Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Μέχρι την Δευτέρα η παραίτηση Βενιζέλου


Μέχρι την Δευτέρα η παραίτηση Βενιζέλου Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών την ερχόμενη Κυριακή ή το αργότερο την Δευτέρα προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Μεγάλη κομπίνα με "ροζ" ιστοσελίδες


 
Στην παγίδα επιτήδειων έπεσαν εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου, που επισκέπτονται "ροζ" ιστοσελίδες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.
Ο κ. Σφακιανάκης, μιλώντας στο Ράδιο 9, αποκάλυψε πώς λειτουργεί η κομπίνα, που στόχο έχει να πάρει χρήματα από χρήστες, μέσω ενός είδους εκβιασμού.

Δύο εταιρείες κατέθεσαν ενδιαφέρον για τα μεταλλεία στα Κρούσια

Δύο είναι οι εταιρείες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαθέτουμε, οι οποίες κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 προσφορά στο Διεθνή Διαγωνισμό για τα μεταλλεία στα Κρούσια. Εξέλιξη η οποία αναμένεται να δώσει συνέχεια στον αγώνα των αρχών του νομού ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων στην περιοχή.

"Με τη νέα ηγεσία του, το ΠΑΣΟΚ θα ανακάμψει"


 

Την εκτίμηση του οτι θα ανακάμψει  και δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις σε ο,τι αφορά στην επικείμενη ανάδειξη νέας ηγεσίας στο πρόσωπο του Βαγγέλη Βενιζέλου, διατύπωσε μιλώντας στο ράδιο "Μαχητής" ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς Λεωνίδας Δημητριάδης.

«Θα φτιάξουμε σύγχρονες αγορές»

Στο 52% φθάνει η απορροφητικότητα του αναπτυξιακού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει το «κίνημα της πατάτας», το χαρακτήρισε μεν, ως θετική κίνηση, πλην όμως όχι μόνιμου χαρακτήρα.

Στη φυλακή οι επτά εγκέφαλοι της «σούπερ σπείρας» για την απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας


Στη φυλακή οι επτά εγκέφαλοι της «σούπερ σπείρας» για την απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας

 

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγούνται και οι επτά κατηγορούμενοι της «σούπερ σπείρας» στην υπόθεση της απάτης σε βάρος του ΙΚΑ μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 4ου Ειδικού Ανακριτή.

Οι πέντε γυναίκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας και οι σύζυγοι δύο εξ αυτών κρίθηκαν με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακιστέοι, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν για τις τέσσερις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, οι οποίες τους απαγγέλθηκαν.

Στη Βουλή η δικογραφία για τον ΟΣΕ: Ευθύνες του πρώην υπουργού Μ. Λιάπη;

Στη Βουλή οδηγείται η δικογραφία για τον ΟΣΕ και ειδικότερα για προμήθειες του οργανισμού το 2007, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του τότε αρμόδιου, πρώην υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.
Η υπόθεση αφορά απιστία σε βάρος του Δημοσίου, που αποτιμάται σε εκατομμύρια ευρώ και η έρευνα για τα μη

Εως την Κυριακή των Βαΐων η κυβέρνηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της.«Κλειδώνουν» για αρχές Μαΐου οι εκλογές


 
Πιο κοντά στις 6 Μαΐου, παρά στις 29 Απριλίου, φαίνεται ότι οδηγεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες, το θέμα έχει συζητηθεί και μεταξύ των κ.κ. Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου οι οποίοι πιστεύουν ότι η 6η Μαΐου είναι η πιθανότερη ημερομηνία να στηθούν οι κάλπες, εκτός αν συμβούν έκτακτα γεγονότα που θα επηρεάσουν τον χρόνο των εκλογών.

ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Άνοδο για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2011 κατέγραψε τον Ιανουάριο ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη σύμφωνα με τη Eurostat. Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία στη δημοσιότητα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο κατά.

Τέσσερις κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας


Τέσσερις κοινές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας 
Η πόλη ήταν σε σταδιακή παρακμή και σταδιακά πρέπει να βγεί από αυτή δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά από συνάντηση που είχε με τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στην Κατεχάκη, για τα προβλήματα της εγκληματικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας. Από κοινού θα αντιμετωπίσουμε τη μαύρη τρύπα στο κέντρο της Αθήνας, η οποία υπάρχει εδώ και δεκαετίες, τόνισε ο Μ. Χρυσοχοίδης. 

Εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση στο υπουργικό συμβούλιο.Με την έγκριση όλων των πράξεων νομοθετικού περιεχόμενου


 
Με την έγκριση όλων των πράξεων νομοθετικού περιεχόμενου που αφορούν στη νέα δανειακή σύμβαση και στην έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Βέλγιο: Θρήνος για τους μαθητές που σκοτώθηκαν στην Ελβετία


Βέλγιο: Θρήνος για τους μαθητές που σκοτώθηκαν στην Ελβετία : Τα 22 παιδιά και τους έξι ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στην Ελβετία, όταν το λεωφορείο σχολικής εκδρομής προσέκρουσε σε τοίχωμα  
Τα 22 παιδιά και τους έξι ενήλικες που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στην Ελβετία, όταν το λεωφορείο σχολικής εκδρομής προσέκρουσε σε τοίχωμα σήραγγας στο Σιέρε, θρηνεί το Βέλγιο. Εθνικό πένθος κήρυξε η βελγική κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Έλιο ντι Ρούπο θα μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας. Το πούλμαν ήταν ένα από τα τρία με τα οποία επέστρεφαν στο Βέλγιο οι μαθητές δύο σχολικών τάξεων έπειτα από πολυήμερη εκδρομή.

Eurogroup: Επίσημα εγκρίθηκε η νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα


Ο Γιουνκέρ έκανε λόγο για μοναδική ευκαιρία 

Εγκρίθηκε και επίσημα η νέα δανειακή σύμβαση, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε ότι «όλες οι εθνικές και κοινοβουλευτικές διεργασίες έχουν ολοκληρωθεί», προσθέτοντας ότι τα κράτη – μέλη έχουν εξουσιοδοτήσει το EFSF να αποδεσμεύσει την πρώτη δόση από το συνολικό ποσό των 39,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα εκταμιευτεί σε αρκετές δόσεις.

Σε ισχύ ο νόμος για την κτηνοτροφία

Η δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων, η σύσταση μιας ιδιαίτερα ευέλικτης 3μελούς επιτροπής σταυλισμού και η αλλαγή του μοντέλου αδειοδότησης για τις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες είναι στους βασικούς στόχους του νόμου 4056 που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, μετά την ψήφισή του στις 8 Μαρτίου από τη Βουλή, και

Ιπποφαές: ισχυρή τροφή και υποσχόμενη καλλιέργεια

Επιστήμονες της διεθνούς κοινότητας κατατάσσουν το ιπποφαές στη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο με 190 ωφέλιμα συστατικά. Αποφαίνονται ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο.

Λάθος κίνηση το νέο κόμμα



«Είναι λάθος η δημιουργία αυτής της κίνησης. Χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση το ΠΑΣΟΚ τώρα. Η πλατιά προοδευτική παράταξη τους χρειάζεται όλους, και γι' αυτό θεωρώ ότι είναι λάθος τέτοιες κινήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, αναφερόμενος στην ίδρυση κόμματος από τους Λούκα Κατσέλη και Χάρη Καστανίδη, και κάλεσε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συνέντευξη τύπου θα δώσει ο Βενιζέλος



Συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Ιπποκράτους, θα δώσει αύριο στις 2, μετά το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η τοποθεσία που θα δοθεί η συνέντευξη αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα αφορά μόνο ζητήματα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και την επόμενη

Δριβελέγκας: Δεν υπάρχει θέμα με την Αγροτική- Να μην ανησυχούν οι αγρότες

Δριβελέγκας: Δεν υπάρχει θέμα με την Αγροτική- Να μην ανησυχούν οι αγρότες


 

Να μην ανησυχούν για τις περιουσίες τους, που βρίσκονται υποθηκευμένες στην Αγροτική Τράπεζα, κάλεσε από τη Βουλή τους αγρότες- πελάτες της ΑΤΕ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, διαβεβαιώνοντας πως το κράτος στηρίζει την Αγροτική όπως και τις άλλες τράπεζες.

«Κοινωνική Συμφωνία», το όνομα του κόμματος της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη


«Κοινωνική Συμφωνία», το όνομα του κόμματος της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη
 
Το όνομα του κόμματος είναι «Κοινωνική Συμφωνία», συπληρώνεται από το σύνθημα για την «Ελλάδα στην Ευρώπη» και σήμα του έχει δύο τρίγωνα που μοιάζουν με πανιά ιστιοφόρου σε χρώματα μπλε και πράσινο. Στην Κοινωνική Συμφωνία θα προσχωρήσουν τουλάχιστον πέντε διαγραφέντες βουλευτές,

Το καμπανάκι του κινδύνου στο Σαμαρά κρούει ο Φαήλος Κρανιδιώτης.Με άρθρο του υπό τον τίτλο: «Η Νέα Δημοκρατία έχει καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία;» διερωτάται: «Εξω πάμε καλά, μέσα όμως;»


Το καμπανάκι του κινδύνου στο Σαμαρά κρούει ο Φαήλος Κρανιδιώτης 

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για την στάση που τηρεί η κομματική βάση έναντι των επιλογών της ηγεσίας, στην οποία έστειλε σαφές μήνυμα για το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, δικηγόρος, πρόεδρος του Δικτύου 21 και συνομιλητής του κ. Αντ. Σαμαρά

Με 10 γαλάζιες μεταγραφές η ΚΟ των "Ανεξάρτητων Ελλήνων"


Με 10 γαλάζιες μεταγραφές η ΚΟ των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" : Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ανακοινώνεται στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα «261» της Βουλής, καθώς οριστικοποιήθηκαν οι «γαλάζιες»  

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, ανακοινώνεται στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα «261» της Βουλής, καθώς οριστικοποιήθηκαν οι «γαλάζιες» μεταγραφές, οι οποίες αναμένεται να είναι τουλάχιστον δέκα, όσοι δηλαδή βουλευτές απαιτούνται για να συγκροτηθεί ξεχωριστή ΚΟ στη Βουλή.

Η Αυστραλία θέλει Έλληνες ταξιτζήδες


 

Προσπάθειες για «εισαγωγή» χιλίων οδηγών ταξί από την Ελλάδα καταβάλουν Έλληνες ιδιοκτήτες ταξί της Μελβούρνης, με μισθό περίπου 4.000 δολάρια καθαρά. 



«Έχουμε μεγάλη έλλειψη οδηγών ταξί» λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης της εταιρίας TaxiLink που διαθέτει 150 αυτοκίνητα και όπως λέει «τα περισσότερα δεν κυκλοφορούν λόγω έλλειψης οδηγών».

Κλειστό σήμερα το Δημαρχείο Κιλκίς


 

Με απόφαση της δημοτικής αρχής Κιλκίς σήμερα 14 Μαρτίου 2012 και από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, το Δημαρχείο Κιλκίς θα μείνει κλειστό εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την διενέργεια την ίδια ημέρα του Διεθνούς Δημόσιου Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νομού Κιλκίς (ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην Αθήνα).

Δήλωση του Βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη για την ψήφο στον Ευάγγελο Βενιζέλο


 
Η προχθεσινή Εθνική Συνδιάσκεψη, ανέδειξε ουσιαστικά ως ηγέτη του Κινήματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο και απέδειξε πως το ΠΑΣΟΚ « ΜΠΟΡΕΙ»,  το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται ανανεωμένο στην βάση της κεντροαριστερής ιδεολογίας, του λαϊκού κινήματος, της συντροφικότητας και του πατριωτισμού.
Η τήρηση του καταστατικού και κυρίως ο σεβασμός προς όλα τα μέλη, τους ψηφοφόρους και τους φίλους του Κινήματος, επιβάλλει να διεξαχθούν στις 18 του Μάρτη 2012, οι εκλογές για την ανακήρυξη του Ευάγγελου Βενιζέλου ως αρχηγού και αυριανού Πρωθυπουργού της χώρας.

Δελτίο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας


 

Κυριακή 18 Μαρτίου – Εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ
Τα εκλογικά κέντρα στην Πέλλα


1.     Έδεσσα - Δημαρχείο
2.     Γιαννιτσά – Πνευματικό Κέντρο
3.     Αριδαία – Ξενιτίδειο Ίδρυμα
4.     Σκύδρα – Πνευματικό Κέντρο

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αναμένεται να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF) και της ελληνικής Δημοκρατίας. Στη Βουλή συνεδριάζει στις

Λάμπρος Κωνσταντάρας (1913 – 1985)


 
Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1913 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Παρίσι στη θεατρική σχολή του σπουδαίου γάλλου θεατράνθρωπου Λουί Ζουβέ, από την οποία αποφοίτησε το 1933.
Έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1937 στη Γαλλία, ενώ την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στην Αθήνα, στο έργο «Τα παράσημα της γριούλας». Ακολούθησαν ρόλοι σε έργα όπως «Το στραβόξυλο», «Ο μισάνθρωπος», «Ο παίχτης», «Η κυρία χωρίς καμέλιες» και «Τα παιδιά του Εδουάρδου», με θιάσους όπως των Μιράντας - Παππά και Μουσούρη - Αρώνη.

Τρίτη και 13 : γιατί θεωρείται ως η «μαύρη» μέρα του ημερολογίου;


 
Τρίτη και 13 σήμερα (χθές) και προλήψεις και δεισιδαιμονίες θα είναι και πάλι στα «φόρτε» τους.
  Προληπτικοί και μη, θα ξυπνήσουν αν μη τι άλλο με μία περίεργη διάθεση, θα κάνουν το σταυρό τους και θα ευχηθούν να περάσει  γρήγορα και «αναίμακτα» αυτή η αποφράδα μέρα.
  Η Τρίτη και 13 έχει καθιερωθεί ως η πλέον γρουσούζικη μέρα για Έλληνες και Ισπανούς.