Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πιέζει να δει τον Ομπάμα ο Παπανδρέου


Πιεστικό αίτημα προς την αμερικανική κυβέρνηση έχει υποβάλει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ή με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
Ωστόσο αν δεν επιτύχει ένα ραντεβού με έναν εκ των δύο, υπάρχει πιθανότητα να αναβάλει το ταξίδι για το επόμενο διάστημα, καθώς μπορεί να κριθεί αναγκαίο να μείνει στην

ΟΙ 4 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ!

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ!
Πάνω που τους είχε πάρει η γαλάζια μπόρα (μέχρι και ο Ψυχάρης τους κρέμασε σήμερα στα μανταλάκια αποκαλώντας τους συνομιλητές της Αμερικανικής πρεσβείας!) άρχισαν να κάνουν όνειρα ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί και σε αυτούς. Όπως μάθαμε, και οι τρεις. γαλάζιοι Μητσοτάκης, Χατζηδάκης και Δένδιας συνομίλησαν σήμερα με τα πρόσωπα-υπουργούς που υπέγραψαν το κοινό άρθρο για να τους συγχαρούν! Ποιος μίλησε με ποιον ακριβώς

ΣΥΡΙΖΑ: "Θρασύτατοι οι τρεις Υπουργοί"

ΣΥΡΙΖΑ: Θρασύτατοι οι τρεις Υπουργοί
Για απύθμενο θράσος όσων βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή της κοινωνικής κατεδάφισης», κάνει λόγο

ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κοινή επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου, του κ. Λοβέρδου και του κ. Ραγκούση.
Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επιστολή των τριών υπουργών εντάσσεται φανερά στην προσπάθεια ανασύνταξης του μνημονιακού μπλοκ

Εργοτέλης-Αρης 1-1


  
Εργοτέλης-Αρης 1-1
Το γκολ του Σανκαρέ δεν ήταν αρκετό να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί του Αρη. Ο Μπούντιμιρ στις καθυστερήσεις έσωσε την παρτίδα για τον Εργοτέλη των 10 παικτών στο βροχερό Παγκρήτιο (1-1).

Συνάντηση Παπανδρέου- Βενιζέλου μετά το άρθρο των τριών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών, με αφορμή το άρθρο βόμβα που υπογράφουν οι υπουργοί Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Spiegel: «Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα»


  
Spiegel:  «Γαλλογερμανικές έριδες για εξοπλιστικά προγράμματα προς την Αθήνα»
Γαλλογερμανικές έριδες προκαλεί σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η «προσφορά της Γαλλίας» στην Ελλάδας για «κατ' αρχήν δωρεάν» παράδοση 2-4 γαλλικών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό

Πυρά Μιχελάκη για το άρθρο Διαμαντοπούλου- Λοβέρδου- Ραγκούση

«Η συνέντευξη Παπανδρέου και το μανιφέστο των τριών υπουργών του απευθύνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και όχι στην κοινωνία» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στο άρθρο των Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Ραγκούση.

Όπως είπε:

Χρυσοχοΐδης: «Το πρόβλημα είναι το υπέρογκο κράτος και όχι η τρόικα»


  
Χρυσοχοΐδης: «Το πρόβλημα είναι το υπέρογκο κράτος και όχι η τρόικα»
Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα και οι επιταγές αλλά το υπέρογκο και αναποτελεσματικό κράτος, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή καθώς και το μοντέλο της ρηχής ανάπτυξης που επικράτησε στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην

Νέα απεργία προκήρυξαν οι τελωνειακοί

  
Νέα απεργία προκήρυξαν οι τελωνειακοί
Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Δευτέρα 17-10-2011 αρχής γενομένης από ώρας 07.00 π.μ αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ο.Τ.Υ.Ε.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφάσισε να προκηρύξει νέα απεργία «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των Τελωνειακών Υπαλλήλων στα περισσότερα Τελωνεία της χώρας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού». Όπως τονίζει κύριο αίτημα είναι η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. του 2008.

Σε παίκτες και Τσιώλη "τα χώνει" ο Super 3

Ξεκάθαρο μήνυμα σε παίκτες και προπονητή στέλνει ο Super 3, ο οποίος δηλώνει δυσαρεστημένος από τις τελευταίες εμφανίσεις του Άρη. Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι των κιτρίνων με τον Εργοτέλη στην Κρήτη
ο σύνδεσμος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «90 λεπτά ΑΡΗ. Αυτό ζητάμε για τον αγώνα κόντρα στον Εργοτέλη απ’ όλους που απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΡΗ αλλά και

Γιατρός έγραψε 2200 συνταγές σε 20 μέρες

Κάθε φαντασία ξεπερνάει το θράσος μερίδας ιατρών, όπως προκύπτει από ευρήματα του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Όπως αποκάλυψε σήμερα ο... πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, μιλώντας στο 11ο συνέδριο PharmaPoint, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο

Επεισοδιακή παρέλαση στη Βέροια


Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Βέροιας, που γιορτάζει την 99η επέτειο της απελευθέρωσής της.

Αγανακτισμένοι πολίτες της περιοχής προσπάθησαν να φτάσουν στην εξέδρα των επισήμων κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.


Οι πολίτες συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο σημείο, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι.


Μεταξύ των παρευρισκομένων βρισκόταν και ο Υφυπουργός Επικρατείας Άγγελος Τόλκας, ο οποίος

ΕΚTΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΤΖΕΛΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Ο ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Τον Ηλία Μόσιαλο ενημέρωσε ο πρωθυπουργός μόλις ο ίδιος έμαθε από την Άννα Διαμαντοπούλου για τη δημοσιοποίηση του κοινού άρθρου. Όπως ενημερώθηκε το Fimotro πριν από λίγο, αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο της Ρ. Βάρτζελη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην σύσκεψη ήταν η Ρ. Βάρτζελη, ο Η. Μόσιαλος, ο Μ. Καρχιμάκης, ο Ν. Αθανασάκης και

Βενιζέλος: «Πολύ θετική η πρωτοβουλία Λοβέρδου, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου»


  
Βενιζέλος:  «Πολύ θετική η πρωτοβουλία Λοβέρδου, Ραγκούση, Διαμαντοπούλου»
«Ως πολύ θετική πρωτοβουλία»  χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, το κοινό  άρθρο των Ανδρέα Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση.  Το γεγονός αυτό ξαφνιάζει γιατί ύστερα από μια προσεκτική ανάγνωση του άρθρου, κάποιος αντιλαμβάνεται ότι τα βέλη της κριτικής των τριών υπουργών στρέφονται κατά του κύριου Βενιζέλου.

«Η θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί»


  
«Η θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί»
Σφοδρή επίθεση στις δυναμικές όπως τις χαρακτηρίζουν «κοινωνικές μειοψηφίες» η οποίες «για δεκαετίες επεδίωκαν με το έτσι θέλω  την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους με την ανοχή ή και την εύνοια του πολιτικού συστήματος»  εξαπολύουν σε κοινό τους άρθρο – παρέμβαση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, η υπουργός Παιδείας  Άννα Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Ραγκούσης.

Ομόλογα με εγγυήσεις τα δημόσια ακίνητα πρότεινε ο Στουρνάρας



Τη δυνατότητα η Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα δημόσια ακίνητα, ως εγγυήσεις για νέα ομόλογα, προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 δισ. ευρώ, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το σχέδιο έχει ήδη κατατεθεί στην κυβέρνηση, ενώ η υλοποίησή του θα επιτρέψει στην Αθήνα να μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους της σε μια νέα μορφή ομολόγων, με εγγυήσεις δημόσια ακίνητα.

Ερώτηση του Φραγγίδη βουλευτη Κιλκίς προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη λειτουργία Ενεχυροδανειστηρίων

Στην πατρίδα μου στο Κιλκίς, αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια ενεχυροδανειστήρια και καταστήματα αγοράς χρυσού, ασημικών, δακτυλιδιών, ρολογιών κ.λπ., προκειμένου να τροφοδοτήσουν με ρευστό μία αγορά η οποία πραγματικά στενάζει και ασφυκτιά από την έλλειψή του.  Ταυτόχρονα, από σχετικά ρεπορτάζ γίνεται γνωστό ότι οι πολίτες «αφήνουν» πολύτιμα αντικείμενα και αυτοκίνητα σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και μάντρες αυτοκινήτων, με σκοπό τη διασφάλιση μετρητών.

Τι προβλέπει το σχέδιο «Ηγεμών» για την Ελλάδα

Σε δύσκολη φάση βρίσκονται η συζητήσεις για τη μείωση του ελληνικού χρέους, αφού η εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων ανησυχεί τους θεσμικούς δανειστές οι οποίοι δεν έχουν καμία πρόθεση να χαρίσουν τα χρήματα των φορολογούμενών τους στο ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με τη Real News, η τρόικα έχει ήδη καταλήξει στη διαπίστωση ότι η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα.

Σκληρή επιστολή Ιερόνυμου προς τον Μπαρόζο για την κρίση


  
Σκληρή επιστολή Ιερόνυμου προς τον Μπαρόζο για την κρίση
«Ο σύγχρονος ευρωπαϊκός πολιτισμός διέρχεται μία νέα κρίση, την οποία θα ονομάζαμε κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων, κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και μάλιστα τους ευρωπαϊκούς», επισημαίνει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ανεστάλη η απεργία των τελωνειακών


Ανεστάλη η απεργία των τελωνειακών
Αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν οι τελωνειακοί μετά την δικαστική απόφαση που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.
Οι τελωνειακοί προκήρυξαν απεργία από την Παρασκευή και για 10 ημέρες, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τις αλλαγές στο

Τον πρώτο λόγο η Γαλλία στις γεωτρήσεις




Αισιοδοξία από τους «μνηστήρες» της ΑΟΖ

Το παζλ των στρατηγικών συμφερόντων γύρω από την Κύπρο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται, με τους μεγάλους παίκτες της διεθνούς σκακιέρας να έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο «κλειδώσει» τα συμφέροντά τους, εντός του ίσως καινούργιου και αρκετά υποσχόμενου ενεργειακού κόμβου της Ευρώπης. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής» οι πρώτες ενδείξεις από τη γεώτρηση στην Αφροδίτη είναι πέραν από αισιόδοξες, με όλους τους εμπλεκόμενους ωστόσο να δηλώνουν αυτοσυγκράτηση μέχρι το τρυπάνι να φθάσει στα 5.800 μέτρα.

Νέο κρας τεστ για την κυβέρνηση

Καθοριστική για το μέλλον της η ερχόμενη Πέμπτη

«Μεγάλη Πέμπτη» θα είναι η Πέμπτη που έρχεται. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να είναι σε θέση να πουν αν θα ακολουθήσει ο… Επιτάφιος της Μεγάλης Παρασκευής.

Με πολλές απουσίες ο Άρης κόντρα στον Εργοτέλη


"Έκλεισε" η 19αδα του Σάκη Τσιώλη για τον αγώνα του Άρη με τον Εργοτέλη αύριο, Κυριακή, 16 Οκτωβρίου. Ο Έλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε

στην αποστολή τους:

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΟΛΑΝΤ-ΟΜΠΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι ψηφοφόροι και οι φίλοι των Σοσιαλιστών στη Γαλλία για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου που θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας τον ερχόμενο Απρίλιο. Αντιμέτωποι είναι οι δύο επικρατέστεροι του...
πρώτου γύρου, ο Φρανσουά Ολάντ (εξασφάλισε το 39%) και η Μαρτίν Ομπρί (είχε 30%), οι οποίοι πλειοψήφησαν έναντι άλλων τεσσάρων συνυποψηφίων.

«Σταθήκαμε αδύναμοι να κάνουμε ανατροπές και ρήξεις»

Την αποτίμηση 30 χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, δημοσιεύει σε άρθρο του η «Καθημερινή της Κυριακής».

Χωρίς να λείπει η αυτοκριτική στην ανάλυση των στόχων και των επιτευγμάτων του κόμματος ο κ. Παπανδρέου λέει χαρακτηριστικά «πολλές φορές σταθήκαμε αδύναμοι να προχωρήσουμε σε ανατροπές και ρήξεις καθώς επικράτησε ο συμβιβασμός με συντεχνιακές ομάδες έναντι του γενικού συμφέροντος».