Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μέτρα αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη Το σχέδιο Σαμαρά, οι κινήσεις Τσίπρα και οι πονοκέφαλοι Βενιζέλου και Κουβέλη


Τα μέτρα αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη





 
 
Προτού ακόμη οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν τα νέα οικονομικά μέτρα οι επιπτώσεις τους στον πολιτικό χάρτη της χώρας είναι ήδη ορατές. Το πολιτικό κόστος που θα επωμιστούν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση δείχνει τόσο βαρύ που προκαλεί ήδη τεκτονικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει και πάλι με κινούμενη άμμο. Οι μαζικές μεταναστεύσεις οπαδών από κόμμα σε κόμμα που παρατηρήθηκαν την άνοιξη κατά τη διάρκεια των δύο προεκλογικών περιόδων αρχίζουν να παρατηρούνται και πάλι επηρεάζοντας την εκλογική βάση όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Και όπως όλα δείχνουν, ο βίαιος μετασχηματισμός του πολιτικού

Το εμβόλιο που επανορθώνει την καρδιά

Οι επιστήμονες του Imperial College London πειραματίζονται με ένα εμβόλιο το οποίο προσδοκούν ότι θα οδηγεί σε ανάπλαση του κατεστραμμένου καρδιακού ιστού δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια. Πρόκειται για ένεση 

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Μπορεί σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι θετικές γνώμες να φτάνουν στο 13,6%, όσον αφορά την γνώμη των πολιτών για την πιθανή δημιουργία νέου κόμματος από τον Α. Λοβέρδο, αλλά και ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχει μεγάλη διάφορα. ανάμεσα στην θετική αποδοχή από την πρόθεση ψήφου και την εκλογική απήχηση σε πραγματικούς χρόνους. Για την ιστορία ας θυμηθούμε την πολύ μεγάλη αποδοχή που συνάντησε στην αρχή το εγχείρημα του Δ.Αβραμόπουλου κατά την προηγούμενη δεκαετία. Τα ποσοστά

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε συνάντηση μετον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου.



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ,συναντήθηκε σήμερα στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου.
Θέμα της συζήτησης ήταν:

Σαν σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου




Η Βουλή της Κρητικής Πολιτείας αποφασίζει την ένωση της νήσου με την Ελλάδα. Ωστόσο, η ένωση θα πραγματοποιηθεί πέντε χρόνια αργότερα, το 1913. 

622.... Ολοκληρώνεται η Εγίρα, η μετοικεσία του προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στην πόλη Γιατρίμπ, που αργότερα θα ονομαστεί Μεδίνα. Αφορμή για την απόδραση του Μωάμεθ από την πόλη της Μέκκας στάθηκε η αποκήρυξη των ιδεών του από το νέο αρχηγό της δυναστείας των Κουρές, Αμπού Ζαλ. Η χρονιά θα αποτελέσει το έτος 1 του μουσουλμανικού ημερολογίου.

Νεα σελίδα απάντηση: Γέροντας Παρίσιος o Πολεοδρόμος


Μετά τον σάλο που έγινε για το κλείσιμο της σελίδα Γέρων Παστίτσιος στο Facebook οι χρήστες ανακάλυψαν μια νεα. Την σελίδα του Γέροντα Παρίσιου του Πολεοδρόμου.

Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι:

Ψαράς επέζησε για 4 μήνες στον Ειρηνικό ωκεανό!


Ψαράς επέζησε για 4 μήνες στον Ειρηνικό ωκεανό!
Μια απίστευτη ιστορία, που συνέβη στα νησιά Μάρσαλ, στον Ειρηνικό ωκεανό είδε το φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται για την ιστορία ενός ψαρά, του Τοακάι Τεϊτόι, ο οποίος στις 27 Μαΐου πήγε μαζί με τον γαμπρό του για ψάρεμα! Για κακή τους τύχη, όμως, ανοίχτηκαν αρκετά με τη βάρκα και χωρίς να το καταλάβουν έχασαν την οπτική επαφή με την ακτή. Έμειναν στη μέση του ωκεανού, ελπίζοντας ότι κάποιο άλλο σκάφος θα περάσει να τους σώσει. Είχαν αρκετά τρόφιμα, αλλά όχι αρκετό νερό.

Αυγή χωρίς φως. Χρυσή χωρίς λάμψη


Του Τάσου Γιαλίδη
απο newsit.gr

Υπάρχουν σκοταδιστές άνθρωποι, όχι ιδέες. Φανατικοί, που μαίνονται στην παραμικρή κριτική της δικής τους, απόλυτης αλήθειας. Χωρίς χιούμορ σίγουρα, γιατί ιδεοληπτικά, ανάγουν τα πάντα σε ζήτημα αρχών. Χωρίς χιούμορ, σημαίνει δίχως ανεκτικότητα στο διαφορετικό. Δίχως φως.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνονται για το άρθρο του Σ. Κασιμάτη στην Καθημερινή., με το γνωστό, προκλητικό κασιμάτειο ύφος του. Εκεί που αρχίζει με ένα ευχαριστώ στην επικίνδυνη Χρυσή Αυγή, η οποία μας κάνει ως καθρέφτης να ανατριχιάζουμε με το είδωλο της βίας που έχει καθαγιάσει η άλλη πλευρά.

L.A. Times: Η εξέγερση «τζατζίκι» σε νησί, απεικονίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα



«Η εξέγερση “τζατζίκι” σε νησί, απεικονίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα», με αυτή τη δελεαστική φράση οι L.A. Times προσπάθησαν μέσω twitter να προσελκύσουν αναγνώστες για το άρθρο της απεσταλμένης τους στην Ελλάδα, Ανθής Καρασάβα.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Eπίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το πρωί προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β’ Αθήνας Απόστολος Κακλαμάνης με θέμα τις λίστες πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το Σ.Δ.Ο.Ε. για παράνομο πλουτισμό. Θα συζητηθεί την Πέμπτη 27/9, στις 9:30 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής. Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: Εδώ και μερικές εβδομάδες, όπως κατά διαστήματα συμβαίνει κατά την τελευταία

Δεν πάω στη δουλειά αν δεν έχω Facebook!


Δεν πάω στη δουλειά αν δεν έχω Facebook!

Αποφασισμένη ακόμα και να απορρίψει μια καλή θέση εργασίας είναι η νέα γενιά των εργαζομένων, αν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα social media.

Έτσι λοιπόν , ένα στα πέντε άτομα που αναζητούν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο (19,7%) δηλώνει πως δεν θα πήγαινε να δουλέψει κάπου που δεν θα μπορούσε να σερφάρει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 870 εργοδοτών και υποψηφίων εργαζομένων διαπίστωσε ότι το 50% των εργαζομένων χρησιμοποιούν τα social media - το 36% συνδέεται «περιστασιακά» και το 13.3% «καθημερινά».

Παραίτηση όσων εμπλέκονται στο «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ζητεί ο Καρχιμάκης...



Να παραιτηθούν άμεσα όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στο σκάνδαλο με το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» ζητεί ο γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή το δημοσίευμα που κάνει λόγο για. εμπλοκή των κ. Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη.
Οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα

Πως ο Καντάφι απήγαγε και βίαζε έφηβες – Συγκλονιστικές ιστορίες



Λεπτομέρειες που προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Ήταν γνωστό πως ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν περιτριγυρισμένος από γυναίκες. πως είχε χαρέμι. Αλλά όχι πως απήγαγε μικρά κορίτσια για να τον ικανοποιούν

Όλα έρχονται στο φως λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη δολοφονία του Καντάφι, από αντάρτες στη Σύρτη. Ένα βιβλίο της Γαλλίδας δημοσιογράφου Annick Cojean ρίχνει φως σε μια ακόμη σκοτεινή πλευρά του Συνταγματάρχη που κυβέρνησε τη Λιβύη για 42 χρόνια. 

Υπόθεση Παστίτσιος: Η Ελλάδα γίνεται Ιράν με τις «ευλογίες» της Χρυσής Αυγής;


Υπόθεση Παστίτσιος: Η Ελλάδα γίνεται Ιράν με τις «ευλογίες» της Χρυσής Αυγής;
Η σύλληψη ενός 27χρονου πολίτη και η ταυτόχρονη απαγόρευση από το Facebook μιας σελίδας που με την ονομασία «Πατέρας Παστίτσιος» ασκούσε σάτιρα στην Εκκλησία και σε ορισμένους κληρικούς που είχαν εμπλακεί σε κάθε είδους σκάνδαλα προκαλεί αντιδράσεις του πνευματικού κόσμου και δημιουργεί φόβους ότι η ελληνική κοινωνία βαδίζει σε επικίνδυνα αυταρχικά μονοπάτια.

Ανοικτή λαϊκή συνέλευση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Κιλκίς

Στo πλαίσιο υλοποίησης της απόφασης για σύγκληση ανοικτών λαϊκών συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα ενόψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Κιλκίς πραγματοποιεί ανοικτή λαϊκή συνέλευση η οποία απευθύνεται στους κατοίκους του δήμου Κιλκίς και θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς (Βυζαντίου 3 - Κιλκίς) την Κυριακή 30/9/2012 στις 11:00 π.μ .
Καλούμε όλους τους φίλους, τα μέλη και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου να συμμετάσχουν, ώστε με τις

Ενεργοποιήθηκε την Κυριακή η «κόκκινη» γραμμή Επιχείρηση «καθαρά χέρια» από Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη



Η εμπλοκή ονομάτων πολιτικών σε περιπτώσεις παράνομου πλουτισμού που ελέγχονται από τον ΣΔΟΕ σήμανε συναγερμό στα κομματικά επιτελεία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε διαδοχικά την Κυριακή στον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά. Οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν πως "αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη και αν δεν βγουν στην επιφάνεια τα μεγάλα ψάρια δε στέκεται το πολιτικό σύστημα".

Ποιοι είναι ο κτηματομεσίτης και ο κατασκευαστής που καταγγέλουν Μεϊμαράκη, Λιάπη, Βουλγαράκη για ξέπλυμα


Ποιοι είναι ο χρηματομεσίτης και ο κατασκευαστής που καταγγέλουν Μεϊμαράκη, Λιάπ

Δύο κατασκευαστές, οι Ιωάννης Καρούζος και Γιώργος Ζωγραφάκης και ένας μεσίτης, ο Ιωσήφ Λιβανός εμπλέκονται στην έρευνα των εισαγγελικών Αρχών και του ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με ...αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008 σε περιοχές-«φιλέτα» της Αττικής και όχι μόνο. Οι αγοραπωλησίες -σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων- ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από 10 δισ. ευρώ.

Αποκομιδή σκουπιδιών με... τηλεχειριστήριο...


Με αυτοποιημένες διαδικασίες θα γίνεται η αποκομιδή σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη, μετά την έγκριση της πιλοτικής εφαρμογής του νέου συστήματος από το διοικητικό συμβούλιο της πόλης.

Με το νέο σύστημα τα σκουπίδια θα φορτώνονται πλαγίως από οχήματα που διαθέτουν αυτόματο ανυψωτικό μηχανισμό και μεγάλη χωρητικότητα.

Καλλικράτης και στα νοσοκομεία



Περισσότερα από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και αλλάζουν χρήση, ενώ κλείνουν 631 κλινικές και 10.400 κρεβάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι σήμερα ανενεργά.
Πρόκειται κυρίως για νοσοκομεία της περιφέρειας που ουσιαστικά υπολειτουργούν, χωρίς προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια πολυϊατρεία του IΚΑ που υπολειτουργούν και οι γιατροί να μεταφερθούν για να

ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ

Ο πρώην υπουργός. Σάββας Τσιτουρίδης πριν από λίγο έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων υπουργών, η κυβέρνηση φέρεται να ανοίγει το θέμα του «Καλλικράτη». Πέρα από τις μεγάλες και ουσιαστικές. αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - μετά κι από τις εμπειρίες από την πρόσφατη λειτουργία των ΟΤΑ - ήρθε η ώρα στο Κιλκίς να θεραπευθεί ένα λάθος. Στο νομό μας «χωρά» κι άλλος δήμος. Και η ιστορική

Κοινωνικό παντοπωλείο στο Κιλκίς


Την έναρξη λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου ανακοινώνει ο Δήμος Κιλκίς, λαμβάνοντας υπόψιν τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης και την οικονομική δυσπραγία πολλών συμπολιτών μας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο που υπάγεται στις αρμοδιότητες του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΕΚ), αποβλέπει στην παροχή έμπρακτης βοήθειας σε άπορες οικογένειες, μέσα από την δωρεάν διάθεση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Τα παρεχόμενα είδη θα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες όσων πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων (καταστήματα/super markets), πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και φορέων Αυτοδιοίκησης

Wall Street Journal: «Το καρτέλ των πετρελαιάδων»




Έκθεση-κόλαφος του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Wall Street Journal», αποκαλύπτει ότι η έλλειψη ανταγωνισμού στην ελληνική βιομηχανία διύλισης πετρελαίου κοστίζει στους καταναλωτές περισσότερα από 1 δις ευρώ ετησίως.

Από σήμερα οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται και φέτος το πρόγραμμα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για κύκλους διαλέξεων που πραγματοποιούν
περισσότεροι από εξήντα πανεπιστημιακοί δάσκαλοι του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), ανεξάρτητοι ερευνητές και ειδικοί σε επιμέρους αντικείμενα.
Για το τρέχον εξάμηνο έχουν προγραμματιστεί οι εξής θεματικοί κύκλοι: Κρίση, κοινοτικές δομές αλληλεγγύης και κοινωνία των πολιτών, τα δικαιώματα του ανθρώπου μπροστά στην οικονομική και κοινωνική κρίση, νέα Μέσα:

Μαζικές αιτήσεις διαγραφής στο ΤΕΕ



Περίπου 50 αιτήσεις την εβδομάδα δέχονταν τους πρώτους μήνες του 2012, το κεντρικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, για διαγραφή από τις λίστες του. Αυτό και μόνο φανερώνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει  ο κλάδος, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Νίκος Παπαθανασίου. Με αφορμή τη διεξαγωγή σεμιναρίου, για τους νέους μηχανικούς, ο πρόεδρος του ΤΕΕ μίλησε για την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΕΓΧΕΙ...

Εφόδους σε υπουργεία αρχίζει εντός της εβδομάδας το ΠΑΣΟΚ με στόχο τον έλεγχο της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του κράτους.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιδιώξει να αξιοποιήσει...
μαι θεωρητικά νεκρή εβδομάδα, δεδομένης της απουσίας της Τρόικας, για να προωθήσει νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, να ενημερωθεί για τη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και να

AΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ

Ξεκίνησε η πτωτική πορεία των επιτοκίων τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια. Ήδη έχουμε τις πρώτες ενδείξεις αποκλιμάκωσης στα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων που πλέον διαμορφώνονται οριακά κάτω από το 5%, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζικών στελεχών, χρειάζεται ακόμα χρόνος, για να πέσουν στα επίπεδα του 3%. Αντίστοιχα πτωτικά κινούνται μέρα με τη μέρα τα επιτόκια στα στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια που είναι συνδεδεμένα με το euribor μήνα ή

Από την Τράπεζα της Ανατολής στους Έλληνες ομογενείς με τα 600 δισ. δολάρια… [βίντεο]


Το τεράστιο δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας και το κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα, φαίνεται πως δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τη δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων, για από μηχανής θεούς που θα φέρουν βροχή χρημάτων!
Τελευταίο κατασκεύασμα (ή συνέχεια ενός πρόσφατου για να ακριβολογούμε)...
του φτωχού που ονειρεύεται… καρβέλια ήταν η οργάνωση «End National Debt», που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ελλήνων ομογενών -κυρίως από τις ΗΠΑ- και εξέφρασε τη βούληση να εξαγοράσει το συνολικό χρέος.

Κινητά τέλος στα σχολεία



Αυστηρές εντολές έδωσε το υπουργείο Παιδείας που προβλέπουν ποινές τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς

Αυτή τη φορά ο λόγος δεν είναι τα... παιχνίδια και οι ενοχλητικοί ήχοι, αλλά τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίες έχουν πολλές φορές τραγικά αποτελέσματα.

Κυνήγι θησαυρού στην Κ. Μακεδονία



Όλο και περισσότεροι Έλληνες, κυρίως από την Κεντρική Μακεδονία, αναζητούν κιούπια με χρυσές λίρες και μπαούλα με πολύτιμα πετράδια, ευελπιστώντας να βγουν από το τέλμα της οικονομικής δυσπραγίας.

Σύμφωνα με τον «Τύπο της Κυριακής», υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 Έλληνες αναζητούν θησαυρούς ή επιθυμούν να ξεκινήσουν την αναζήτηση.

Εικονικά διαζύγια για φορολογικά οφέλη!



Σε μία περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, οι άνθρωποι σκαρφίζονται τα πάντα, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τα κενά του νόμου και να αποκομίσουν άμεσα ή έμμεσα οικονομικά οφέλη. 

Δεν είναι τυχαίο, επομένως, ότι πολλά ζευγάρια μηχανεύονται ακόμη και... εικονικά διαζύγια, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης φορολογικής μεταχείρισης.

Παπάς έριξε από την ταράτσα 3 σκυλιά....στο Αιγίνιο !


Κεντρική Μακεδονία Παπάς έριξε από την ταράτσα 3 σκυλιά....στο Αιγίνιο !

Στο Αιγίνιο Πιερίας ένας παπάς έριξε από την ταράτσα ακατοίκητου σπιτιού 3 σκυλιά! Το τρίτο, ένα μικροσωμάκι θα μεταφερθεί Θεσσαλονίκη για εξέταση.

Ο μάρτυρας που κατήγγειλε το περιστατικό στη φιλοζωική ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ταίζει εκεί τα αδέσποτα και μένει απέναντι όμως φοβάται λόγω γειτνίασης να κάνει καταγγελία.

Συνελήφθη Κατερινιώτης με Χρέη 32.000.000 Ευρώ ! ! !


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη Κατερινιώτης με Χρέη 32.000.000 Ευρώ ! ! !

Συνελήφθη στις 21.09.2012) στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας ημεδαπός 54 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 32.000.000 ευρώ.

Τσίπρας: Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν


Τσίπρας: Ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν

Επίθεση στην κυβέρνηση και στις ηγεσίες των τριών κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε το περασμένο Σάββατο μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πολύδωρας "καρφώνει" Σαμαρά και Σπηλιωτόπουλο


Μαινόμενος ο Βύρων Πολύδωρας, λόγω των επιθέσεων που δέχθηκε για την τοποθέτηση στη Βουλή της θυγατρός του, Μαργαρίτας, εξέδωσε βιβλίο με τον τίτλο «Κατά Κηνσόρων», διά του οποίου υπεραμύνεται της ηθικής του και καταγγέλλει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για ασύστολη ρουσφετολογία.

Το μυθιστόρημα της τρόικας Ο «εκτελεστής», ο γραφειοκράτης και ο πυροσβέστης


Τρεις συν ένας. Οι τρεις -ο κ. Πολ Τόμσεν, ο κ. Ματίας Μορς και ο κ. Κλάους Μαζούχ- πηγαινοέρχονται όποτε το καθήκον τούς καλεί στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ ο τέταρτος της παρέας -ο «συν ένας» κ. Μπομπ Τράα- έχει ρίξει για τα καλά άγκυρα στο κέντρο της Αθήνας. Από τη γνώμη των τριών πρώτων, που αποτελούν και τυπικά το κλιμάκιο της τρόικας στην Ελλάδα, αλλά και με την καθοριστική συμβολή του αεικίνητου τέταρτου προσώπου, το οποίο αποτελεί το μάτι και το αφτί για τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επόμενη δόση - το ύψος και ο χρόνος καταβολής της.

Μειώνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση



Στο 0,5% είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Real news, ενώ η "Χρυσή Αυγή" βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, η Χρυσή Αυγή 9%, το ΠΑΣΟΚ 7,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,2%, το ΚΚΕ 4%, οι Οικολόγοι 1,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 20,1%.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα την επόμενη εβδομάδα


Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, οι συνομιλίες των εκπροσώπων της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών θα αρχίσουν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα
Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν εκφράσει έντονες επιφυλάξεις για ορισμένα από τα διαρθρωτικά μέτρα
«Διορία» πέντε ημερών έχει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να ετοιμάσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ (11,5 δισ. περικοπές δαπανών και 2 δισ. αύξηση φορολογικών εσόδων). Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει στείλει σαφές μήνυμα για να προχωρήσει η επεξεργασία των «επίμαχων» παρεμβάσεων μέχρι την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιμένει να «τσεκάρει» τα μέτρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Euroworking Group (συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης) την ερχόμενη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση αποσύρει τα νέα μέτρα λιτότητας



Την απόσυρση των μέτρων λιτότητας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις που συντάραξαν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο 18%, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της, κάτι που οδήγησε χιλιάδες Πορτογάλους στους δρόμους της Λισαβόνας.

Δίωξη εναντίον Ελλήνων Anonymous για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων



Δίωξη και δικαστική διερεύνηση διατάχθηκεαυτεπάγγελτα σύμφωνα με πληροφορίεςτου SecNews εναντίον μελών των Ελλήνων Anonymous

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες του SecNews που μεταδίδουμε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κινήθηκε αυτεπάγγελτα για τον εντοπισμό μελών των Anonymous και συγκεκριμένα των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων Έλληνα υπηκόου με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά. 

Τριήμερη απεργία εφοριακών εν όψει ψήφισης των νέων μέτρων



Σε τριήμερη απεργία προχωρούν οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών, συγκροτώντας κοινό μέτωπο με τους τελωνειακούς. 

Έτσι, οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Οι τρεις οργανώσεις διαμαρτύρονται ότι έχουν υποστεί μείωση έως και 50% στις αποδοχές τους και με τη συνέχιση των περικοπών οι απώλειες θα φθάσουν έως και το 70%.

Η επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας πρώτος στόχος του Συνασπισμού ΥΡΙΖΑ Στις κοινωνικές αντιδράσεις ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ



Στην ενίσχυση των κοινωνικών αγώνων της επόμενης περιόδου και την αμφισβήτηση των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση από μαζικές διαδηλώσεις ρίχνει το βάρος της πολιτικής του δράσης ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με την όξυνση της κοινοβουλευτικής παρέμβασης και την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

ΡΗΤΡΑ-ΦΟΒΗΤΡΟ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ Αυτόματες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο αν δεν «βγαίνει» το πακέτο


Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως στις νέες διαπραγματεύσεις που θα έχει ο Γ. Στουρνάρας με την τρόικα θα υπάρξουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις και θα βρεθεί η χρυσή τομή
Υπό τη δαμόκλειο σπάθη νέων μισθολογικών περικοπών θα βρεθεί ο δημόσιος τομέας στην περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις στην εφαρμογή του προγράμματος εξοικονόμησης των 11,5 δισ. Πρόκειται για ρήτρα που η τρόικα θέτει ως προϋπόθεση για να δεχτεί τη δέσμη διαρθρωτικών αλλαγών, αν και αμφισβητεί την αποδοτικότητά τους. Σε κάθε περίπτωση συντάξεις δεν θα θιγούν

Στα 20 δισ. «ανεβάζει» το πακέτο το Spiegel!


Στα 20 δισ. «ανεβάζει» το πακέτο το Spiegel!
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διαγραφεί μέρος του χρέους της που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Ενα μεγαλύτερο πακέτο ύψους 20 δισ. ευρώ θα πρέπει να συμφωνήσει η ελληνική πλευρά με την τρόικα, ώστε να καλυφθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού. Αυτό υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, βάσει του οποίου, σύμφωνα με προσωρινές διαπιστώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, από την κυβέρνηση Σαμαρά λείπουν επί του παρόντος περί τα 20 δισ. ευρώ, «σχεδόν τα διπλά απ' ό,τι έγινε πρόσφατα παραδεκτό».

Μάκης Κατσαβάκης: Νίκη ψυχολογίας- Πάμε για τον ΠΑΟΚ

Ικανοποιημένος από τη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Κέρκυρα εμφανίστηκε ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο προπονητής του Άρη
έκανε λόγο για νίκη ψυχολογίας εν’όψει του επόμενου παιχνιδιού κόντρα στον ΠΑΟΚ. «Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι κυρίως για ψυχολογικούς λόγους έτσι ώστε να σταθεροποιηθούμε σαν ομάδα και πολλά άλλα… Ξεκινήσαμε με υπομονή, ο αντίπαλο μας

Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ημαθίας λίγο πριν τα Τέμπη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τα Τέμπη μεταξύ ενός ΙΧ και ενός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ημαθίας. Από το
ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανείς. Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Λάρισα- Βέροια. Λίγο πριν τα Τέμπη, στο σημείο που η Εθνική Οδός από δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση μετατρέπεται σε μία, ένα ΙΧ αυτοκίνητο προσπέρασε το λεωφορείο αλλά ο οδηγός του έχασε τον

Ο άγριος καβγάς Τόμσεν – Στουρνάρα

Ο άγριος καβγάς Τόμσεν - ΣτουρνάραΟ άγριος καβγάς Στουρνάρα-Τόμσεν σημάδεψε τις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών εξοργίστηκε από τη συμπεριφορά του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έφθασε στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της τρόικας να φύγουν από το γραφείο του.
«Τελειώσαμε. Να πάτε να βρείτε καλύτερο υπουργό να υπογράψει πρόσθετες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις» είπε όταν