Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Αυγή: Έκτακτες πολιτικές εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου

Σε σημερινό της δημοσίευμα η «Αυγή» προαναγγέλλει έκτακτες πολιτικές εξελίξεις μετά τις 20 Αυγούστου, οπότε και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας που στοχεύει να συνάψει η κυβέρνηση με τους δανειστές για το τρίτο Μνημόνιο.
Όπως γράφει χαρακτηριστικά, το επόμενο 15ημερο θα είναι «απολύτως καθοριστικό» για τις εξελίξεις κατά σειρά αναγραφής στο άρθρο:

Ο Γιάννης Λούλης ερμηνεύει το "παράδοξο" της κυριαρχίας Τσίπρα

Κλείσιμο τραπεζών, capital controls, αμφιλεγόμενοι διαπραγματευτικοί χειρισμοί με τους Θεσμούς. Κι όμως ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει -σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- να παραμένει πολιτικά κυρίαρχος.
Ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης επιχειρεί να

Οι προτάσεις της Φώφης Γεννηματά για την αποκατάσταση της αγοράς

Τις προτάσεις της προς τους φορείς της αγοράς, με σκοπό την αποκατάσταση της λειτουργίας της, ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΦώφη Γεννηματά, εστιάζοντας σε πέντε σημεία.
Οι πέντε προτάσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για άμεσα θέματα αποκατάστασης της

Μιχ. Καρχιμάκης: «Να πει την αλήθεια η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων»

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα φέρει νόμο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, τοποθετήθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Δηλώσεις στον Φώτη Κατσούφη
Ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης και στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ θέλησε να μιλήσει για το ζήτημα αυτό στο Crashonline όπου και επισήμανε:
«Το σύστημα όμως ιχνηλασιμότητας, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γκρεμίζει τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού για το plan Β

Στην αποκάλυψη ότι τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν εδώ και χρόνια «το περίγραμμα μίας εναλλακτικής λύσης εξόδου από την Ευρωζώνη» προχωρά η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου.
Σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Kontranews η Γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής υπογραμμίζει ότι

«ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ» - ΠΑΣΟΚ: Ας ενημερώσει ο Πανούσης τον πρωθυπουργό για τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού

Να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις ευθύνες του ηθικού αυτουργού καλεί το ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Πανούση, με αφορμή συνέντευξή του.
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο «Βήμα της Κυριακής» για τον Γιάνη Βαρουφάκη- μίλησε για εσχάτη προδοσία- το ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή του

Βαρουφάκης: Ναι, θα πατούσα το «κουμπί» για Grexit αν ήμουν πρωθυπουργός

Αν ο ίδιος ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα, τότε θα είχε δώσει εντολή για την ενεργοποίηση του plan B, με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος μόλις θα έκλειναν οι τράπεζες.
Υπέρ της εφαρμογής του Plan Β, με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος, τάσσεται για άλλη μια φορά ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης

Πανούσης για Βαρουφάκη: «Διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας»

«Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή