Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικόΈκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό, στον απόηχο της μαζικής φυγής προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης, με κατεύθυνση τα Σκόπια και ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,

Νίκος Ανδρουλάκης : «Η έλλειψη αλληλεγγύης κατασκευάζει νέα τείχη και αδιέξοδα»

«Η έλλειψη αλληλεγγύης κατασκευάζει νέα τείχη και αδιέξοδα»«Η έλλειψη αλληλεγγύης κατασκευάζει νέα τείχη και αδιέξοδα», είναι ο τίτλος άρθρου του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ασκεί κριτική στην προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας και υποστηρίζει ότι μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα.

Αιφνιδιαστική κίνηση: Ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη Συρία

Αιφνιδιαστική κίνηση: Ο Πούτιν αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τη ΣυρίαΤην εντολή να αρχίσει η απόσυρση του κύριου όγκου των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις ένοπλες δυνάμεις.
Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση σε μεγάλο βαθμό έχει πετύχει τους στόχους της, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση στο Κρεμλίνο, με τους υπουργούς Αμυνας, Σεργκέι

Του Γ. Λακόπουλου : Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήρε το όπλο του

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-150x150 (1).jpegΌτι ο Βαγγέλης Βενιζέλος πήρε την πρωτοβουλία να οδηγήσει τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο στην Eπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μπορεί να αποδειχθεί κάτι περισσότερο από κοινοβουλευτικός έλεγχος. Για την ακρίβεια να πυροδοτήσει εξελίξεις που ενδεχομένως θα φτάσουν μέχρι ενδοκυβερνητικές αλλαγές. 
Ειδικά αν, όπως λέγεται, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε

Φράουκε Πέτρι: Η 40άρα ακροδεξιά που απειλεί την παντοδυναμία της Μέρκελ

fraouke-petri-i-40ara-ximikos-pou-apeilei-tin-pantodunamia-tis-merkelΠολιτικό σεισμό προκάλεσαν στο CDU οι εκλογές της Κυριακής με την Ανγκελα Μέρκελ να πληρώνει το «τίμημα» της πολιτικής  της στο θέμα της προσφυγικής κρίσης.  Το φάντασμα της ακροδεξιάς επανέρχεται για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του '90 με το ξενοφοβικό κόμμα της λαϊκιστικής δεξιάς

NΔ: Το «φθαρμένο κόμμα» και η επιχείρηση ανασυγκρότησης

kiriakos_mitsotakis_lezantas-e1422642165987.jpgΝα συσπειρώσει την κοινωνική και κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα με το άνοιγμα στο χώρο του δημοκρατικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου.
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι αυτό το δίπτυχο είναι η αναγκαία συνθήκη, ώστε το κόμμα της αξιωματικής

Ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες «σαρώνουν» στο διαδίκτυο -Δείτε τη θέση του Τσίπρα

Ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες «σαρώνουν» στο διαδίκτυο -Δείτε τη θέση του Τσίπρα [λίστα]Έξι συνολικά οι ηγέτες που μας απασχολούν παγκοσμίως μέσα από την δραστηριοποίηση τους στα social media και ανάμεσά τους και ο Αλέξης Τσίπρας. 
Σε πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της ιταλικής εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα για έξι από τους ηγέτες που περισσότερο απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, προκύπτει ότι ο Ιταλός

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων

Τρίγωνο των Βερμούδων: Λύθηκε το μυστήριο; Η νέα ανακάλυψη των επιστημόνων [εικόνες & βίντεο]Μια ανακάλυψη των επιστημόνων στη θάλασσα του Μπάρεντς μπορεί να δώσει την πιο λογική εξήγηση για το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων με την εξαφάνιση πλοίων. 
Πρόκειται για γιγαντιαίους υποβρύχιους κρατήρες στο βυθό της θάλασσας του Μπάρεντς. Το

Τρία νέα προγράμματα για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων και τη δημιουργία επιχειρήσεων

Τρία νέα προγράμματα ΕΣΠΑ περιλαμβάνονται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας για την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων και τη δημιουργία επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα, είναι τα εξής:

Eιδομένη: Πρόσφυγες φεύγουν με τα πόδια -Ψάχνουν πέρασμα μέσα από το φράχτη

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOCΠερισσότεροι από 100 πρόσφυγες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό στην Ειδομένη και να ξεκινήσουν για μία νέα «Οδύσσεια», στην προσπάθειά τους να βγουν από τα ελληνικά σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. 
Οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στην Ειδομένη, αν και έχουν ενημερωθεί για την

Συλλυπητήρια Τσίπρα στον Αχμέτ Νταβούτογλου

tsipras_davu1Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, καθώς και την συμπαράσταση του ελληνικού λαού, για