Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

"Εξέγερση" κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ


"Εξέγερση" κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ

«Εξέγερση» θυμίζουν οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Η στάση του κ. Παπανδρέου να κάνει τον …ανήξερο και να συνεχίσει να θέλει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του εκνεύρισαν τους δελφίνους, οι οποίοι αντέδρασαν συντονισμένα.

Αλατωρυχείο Βιελίτσκα


Wieliczka Salt Mine (2)
Το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα είναι ένας εκπληκτικός υπόγειος καθεδρικός ναός, που βρίσκεται στην πόλη της Βιελίτσκα (Wieliczka) στην Πολωνία και σε απόσταση 15 χλμ. νοτιοανατολικά της Κρακοβίας. Αποτελεί πολιτιστικό μνημείο και έχει περιληφθεί από το 1978 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει 9 επίπεδα με 2.040 αίθουσες και 300 χλμ. στοές, σκαλισμένες μέσα σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες, φτάνοντας σε βάθος 327 μέτρων.

Δελτίο Κρίσης 23.12.11



Του Γιάννη Βαρουφάκη


Η ΕΚΤ πήρε το όπλο της (αλλά… αστόχησε)

Πριν ένα μήνα, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Κίνας και του Καναδά, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ΕΚΤ, θα τύπωνε χρήμα ώστε να χρηματοδοτηθούν τα παραπαίοντα κράτη (με προεξάρχουσα την Ιταλία).

Τρένο των 500 χιλιομέτρων την ώρα δοκιμάζει η Κίνα

Παρά τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας, η Κίνα ξεκινά τα δοκιμαστικά δρομολόγια μιας νέας υπερταχείας που φτάνει τα 500 χιλιόμετρα την ώρα, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Το νέο τρένο αναπτύχθηκε από θυγατρική της CSR Corp, του μεγαλύτερου κατασκευαστή τρένων στην Κίνα, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο σχεδιασμός της υπερταχείας παραπέμπει σε «αρχαίο κινεζικό σπαθί».


Τούρκοι χάκερ "σάρωσαν" αρμενικά sites


Τούρκοι χάκερ απέκτησαν παράνομη πρόσβαση σε περίπου εκατό ιστότοπους που σχετίζονται με την αρμενική διασπορά στη Γαλλία, λίγο αφότου το ίδιο συνέβη και στον ιστότοπο της βουλευτή και εισηγητή του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της απόρριψης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η ομάδα Τούρκων εθνικιστών χάκερMilliKuvvetler.net ανέλαβε την ευθύνη μέσω του τούρκικου ιστότοπου cyberhaber.comτην πειρατεία. 

Έχουν όλα τα ζώα ανάγκη από ύπνο;



Κοιμούνται όλα τα ζώα, ή υπάρχουν μερικά -όπως τα σαλιγκάρια για παράδειγμα- που τα καταφέρνουν και χωρίς ύπνο; Όλα οι οργανισμοί έχουν κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου περιόδους ανάπαυσης και περιόδους δραστηριότητας. Αυτοί οι βιολογικοί ρυθμοί ακολουθούν συνήθως τον κύκλο φωτός-σκότους και ελέγχονται από ένα εσωτερικό βιολογικό ρολόι. Τα αρθρόποδα, όπως τα έντομα και οι σκορπιοί, είναι τα απλούστερα ζώα στα οποία έχει παρατηρηθεί ένα είδος ύπνου. Αν αυτά τα ζώα δεν αναπαυθούν, μειώνεται η κινητικότητά τους και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους. 

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί σε περαιτέρω μείωση του κέρδους τους


Την πλήρη αντίθεσή τους στη «νέα μείωση του κέρδους τους» εκφράζουν οι φαρμακοποιοί μέσω ανοιχτής επιστολής από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
Οι φαρμακοποιοί, ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας τονίζουν στην επιστολή τους ότι «η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 5,2 δισ. (το 2009) σε 3,6 δισ. για το 2011, στηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό στη δραστική μείωση του τζίρου και συνεπώς των εισοδημάτων για τους φαρμακοποιούς».

Μιχελάκης: «Κανείς δεν μιλάει για εκλογές μετά το Πάσχα»


Μιχελάκης: «Κανείς δεν μιλάει για εκλογές μετά το Πάσχα»
Μπορεί να αλλάξει η προσυμφωνημένη ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου, σε συνάρτηση με την πορεία των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης και ομολογιούχων για την περικοπή του χρέους (PSI), δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «κανείς δεν μιλάει για μετά το Πάσχα».
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη στο Bήμα fm, η ΝΔ αποδέχεται πλέον ανοικτά ενδεχόμενη παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, αλλά βάζει «φρένο» στα σενάρια διενέργειας εκλογών μετά το Πάσχα.

Για «συφέροντα» έκανε λόγο ο Καρχιμάκης



«Το επόμενο διάστημα, όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις», φέρεται να είπε κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι εν εξελίξει, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. 

«Οφείλουμε να πούμε ονοματεπώνυμο των συμφερόντων που θέτουν τις επιδιώξεις τους πάνω από τα συμφέροντα χώρας- πολιτών», φέρεται να δήλωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε

Με κοινή δήλωση Έλληνες και Τούρκοι "Πράσινοι" καταδικάζουν τους ισχυρισμούς του Μ. Γιλμάζ




Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο οι Πράσινοι της Ελλάδας και της Τουρκίας καταδίκασαν, σε κοινή δήλωσή τους, τους ισχυρισμούς του Μ. Γιλμάζ «για αντίποινα στα ελληνικά δάση». 

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πράσινου Κόμματος της Τουρκίας «YeΊiller», ?mit ?ahin και οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Τάσος Κρομμύδας, υποστήριξαν ότι «κάθε επίθεση σε δάση αποτελεί οικολογικό έγκλημα.

Francesco Lentini: Άνδρας με 3 πόδια & 2 γεννητικά όργανα


Francesco Lentini (1)
Ο Francesco Lentini γεννήθηκε το 1889 με 3 πόδια, 2 ανδρικά γεννητικά όργανα και ένα υποτυπώδες πόδι στο γόνατο του τρίτου ποδιού. Ήταν το 12ο παιδί μιας οικογένειας. Συνολικά, είχε 3 πόδια, 4 πατούσες, 16 δάχτυλα ποδιού και δύο σετ από λειτουργικά ανδρικά γεννητικά όργανα. Τα «έξτρα» μέρη του σώματος ήταν ουσιαστικά ότι υπήρχε από ένα συνδεδεμένο δίδυμο που προεξείχε από τη δεξιά πλευρά του σώματος του.

Εν εξελίξει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Μετά τις 16.00 ξεκίνησε η κρίσιμη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ συνεδρίαση του πολιτικού συμβούλιου, η οποία αναμένεται να είναι πολύωρη.

Το άτυπο αυτό όργανο που θα έχει ευρεία σύνθεση θα προχωρήσει στον πρώτο απολογισµό της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν μέρος στη συνεδρίαση είναι οι:

«Ναι» σε ανασχηματισμό από τον Παπανδρέου

«Η στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κυβέρνηση» αναφέρεται σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Πάνου Μπεγλίτη.

Ο Άγιος Βασίλης στόχος μελέτης της φυσικής


Ο Άγιος Βασίλης στόχος μελέτης της φυσικής

Πώς κατορθώνει ο Άγιος Βασίλης να μοιράσει μέσα σε μία νύχτα δώρα σε 2 δισεκατομμύρια σπίτια ανά τον πλανήτη; Επιστήμονες των ΗΠΑ μελέτησαν το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρέπει να... παίζει στα δάκτυλα την κβαντική θεωρία, την γενετική μηχανική και τις νευροεπιστήμες!

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: μην σας προβληματίζουν όσα έχετε ακούσει για το απαρχαιωμένο σύστημα μεταφοράς που χρησιμοποιεί ο Άγιος. Το πιθανότερο είναι πως το έλκυθρο και οι τάρανδοι αποτελούν επινοήσεις του... μάρκετινγκ, για να αποσπάσουν την προσοχή μας από την πραγματικότητα, κατά τον δρα Τζέιμς Κακαλιό, καθηγητή Φυσικής στην Σχολή Φυσικής & Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Μινεσότα.

Σ. Καλεντερίδης: Ανασκεύασε ο Μεσούτ Γιλμάζ


Ο Μεσούτ Γιλμάζ φαίνεται ότι υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση

Η θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κυνική ομολογίατου τούρκου πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ για εμπρησμούς των ελληνικών δασών από τούρκους πράκτορες τον υποχρέωσε να αναδιπλωθεί την Τρίτη. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Τώρα" ο συνταγματάρχης ε.α και συγγραφέας Σάββα Καλεντερίδης, ο Μεσούτ Γιλμάζ ανασκεύασε την ομολογία του, αποδίδοντας τη σε λάθος του δημοσιογράφου, ισχυριζόμενος ότι μιλούσε για πυρκαγιές στην Τουρκία από ελληνικές μυστικές υπηρεσίες! 

Πολιτικό συμβούλιο για γερά νεύρα σήμερα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτικό συμβούλιο για γερά νεύρα σήμερα στο ΠΑΣΟΚ
Να ανοίξει ο Γιώργος Παπανδρέου τα χαρτιά του για την «επόμενη ημέρα» αναμένουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά
τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Κύκλοι της Ιπποκράτους εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι ο Γ.Παπανδρέου να ανακοινώσει την έναρξη ανοιχτού εσωκομματικού διαλόγου για την αποτίμηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ στη διετία της διακυβέρνησης της χώρας και για την αναπροσαρμογή της

Ψυχρολουσία με τους μισθούς στο Δημόσιο


Οι μειώσεις των μισθών των εφοριακών είναι ένας από τους λόγους που ο κλάδος προχωρά σε νέα 48ωρη απεργία εντός της εβδομάδας
Δραματικά μειωμένες, λόγω εφαρμογής του νέου μισθολογίου και των αναδρομικών κρατήσεων, θα είναι οι αποδοχές του Ιανουαρίου για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 206 μέχρι 937 ευρώ ανάλογα με το υπουργείο και τα χρόνια προϋπηρεσίας. Στους εφοριακούς το κούρεμα φτάνει τα 1.000 ευρώ.
Μεγάλη «κρυάδα» παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι καθώς οι πληρωμές τους σήμερα και αύριο για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου είναι... πετσοκομμένες ελέω ενιαίου μισθολογίου και αναδρομικών κρατήσεων από 1ης Νοεμβρίου.

Σαν Σήμερα...


27 Δεκεμβριου

Γεγονότα

537: Τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου. Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών».
1825: Η πρώτη ατμομηχανή κάνει την εμφάνισή της στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μ. Βρετανίας.
1829: Αρχίζει στο Ορφανοτροφείο της Αίγινας η λειτουργία μικρής βιβλιοθήκης, η οποία θα αποτελέσει τον πυρήνα της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Η επιμονή της Γερμανίας στη λιτότητα έχει και θρησκευτική διάσταση: Την τιμωρία του αμαρτωλού



Στην κρίση του ευρώ, ειδικοί και πολιτικοί παραγνωρίζουν έναν παράγοντα: τον Θεό, τη θρησκεία, τον λουθηρανικό προτεσταντισμό. Κόρη ενός πάστορα, η Αγγελα Μέρκελ διαπνέεται από την έννοια της αμαρτίας. Το ίδιο και πολλοί συμπατριώτες της. Και αυτό έχει συνέπειες στην αναζήτηση λύσεων για τη σωτηρία της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης. Ορθώς το Βερολίνο δεν θέλει η ευρωζώνη να αποτελεί πλέον ένα μηχανισμό παραγωγής χρέους, όπως συνέβαινε τα δέκα τελευταία χρόνια.

Ο καιρός χαλάει πιο συχνά κατά τις εργάσιμες μέρες!


Ο καιρός χαλάει πιο συχνά κατά τις εργάσιμες μέρες!

Ο καιρός χαλάει πολύ πιο συχνά κατά τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, παρά τα Σαββατοκύριακα και τις άλλες αργίες του χρόνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά διαπιστώνει μια τέτοιου είδους συσχέτιση ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες και στον καιρό.

Η νέα μελέτη πάντως έρχεται σε αντίθεση με μια παλαιότερη γερμανική, που είχε καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα, ότι ο καιρός είναι χειρότερος τα Σαββατοκύριακα παρά μεσοβδόμαδα.

Στήνονται κάλπες μετά το Πάσχα


Προκήρυξη εκλογών τέλη Μαρτίου και κάλπες τον Απρίλιο σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Συναίνεση από Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Καρατζαφέρη. Προϋπόθεση η ψήφιση απαραίτητων νομοσχεδίων για τη νέα δανειακή σύμβαση 
Μικρή παράταση στη διακυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται ότι δίνει το PSI, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Τα Νέα", απαραίτητη προϋπόθεση για να εκπνεύσει η θητεία της νέας κυβέρνησης είναι να έχει υλοποιηθεί πλήρως η εθελοντική ανταλλαγή των ομολόγων (PSI).

Η εγκάρδια συνεννόηση Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη


 Η εγκάρδια συνεννόηση Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη
  

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Ανδρέας  Λοβέρδος συνάντησε το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Δεν ήταν ρουτίνα, ούτε ασήμαντη εξέλιξη. Οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ καλές, άλλωστε ανταγωνίζονται για την πρωτιά στη Β' Αθήνας τα τελευταία πολλά χρόνια.

1 εως 3 δις ευρώ προσδοκούν από τις καταθέσεις στην Ελβετία

1 εως 3 δις ευρώ προσδοκούν από τις καταθέσεις στην Ελβετία
Αφού δόθηκε αρκετός χρόνος στους μεγαλοκαταθέτες για να
αλλάξουν χώρα, ξανανοίγει τις επόμενες μέρες το θέμα της συμφωνίας με την Ελβετία, με το οικονομικό επιτελείο να περιμένει να πάρει από τις «κρυφές» καταθέσεις Ελλήνων προκαταβολή που μπορεί να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2012 προκειμένου να πάρει δημοσιονομική ανάσα.

Κρίσιμη ημέρα για κυβέρνηση - ΠΑΣΟΚ

 
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου θα έχει σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στο πλαίσιο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση για την επαναβεβαίωση της συμφωνίας που οδήγησε στο σχηματισμό της.

Οι πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες στο Twitter για το 2011


Η χρονιά που μας αποχαιρετά σε λίγες ημέρες αφήνει πίσω της ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές. Ανεξάρτητα όμως από τα συναισθήματα που προκαλούν τα διάφορα γεγονότα που συνέβησαν στον πλανήτη το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουν στην ιστορία. 
Το προσωπικό του Twitter επέλεξε τις φωτογραφίες από τα διεθνή γεγονότα που συζητήθηκαν περισσότερο κι εμείς σας τις παραθέτουμε.

Τριακόσιες τουρκικές λέξεις που λέμε καθημερινά


300 Τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά, χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Διαβάστε τις...

ΓΙΑΟΥΡΤΙ (πηγμένο γάλα),
ΚΑΡΠΟΥΖΙ (υδροπέπων),
ΜΕΝΕΞΕΣ (εύοσμο λουλούδι),
ΣΟΥΓΙΑΣ (μαχαιράκι),
ΤΕΝΕΚΕΣ (δοχείο),

Ανατρέπονται όσα ξέραμε για τους τρεις Μάγους;


Ένα αρχαίο έγγραφο, που θυμίζει το στόρι του "Κώδικα Da Vinci", φέρνει στο φως δημοσίευμα των New York Times.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η ανάσυρση ενός εγγράφου που ανατρέπει όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για τους τρεις Μάγους με τα δώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

"Nick the greek": Ο "τζέντλεμαν" του τζόγου


Ανήμερα Χριστούγεννα του 1966 ο "Nick the Greek" αφήνει την τελευταία του πνοή... ΤΗ μυθική ζωή του "τζέντλεμαν του τζόγου".

Αμερική, αρχές του 20ου αιώνα… Φανταστείτε ένα μπαρ σαν το Cotton Club, φανταστείτε τις χαρτοπαιχτικές λέσχες στα πίσω δωμάτια, εκείνες ακριβώς τις σκηνές που βλέπουμε στις ταινίες, με τους παίκτες να κρατούν ακόμη και την ανάσα τους…

12+1 πράγματα που δεν ξέρετε για το… φιλί!


perierga.gr - 12+1 πράγματα που δεν ξέρετε για το... φιλί!
Το φιλί είναι φαινομενικά μια απλή πράξη αγγίγματος των χειλιών μεταξύ δύο ερωτευμένων ανθρώπων, η οποία είναι ιδιαίτερη και σημαντική στον έρωτα και μας συγκινεί κάθε φορά που συμμετέχουμε σε αυτήν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Εκείνο που δεν ξέρετε ίσως είναι ότι κάθε φιλί που δίνουμε στο σύντροφό μας κρύβει αρκετές εκπλήξεις, που έχουν να κάνουν με ό,τι πιο απίθανο μπορείτε να φανταστείτε. Ρίξτε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα με τα 13 πράγματα που δεν ξέρετε για το φιλί και θα καταλάβετε!

Οι προλήψεις και οι οιωνοί της Πρωτοχρονιάς!


  
Η παράδοσή μας είναι γεμάτη από προλήψεις και λαϊκές δοξασίες που συνοδεύουν την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου. Οι αντιλήψεις του λαού, σίγουρα δεν πρέπει να αποτελούν οδηγό στην ζωή μας.
  Το pyles.tv λοιπόν, χωρίς να της υιοθετεί, τις συγκέντρωσε και σας τις παρουσιάζει, καθώς μας χωρίζουν πλέον λίγες ημέρες από την νέα χρονιά. Το πώς θα τις αντιμετωπίσει ο καθένας, είναι εντελώς προσωπική του υπόθεση!