Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Πάγκαλος: "Έχω πεί αρκετές βλακείες"


Ξάφνιασε για μια ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο αυτοκριτική για τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του.
«Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος χθες, απαντώντας στους δημοσιογράφους οι οποίοι του ζήτησαν να κάνει σχόλιο στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale.

Σαν σήμερα...

1070: Σε μία σπηλιά στο γαλλικό χωριό Ροκφόρ παρασκευάζεται για πρώτη φορά το ομώνυμο τυρί.

1827: Αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Κόχραν στην Αίγυπτο. Ο Κανάρης καίει μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.

1942: Αρχίζει η Ναυμαχία του Μίντγεουεϊ μεταξύ Γιαπωνέζων και Αμερικανών.

1948: Ιδρύεται το αθλητικό σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας.

1984: Ο Μπρους Σπρίνγκστιν κυκλοφορεί το «Born in the USA».

1989: Το καθεστώς της Κίνας γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του, με τη σφαγή των φοιτητών στην πλατεία Τιεν Αν Μεν.

  • Γεννησεις

1929: Κάρολος Παπούλιας, Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

1966: Τσετσίλια Μπάρτολι, ιταλίδα μετζοσοπράνο.

1975: Ατζελίνα Τζολί, αμερικανίδα ηθοποιός.

  • Θανατοι

1798: Τζιάκομο Καζανόβα, ιταλός καρδιοκατακτητής και συγγραφέας. [γεν. 2/4/1725]

2001: Ντίνος Ηλιόπουλος, ηθοποιός. [γεν. 12/6/1913]

2007: Σωτήρης Μουστάκας, έλληνας ηθοποιός [γεν. 17/9/1940]

Edito 349 - Athens Voice


Του Φώτη Γεωργελέ

Στην ουρά προς το ταμείο, περιμένοντας να πληρώσω. Διάλογοι: Άσε, ρε, που θα μας βγάλουν από την Ευρώπη. Αφού θέλουν να τους χρωστάμε, οι καλύτεροι πελάτες τους είμαστε.
Φταίνε οι άνθρωποι που σκέφτονται έτσι; Την ίδια μέρα σε μεγάλη εφημερίδα διαβάζω την καταπληκτική φράση: Ο αμερικανικός παράγων πιέζει για χορήγηση δανείου, ώστε να διατηρηθεί η επιτήρηση της χώρας. Κατάλαβες; Πρέπει να μας ζητάνε και συγγνώμη που μας δάνεισαν τόσα λεφτά. Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σταμάτης αποκαλύπτει τη συνωμοσία στο δελτίο της ΝΕΤ: Να συνυπολογίσουμε τις φιλοτουρκικές θέσεις του Όλι Ρεν.