Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Να εγγυηθεί το Δημόσιο τα είδη πρώτης ανάγκης

Την ανάγκη να εγγυηθεί το Δημόσιο την παροχή των ειδών πρώτης ανάγκης για την προστασία από τον κορωνοϊό σε όλους τους πολίτες, υπογραμμίζουν με κοινή τους δήλωση, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας.

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας που λήγουν από 18 Μαρτίου μέχρι 5 Απριλίου

Την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας, που λήγουν στο χρονικό διάστημα από τις 18 Μαρτίου έως και τις 5 Απριλίου 2020 ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.
Η ανανέωση θα γίνει μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), όπως αποφάσισε η

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα σύνορα της Ευρώπης για 30 ημέρες

Το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάστημα 30 ημερών, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Συντάξεις: Πότε καταβάλλονται για τον Απρίλιο - Ημερομηνίες ανά ταμείο

Παρά τα όσα συμβαίνουν και στη χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού, δεν είναι η επιδημία αλλά η επέτειος της 25ης Μαρτίου που θα φέρει νωρίτερα από το προβλεπόμενο τις συντάξεις στα Ταμεία για τον μήνα Απρίλιο.

0 Κορονοϊός: «Κραχ» στα ξενοδοχεία-Απώλειες άνω των 500 εκατ. ευρώ

Απώλειες άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ από ακυρώσεις δωματίων και συνεδρίων και περισσότερες από 38.000 θέσεις εργασίας σε άμεσο κίνδυνο είναι τα πρώτα μετρήσιμα αποτελέσματα στον κλάδο του τουρισμού όσον αφορά τα ελληνικά ξενοδοχεία από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Κορωνοϊός -112: «Οι στιγμές είναι κρίσιμες, μείνετε σπίτι»

Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, η ΓΓΠΠ στέλνει το μήνυμά της στα κινητά όλων των Ελλήνων. Μέσω αυτού, ζητά από τους πάντες να προτάξουν το αίσθημα της ατομικής τους ευθύνης σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη που περνά η χώρα με την πανδημία του κορωνοϊού και συστήσει σε όλους για ακόμα μια φορά και με ακόμα έναν τρόπο να μείνουν σπίτι.

Βασίλης Σκουρής: Η πανδημία του κορονοϊού αλλάζει την ατζέντα και τις προτεραιότητες του σύγχρονου κόσμου

Η ακραία φτώχεια, το δημόσιο σύστημα υγείας και ο ρόλος του δημοσίου τομέα, η υποχρηματοδότηση της υγείας και το ξέφρενο ράλι των εξοπλισμών.Ποιος περίμενε αλήθεια πανδημία που το 2020 θα έκλεινε τον κόσμο σπίτι , με χιλιάδες νεκρούς, με αδυναμία εξεύρεσης του εμβολίου, με άγνωστο ακόμα το χρόνο

Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία συζήτησαν για Συρία και μεταναστευτική κρίση

Τουρκία, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη τις εξελίξεις στη Συρία και την μεταναστευτική κρίση, καθώς και πιθανές κοινές δράσεις για την καταπολέμηση του κορονοϊού.Οι Τουρκία, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη τις εξελίξεις στη Συρία και την μεταναστευτική

Έλληνας που μπορεί να μας απαλλάξει από τον κορονοϊό


Ένας Έλληνας είναι πιθανό να δώσει τη λύση και να μας απαλλάξει από τον κορονοϊό. Πριν από περίπου 1,5 μήνα οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναθέσουν στην φαρμακευτική εταιρεία Regeneron, η οποία βρισκόταν πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του Έμπολα, τη μελέτη για τη δημιουργία ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Τσακαλώτος: "Ανησυχώ για την απόφαση του Eurogroup"

Την ανησυχία του για την οικονομία και ειδικότερα μετά την απόφαση του Eurogroup, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομία και ειδικότερα μετά

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Αναστέλλονται όλες οι ασφαλιστικές & φορολογικές υποχρεώσεις -Δύο δισ. στην οικονομία








Διάγγελμα στον ελληνικό λαό απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στη χώρα μας. «Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που δεν είναι όμως ανίκητος» σημείωσε.«Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. 

Κορονοϊός: Στα 387 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ακόμη ένας νεκρός



Άλλος ένας συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τον αριθμό των νεκρών να έχει ανέλθει σε πέντε, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Την ίδια ώρα, τα συνολικά κρούσματα έχουν φτάσει στα 387, καθώς διαπιστώθηκαν 35 νέα κρούσματα.

Βασίλης Φλωρίδης: Το μεταναστευτικό, νομικά και ανθρωπιστικά

Η Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων, όπως αυτή τροποποιήθηκε από το πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης της 31ης Ιανουαρίου 1967, ορίζει ότι πρόσφυγας είναι το άτομο που εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου δίωξης λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιανόητο η Ελλάδα να είναι απούσα από την τηλεδιάσκεψη ηγετών για το προσφυγικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι απούσα από την τηλεδιάσκεψη Γερμανίας, Γαλλίας και Τουρκίας για το προσφυγικό.«Αδιανόητο» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός να είναι η Ελλάδα να είναι απούσα και από την τηλεδιάσκεψη ηγετών για το προσφυγικό, μετά από τη Σύνοδο στο Βερολίνο για τη Λιβύη.

Νικήτας Κακλαμάνης: "Νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια μη ξαναγράψετε για το ΕΣΥ"

Το δικό του μήνυμα για το Δημόσιο σύστημα Υγείας έστειλε ο πρώην υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού.
Η στήριξη στους ανθρώπους που δίνουν μάχη με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι αυτές τις μέρες δεδομένη, αλλά θα έπρεπε να

Κορονοϊός: Τι εξετάζεται για την πληρωμή των συντάξεων

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο για αλλαγές στην ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων του Δημοσίου λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ, "εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συνταξιούχοι του Δημοσίου να πληρωθούν σε διαφορετική ημέρα από τους υπόλοιπους ώστε να μην στοιβαχθούν όλοι οι ηλικιωμένοι μαζί στις

Κορονοϊός: "Παγώνουν" τα δάνεια επιχειρήσεων για έξι μήνες - Ποιες αφορά

Την απόφαση των ελληνικών τραπεζών, μελών της, να στηρίξουν ενεργά την ελληνική οικονομία ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και

Νίκος Ανδρουλάκης για κορωνοϊό: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας

Τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε να αξιοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , ώστε να ενισχύσει τα κράτη μέλη της ΕΕ στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μ. Βορίδης: Αναστέλλεται για 15 ημέρες η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ



Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της πιστής και πλήρους τήρησης των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού αποφάσισε, κατόπιν

Ο «ασθενής μηδέν» του Τενεσί περιγράφει την ζωή του με τον κορωνοϊό

Ένας πατέρας από το Τενεσί που ανακοίνωσε πως ήταν η πρώτη περίπτωση κορωνοϊού στην περιοχή του, περιέγραψε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, την εμπειρία του πως είναι να είσαι ο «ασθενής μηδέν».

Κορωνοϊός: «Οι γιατροί στην Ευρώπη κάνουν τα λάθη που έγιναν αρχικά στην Ουχάν», προειδοποιούν Κινέζοι

Την ώρα που η Ευρώπη έχει εξελιχθεί σε νέο επίκεντρο της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού, γιατροί στην Ουχάν – όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός – διαπιστώνουν με ανησυχία ότι οι συνάδελφοί τους στη Γηραιά Ήπειρο επαναλαμβάνουν τα λάθη που έκαναν εκείνοι στην αρχή της επιδημίας στην κινεζική μεγαλούπολη.

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 5 για τον κορωνοϊό

Τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για τις εξελίξεις στο σοβαρό πρόβλημα του κορωνοϊού θα απευθύνει σήμερα στις 17:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σεισμός» στις αγορές λόγω κορωνοϊού -Ποιες εταιρείες-κολοσσοί καταρρέουν



Αναλυτές κάνουν λόγο για μια πραγματική «αιματοχυσία», άνευ προηγουμένου, με τις μετοχές πολυεθνικών κολοσσών να μετατρέπονται λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό, εν μια νυκτί, σε κουρελόχαρτα. Ευρωπαίοι και Αμερικανοί έχουν ήδη ξεκινήσει να χορηγούν «ενέσεις» τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά, δίχως όμως οι ενέργειες αυτές να αποδίδουν μέχρι στιγμής.

Γ. Φραγγίδη : Μερικές σκέψεις για τη λοίμωξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Είναι μεγάλη η ανησυχία και ο πανικός που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα εδώ και 2 μήνες και η χώρα μας τον τελευταίο καιρό.Όλη η Ελλάδα, με τα νέα και αυστηρότερα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση μετά τις υποδείξεις των ειδικών, μπήκε σε καραντίνα με σκοπό να προστατευθούν οι ζωές των ανθρώπων.