Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δημιουργία Ξανά-Δράση: «Ψεύτικα λόγια» οι εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα


Με τη φράση «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» σχολίασαν Δημιουργία Ξανά-Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας.
«Πριν μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας τι θα κάνει με τα λεφτά των άλλων πρέπει να αποδώσει στον ελληνικό λαό πλήρη λογαριασμό για το πού πήγαν τα έξι (6) εκατομμύρια ευρώ που δανείστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Εθνική Τράπεζα πέραν βεβαίως της πλουσιοπάροχης κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει από τους έλληνες φορολογούμενους», αναφέρει ανακοίνωση του συνασπισμού «Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία».

Καμμένος: Τσίπρα χρειάζεσαι μαθήματα


Photo for this article
Σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας χρειάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ανήκει στους αντιμνημονιακούς πολιτικούς, «αυτό, όμως, δεν ισοδυναμεί με αποδοχή της ακοστολόγητης διανομής υποσχέσεων σ' όσους μιλάνε ελληνικά, αλλά και σε όσους δεν μιλούν, αλλά είναι λαθρομετανάστες και απολαμβάνουν της στοργής του».

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου και το νόημά τους



Γράφει ο Γιώργος Φραγγίδης
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς 

Ένα μήνα μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι πλέον φανερές οι παρενέργειες της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, που ανάγκασαν σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου. Η ύφεση, τα μέτρα του μνημονίου, η αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη που παρέχει την ευκαιρία σε διάφορους να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της, είναι οι πρώτες και εύχομαι να είναι και οι τελευταίες παρενέργειες τις οποίες σίγουρα δεν αντέχει η πατρίδα μας. 

"Ναι" στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο είπε το 60.3% των Ιρλανδών


Συμφωνα με τα τελικά επίσημα αποτελέσματα οι Ιρλανδοί εκλογείς υπερψήφισαν την επικύρωση του Δημοσιονομικού Συμφώνου στο χθεσινό δημοψήφισμα.

Με διαθέσιμα πλέον αποτελέσματα και από τις 43 εκλογικές περιφέρειες : το 'ναί' συγκέντρωσε το 60,3% των ψήφων (955.091 ψήφοι) και το 'όχι' στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο ποσοστό 39,7% (629.088 ψήφοι).

Εξάλλου, η κεντρική εφορευτική επιτροπή εκτίμησε ότι η αποχή κυμάνθηκε στο 50% ένα ποσοστό που γειτνιάζει με τον μέσον όρο της εκλογικής συμμετοχής, για τα ιρλανδικά εκλογικά δεδομένα, όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του Ρόιτερς στο Δουβλίνο. 

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του με αντιφατικές δηλώσεις προσπαθούσαν επί μέρες να συγκαλύψουν. Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα "Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ". Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» σχολίασε ο πρόεδρος του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκε από την Ιπποκράτους το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου παραμένει, όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από τους εξής:

Γιάννης Βαρουφάκης: Τι θα συμβεί στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο;

Ο γνωστός καθηγητής οικονομικών Γιάννης βαρουφάκης δημοσίευσε στην σελίδα του yanisvaroufakis.eu συνέντευξή του στο Fxstreet.com για τις παγκόσμιες επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης.
Πριν από ένα χρόνο ακούσαμε για πρώτη για φήμες ότι η Ελλάδα βγαίνει από την Ευρωζώνη. Τι έχει αλλάξει τον τελευταίο χρόνο, που από κουτσομπολιό φτάσαμε να το θεωρούμε γεγονός;

Πως ασφαλίζονται οι Έλληνες στην περίοδο της κορύφωσης της κρίσης

Με την οικονομική κρίση στην κορύφωση της οι Έλληνες περιορίζουν ή και διακόπτουν τις ασφαλιστικές τους καλύψεις στην ιδιωτική ασφάλιση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν.

Σαν Σήμερα


Σαν σήμερα 1 Ιουνίου

Γεγονότα


1495: Η πρώτη καταγεγραμμένη παραγωγή σκοτσέζικου ουίσκι γίνεται από τον μοναχό Τζον Κορ.
1930: Ο Παναθηναϊκός νικά 8-2 τον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερης έκτασης νίκη που έχει πετύχει ποτέ επί του αιώνιου αντιπάλου του.
1962: Θεμελιώνεται το νέο αεροδρόμιο του Ελληνικού.
1967: Κυκλοφορεί το αριστουργηματικό άλμπουμ των Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.
1967: Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.
1969: Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο ηχογραφούν το Give Peace a Chance, κατά τη διάρκεια του δεύτερου Bed-In για την Ειρήνη.

Έρχονται παραιτήσεις σήμερα στην ΠΑΕ Άρης

Η μη εξασφάλιση της αδειοδότησης για τη νέα σεζόν και η συσσωρευμένη οργή του κόσμου αναμένεται να προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές εξελίξεις στην ΠΑΕ Άρης. Σε πιο δύσκολη θέση
από όλους βρίσκεται η διοίκηση, η οποία λειτουργεί κάτω από ένα ασφυκτικό κλοιό αμφισβήτησης από τον

Tο καλύτερο κρασί στον κόσμο κοστίζει 3,59 λίρες!

Ενα πραγματικό σοκ για τους Βρετανούς μπον βιβέρ, αλλά και για τους ανά τον κόσμο λάτρεις των καλών και συνήθως ακριβών κρασιών αποτέλεσε η διαδικασία αξιολόγησης κρασιών από ειδικούς οινολόγους που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.

Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Έλληνες ετοιμάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Να ενισχύσει την επικοινωνία του με τους Έλληνες ψηφοφόρους, λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου προσπαθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
πρόκειται να στείλει τα μηνύματα του για την κρισιμότητα της ψήφου, μέσω ανοιχτής επιστολής, στην οποία θα αναγράφεται ότι "το δίλημμα των εκλογών δεν είναι το ευρώ ή δραχμή, αλλά το εάν η χώρα θα καταγγείλει μονομερώς την σύμβαση ή εάν θα

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί



Τριγμοί στη ΝΔ στη Μαγνησία, μετά την τοποθέτηση υποψήφιας της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ψηφοδέλτιο. Ο τρίτος στη λίστα, ο δημοσιογράφος Χρ. Μπουκώρος, που παραγκωνίστηκε στην τέταρτη θέση, παραιτήθηκε από την υποψηφιότητα εξαπολύωντας επίθεση

Προειδοποιεί για σεισμό ο Τσελέντης



«Μέσα στο 2012 θα βιώσουμε στην Ελλάδα έναν μεγάλο σεισμό. Εύχομαι να γίνει στη θάλασσα», ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm.
Όπως τόνισε, στον ελλαδικό χώρο υπάρχει μία διάσπαρτη

Τα ζώδια της νέας εβδομάδας



…από τη Μαρί-Ντενίζ Διαμαντή

ΚΡΙΟΣ (21/3-19/4): Η σεληνιακή έκλειψη δίνει τη δυνατότητα σ’ εσάς του β’ δεκαημέρου να ταξιδέψετε ή να προχωρήσετε με θέματα σπουδών / νομικές υποθέσεις. Κινήστε επαφές κι αξιοποιήστε κάθε ευκαιρία μέσ’ από δημόσιες σχέσεις. Γεννημένοι στο τέλος του ζωδίου? Προσοχή σε συγχύσεις…

Καμμένος: Συμμετοχή σε κυβέρνηση μόνο με έξοδο από το Μνημόνιο


Καμμένος: Συμμετοχή σε κυβέρνηση μόνο με έξοδο από το Μνημόνιο
Την κατάργηση του μνημονίου έθεσε ως προϋπόθεση για συμμετοχή του στην κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «αλητεία» την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο. Κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να διώξει τον κ. Παπακωνσταντίνου και τον κ. Σαμαρά να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, βάζοντας την υπογραφή του στο δεύτερο Μνημόνιο.
«Ολοι αυτοί που πρόδωσαν την Ελλάδα, πρέπει να εξαφανιστούν από την πολιτική σκηνή, γιατί είναι πολιτικά υπόλογοι», πρόσθεσε.

Φαβορί η ΝΔ - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ


Φαβορί η ΝΔ - πρώτη φορά μονοψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ
Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, ενώ τρίτη δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ΝΔ ωστόσο να επικρατεί στην παράσταση νίκης.
Αυξημένα παρουσιάζονται τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και μείωση της εκλογικής δύναμης όλων των υπολοίπων κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα».
Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου», η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1,5%.

Αποκαλυπτήρια για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Αποκαλυπτήρια για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
To οικονομικό πρόγραμμά του παρουσιάζει στις 12.00 το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένεται να περιλαμβάνει υποσχέσεις προς τις αδύναμες κατηγορίες του πληθυσμού, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα προ του δεύτερου Μνημονίου, κατάργηση των «χαρατσιών» και «όχι» νέους φόρους.

Οπως αναφέρει το Εθνος (ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσούτσιας) στο νέο και επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφέρεται ότι θα καταργηθούν οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου και κυρίως αυτοί που μειώνουν μισθούς, συντάξεις, περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και αποδιαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις.

Η επιστολή του Τζήμερου στην "εξοχότατη" Μέρκελ και αντιδράσεις


Η επιστολή του Τζήμερου στην "εξοχότατη" Μέρκελ και αντιδράσεις : Ο Θανος Τζήμερος, ο πρόεδρος της «Δημιουργίας, Ξανά!»  έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ολόκληρη την επιστολή που ο ίδιος είχε στείλει στην Μέρκελ, πριν από 8
Ο Θανος Τζήμερος, ο πρόεδρος της «Δημιουργίας, Ξανά!»  έδωσε εχθές στη δημοσιότητα ολόκληρη την επιστολή που ο ίδιος είχε στείλει στην Μέρκελ, πριν από 8 μήνες και η οποία προκάλεσε συζητήσεις και τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν και πάλι στο κόμμα που στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να παλεύει για την είσοδό του στη βουλή.
Στην επιστολή προς την «Εξοχότατη» -όπως την αποκαλεί- καγκελάριο της Γερμανίας, ο Θάνος Τζήμερος περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση της χώρας, μιλά για «το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος» και καταγράφει τα σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Παράλληλα αναφέρεται στα χιλιάδες αυθαίρετα και την εκτεταμένη -όπως γράφει- φοροδιαφυγή τονίζοντας επιπλέον ότι «το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες».

Ημέρα πληρωμής των φαρμακοποιών



Την καταβολή 125 εκατ. ευρώ για αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος που ξεκίνησε με τα 75 εκατ. ευρώ της 25ης Μαΐου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο σημειώνει ότι κατανοεί τα αιτήματα των φαρμακοποιών, καλώντας τους ωστόσο «να εκτιμήσουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αποπληρωμή των χρεών και να λειτουργήσουν με γνώμονα την εξυπηρέτηση του ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος».

Το βράδυ το αποτέλεσμα του ιρλανδικού δημοψηφίσματος


Η χαμηλή προσέλευση των Ιρλανδών, που συνολικά υπολογίζεται ότι κινήθηκε γύρω στο 50%, θεωρείται ότι θα ενισχύσει τα ποσοστά του «Όχι»
Επικράτηση του «Ναι» στο ιρλανδικό δημοψήφισμα για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο» προβλέπουν στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού στο Δουβλίνο. Στέλεχος του κόμματος Φίνα Γκάελ προέβλεψε νίκη με άνετη διαφορά από το «Όχι», ενώ συνάδελφός του έκανε λόγο για μικρή διαφορά.

Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων άρχισε στις 9 το πρωί τοπική (11 Ελλάδος) και το αποτέλεσμα αναμένεται νωρίς το βράδυ.

Η χαμηλή προσέλευση των Ιρλανδών, που συνολικά υπολογίζεται ότι κινήθηκε γύρω στο 50%, θεωρείται ότι θα ενισχύσει τα ποσοστά του «Όχι», καθώς εκτιμάται ότι οι πολίτες που αντιδρούν στη λιτότητα ε είναι πιθανότερο να προσήλθαν τελικά στην κάλπη.

"Έλληνες, τι έχετε κάνει με τα δισεκατομμύρια μας;"


"Έλληνες, τι έχετε κάνει με τα δισεκατομμύρια μας;" Νέο προκλητικό δημοσίευμα της Bild
Ένα ακόμη προκλητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Bild στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής της έκδοσης με τίτλο «Έλληνες, τί έχετε κάνει με τα δισεκατομμύρια μας;», όπου ο αρθρογράφος Jan Schäfer, αποπειράται να εξηγήσει στους Γερμανούς πολίτες μέσα από εκτενέστατη ανάλυση πού έχει ξοδευτεί η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας. 

Το άρθρο στα ελληνικά έχει ως εξής:

Με την Ελλάδα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ο φόβος της ολικής απώλειας των δισεκατομμυρίων των οικονομικών ενισχύσεων από την ΕΕ αυξάνεται καθημερινά. 

"Παιχνίδι με τη φωτιά οι εκλογές"



«Ο κόσμος νομίζει ότι ο βοσκός κάνει πλάκα και ότι ο λύκος δεν υπάρχει. Εμείς χαιρόμαστε που με τη διαπραγμάτευσή μας κρατάμε το λύκο απ' έξω και ο κόσμος νομίζει ότι δεν υπάρχει λύκος», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο απαντήσεων που έδωσε σε ερωτήματα που του έθεσαν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας του

Νίκησε, αλλά προβλημάτισε



Με 1-0 επικράτησε η εθνική μας της Αρμενίας στο τελευταίο της φιλικό πριν από το Euro. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προβλημάτισε με την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι αντίπαλοι μας δημιούργησαν τρεις-τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν.