Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τέλος το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους Δημάρχους..


Στην κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων προχωρά η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή για την κύρωση των σχετικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Χαρακτηριστικά, στο άρθρο 18, παράγραφος 1 αναφέρονται τα εξής:

Καρχιμάκης: Ο λαός περιμένει απαντήσεις για τα γαλάζια σκάνδαλα...


Tις τελευταίες μέρες, την πολιτική ζωή και το δημόσιο λόγο κατακλύζει ένα ακόμα «σκάνδαλο». Ένα σκάνδαλο που έχει προσφέρει στους εθισμένους πια πολίτες αυτής της χώρας πλούσια πλοκή και μπόλικο μυστήριο. Ένα ακόμα σκάνδαλο που μήνες τώρα ακροβατεί στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας, συνδυάζοντας ευφυώς την πολιτική ζωή και το χρήμα με το ψυχόδραμα. Κακά τα ψέματα. Η σκανδαλολογία, ειδικά από το 1989 και μετά, ήταν η πιο σταθερή συνισταμένη και επίσημη αγαπημένη της ελληνικής πολιτικής ζωής. Μια ευκαιρία για να ακουστούν και

Kαρα-γκολ για τη Φούλαμ

 
Φαίνεται πως ήταν να μην πάρει μπρος ο Καραγκούνης! Ο πρώην μέσος του Παναθηναϊκού σκόραρε ξανά για λογαριασμό της Φούλαμ κόντρα στη Γουΐγκαν. Λίγες μέρες μετά το τέρμα που σημείωσε ο Καραγκούνης στο παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στην Μπλάκπουλ, γκολ που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του να διεκδικήσει σε επαναληπτικό την

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Μετά το ολοκληρωτικό φιάσκο που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών σχετικά με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, τα στελέχη του βρίσκονται πλέον σε απόλυτη σύγχυση και απόγνωση. Βλέπουμε λοιπόν σήμερα ότι οι επίδοξοι μιμητές του επιθεωρητή Κλουζώ ξεκινούν νέο γύρο δήθεν «αποκαλύψεων» για να καλύψουν την αποκαληφθείσα σκευωρία τους.
Αφορμή αυτή τη φορά είναι δημοσιεύματα της εποχής που

O Γιώργος Τσαμασλής νέος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

O Γιώργος Τσαμασλής είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, μετά την εκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα
στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. O Γιώργος Τσαμασλής προηγούνταν από τον  πρώτο γύρο, όμως εξελέγη στον τρίτο. Τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου:

Ηγείται των ανεξάρτητων ο Μαρκόπουλος


Τον επέλεξαν για εκπρόσωπό τους στη Βουλή - Ποιοί όμως τον ... απαρνήθηκαν;
Τον πρώην γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Μαρκόπουλο, επέλεξαν για εκπρόσωπο τους οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Συνολικά 14 από τους 18 βουλευτές που δεν ανήκουν σε κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό στο Κοινοβούλιο, υπέγραψαν ότι προτείνουν τον Κώστα Μαρκόπουλο ως εκπρόσωπο τους στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Κόντρα κορυφής Ερντογάν - Ολάντ για το PKK




Σε μείζονα αντιπαράθεση μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας εξελίσσεται η σκοτεινή υπόθεση της εκτέλεσης με μία σφαίρα στο κεφάλι τριών ακτιβιστριών κουρδικής καταγωγής στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΔΟΕ 56 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ...
Χιλιάδες ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας, βρίσκονται το τελευταίο διάστημα στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Για 6.000 άτομα έχει ζητηθεί ήδη άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς εμπλέκονται  σε υποθέσεις που διερευνώνται εδώ και μήνες από το ΣΔΟΕ.
Σε αυτό τον κατάλογο, σύμφωνα με την εφημερίδα

Πρώτος ο Τσαμασλής- Ξεκινά δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

ΤΩΡΑ: Πρώτος ο Τσαμασλής- Ξεκινά δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψήφων για την εκλογή αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωσαν 20
ψήφους ο Γ. Τσαμασλής, 15 ο Μ. Φωτόπουλος, 8 ο Θ. Αποστολίδης και 5 ο Μ. Τζόλλας, Από το αποτέλεσμα δεν προκύπτει νικητής. Οι 49 περιφερειακοί σύμβουλοι θα ψηφίσουν και πάλι. Για να εκλεγεί αντιπερφιειραχης στο δεύτερο γύρο

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ



 Του Κουτρούκη Θεόδωρου
Το 2013 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει το οριστικό πέρασμα από το μεταπολιτευτικό στο μετα-μνημονιακό καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας. Η ύφεση ανέτρεψε άρδην το παλαιότερο καθεστώς και προώθησε περαιτέρω την ευελιξία στην αγορά εργασίας, την κατάργηση πολλών εργασιακών δικαιωμάτων και τη συμπίεση του κόστους εργασίας και των εισοδημάτων των μισθωτών.

Συνελήφθη 61χρονος στο Κιλκίς για λαθρεμπόριο τσιγάρων


Ένας 61χρονος συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, για.

λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος  στη Θεσσαλονίκη και σε αστυνομική έρευνα του οχήματός του, βρέθηκαν πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την

Πυρετώδεις ετοιμασίες και για το Συνέδριο της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ



Δεν είναι μόνο το συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προετοιμάζεται πυρετωδώς στην Ιπποκράτους.
Νωρίτερα, το τριήμερο 22-24 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί εν είδει «προπομπού» -όπως είχε προαναγγελθεί- το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Στην πρώτη σχετική εγκύκλιο μάλιστα, που κυκλοφόρησε χθες, επισημαίνεται ότι «τα μέλη της ΚΟΕΣ (σ.σ. σε τέτοια μετατρέπεται η εθνική αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ) θα συμμετέχουν ως αριστίδην μέλη στο συνέδριο Νεολαίας», ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμα όσα μέλη της Νεολαίας είναι από 16 έως 30 ετών, τα οποία και

Το δισάκι τους στον ώμο…

Το δισάκι τους στον ώμο παίρνουν βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζονται να οργώσουν εκ νέου την Ελλάδα, μιλώντας σε εκδηλώσεις των Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου στο πλαίσιο της πορείας για το Συντακτικό ένατο Συνέδριο του Κινήματος στις 28 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου.
Έτσι, στην Κεφαλλονιά θα μιλήσει σήμερα ο Αντώνης Λιάρος, στην

Αλλαγές στην απόκτηση διπλώματος...


Ακριβότερη και δυσκολότερη καθίσταται από τα τέλη Ιανουαρίου η απόκτηση άδειας οδήγησης, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα το οποίο εκδόθηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η ελληνική με την κοινοτική νομοθεσία.

Από τις 19 Ιανουαρίου, οπότε και τίθεται σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα, αυξάνεται ο αριθμός των

Πώς να εργαστείτε γλιτώνοντας τέλος επιτηδεύματος και ΤΕΒΕ...


Δυστυχώς, τα μηνύματα για τη χρονιά που έρχεται δεν είναι και τα πλέον αισιόδοξα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας. Οι εκτιμήσεις των επίσημων φορέων (ΤτΕ, ΔΝΤ, ΙΝΕ ΓΣΕΕ) για την ανεργία του 2013 κάνουν λόγο για ένα ποσοστό που θα κινηθεί, κατά μέσο όρο, γύρω στο 30%.

Αυτό πρακτικά. σημαίνει
 
 
Τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του «λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τηλεθέαση της διοργάνωσης, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση αντιθέτως, θα επιδιωχθεί

Ένα απλό τεστ μπορεί να σώσει παιδιά με άσθμα

Ένα απλό γενετικό τεστ που βασίζεται σε δείγμα σάλιου μπορεί να εντοπίσει εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως με σοβαρό άσθμα τα οποία λαμβάνουν φάρμακα που ουσιαστικώς τους είναι άχρηστα
Ένας στους επτά μικρούς ασθενείς με άσθμα δεν αποκρίνεται στην ουσία σαλμετερόλη η οποία χορηγείται σε πάρα πολλά παιδιά με άσθμα. Η νέα μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς της Ιατρικής Σχολής του Μπράιτον και Σάσεξ καθώς και από συναδέλφους τους