Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το τέλος της σχέσης Βενιζέλου-Λοβέρδου


Στη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, οι βολές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ κατά των Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην ατζέντα τηςπαραπολιτικής. Εν πολλοίς λοιπόν, κράτησε κρυμμένη μια άλλη παράμετρο της συνεδρίασης, εξαιρετικά σοβαρή και με ακόμη πιο σοβαρές προεκτάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλάι των αγωνιστών της Ελληνικής Χαλυβουργίας


Photo for this article
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε σήμερα τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι δίνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι για 34η ημέρα έναν ηρωικό απεργιακό αγώνα για να μην απολυθούν 35 συνάδελφοί τους και να μην επιβληθεί το δουλεμπόριο των 500 ευρώ!
Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν τα στελέχη της εργατικής του πολιτικής Γαβρίλης Γιώργος, Δαβάκη Άση, Μπασιούκας Μάρκος, Μπόλας Μάξιμος, Ψυκάκος Δίκαιος, καθώς και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ από τις γύρω τοπικές οργανώσεις.

Συνεχίζεται η σκληρή κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ - Ρέππα


Συνεχίζεται η σκληρή κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ - Ρέππα
Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αφορμή την εργασιακή εφεδρεία και τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε εκ νέου βέλη το μεσημέρι της Παρασκευής εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα.
«Αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους»,είπε. «Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας».

Βενιζέλος: "Να συνειδητοποιήσει η ΝΔ ότι δεν είναι αντιπολίτευση"


Βενιζέλος: "Να συνειδητοποιήσει η ΝΔ ότι δεν είναι αντιπολίτευση"
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μία τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του για συμπολιτευόμενους της αντιπολίτευσης και αντιπολιτευόμενους της συμπολίτευσης.

Σπατάλες εκατομμυρίων στα κτίρια που νοικιάζει το δημόσιο


Σπατάλες εκατομμυρίων στα κτίρια που νοικιάζει το δημόσιο

Άκρως ενδιαφέροντα εμφανίζονται να είναι τα στοιχεία για τις δημόσιες δαπάνες των νοικιασμένων κτηρίων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του τότε Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατά το έτος 2010.

Έπειτα από τις αποκαλύψεις της zougla.gr για το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο κατόρθωσε το 2010, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να «σπαταλήσει» 23 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω από το αρχικό ποσό που είχε αρχικά υπολογισθεί, σήμερα θα ασχοληθούμε με τα χρήματα που δίνονται για τα ενοίκια των κτηρίων που χρησιμοποιούνται για τις εργασίες των δύο υπουργείων που είναι αρμόδια για την οικονομική πολιτική της χώρας.

Financial Times...''Στην καταστροφή της Ευρώπης πεθαίνει πρώτα ο Έλληνας''


Πραγματικά ευφυείς είναι οι διάλογοι που έγραψαν οι Financial Times για την υπόθεση της ταινίας ''Η καταστροφή της Ευρώπης''.

Διαβάστε όλο το άρθρο-σενάριο.

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης έχει αποκτήσει πλέον όλα τα χαρακτηριστικά Χολιγουντιανής ταινίας και μάλιστα θρίλερ. Με υπερηφάνεια λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το προσχέδιο ενός σεναρίου με τίτλο «Οι περιπέτειες του Καρλομάγνου».

Δράμα η κατάσταση με την ανεργία και στην Ισπανία


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤ. ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο δείκτης της ανεργίας στην Ισπανία. Μέσα στο Νοέμβριο 59.536 άτομα επιπλέον καταγράφηκαν στα μητρώα των ανέργων, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Πρόκειται για μια αύξηση της

Ελληνικό το καλύτερο πρόγραμμα Τάβλι σε pc



Το διάστημα από 18 έως 26 Νοεμβρίου διεξήχθη στο Τίλμπουργκ της Ολλανδίας ο 16ος ετήσιος διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών για προγράμματα υπολογιστών, αλλιώς γνωστός και ως ολυμπιάδα προγραμμάτων παιχνιδιών (Computer Olympiad, http://www.grappa.univ-lille3.fr/icga/competition.php?id=3), με 59 συμμετέχοντες σε 18 αγωνίσματα. 

Παράλληλα διεξήχθη και το 19ο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι σε υπολογιστή με 14 συμμετοχές σε τρεις παραλλαγές του παιχνιδιού.

Ιός ικανός να αφανίσει το ανθρώπινο είδος


Ένα φονικό μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης των πτηνών, δημιούργησαν στο εργαστήριο επιστήμονες και μάλιστα από δύο διαφορετικές ερευνητικές ομάδες! Η πρώτη επιστημονική ομάδα, από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στην Ολλανδία, αφού δημιούργησε το φονικό στέλεχος του ιού το οποίο θα

Αυτό θα είναι το νέο ευρωκοστούμι



Οι Financial Times παρουσιάζουν το νέο σχέδιο που κόβουν και ράβουν οι πρωτομάστορες Μέρκελ, Σαρκοζί με τη βοήθεια του Ιταλού Πρωθυπουργού Μ.Μόντι και του Χ.Βαν Ρομπέι υπό τα άγρυπνα μάτια της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.


Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο ''Πώς ράβεται το νέο ευρωκοστούμι''

Γίνεται όλο και πιο εμφανές το σχήμα ενός μεγάλου σχεδίου στο οποίο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ελπίζουν να συμφωνήσουν στις Βρυξέλλες για να ανακόψουν την κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Moody’s: Προς κρατικοποίηση οι ελληνικές τράπεζες


Σύμφωνα με την Moody's, οι οι διαγραφές στα χαρτοφυλάκια κρατικών ομολόγων θα αφήσουν τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες οικονομικά αφερέγγυες.


Οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών , μετά από «κούρεμα» 50% και σε συνδυασμό με τις πρόσθετες προβλέψεις για επισφάλειες, θα διαμορφωθούν στο 20%-30%, την ώρα που τα κεφάλαια του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Tier 1) του ελληνικού τραπεζικού συστήματος υπολογίζονται περίπου στα 27 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν μπορεί να καλυφθεί ούτε από τους μέτοχους ούτε και το ελληνικό κράτος.

Πώς τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς? Διαισθάνονται τον κίνδυνο μέσω χημικών μεταβολών που πραγματοποιούνται στα υπόγεια ύδατα


Πώς τα ζώα προβλέπουν τους σεισμούς

Την ικανότητα να προβλέπουν σεισμούς έχουν, σύμφωνα με αμερικανούς και βρετανούς επιστήμονες τα ζώα, τα οποία είναι σε θέση να διαισθάνονται τις χημικές μεταβολές που πραγματοποιούνται στα υπόγεια ύδατα λίγο πριν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Ειδικοί από την Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ  (NASA) και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας άρχισαν να ερευνούν την επίδραση των χημικών μεταβολών των υπογείων υδάτων στα ζώα, όταν το 2009 και λίγες μόλις μέρες πριν από τον μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην περιοχή Λ’Άκουιλα, στην Ιταλία, παρατήρησαν ότι μια αποικία φρύνων προχώρησε στην εγκατάλειψη της λίμνης στην οποία κατοικούσε.

ΣΟΡΟΣ: ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Για τις ενδεχόμενες καταστροφικές συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, προειδοποίησε ο μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος στην διάρκεια ομιλίας του στην Νέα Υόρκη."Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα", δήλωσε ο κ. Σόρος

Ινδία:Αγρότες αφησαν 40 κόμπρες μέσα στην εφορία! Για διαμαρτυρία! (Μη σας μπαίνουν ιδέες!)


Δυο αγρότες που είχαν σιχαθεί τους διεφθαρμένους υπαλλήλους της εφορίας αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με ένα πρωτότυπο τρόπο.
Πήγαν στα γραφεία της τοπικής εφορίας στην Βόρεια Ινδία και άδεισαν τρείς σάκους που ήταν γεμάτοι με 40 ή και περισσότερες κόμπρες

"Υφυπουργέ, Φούχτελ σού έχουμε ετοιμάσει έδρα στο Δίστομο"


Άμεση ήταν η αντίδραση του Πάνου Καμμένου που πρόσφατα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, σχετικά με την πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ να διορίσει Γερμανό υφυπουργό με αρμοδιότητα την Ελλάδα.

Παπαδήμος: "Άδικο να κόβεται το ρεύμα σε όσους δε μπορούν να πληρώσουν"


Παπαδήμος: "Άδικο να κόβεται το ρεύμα σε όσους δε μπορούν να πληρώσουν"

Την αίσθηση αδικίας από τη διακοπή του ρεύματος σε όσους Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

«Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να κόβεται το ρεύμα σε συμπολίτες μας που αντικειμενικά δεν μπορούν να το πληρώσουν» σημείωσε ο κ. Παπαδήμος στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το θέμα του τέλους ακινήτων.

Υφυπουργό για θέματα Ελλάδας όρισε η Μέρκελ


Με στόχο να αναζωογονήσει την ελληνογερμανική φιλία και συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων προοπτικών, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ όρισε τον υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, «εντεταλμένο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης».


Ο κ. Φούχτελ, άνθρωπος εμπιστοσύνης της Μέρκελ και με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά, αναλαμβάνει να προωθήσει και να παρακολουθεί τα προγράμματα που θα χρηματοδοτούνται από τα κονδύλια της ΕΕ που δεν έχει εκταμιεύσει η Ελλάδα.

Δέν το ήξερες..



Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!


Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Νάουσα: Ο δήμος σχεδιάζει την αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων του Βερμίου



THN ενεργειακή αξιοποίηση του Βερμίου, εκμεταλλευόμενη τις «πράσινες» πηγές με αιολικά, φωτοβολταϊκά πάρκα και υδατογεννήτριες, σχεδιάζει η δημοτική αρχή Νάουσας. Προς την κατεύθυνση αυτή εκπόνησε μελέτη για την εκτίμηση και τις δυνατότητες ανάπτυξης του διαθέσιμου αιολικού δυναμικού στην περιοχή του Βερμίου και του δάσους και όπως προέκυψε υπάρχει ενεργειακή επάρκεια προς αξιοποίηση.

Αρση ασυλίας για υπόθεση απάτης στο ΝΑΤ


Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο Γ. Τούσσας δεν είχε συμφωνήσει με την απόφαση του ΔΣ του ΝΑΤ
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ελληνα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γεωργίου Τούσσα αποφάσισε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση "εικαζόμενης απάτης".
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ελληνα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γεωργίου Τούσσα αποφάσισε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από αίτημα του Πρωτοδικείου Πειραιά για υπόθεση "εικαζόμενης απάτης".

Σάλος στη Χαλκιδική για αυθαίρετο του Αργ. Λαφαζάνη





Σάλο έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Χαλκιδικής οι καταγγελίες που έφθασαν σε Δήμο και πολεοδομία για το αυθαίρετο που κτίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην νομάρχης κ. Αργύρης Λαφαζάνης, σε οικόπεδο πάνω στη θάλασσα. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αλλά και τις έρευνες αστυνομικών που έγιναν στο οικόπεδο που είχε αγοράσει το 2004 ο κ. Λαφαζάνης διαπιστώθηκε ότι ανεγείρεται οικοδομή, ενώ πιάστηκαν και επ’ αυτοφώρω αλλοδαποί που έχτιζαν τούβλα. 

Πειθαρχική δίωξη για τον αρχηγό της Σχολής Ευελπίδων





Παραπέμπεται στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων με το ερώτημα της αποπομπής ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος φέρεται να ήταν ο πρωταγωνιστής στην αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντας «μπούρδα» την επέτειο του Πολυτεχνείου και παροτρύνοντας ομάδα πέντε πρωτοετών σπουδαστών να τραγουδήσουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. 

Κόντρα Ν.Δ. με Ρέππα και Βορίδη για την εφαρμογή της εφεδρείας



ΣE αντιπαράθεση με τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μεταφορών οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία η κριτική που άσκησε για τις αδικίες και δυσλειτουργίες που προκαλεί, αλλά και τα πολιτικά και ηθικά ζητήματα που εγείρει, η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας «με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου», υποσχόμενη την κατάργηση των «ανήθικων κομματικών μεθοδεύσεων».

Προτάσεις σε Παπαδήμο για την Οικονομία


Εμφαση στον συμψηφισμό των οφειλών ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους, δίνει η Ντόρα Μπακογιάννη
Σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν την πραγματική οικονομία και την ανακούφιση μικρομεσαίων επιχειρηματιών παρουσίασε στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη.
Σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν την πραγματική οικονομία και την ανακούφιση μικρομεσαίων επιχειρηματιών παρουσίασε στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο η κυρία Ντ. Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Τετάρτη.

Σαν Σήμερα...


2 Δεκεμβρίου

Γεγονότα

1822: Οι μεγάλοι της Ευρώπης (Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Πρωσία και Ρωσία) συνεδριάζουν στη Βερόνα της Ιταλίας, για να καταδικάσουν τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των υπόδουλων λαών.
1823: Ο αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε σε ομιλία του στο Κογκρέσο απαιτεί να μειωθεί η επιρροή των Ευρωπαίων στο δυτικό ημισφαίριο. Ο λόγος του αυτός θα μείνει στην ιστορία ως Δόγμα Μονρόε. Στην ίδια ομιλία του αναγνωρίζει ότι έχει δημιουργηθεί ήδη κυρίαρχη ελληνική επικράτεια και προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.