Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο Κ.Ησυχος προανήγγειλε το νέο κόμμα Λαφαζάνη: Θα λάβει σάρκα και οστά

Σε προαναγγελία του νέου πολιτικού κόμματος που θα προκύψει από το «άμεσο διαζύγιο» εντός ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Κώστας Ησυχος.
«Με την ψήφιση αυτού του 3ου μνημονίου

Δια αντιπροσώπου εμφανίστηκε η Ζ.Κωνσταντοπούλου και έδωσε απάντηση για τη συζήτηση του ν/σ

Αφού είχαν περάσει κάμποσες ώρες από τη στιγμή που επιδόθηκε στο γραφείο της η επιστολή των μελών της Διάσκεψης που ζητούσαν σύγκληση του οργάνου νωρίς το μεσημέρι η κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε αργά το απόγευμα και δια αντιπροσώπου τους ενημέρωσε ότι είναι έτοιμη για να…ορίσουν άλλη ώρα συνεδρίασης αντί για τις

Γεννηματά: Εξοργιστική πλέον η κυβερνητική απραξία για τους πρόσφυγες

«Η κατάσταση που επικρατεί σε πολλά παραμεθόρια νησιά με τις συνεχώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές αγγίζει τα όρια της ακραίας ανθρωπιστικής, αλλά και της βαθιά κοινωνικής κρίσης» δήλωσε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Φώφη Γεννηματά.

Τσίπρας: Από οικονομολόγους καήκαμε

Την αισιοδοξία του για καλή έκβαση των πραγμάτων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.
Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, παρά

Ο Βενιζέλος βάζει όρους για να στηρίξει τη συμφωνία

Τέσσερις συγκεκριμένους όρους "εθνικής υπευθυνότητας" προκειμένου να στηρίξει τη συμφωνία, προτείνει προς τη λεγόμενη φιλοευρωπαϊκή αντιπολίτευση (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την εκ προοιμίου υπερψήφιση του νέου Μνημονίου που έχουν

Ραγκούσης σε Παπαδημούλη: Νιώθεις καθόλου ντροπή;

Μια ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο Twitter ότι το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηπιότερο από τα παλαιότερα προκάλεσε την έκρηξη του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση.
"Mε ειλικρινή περιέργεια ρωτώ ...νιώθεις καθόλου

Ως τα τέλη Οκτωβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για ΟΛΠ και ΟΛΘ

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθούν από κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ οι ημερομηνίες για τους διαγωνισμούς που αφορούν την αξιοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.
Ως το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των

Στα άκρα η κόντρα Τσίπρα – Ζωής

Η απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ορίσει διάσκεψη των προέδρων στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης, παραβλέποντας τα όσα της ζήτησε με επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξοργίσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Η απόφαση της Προέδρου της Βουλής βάζει «μπουρλότο» στην άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής και πλέον η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε

ΞΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ - Εφτασε «η ώρα της ρήξης» στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστροφα μετράει πια ο χρόνος για την «έξοδο» της Αριστερής Πλατφόρμας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η επιτάχυνση των εξελίξεων -με το κλείσιμο της συμφωνίας -ωθεί αργά ή γρήγορα τους διαφωνούντες στο μεγάλο άλμα εκτός Κουμουνδούρου.
Το κλίμα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι αμήχανο, ένα μεγάλο κομμάτι

Αυτό είναι το νέο Μνημόνιο -Στη Βουλή η λίστα με τα μέτρα

Τα ξημερώματα κατατέθηκε στη Βουλή -και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της- το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας.
Το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης

Le Monde: Στροφή 180 μοιρών από τον Αλέξη Τσίπρα

Σε σημερινό της δημοσίευμα η γαλλική Le Monde εξάρει το «κλίμα ηρεμίας» που επικράτησε κατά τις συνομιλίες με τους θεσμούς, σε αντίθεση με «προηγούμενες διαπραγματεύσεις που είχαν μετατραπεί σε ψυχόδραμα».
«Μέσα σε έξι χρόνια κρίσης, αυτό δεν το είδαμε ποτέ», δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή, αναφερόμενη στην ατμόσφαιρα ηρεμίας στην οποία

Βενιζέλος: Ο κ.Τσίπρας οφείλει να παραδεχθεί ότι είπε ψέματα, δημαγώγησε, συκοφάντησε, παραπλάνησε, έβλαψε

Καλούμαστε αύριο να ψηφίσουμε ως βουλευτές της αντιπολίτευσης τον τρίτο κατά σειρά νόμο για την εφαρμογή και εξειδίκευση της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.
Τους νόμους δηλαδή που συνθέτουν το τρίτο μνημόνιο. Αυτό που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» στην οποία συμπεριλαμβάνονται ως

ΑΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ - Politico: Πώς οι Κρούγκμαν, Στίγκλιτς και Σακς οδήγησαν τους Ελληνες σε λάθος δρόμο

Σκληρή κριτική σε τρεις επιφανείς οικονομολόγους, που «έπαιξαν με το μέλλον της Ελλάδας» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ασκεί το γνωστό σάιτ Politico.
Αφού κάνει μια αναδρομή στα όσα συνέβησαν από τον περασμένο Ιανουάριο και την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, καυτηριάζοντας -μεταξύ

Μακρή: Τέλος για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα στοιχιζόμουν με Λαφαζάνη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία έχει τεθεί κατά της συμφωνίας από την πρώτη ψηφοφορία, αποκάλυψε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια με το κόμμα.
Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι Ελλάδα και Θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία και λίγες

Εμπόδια βάζει η Ζωή στον Τσίπρα-Καθυστερεί τη διαδικασία στη Βουλή για τη συμφωνία

Τα κυβερνητικά πλάνα μπλοκάρει για μία ακόμη φορά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού παρά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα για τη διαδικασία που επιθυμεί να ακολουθηθεί για τη συμφωνία, εκείνη κάνει τα δικά της σχέδια.
Μετά από την επιστολή του πρωθυπουργού, η πρόεδρος της Βουλής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΔΙΚΤΥΟ ΕΓΝΑΤΙΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑΙ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΒΛΕΠΙ...

1. Η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φερνει για ψηφιση το μνημονιο 3,το επαχθεστερο και αναξιοπρεπεστερο απο ολα και μαλιστα,ενω παρελαβε τη χωρα τον Ιανουαριο του 2015,σε πολυ καλυτερες δημοσιονομικες και αλλες συνθηκες,απ΄οτι αυτη βρισκοταν το 2008 και μετα.
2. Σε εξι μηνες καταφερε να ανατρεψει την προοπτικη εξοδου απο το