλά.
Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα. Οι ωφελιμότητες του λεμονιού....

Στη «φτωχογειτονιά» του Αμπράμοβιτς


Ο Ρ. Αμπράμοβιτς, το «αφεντικό» της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι απέκτησε καινούριο σπίτι στον πιο ακριβό δρόμο της Βρετανίας, έναντι 90 εκατομμυρίων ευρώ.....

Οδηγίες για ανεύρεση φοιτητικής στέγης

Με την ανακοίνωση των βάσεων τη Δευτέρα το πρωί, ξεκινά για τους νέους φοιτητές που πέρασαν σε σχολή μακριά από την οικογενειακή στέγη, ο Γολγοθάς της ανεύρεσης κατοικίας .

Η επιλογή της φοιτητικής στέγης θα πρέπει να γίνει με προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη την
τοποθεσία του σπιτιού σε σχέση με την πρόσβαση στη σχολή, στα μέσα μαζικής μεταφοράς....

Σάββας Τσιτουρίδης: θα είμαι υποψήφιος στο Κιλκίς


«Ο Σάββας θα είναι σίγουρα υποψήφιος » δηλώνει στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, προσθέτοντας ότι «ο ίδιος ποτέ δεν εγκατέλειψε τη ΝΔ, της οποίας υπήρξε υπουργός και βουλευτής για πολλά χρόνια».

Ο πρώην υπουργός έχει πάρει εδώ και καιρό το «πράσινο φως» από τη Συγγρού και οι σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ, όπως λένε και οι δύο πλευρές, είναι σε πολύ καλό επίπεδο.....

Ενώνονται ΗΠΑ - Ρωσία


  
Ενώνονται ΗΠΑ - Ρωσία
«Πράσινο» φως έδωσε το Κρεμλίνο για την κατασκευή του γιγαντιαίου τούνελ που θα συνδέει τη Σιβηρία με την Αλάσκα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 χρόνια, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα κοστίσει περίπου 70 δις. ευρώ. 

   
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στο κόσμο με μήκος 103 χλμ, σχεδόν διπλάσια από αυτή της Μάγχης που συνδέει τη Γαλλία με τη Μεγάλη Βρετανία.  Σύμφωνα.....

Το τουρκικό κράτος επιστρέφει στα μειονοτικά ιδρύματα τις περιουσίες τους


  
Το τουρκικό κράτος επιστρέφει στα μειονοτικά ιδρύματα τις περιουσίες τους
Διάταγμα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως, προβλέπει την επιστροφή στα μειονοτικά κοινωφελή ιδρύματα της ακίνητης περιουσίας, που απέκτησαν μετά την καταγραφή του 1936...

Ν.Δ.: ένα προβληματικό τοπίο για τον κ. Σαμαρά

«Ο Σαμαράς βελτιώνεται. Όμως, το κόμμα δεν διορθώνεται με τίποτα». Σε αυτή την παραδοχή καταλήγουν πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. που διαπιστώνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς, είναι το μόνο δυνατό όπλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Παρά το γεγονός ότι προβλέπουν ότι ο χρόνος για τις εκλογές μετράει αντίστροφα, είναι χαρακτηριστικές οι παθογένειες του κομματικού μηχανισμού, η έλλειψη συνοχής της Κ.Ο. και η ανεπάρκεια μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού. 
Παράλληλα, οι προσωπικοί σχεδιασμοί πολλών βουλευτών, όπως καταγράφονται έντονα σε μια σειρά ζητημάτων, αλλά και η αδυναμία ανεπάρκεια, όπως λένε έμπειρα στελέχη, να υποστηρίξουν τη στρατηγική και τις θέσεις της Ν.Δ. συνθέτουν ένα προβληματικό τοπίο για τον κ. Σαμαρά. 

Αν και σταδιακά τα ποσοστά καλυτερεύουν για τη Ν.Δ., απαιτούνται πολλές διορθώσεις στην εικόνα του κόμματός του, παρά τις προσπάθεις που καταβάλλει ο γραμματέας του κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος. 

Παγκόσμιο στίβου: Ο Μπλέικ το χρυσό στα 100μ. - Ακυρώθηκε ο Μπολτ!


Παγκόσμιο στίβου: Ο Μπλέικ το χρυσό στα 100μ. - Ακυρώθηκε ο Μπολτ!
Ο Τζαμαϊκανός Γιόχαν Μπλέικ είναι -τουλάχιστον για το 2011, ο νέος βασιλιάς των 100μ. μετά τη μεγάλη νίκη του στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Νταεγού.

Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος (9.58), Γιουσέιν Μπολτ, βιάστηκε να...

Στιγμιαία η συναίνεση


Μια παρένθεση και μόνο... Το παλιό λαϊκό τραγούδι χρησιμοποιούν στη Συγγρού για να κλείσουν το θέμα της περιβόητης συναίνεσης που επετεύχθη την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.
Ο Α. Σαμαράς μαζί με τον «εμπνευστή» της συναίνεσης στο νόμο για την παιδεία Α. Σπηλιωτόπουλο.Ο Α. Σαμαράς μαζί με τον «εμπνευστή» της συναίνεσης στο νόμο για την παιδεία Α. Σπηλιωτόπουλο.Το επιτελείο Σαμαρά ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι κάθε άλλο παρά απαρχή ευρύτερων συναινέσεων αποτελεί η κίνηση αυτή, όπως ερμηνεύτηκε από τα κόμματα της αριστεράς, αλλά και όπως θα ήθελαν να τη δουν αρκετά στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται κυρίως στο μεσαίο χώρο.

Λόγια συγκίνησης από τον πολιτικό κόσμο για τον Λεωνίδα Κύρκο


Λόγια συγκίνησης από τον πολιτικό κόσμο για τον Λεωνίδα Κύρκο
Με λόγια συγκίνησης και εξαίροντας την πολύχρονη προσφορά του αποχαιρετούν τα πολιτικά κόμματα τον Λεωνίδα Κύρκο, που άφησε την τελευταία του πνοή νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Στην ανακοίνωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αναφέρει: «υπήρξε μια ιστορική πολιτική προσωπικότητα της χώρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην εμπέδωση των δημοκρατικών ιδεωδών και της σταθερότητας του κοινοβουλευτισμού... Θα τον θυμόμαστε για το ανανεωτικό του πνεύμα και για την ακρίβεια του λόγου του σε μια πορεία που χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και γνήσιο πολιτικό πάθος».

Χαλκιδική: Διακινούσαν παράνομα χιλιάδες καλάσνικοφ στην Κολομβία!


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 48χρονος διεθνώς καταζητούμενος Ρώσος...


Στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταχθεί αύριο ο 48χρονος Ρώσος, που συνελήφθη χθες (27-08-2011) στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, ο οποίος καταζητούνταν διεθνώς από τις αρχές του Περού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με αντικείμενο την παράνομη διακίνηση όπλων προς την Κολομβία. 

Αντ. Σαμαράς: O Λ. Κύρκος σημάδεψε για δεκαετίες την πολιτική σκηνή


«Ο Λεωνίδας Κύρκος ήταν ο ηγέτης της Αριστεράς, που σημάδεψε με τη ζωή του, τη δράση του και τις ιδέες του, όχι μόνο την Παράταξή του, αλλά και ολόκληρη την Ελληνική πολιτική σκηνή για πολλές δεκαετίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς:
«Πρωτοπόρος στο κίνημα για την ανανέωση της Αριστεράς, ευτύχισε να τιμηθεί εν ζωή από πολλούς αντιπάλους του και να αγαπηθεί από πολυάριθμους φίλους του, απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος.

Γ. Παπανδρέου: Aγωνιστής της ελευθερίας και της δημοκρατίας ο Λ. Κύρκος


«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την απώλεια του Λεωνίδα Κύρκου.
Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού:
«Ο Λεωνίδας Κύρκος υπήρξε μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Αριστεράς στην Ελλάδα. Αγωνιστής της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Πρωτοπόρος εκφραστής των ανανεωτικών ιδεών. Οραματιστής μιας ενωμένης Ευρώπης της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Επιστρέφουν σε ελληνικά χέρια ακίνητα της Κωνσταντινούπολης

«Ιστορική απόφαση για τις μειονότητες» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν να επιστρέψει και να τα καταγράψει στο κτηματολόγιο στο όνομα των ιδρυμάτων , τα ακίνητα όλων των μειονοτικών ιδρυμάτων τα οποία τα είχαν δηλώσει το 1936.
Με την απόφαση αυτή τα ακίνητα ελληνικών ιδρυμάτων στην....

Πως διαμορφώνονται οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο


Οι αλλαγές, οι οποίες συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππα προβλέπουν τα εξής:

- Παραμένουν ως «βάση εκκίνησης» το υφιστάμενα επίπεδα στους βασικούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με μελέτη για την εξέλιξη του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών κυμαίνεται στα 2.284 ευρώ

«ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ» ΕΥΡΩΠΗΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΕΑΣ ΚΡΙΣΗΣ

«Συντονισμένη δράση» ζήτησε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ότι η παγκόσμια οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση. Στην ανάγκη κοινής δράσης συμφώνησαν και ο Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ, σε τηλεφωνική...

Μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ για συνεργασία στέλνει ο Φ. Κουβέλης


Υπάρχουν οι συνθήκες για συγκλίνουσες πολιτικές ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά η δημιουργία συνασπισμού είναι αδύνατη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Σε συνέντευξη του, ο κ. Κουβέλης αναφέρει σχετικά με ένα πιθανό συνασπισμό των δύο μεγάλων κομμάτων πως «η διαμορφωμένη

Νέο βιβλίο - βόμβα από τον Κ. Σημίτη


Πολυσέλιδη βόμβα ετοιμάζει ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με βιβλίο που θα προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιπαραθέσεις και ενδεχομένως να επιφέρει οριστική ρήξη στις σχέσεις του με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο συγγραφικό έργο του κ. Σημίτη θα κυκλοφορήσει είτε τον ερχόμενο Οκτώβριο είτε στις γιορτές των.....

Απεβίωσε ο Λεωνίδας Κύρκος


Σε ηλικία 87 ετών, απεβίωσε σήμερα στις 06:25 το πρωί, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς Λεωνίδας Κύρκος.
Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν αρκετές φορές στο νοσοκομείο. Μέχρι την τελευταία στιγμή και παρά τα πολλά προβλήματα με την υγεία του δεν σταμάτησε να.....

Ανδρέας Λοβέρδος: «Εκλογές ευθύνης, συμμετοχής και συναπόφασης»


  
Ανδρέας Λοβέρδος: «Εκλογές ευθύνης, συμμετοχής και συναπόφασης»
H συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών κομμάτων και η αγανάκτηση των πολιτών που απελευθερώνουν και νομιμοποιούν με τον τρόπο τους, στη συγκεκριμένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία, την ανεύθυνη δημαγωγία, την τυφλή βία και τους προπηλακισμούς πολιτικών οδηγούν εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εκλογές ευθύνης και τους πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτό τονίζει στη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» το κορυφαίο στέλεχος της πλειοψηφίας

Πρεμιέρα με λευκή ισοπαλία για ΠΑΣ και Άρη


Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της «κουτσουρεμένης» πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα, ΠΑΣ Γιάννενα και Άρης ήρθαν ισόπαλοι με 0-0.
Ο Άρης στο πρώτο μέρος, ήταν ανώτερος αλλά είχε αντίπαλο την τύχη (και όχι τον … αγχωμένο ΠΑΣ) κι αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατάφερε να προηγηθεί.
Πέραν από κάποιες ευκαιρίες με τον Λαζαρίδη (5΄) και Καστίγιο (12΄), δημιούργησε την απίστευτη φάση...