Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σάλος από την αποκάλυψη για την ουσία που χρησιμοποιούσαν τα McDonald’s


Τι είναι η «ροζ γλίτσα»;
Κατά τον τηλεοπτικό σεφ Τζέιμι Όλιβερ είναι ένα συστατικό βιομηχανοποιημένων τροφίμων που χρησιμοποιούσε η πιο γνωστή αλυσίδα γρήγορου φαγητού στον κόσμο, τα McDonald’sγια να μετατρέψουν λιπαρά απομεινάρια βοδινού κρέατος σε κιμά για τα χάμπουργκέρ τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Όλιβερ προκάλεσε αναστάτωση στο τηλεοπτικό του κοινό, όταν αποκάλυψε ότι τα McDonald’s χρησιμοποιούσαν αυτή την ουσία που δεν είναι τίποτα άλλο από υδροξείδιο του αμμωνίου (E527) όπως είπε.

22 Διάσημοι που ομόρφυναν θεαματικά με τα χρόνια


Διάσημοι που ομόρφυναν θεαματικά με τα χρόνια (17)
Σε μερικούς ανθρώπους ο χρόνος (οι στυλίστες και ενδεχομένως η αισθητική ιατρική) φέρθηκε πολύ γενναιόδωρα…

Οι παράλογες απαιτήσεις του Αϊνστάιν από την σύζυγό του


Οι παράλογες απαιτήσεις του Αϊνστάιν από την σύζυγό του
Μπορεί να ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες όλων των εποχών. Μπορεί το όνομά του να έχει γίνει συνώνυμο της μεγαλοφυΐας. Αλλά, υπήρχε ένα πεδίο, στο οποίο ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έπαιρνε βαθμό πολύ κάτω από τη βάση: οι σχέσεις του με τις γυναίκες.

Ασύρματο ποντίκι που σου κάνει μασάζ!


Όσοι συνηθίζετε να δουλεύετε με τις ώρες στον υπολογιστή σας σίγουρα θα γνωρίζετε ότι η συγκεκριμένη στάση δεν είναι και η πιο βολική. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα διάλειμμα για μασάζ και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε καν από τον υπολογιστή σας…

Γιατί μας «κολλάνε» κάποια τραγούδια;


Εσάς πόσο συχνά σας «κολλάει» ένα τραγούδι; 

Υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει «κολλήσει» με ένα μουσικό κομμάτι για ώρες ή ακόμη και για μέρες;Το μυστήριο πίσω από το συγκεκριμένο φαινόμενο προσπάθησε να λύσει μια βρετανίδα ψυχολόγος από το Κολέγιο Γκόλντσμιθ, στο Λονδίνο.


Πήραν για σουβενίρ από ξενοδοχείο τζάκι, μπανιέρα και έναν σκύλο!


Σαμπουάν, πετσέτες ακόμα και… τζάκια είναι τα αντικείμενα που κατά καιρούς έχουν κάνει φτερά από διάφορα ξενοδοχεία, με τους πελάτες να τα παίρνουν φεύγοντας για να έχουν κάτι να θυμούνται από τις διακοπές τους....

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται σε διάφορα ξενοδοχεία, τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκοσμίως, τα αντικείμενα που παίρνουν οι πελάτες είναι από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα.

Προσοχή στην επιλογή των πέλετς και της βιομάζας



Για την θερμική ενέργεια που θέλει κάποιος για να ζεστάνει το σπίτι του με πετρέλαιο θα πρέπει να πληρώσει 1400€ τον τόνο. Εάν υποκαταστήσει το πετρέλαιο με βιομάζα μπορεί να πληρώσει από 400 έως 600€. Τι πρέπει, όμως, να προσέχει ο καταναλωτής. Η βιομάζα είναι καθαρό καύσιμο. Το πετρέλαιο εκτός από το ότι είναι..
πιο ακριβό μολύνει την ατμόσφαιρα.

Ιουλιανό και Γρηγοριανό Ημερολόγιο



Τα χρονολογικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν ανά τους αιώνες είναι εκατοντάδες. Σχεδόν κάθε πολιτισμός ανέπτυσσε το δικό του, λίγα όμως κατόρθωσαν να επιβιώσουν. Έως τα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ. το ημερολόγιο που επικρατούσε ήταν αυτό της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το οποίο βασιζόταν στις φάσεις της Σελήνης. 

Δείτε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καπνιστές στον ύπνο τους



Οι καπνιστές κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν γενικά χειρότερο ύπνο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με...μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα. 

Μια άλλη αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι καπνιστές που έχουν πάθει καρκίνο των πνευμόνων, έχουν κατά μέσο όρο δεκαπλάσιες γενετικές μεταλλάξεις στους όγκους τους, σε σχέση με όσους ποτέ δεν είχαν καπνίσει. 

Kριτική Επιτροπή ο Παπαπανδρέου

Στην πρώτη εκδήλωση που διοργανώνει το GLOBAL+5 για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση στη Γενεύη αύριο (Τρίτη) και μεθαύριο (Τετάρτη) θα πάρει μέρος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Το GLOBAL+5 είναι ένας μη δημόσιος φορέας στον οποίο μετέχουν προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Στις συναντήσεις που διοργανώνονται συζητούνται ιδέες και προτάσεις, προτείνονται πρακτικές αντιμετώπισης και προγράμματα για τα μεγάλα θέματα του πλανήτη. Μεταξύ αυτών η

Σκοπούλη: Υπάρχει υπάλληλος με μισθό 63.000 ετησίως

Στον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στον εξορθολογισμό της διοικητικής και
διαχειριστικής οργάνωσης των Υπηρεσιών Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς εκεί παρατηρούνται φαινόμενα κακοδιαχείρισης, προχωρεί το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να μπουν κανόνες λειτουργίας στον τομέα Ψυχικής Υγείας.
Η υφυπουργός υγειας, Φωτεινή Σκοπούλη περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.Υπέρογκες σπατάλες, κακοδιοίκηση και

Ποιες είναι οι πρωτεïνούχες τροφές που χαρίζουν ένα αδύνατο και υγιές σώμα;

H πρωτεïνη αποτελεί τη λέξη κλειδί για τη δημιουργία ενός υγειούς και δυνατού σώματος. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει
ότι βοηθάει στη μέγιστη ανάπτυξη μυών, βελτιώνει το μεταβολισμό και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του λίπους στο σώμα μας.Ποιές όμως τροφές περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεïνης; Όπως διαβάζουμε στο queen.gr είναι οι εξής: 

Θεσσαλονίκη: Ξεκολλάει σε δύο σημεία το έργο του μετρό

Ξεκολλάει σε δύο σημεία το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς -μετά από έξι μήνες παύσης εργασιών- η ανάδοχος κοινοπραξία επέστρεψε στον σταθμό «Ανάληψη», ενώ στο επόμενο διάστημα θ' αναπτυχθούν κατασκευαστικές

Τέρμα το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα και από το Χορτιάτη



Μετά τον Υμηττό, έρχεται η σειρά και του Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης να διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος τις πρωινές ώρες της 14-ης Δεκεμβρίου 2012, καθώς ήδη εκπέμπεται ψηφιακό σήμα.
Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρόμέροςτου νομού Χαλκιδικής θα έχει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Η κοινή αυτή απόφαση των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης,

ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ Καταθέσεις από Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου πήρε ο οικονομικός εισαγγελέας


Καταθέσεις από Βενιζέλο-Παπακωνσταντίνου πήρε ο οικονομικός εισαγγελέας
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πεπόνης έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να του αποστείλει το συνοδευτικό έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που προσκομίστηκε με την επίμαχη λίστα των 1.991 καταθετών στην τράπεζα HBSC στην Ελβετία.
Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να διευκρινήσει ότι η συνάντηση του κ.Βενιζέλου με τον οικονομικό εισαγγελέα έγινε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μέσα στο Σαββατοκύριακο και δεν ανακοινώθηκε «από σεβασμό στη μυστικότητα της διαδικασίας της προκαταρκτικής εξέτασης».
Η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ είναι η εξής:

ΟΓΑ: ΣΤΙΣ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ


Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του πέμπτου διμήνου του 2012, από τον
Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Πρόκειται για το πολυτεκνικό επίδομα, το επίδομα τρίτου

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας- Πόσο θα πληρώσουμε φέτος

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα
τα τέλη κυκλοφορίας για τη νέα χρονιά. Τα ειδοποιητήρια θα βγουν φέτος στο taxisnet.
Φέτος ο τρόπος καταβολής των τελών κυκλοφορίας αλλάζει καθώς μπαίνει τέλος στην προμήθεια του σχετικού σήματος που οι ιδιοκτήτες του οχήματος τοποθετούσαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται κανονικά και το αποδεικτικό της εξόφλησης θα είναι η απόδειξη πληρωμής τους από την τράπεζα, τα ΕΛΤΑ, ή την εφορία.

«Η νομοθετική ρύθμιση για τον κατώτατο μισθό έχει ήδη γίνει»...


Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έβγαλε ανακοίνωση με θέμα τις εργασιακές σχέσεις, αναφέροντας πως "η Ελλάδα δεν είναι μέλος μόνο της Ευρωζώνης. Είναι πρωτίστως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα στην Ελλάδα ισχύει πλήρως το κοινοτικό κεκτημένο. Συνεπώς, το επίπεδο ρύθμισης και προστασίας των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να είναι διαφορετικό από το

"Διαφωνούμε με την απαγόρευση"



Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην αυριανή απαγόρευση των συγκεντρώσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση
«Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους:
πρώτον γιατί, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας,

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Γράφει ο "Ενημερωτικός"
Μετά και την σημερινή τοποθέτηση του Γ. Ραγκούση, οι συνεργάτες του «ενημερωτικού» επιθυμούν να θέσουν 4 ερωτήματα :
1) Σε ποια χρονική στιγμή διαπίστωσε οτι κάποιοι εντός ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του, εκφράζουν το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης;

Θέλει να κληθεί να καταθέσει για τη "λίστα Λαγκάρντ" ο Βενιζέλος

Να κληθεί σε κατάθεση για το θέμα της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ" ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του που έστειλε προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βενιζέλου προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:

"Κύριε Πρόεδρε,

Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν στο Κιλκίς, δύο άνδρες 65 και 28 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλεία.

Οι αστυνομικοί αρχικά συνέλαβαν τον 65χρονο τη στιγμή που επιχειρούσε να πουλήσει ένα επετειακό αρχαίο νόμισμα με ψήγματα χρυσού έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, ενώ ο 28χρονος την προηγούμενη ημέρα είχε ενεργήσει ως μεσάζοντας της αγοραπωλησίας.  

Έλλη Στάη: «Παρακολουθώ τις εξελίξεις έκπληκτη, αλλά και έτοιμη»

Η Έλλη Στάη μιλάει στο Βήμα, για την απομάκρυνσή της από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, τις σχέσεις με τους
συνεργάτες της και δηλώνει ότι όσα συμβαίνουν «δεν έχουν δημοσιογραφική λογική». 

-Πως σχολιάζετε τις μέχρι στιγμής εξελίξεις στην υπόθεση που σας αφορά; 

Σόιμπλε: Η επίσκεψη Μέρκελ δε σημαίνει περαιτέρω βοήθεια


Σόιμπλε: Η επίσκεψη Μέρκελ δε σημαίνει περαιτέρω βοήθεια
Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δεύτερου πακέτου στήριξης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό RBB-Inforadio.
Ο Σόιμπλε τόνισε επίσης ότι το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έως το 2020, οπότε και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψει μόνη της στις αγορές.

Νόμπελ για βλαστοκύτταρα



Ο Ιάπωνας Σίνγια Γιαμανάκα και ο Βρετανός Τζον Γκέρντον βραβεύονται με το Νομπέλ Ιατρικής 2012 για την έρευνά τους στον τομέα του πυρηνικού αναπρογραμματισμού, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή Νόμπελ.
Πρόκειται για μία τεχνική που επιτρέπει την μετατροπή των ενηλίκων κυττάρων σε βλαστοκύτταρα, ικανά να σχηματίσουν κάθε

Πρώτο θέμα στον γερμανικό Τύπο η επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα


Με τίτλους όπως «Η Μέρκελ δεν θέλει να υποσχεθεί τίποτα στους Έλληνες», «Η Μέρκελ απειλείται με οργισμένη υποδοχή στην Αθήνα» και «Η Μέρκελ έρχεται χωρίς χρήματα» σχολιάζει τη Δευτέρα ο γερμανικός Τύπος την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.
«Η Μέρκελ έρχεται χωρίς χρήματα» γράφει το Spiegel, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική θέση εξαιτίας των δικών της παραλείψεων τις τελευταίες δεκαετίες». «Η καγκελάριος μεταβαίνει στην Αθήνα, ωστόσο η Γερμανία ματαιώνει εκ προοιμίου τις ελπίδες για πρόσθετη χρηματική βοήθεια» σημειώνει το περιοδικό.

Δ. Στρατούλης: Σε αυταρχικό κατήφορο η κυβέρνηση



Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Δ. Στρατούλη, Σ. Σακοράφα, Θ. Δρίτσα, Γ. Σταθά και Μ. Μπόλαρη, πραγματοποίησε αργά χθες το βράδυ παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ για τις συλλήψεις δεκαοκτώ συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση τους. 

Σε έναν Ιάπωνα και ένα Βρετανό το φετινό Νόμπελ ιατρικής


Ο Ιάπωνας Σίνγια Γιαμανάκα και ο Βρετανός Τζον Γκέρντον βραβεύονται με το Νομπέλ Ιατρικής 2012 για την έρευνά τους στον τομέα του πυρηνικού αναπρογραμματισμού, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή Νόμπελ.

Εκτός ΔΣ ΕΠΟ, ο Β. Χατζηαποστόλου

Βασίλης ΧατζηαποστόλουΟ πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Βασίλης Χατζηαποστόλου, δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί στο ΔΣ της ΕΠΟ κι έτσι θα είναι εκτός διοίκησης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έπειτα από σειρά πολλών ετών.
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο, η παράταξη Γκαγκάτση με την οποία ήταν υποψήφιος ο κ. Χατζηαποστόλου, έχασε απ` αυτήν του Γιώργου Σαρρή με «σκορ» (ψήφους) 37 – 20. Ο πρόδρος της ΕΠΣΚ έλαβε

Τσαλτίδης: Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι μου την "πέσανε" μεσα στο γήπεδο

Στη θέση του ήταν σήμερα ο δημοσιογράφος Χρύσανθος Τσαλτίδης, μια ημέρα μετά την επίθεση που δέχτησε από οπαδούς του Άρη
στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο δημοσιογράφος ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση την εκπομπή του στο Libero 107,4.«Καλημέρες» είπε ο Χρύσανθος Τσαλτίδης προς όλους τους ακροατές, ένω σχολίασε διαβάζοντας μηνύματα

Δ.Ψωμιάδης: " Όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης"

Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης
ζητά από τον υπουργό Υγείας να επανεξετάσει το σχεδιασμό του ΙΚΑ στη συγκεκριμένη περιοχή του Κιλκίς "καθώς έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση υπηρεσιών του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε κάθε δε περίπτωση ο Δήμος Παιονίας έχει προσφέρει δωρεάν παραχώρηση στέγης".
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή

Ανάσα σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες – "Τρέχει" πρόγραμμα στήριξης μικρών επιχειρήσεων

Ένα νέο πρόγραμμα, ύψους 45 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.), θα εγγυάται την έκδοση εγγυητικών επιστολών εκ μέρους των τραπεζών, υπέρ των μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης
Το πρόγραμμα στοχεύει:

Γύρο και χωριάτικη σερβίρει εστιατόριο στην Αλάσκα


Εστιατόριο με ελληνική κουζίνα απέκτησε η πόλη Κόντιακ στην Αλάσκα. Όπως φαντάζεστε, σερβίρει χωριάτικη, γύρο και διάφορα άλλα ελληνικά πιάτα, που εναλλάσσονται καθημερινά. 

Το εστιατόριο ονομάζεται «Σπάροους» και ιδιοκτήτης του -και σεφ- είναι ο Αλφρέντο Γκαρσία. Ο Γκαρσία, αν και δεν είναι Έλληνας, γνωρίζει καλά τις γεύσεις μας, αφού για αρκετό καιρό εργαζόταν ως σεφ σε γνωστό εστιατόριο της χώρας μας. 

ΕΠΙΔΟΜΑ 1.00 ΕΥΡΩ ΣΕ 5.000 ΑΓΡΟΤΕΣ

Επίδομα της τάξης των 1.000 ευρώ σε 5.000 οικογένειες αγροτών προανήγγειλε με συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος. Οπως είπε με την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενισχύσεις στις οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, τα χρήματα θα επιστραφούν εκεί που ανήκουν. «Τις επόμενες ημέρες», είπε, «θα συναντηθώ με αρμόδιους φορείς, όπως οι σύλλογοι

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μια καθαρή δήλωση αναμένει η Ελλάδα από το Eurogroup που πραγματοποιείται σήμερα στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΝΕΤ Ευάγγελου Βενιζέλου. Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά η χώρα δεν περιμένει κάτι το οριστικό από το Eurogroup ενώ σχετικά με την επίσκεψη της γερμανίδας

Θα πληρώσουν όσοι δεν απογραφούν...


Εντός της εβδομάδας θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του ΙΚΑ για τον αριθμό των απογραφέντων συνταξιούχων του ιδρύματος, δήλωσε ο διοικητής του, Ροβέρτος Σπυρόπουλος. 

Πρόσθεσε ότι όσοι δεν έχουν απογραφεί θα πρέπει να παρουσιαστούν σε υποκατάστημα του ΙΚΑ με τα στοιχεία της απογραφής για να λάβουν το αργότερο την επόμενη ημέρα κανονικά τη σύνταξή τους.

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς
Έχει κουράσει πλέον το θέμα του ελλείμματος των παιδικών σταθμών, που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, και επανέρχεται στην επικαιρότητα με κάθε αφορμή. Οι πολίτες του Κιλκίς θέλουν την τελική εκδίκαση του θέματος, τον απολογισμό ευθυνών και την επιστροφή των χρημάτων. Χθες, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ήρθε για να πραγματοποιήσει ενημέρωση η πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών Σταθμών Κατερίνα Ζιούτα.

Ζητούνται Αποθηκάριοι και Πωλήτριες σε S/Μ στα Γιαννιτσά


Κεντρική Μακεδονία Ζητούνται Αποθηκάριοι και Πωλήτριες σε S/Μ στα Γιαννιτσά
Αλυσίδα S/M αναπτυσσόμενη στο χώρο των τροφίμων ζητά προσωπικό για την κάλυψη των παρακάτω θέσεων στην πόλη των Γιαννιτσών:

ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ :θα πρέπει ο υποψήφιος να είναι Μεθοδικός Οργανωτικός με αυξημένες δυνατότητες στην επικοινωνία 

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Νάουσας Δ. Βλάχος


Κεντρική Μακεδονία Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Νάουσας Δ. Βλάχος
Πέθανε, σε ηλικία 75 χρονών, ο πρώην δήμαρχος της Νάουσας Δημήτρης Βλάχος.

Με καταγωγή από την Κάτω Μερόπη του Πωγωνίου ο Δ. Βλάχος εγκαταστάθηκε νεαρός στη Νάουσα και σε ηλικία 27 χρονών εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος και ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου.

Έλληνας φυσικομαθηματικός βραβεύεται για να διερευνήσει την αρχή του χωροχρόνου


Ένας ακόμη Έλληνας επιστήμονας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο καθηγητής μαθηματικής φυσικής Κώστας Σκεντέρης του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον στη Βρετανία, είναι ένας από τους 20 διακεκριμένους ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο -και ένας από τους μόνο δύο Ευρωπαίους- που ανακοινώθηκε ότι θα βραβευθεί και θα επιχορηγηθεί με 175.000 δολάρια στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού «Νέα Σύνορα στην Αστρολογία και την Κοσμολογία».

Διαβάστε και κλάψτε - Φτωχοί στην Ελλάδα, εκατομμυριούχοι στο εξωτερικό! - Λίστα με παραδείγματα



Αγρότης με εισόδημα 496 ευρώ είχε στο εξωτερικό 12 εκατομμύρια - Ταξιδιωτικός πράκτορας με μηδενικό εισόδημα αλλά καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. - Κηπουρός με 2.275 ευρώ και καταθέσεις πάνω από μισό εκατομμύριο


Tα περιστατικά είναι αποκαλυπτικά! Σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι πιθανοί φοροφυγάδες δεν είναι μόνο οι συνήθεις ύποπτοι αλλά και πρόσωπα υπεράνω υποψίας όπως: κηπουροί, αγρότες, λαχειοπώλες, σουβλατζήδες, έμποροι, δημοσιογράφοι, ταξιτζήδες, εστιάτορες.

Έδεσσα:Πώς φαντάζεστε ότι τιμωρήθηκαν οι παίκτες του Εδεσσαϊκού,για την ήττα τους;



Ξεχάστε τα πρόστιμα! Η διοίκηση του Εδεσσαϊκού εφηύρε νέο τρόπο για να τιμωρεί του ποδοσφαιριστές της ομάδας, θέτοντας τον –μάλιστα- άμεσα και σε εφαρμογή!


Όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης οι διοικούντες άφησαν τους παίκτες να γυρίσουν με τα πόδια από το Ριζάρι μετά από το παιχνίδι με τον Ορφέα σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Πέλλας στο οποίο γνώρισαν βαριά ήττα με 6-2. 

Τι περιμένει ο Σαμαράς από την Μέρκελ


Ένα δραματικό δεκαήμερο έχει μπροστά του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος δίνει μάχη με τον χρόνο για να προλάβει τις προθεσμίες για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. μέσα στο Νοέμβριο.

Η κυβέρνηση ποντάρει στην επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας κυρίας Αγγέλας Μέρκελ προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν από την καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων.

Βενιζέλος: Περιμένουμε «καθαρή» δήλωση από Eurogroup


Βενιζέλος: Περιμένουμε «καθαρή» δήλωση από Eurogroup
«Δεν περιμένουμε κάτι οριστικό, αλλά σίγουρα πρέπει να επιδιώξουμε και να περιμένουμε μία καθαρή δήλωση ότι η διαδικασία έχει ένα τέλος ορατό πολύ σύντομα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup ενώ μιλώντας για την αυριανή επίσκεψη Μέρκελ δήλωσε ανοικτός στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει, εφόσον κληθεί, στη συνάντηση.

Ο Τύπος της Δευτέρας


Το σημερινό Eurogroup και η αυριανή επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας. 

Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα


Ανησυχία επικρατεί στην Ιπποκράτους μετά τη θύελλα που ξέσπασε για τους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ, με την ηγεσία του κόμματος να σταθμίζει όλα τα δεδομένα και τη στάση της αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων.Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μπορεί να απορρόφησε τους περισσότερους κραδασμούς, παράλληλα όμως γέννησε προσδοκίες σε αρκετά μεγάλο κομμάτι των βουλευτών ότι το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει τέτοιες πιέσεις ώστε όταν θα φθάσουν τα μέτρα στη Βουλή για ψήφιση να έχουν ικανοποιηθεί οι περισσότερες αξιώσεις της Ιπποκράτους.

«Πυρετός» στο Μαξίμου λόγω Μέρκελ-διαδηλώσεων


Αλλεπάλληλες και σήμερα οι συσκέψεις σε Μαξίμου και εμπλεκόμενα υπουργεία για το ταξίδι «αστραπή» της Άνγκελα Μέρκελ. Καλή προετοιμασία θέλει ο Σαμαράς και όχι υπέρμετρη αισιοδοξία. 

Μπαράζ συσκέψεων με τους στενούς του συνεργάτες θα έχει και σήμερα από νωρίς το πρωί ο Πρωθυπουργός για την προετοιμασία της συνάντησης με τη γερμανίδα καγκελάριο, μέσα σε ένα περιβάλλον θετικών μηνυμάτων από το εξωτερικό, αλλά με τεταμένο το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας.

ΠΡΟΣΗΓΑΓΑΝ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ...

Επενέβησαν τα ΜΑΤ στο κτίριο της Γραμαματείας Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ , το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Έχουν γίνει 18 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων που μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ και