Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου


Σαν σήμερα... 20 Νοεμβρίου
1820: Μία λευκή φάλαινα 80 τόνων επιτίθεται κατά του φαλαινοθηρικού πλοίου Εσεξ, 2.000 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Νοτίου Αμερικής. Από τα είκοσι άτομα που μπαίνουν στις τρεις βάρκες του πλοίου μόνο οκτώ θα επιζήσουν τελικά. Το επεισόδιο θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ, Μόμπι Ντικ. 

Πιγκουίνοι έμειναν πιστοί για 16 χρόνια!


Το πιο αγαπημένο ζευγάρι στο ζωικό βασίλειο είναι δυο πιγκουίνοι του Μαγγελάνου που, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν μείνει πιστοί ο ένας στον άλλο για 16 ολόκληρα χρόνια.


Οι δυο πιγκουίνοι δεν απάτησαν ποτέ τον σύντροφό τους παρά το γεγονός ότι έμειναν χωριστά για μεγάλα χρονικά διαστήματα και έκαναν μεγάλα ταξίδια διανύοντας αποστάσεις που ξεπερνούν τα 320.000 χιλιόμετρα.Μάλιστα μετά από κάθε ταξίδι τα δυο πουλιά πάντα επέστρεφαν την περίοδο αναπαραγωγής στην ίδια φωλιά για να γεννήσουν νέα μικρά.

Η ανευθυνότητα του πλήθους: Το πείραμα


"Η ανευθυνότητα του πλήθους". Το πείραμα των Ντάρλεϊ και Λατανέ.


"Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα." -  Άλμπερτ Αϊνστάιν

Η ιστορία που ακολουθεί δεν είναι, δυστυχώς, φανταστική. Μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου, ειδικά μόλις μαθαίνουμε ότι συνέβη μια Παρασκευή και 13. Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 13 Μαρτίου του 1964.

Η πιο στοργική μητέρα του κόσμου…


Δεν είναι άνθρωπος αλλά ούτε έχει κάνει ποτέ δικά της παιδιά, γι'αυτό, άλλωστε, και η ιστορία της έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον!

«Μάνα δεν είναι αυτή που γεννάει τα παιδιά της, αλλά αυτή που τα αναθρέφει και τα μεγαλώνει με στοργή και αγάπη» είναι μια βαθιά φιλοσοφημένη φράση η οποία ταιριάζει γάντι στη Lisha. Ένα διάσημο λαμπραντόρ, παγκοσμίως γνωστό για τις ιδιαίτερες ικανότητες… μητρότητας που διαθέτει, έστω κι αν η ίδια ποτέ της δεν απέκτησε μωρά.

Οι μεγάλες νίκες κατά του καρκίνου


Για τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο, η είδηση είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική: έχουν όλες τις πιθανότητες με το μέρος τους να τον νικήσουν και να ζήσουν μέχρι τα βαθιά τους γηρατειά, με καλή ποιότητα ζωής.

72χρονος παππούς έγινε μοντέλο γυναικείων ρούχων και γνώρισε την αποθέωση


72χρονος παππούς έγινε μοντέλο γυναικείων ρούχων και γνώρισε την αποθέωση (7)
Ο 72χρονος Κινέζος Liu Xianping έκανε πάταγο στο διαδίκτυο, όταν άρχισε να κάνει το μοντέλο για το online κατάστημα ρούχων της εγγονής του. Η νεαρή με άλλες 4 κοπέλες που αποφοίτησαν πρόσφατα από το κολλέγιο, δημιούργησαν το «Yuekou», ένα κατάστημα γυναικείας μόδας.

Ξενοδοχείο 155 μέτρα κάτω από την Γη!


Είναι ένα από τα πιο παράξενα ξενοδοχεία στον κόσμο και θα καταλάβετε στην συνέχεια γιατί…

Φανταστείτε αυτή την εικόνα: Βρίσκεστε στην μια και μοναδική σουίτα του ξενοδοχείου, 155 μέτρα κάτω από την Γη, στο ιστορικό Sala Silvermine, ενός από τα πιο καλοδιατηρημένα ορυχεία του κόσμου.

Ο Τιτάνας των δέντρων.. (video)


Εκπληκτικές φωτογραφίες του ηλικίας 3200 χρόνων δέντρου Σεγκόβια στις πλαγιές της Σιέρα Νεβάδα που είναι τόσο υψηλό όσο και ένα 20όροφο κτίριο.

Ο Φωτογράφος Michael Nichols πέρασε δύο εβδομάδες συλλαμβάνοντας εικόνες του «προέδρου» - το δεύτερο μεγαλύτερο δέντρο του κόσμου, το οποίο είναι τουλάχιστον 3.200 χρόνων παλιό στο Sequoia National Park, βαθιά στο νότιο τμήμα της περιοχής.

Δείτε αυτά τα εκπληκτικά δέντρα..  

Νευρική βουλιμία: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;


Έχετε άγχος ή προβλήματα και ξεσπάτε πάνω σε μια σοκολατένια τούρτα; ...
Η πεσμένη σας ψυχολογία βρίσκει καταφύγιο στα πατατάκια;
Αν ναι, διαβάστε το παρακάτω άρθρο και αναζητήστε λύση στο πρόβλημά σας.

ΠαΣοΚ: Επιμήκυνση και λογικές δόσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά Την πρόταση νόμου που υπέβαλε το ΠαΣοΚ παρουσίασαν στελέχη του

ΠαΣοΚ: Επιμήκυνση και λογικές δόσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά





 
 
Την πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που κατέθεσε το ΠαΣοΚ την Παρασκευή στη Βουλή παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Ι. Μανιάτης, Θ. Μωραΐτης και Κ. Τριαντάφυλλος.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΠαΣοΚ - η οποία διαφέρει από αυτή που παρουσίασε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης στο ότι δεν τίθεται πλαφόν στο οικογενειακό εισόδημα για να ενταχθούν τα νοικοκυριά στις ρυθμίσεις του νόμου - προβλέπονται τα εξής:

Έλληνες επιστήμονες λύνουν έναν απίστευτο γονιδιακό γρίφο

Έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες; Γιατί αρρωσταίνουν συχνότερα από κάποια ίωση; Γιατί αντιμετωπίζουν διαφορετικά τον καρκίνο και τον κερδίζουν εύκολα, ή υποκύπτουν; Μια ανακάλυψη από Έλληνες επιστήμονες
αναμένεται να ανοίξει νέους ορίζοντες στον τομέα της

Οι πλημμύρες "απειλούν" τη Χαλκιδική

Αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών αντιμετωπίζουν περιοχές της Χαλκιδικής όπως η Ουρανούπολη, η Ιερισσός, η Σίβηρη, η Φούρκα, το Κασσανδρινό, η Ολυμπιάδα, το Στρατώνι, η
Μεγάλη Παναγιά και ο ευρύτερος άξονας Συκιάς - Νικήτης.

Όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνάντηση Βενιζέλου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ

synantisi-venizeloy-me-to-proedreio-tis-kede
  Συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τον επικεφαλής της, Κώστα Ασκούνη, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην Ιπποκράτους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, σε όσους  επένδυσαν στην ανασφάλεια και τη δραχμοφοβία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ταυτόχρονα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την απόφαση
του Eurogroup. O Αντώνης Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι σκοπός του είναι να υπάρξει αποκατάσταση των αδικιών, δίνοντας βάρος στην

Λάθη που κρύβονται στις δίαιτες

Σίγουρα έχετε ακούσει διάφορα για την αποτελεσματικότητα διαφόρων διαιτών. Από τα ιστορικά
που παίρνουμε από τους πελάτες μας τις περισσότερες φορές λένε: «την πρώτη φορά που έκανα δίαιτα ήμουν 70 κιλά και νόμιζα ότι ήμουν παραπάνω... μακάρι να μπορούσα να ξαναπάω τόσο...» και πολλές φορές αναπολούν δίαιτες που πήγαν καλά ή που έχασαν γρήγορα ή μιλούν για τη φοβερή δίαιτα της συναδέλφου τους... και πολλά άλλα

"Η Ευρώπη θα πέθαινε χωρίς την Ελλάδα"


Η Ευρώπη θα πέθαινε, χωρίς την Ελλάδα και την Ιταλία, δήλωσε ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ- Ανρί Λεβί, σε συνέντευξή του στην «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Τσάιτουνγκ» (Frankfurter Allgemeine Zeitung).

Παραίτηση Νεφελούδη από τη ΔΗΜΑΡ ...




Νέο πλήγμα για την Δημοκρατική Αριστερά, καθώς παραιτήθηκε από τη θέση του τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Νεφελούδης, εξαιτίας των περικοπών στους ΟΤΑ.

«Οι διαπραγματευτές μας, μετά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, δεν επέλεξαν τον δρόμο της συνεργασίας για την διατύπωση μεταρρυθμιστικών

Κατάληψη του υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσαν οι δήμαρχοι...



Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών, ανακοινώνουν ότι θα προχωρήσουν, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, οι δήμαρχοι της ανατολικής Αττικής, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των δήμων, ως «μια πρώτη πράξη αντίδρασης στη νέα επερχόμενη λαίλαπα». Οι δήμαρχοι δηλώνουν ότι η αντίδρασή τους «πρέπει να είναι ενωτική, σθεναρή και με ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και με τις παραιτήσεις μας».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- Συνάντηση με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά



Με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά κ.κ. Γ. Αδαμόπουλο και Στ. Μανουσάκη, ως εκπροσώπους της Ολομέλειας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρούσες η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Χριστοφιλοπούλου και η εισηγήτρια της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δικαιοσύνης Θ. Τζάκρη.
Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν τα θέματα που απασχολούν το σώμα των δικηγόρων σε σχέση

Εφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας, Χρόνης Μίσσιος


Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος στα 82 του χρόνια.
Ο συγγραφέας του «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» άφησε την τελευταία του πνοή σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας, ενώ «πάλεψε» με τον καρκίνο αρκετά χρόνια.

Χρυσαυγήτης παντρεύτηκε Τουρκάλα....


Ο γάμος του Καστελοριζιού Τσίκου Μαγιάφη με Τουρκάλα από το γειτονικό Κας θα αποτελούσε πριν από ένα περίπου χρόνο το γεγονός της χρονιάς τόσο από ελληνικής όσο και από τουρκικής πλευράς.
Ως ο πρώτος γάμος στην ιστορία του νησιού ανάμεσα σε Έλληνα και Τουρκάλα, το ζευγάρι συγκέντρωσε, όπως ήταν φυσικό, όλα τα βλέμματα πάνω του.

Εντυπωσιακές βιβλιοθήκες σε σπίτια!


Όταν η αγάπη για τα βιβλία συνδυάζεται με τον πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακές βιβλιοθήκες που πέρα από τη χρηστικότητά τους είναι σημεία αναφοράς στη διακόσμηση του σπιτιού.

Χιλιάδες παιδιά-πρόσφυγες από τη Συρία αντιμέτωπα με χαμηλές θερμοκρασίες


undefined
Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children προειδοποίησε ότι 200.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παγώσουν, καθώς... ο χειμώνας φτάνει στη Μέση Ανατολή.

Πολλές οικογένειες από τη Συρία εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πέρασαν τα σύνορα με την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο.

Ανθρωποκυνηγητό μέσω Facebook εξαπέλυσαν οι γερμανικές αρχές


Το ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ουσιαστικά αποτελούν βάσεις δεδομένων οικειοθελούς «φακελώματος», στην υπηρεσία όλων των μυστικών και μη υπηρεσιών πληροφοριών του κόσμου, αυτό συνιστά πλέον...

Μήνυμα στο κινητό σας για να διακόψετε το κάπνισμα!


Τα γραπτά μηνύματα ή βιντεομηνύματα που αποστέλλονται στα κινητά καπνιστών με στόχο να τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από τη συνήθεια σχεδόν διπλασίασαν το ποσοστό επιτυχίας τους σε σχέση με εκείνους που δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους βοήθεια, προκύπτει από μελέτη στη Νέα Ζηλανδία.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 9% εκείνων που σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα, άντεξαν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον έξι μήνες όταν δέχονταν υπενθύμιση με μήνυμα μέσω του κινητού τους, σε σύγκριση με το 5% εκείνων που δεν έλαβαν τέτοια βοήθεια.

Ημέρα του παιδιού και στο doodle της Google


Ημέρα του Παιδιού η σημερινή, καθώς σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου του 1989 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και η Google αφιερώνει ένα πολύχρωμο και χαρούμενο παιδικό doodle στην ημέρα αυτή.

Η Σύμβαση αυτή αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Πώς είναι ο γονιός που κακοποιεί το παιδί του;Τα οικονομικά προβλήματα αυξάνουν την παιδική κακοποίηση.


Το φαινόμενο της κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών είναι διαχρονικό και παγκοσμίως γνωστό, ενώ εκδηλώνεται με διάφορες μορφές. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με πολιτισμικούς και κοινωνικούς παράγοντες και εξαρτάται άμεσα από πρότυπα τα οποία η κοινωνία επιβάλλει στους γονείς σχετικά με τους τρόπους ανατροφής, πειθαρχίας και συμπεριφοράς των παιδιών. Κατά τους επικρατέστερους ορισμούς ως ̈παιδική κακοποίηση ̈ ορίζεται η άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας στο παιδί.

Μία πόλη που ανήκει σε δύο κράτη!


Η πόλη Baarle, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ολλανδίας και Βελγίου, χωρίζεται σε δυο δήμους.


Ο δήμος Baarle- Nassau ανήκει στην Ολλανδία και ο δήμος Baarle-Hertog στο Βέλγιο. Υπάρχουν 26 ξεχωριστά κομμάτια της πόλης που κάποια από αυτά ανήκουν στο Βέλγιο και κάποια στην Ολλανδία.

Τα αρχαία Ελληνικά ως ξένη γλώσσα στα Δημοτικά της... Βρετανίας


Από το 2014, στις ξένες γλώσσες που θα διδάσκονται οι μαθητές στη Βρετανία από την ηλικία των επτά ετών, θα περιλαμβάνονται τα αρχαία ελληνικά, σύμφωνα με το νέο σχολικό πρόγραμμα στη Βρετανία.
Οι μαθητές θα μαθαίνουν να διατυπώνουν ολοκληρωμένες προτάσεις με τη σωστή προφορά και να εκφράζουν απλές ιδέες.

"Καταδίκασε" Παπαγεωργόπουλο ο Μπουτάρης


Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επανέλαβε πολλές φορές ότι αποκλείεται ένας μόνο άνθρωπος να υπεξαίρεσε τόσα χρήματα. Η δική του αίσθηση λέει ότι όλα έγιναν εις γνώσιν του γενικού γραμματέα,

Τις παραιτήσεις των δύο Μητροπολιτών με τα 5εκ. ευρώ ζητά ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Την παραίτηση των δυο μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας που φέρονται να έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς
 πάνω από πέντε εκατ. ευρώ ζήτησε  από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες χθες στο Φανάρι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του

Συνελήφθη για χρέη ο πρόεδρος της Express Service Γιάννης Ραφτόπουλος

Συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service, Γιάννης Ραφτόπουλος, για χρέη στο Δημόσιο, ύψους
περίπου 8 εκατ. ευρώ.
Η σύλληψη έγινε σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Το ποσό που οφείλει ο 69χρονος

Ο Αλέξης Τσίπρας θετικός για μετεκλογική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο Πηγή: Ο Αλέξης Τσίπρας θετικός για μετεκλογική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο


Ο Αλέξης Τσίπρας θετικός για μετεκλογική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο
Στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες με όλα τα αντι-μνημονιακά κόμματα, από τα αριστερά ως τα δεξιά και έκλεισε το μάτι στους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου.
Οι αναφορές του κ. Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εκφράσει μόνος του όλα τα αντι-μνημονιακά κόμματα πυροδότησαν εκ νέου τα σενάρια για μετεκλογική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου.

Καρχιμάκης: «Επαναφορές στην ΕΥΠ που κινούν υποψίες»

Για «παιχνίδι που στήνεται στην ΕΥΠ», κάνει λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος με σχόλιό του στο Facebook, υποστηρίζει πως «ταυτόχρονα με τις αυθαίρετες μετακινήσεις στην ΕΥΠ, υπάρχουν και φαινόμενα επαναφορών που κινούν υποψίες».

Αναλυτικά το σχόλιο του Μιχάλη Καρχιμάκη:

Σόιμπλε: Μας... απειλεί η Ελλάδα!


Σόιμπλε: Μας... απειλεί η Ελλάδα!


«Όχι απαισιόδοξος», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών, σε ότι αφορά την εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα…
Προειδοποίησε δε, ότι από μια ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα απειληθεί και η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας.

Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα


Η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα
Οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα μετά τα 50 τους. Μάλιστα, αν κανείς έχει χάσει πολλές φορές τη δουλειά του, ο συσσωρευμένος κίνδυνος…
είναι ανάλογος με το κάπνισμα ως παράγων καρδιαγγειακού κινδύνου. Από την άλλη, ορισμένα επαγγέλματα αυξάνουν περισσότερο σε σχέση με άλλα τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, μια αμερικανική και μια καναδική.

Δείτε ποια φάρμακα εξαιρούνται από τα γενόσημα


Δείτε ποια φάρμακα εξαιρούνται από τα γενόσημα
Ειδική λίστα με τα φάρμακα και τις θεραπείες που αφορούν ασθενείς με χρόνια νοσήματα και θα εξαιρεθούν...

από τον κανόνα της συνταγογράφησης βάσει της δραστικής ουσίας αντί της εμπορικής ονομασίας επεξεργάζεται ο ΕΟΦ.

240-250 δήμοι υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα


240-250 δήμοι υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα
Περίπου 240-250 δήμοι τελούν υπό κατάληψη με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ...

ενώ μόνο 20-30 απέστειλαν διαπιστωτικές πράξεις και είναι οι δήμοι που δεν θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Πορεία διαμαρτυρίας δημοτικών υπαλλήλων Κιλκίς



Πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Κιλκίς -Παιονίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αλλά και να γνωστοποιήσουν τα καθέκαστα στον χώρο της τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τοπική κοινωνία.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι με συνθήματα και πανό ξεκίνησαν από το Δημαρχείο και έφτασαν έξω από την εφορία Κιλκίς . 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ


Το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς κατά την συνεδρίαση του την Κυριακή 18/11, στην οποία συζητήθηκαν όλες οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η πορεία της Ανασύστασης ,καθώς και διαδικαστικά προσυνεδριακά θέματα ,αποφάσισε την πραγματοποίηση Νομαρχιακής Συνέλευσης, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Έκτακτη συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για το μεσοπρόθεσμο

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά την Πέμπτη η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό να διαμορφώσει ένα ενιαίο και ενωτικό πλαίσιο αντίδρασης και διεκδίκησης της Αυτοδιοίκησης απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο και τη γενικότερη αναίτια και άδικη επίθεση προς το θεσμό. 
Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ, στην οποία

Φοιτητές και καθηγητές στο ΑΠΘ δέχθηκαν επίθεση επειδή θέλησαν να καθαρίσουν τη Σχολή τους

Επίθεση από ακραία στοιχεία δέχθηκαν ομάδα φοιτητών και καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, διότι επιχείρησαν να καθαρίσουν τη Θεολογική Σχολή από τα σκουπίδια που εδώ και δύο μήνες δεν απομακρύνονται, λόγω της απεργίας των εργολαβικών υπαλλήλων
Ομάδα περίπου 30 ατόμων που πρόσκεινται σε ακραία

Έκλεψε τσάντα στη Θεσσαλονίκη και πιάστηκε στο Κιλκίς

Χειροπέδες σε έναν τσαντάκια, που άρπαξε την τσάντα ενός 44χρονου στη Θεσσαλονίκη, πέρασαν αστυνομικοί στο Κιλκις
Ειδικότερα, χθες το βράδυ συνελήφθη στο Κιλκίς, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης, ο 35χρονος αλλοδαπός τσαντάκιας, καθώς το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας από περιοχή της

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ...

Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες, που τα τελευταία χρόνια ''σαρώνουν'' στις προτιμήσεις των μαθητών, αναμένεται να βγάλουν απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους, αφού το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι ''για τα έτη 2013 και 2014  δε θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας

EXAΣΕ ΤΟ "ΑΑΑ" Η ΓΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MOODY'S

Μετά την Standard and Poor's στις αρχές του έτους, τώρα και ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Γαλλία κατά μία βαθμίδα από ΑΑΑ σε AA1 ανακοίνωσε απόψε ο οίκος αξιολόγησης Μoody's, διατηρώντας αρνητικές τις
προοπτικές. Οπως αναφέρει σε έκθεσή της ο οίκος, οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές της Γαλλίας για ανάπτυξη επηρεάζονται αρνητικά από διαρθρωτικές

O τύπος της Τρίτης 20/11/2012


Ποια θέματα κυριαρχούν: το σημερινό Eurogroup και οι αποφάσεις για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις οποίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η συμφωνία κυβέρνησης - τραπεζών για τη θέσπιση ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους δανειολήπτες.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

Το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις ρυθμίσεις των δανείων


Περίοδο χάριτος έως 4 χρόνια, με ενδιάμεση επανεξέταση των κριτηρίων, κατά την οποία οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους με επιτόκιο 1,5% και δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος ..περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των στεγαστικών και των ενυπόθηκων καταναλωτικών δανείων.

Reuters: Στις 5 Δεκεμβρίου η εκταμίευση των 44 δισ. ευρώ


Στις 5 Δεκεμβρίου θα γίνει η εκταμίευση των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα όπως μεταδίδει το Reuters.
Όπως δηλώνουν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο πρακτορείο, την Τρίτη στο Eurogroup θα υπάρξει πολιτική συμφωνία επί της αρχής για το ξεπάγωμα των δόσεων, ενώ εκτιμάται ότι θα συζητηθούν η μείωση του χρέους και η διετής παράταση δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προβάδισμα 2,2% για το ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα 2,2 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ, με 22,3% έναντι 20,1% της Νέας Δημοκρατίας, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, δίνει νέα δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» και παρουσιάστηκε χτες από το Mega.