Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΠΡΙΝ ΤΟ EUROGROUP


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και το γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, πριν την έναρξη των εργασιών

Με απεργίες προειδοποιεί ο Ν.Φωτόπουλος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Print E-mail
 

Με κινητοποιήσεις προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος εάν προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
«Θα κάνουμε αγώνα, θα ενημερώσουμε την κοινωνία για το τι πρόκειται να συμβεί αν ιδιωτικοποιηθεί η επιχείρηση» δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, τονίζοντας: «Σε έναν αγώνα χρησιμοποιούνται όλα τα νόμιμα όπλα και η απεργία είναι ένα νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο όπλο».
«Δεν είναι στόχος μας να ταλαιπωρήσουμε το λαό, για ό,τι θα συμβεί δεν θα φταίμε εμείς που είμαστε αμυνόμενοι» πρόσθεσε.

Η Γ. Αγγελοπούλου ήταν "πίσω" από την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΖΑ;

Βόμβα... μεγατόνων αποτελεί το δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", όπου γίνεται λόγος για εμπλοκή της Γιάννας Αγγελοπούλου, σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, που να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Κ. Παπούλιας στον Βλ. Πούτιν

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν


"Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τις τραγικές ειδήσεις για τις εκτεταμένες καταστροφές και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που προκάλεσαν στην χώρα σας οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες.

Περαστικά στον Αρχιεπίσκοπο!


Περαστικά στον Αρχιεπίσκοπο!
Αναμφίβολα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος είναι ένας πολυπράγμων και δραστήριος ιεράρχης.

ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Νέος υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στη θέση του παραιτηθέντος Ν. Νικολόπουλου, ορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γιατί είπα όχι στο Σαμαρά»


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Γιατί είπα όχι στο Σαμαρά»
«Δεν μπορεί, ένας εκλεγμένος βουλευτής να
βρίσκεται κάτω από έναν εξωκοινοβουλευτικό υπουργό». Αυτή ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το λόγο που έμεινε εκτός κυβέρνησης.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε για την συγκεκριμένη εξέλιξη εξηγώντας γιατί είπε «όχι» στο Σαμαρά, προκαλώντας αίσθηση με την στάση του τότε να μην αποδεχτεί την πρόταση του

Παράσιτο προκαλεί αυτοκτονίες



Oι γυναίκες που έχουν μολυνθεί με το παράσιτο τοξόπλασμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να βλάψουν τον εαυτό τους ή να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που βασίστηκε σε δείγμα περισσοτέρων από 45.000 γυναικών στη Δανία.
Η μόλυνση, γνωστή ως τοξοπλάσμωση, προκαλείται από το

Ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος- Τι αλλάζει για εισοδήματα και ακίνητα



Ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος- Τι αλλάζει για εισοδήματα και ακίνητα
Τέλος στο χαράτσι της ΔΕΗ από το 2013, αύξηση του αφορολόγητου ορίου και μείωση των κλιμακίων, πάγωμα των αυξήσεων αντικειμενικών αξιών αλλά και εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το φόρο του πετρελαίου κίνησης προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Τις μεγάλες αλλαγές στη φορολογία προανήγγειλε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι έχουν στόχο τη μείωση των φόρων, την άρση των αδικιών και τη θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για τους φοροφυγάδες. Συγκεκριμένα:

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας υπέβαλε ο Νίκος ΝικολόπουλοςΟι λόγοι δεν έχουν
γίνει ακόμα γνωστοί.

Euro: Το μισθολόγιο των ομοσπονδιακών προπονητών Από τον χρυσοπληρωμένο Αντβοκατ ως τον πιο... κακοπληρωμένο Μπίλιτς


Euro: Το μισθολόγιο των ομοσπονδιακών προπονητών
«Ουκ εν τω πολλώ το ευ» έλεγε ο αρχαίος ημών πρόγονος Σωκράτης. Το διαπίστωσαν οι Ρώσοι μετά την ήττα από την Ελλάδα και τον αποκλεισμό τους από το Euro 2012, φωνάζοντας εκ των υστέρων ότι ο (ολλανδός) προπονητής που επέλεξαν να οδηγήσει την ομάδα τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση ενδιαφερόταν πρωτίστως για τον τραπεζικό λογαριασμό του! Ο δικός «μας» Πορτογάλος Φερνάντο Σάντος των 450.000 ευρώ ετησίως έβγαλε νοκ άουτ τον Ολλανδό Ντικ Αντβοκατ τον οποίο οι ρώσοι νεόπλουτοι πλήρωναν με 7 εκατ. ευρώ ετησίως!

Τούρκος αρθρογράφος: Η Ελλάδα είναι μπροστά μας δημοκρατικά και οικονομικά."Ερντογάν! Μη συγκρίνεις τη χώρα μας με την Ελλάδα, θα σου μείνει η γεύση της ντροπής" γράφει ι Αχμέτ Αλταν απευθυνόμενος στον τούρκο πρωθυπουργό.


Τούρκος αρθρογράφος: Η Ελλάδα είναι μπροστά μας δημοκρατικά και οικονομικά

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, εξαπέλυσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας Taraf, Aχμέτ Αλτάν σχετικά με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε πως «η Τουρκία είναι πιο δημοκρατική χώρα από τη Συρία».
«Με αυτούς συγκρινόμαστε μόνο, θα μπορούσαμε όμως να συγκριθούμε με κάποια χώρα της Ε.Ε.;» γράφει ο Αλτάν .Ο τούρκος αρθρογράφος ως καλό παράδειγμα δημοκρατίας αναφέρει την Ελλάδα.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο Δήμο Αλμωπίας


Κεντρική Μακεδονία Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στο Δήμο Αλμωπίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί των οδών Παύλου Μελά, Υψηλάντου, Κωνσταντινουπόλεως, Ολύμπου, τμήμα της οδού Αριδαία-Τσάκων και Αριδαία-Πιπεριά,Δυτικό Περιφερειακό, Αγ. Νικάνδρου και Αθανασίου Διάκου λόγω κατασκευής έργου».


Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Κιλκίς

“Με Ανοιχτά Φτερά”, μουσική συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στο Θέατρο Λόφου στις 9.30μ.μ.

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδάει για πρώτη φορά ένα καθαρά Ελληνικό πρόγραμμα, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα αγάπης στο κοινό του. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, θα ερμηνεύσει τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας καθώς και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών που έχουν σημαδέψει την ποιότητα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. 

Άκης Τσοχατζόπουλος: Μίζες δόθηκαν αλλά εγώ δεν πήρα


Άκης Τσοχατζόπουλος: Μίζες δόθηκαν αλλά εγώ δεν πήρα
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστηρίζει ότι μίζες δόθηκαν αλλά όχι στον ίδιο, λέγοντας ότι "ο Τσοχατζόπουλος δεν πήρε ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά καμία απόδειξη, κανένας λογαριασμός, τίποτε απολύτως που να έχει σχέση με μένα. Τα χρήματα δόθηκαν, αλλά δεν είναι δική μου δουλειά, δεν έχω εγώ σχέση με αυτά χρήματα. ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τα υποβρύχια".
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μιλά για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή του σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.
Μιλά για μίζες 62 εκατ. ευρώ που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι δόθηκαν για την Ελλάδα για τα υποβρύχια και ισχυρίζεται ότι ο ίδιος «δεν πήρε ούτε ένα ευρώ»!

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές το παραλήρημα Σαμαρά


ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανές το παραλήρημα Σαμαρά
Η καταληκτική ομιλία του κ. Σαμαρά, ήταν αποκαλυπτική του πανικού και της αδυναμίας του να υπερασπιστεί με λογικά επιχειρήματα την εγκληματική και αδιέξοδη πολιτική του, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Το πρωτοφανές και ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου παραλήρημά του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ προδικάζει το μένος με το οποίο η κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους και το λαό μας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση" αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν αποκαλυπτική της αδυναμίας του να υπερασπιστεί την πολιτική του»
Για πανικό και αδυναμία εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού επί των προγραμματικών δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βενιζέλος : Θέλουμε την Ελλάδα ασφαλή και ισότιμη στην Ευρώπη


Βενιζέλος : Θέλουμε την Ελλάδα ασφαλή και ισότιμη στην Ευρώπη
«Οι εξελίξεις τρέχουν και δεν έχουμε χρόνο. Έχουμε χάσει πολύ χρόνο.  Θέλουμε την Ελλάδα ασφαλή και ισότιμη στην Ευρώπη και το ευρώ» τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του.

«Ο μόνος δρόμος είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας που θα συμφωνηθεί με τους εταίρους μας αλλά και ενός ευρύτερου σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης συμφωνημένου μεταξύ μας» συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάλεσε να μην χαραμίσουμε αυτή την ευκαιρία και αυτή την προοπτική για μια στείρα παλαιοκομματική αντιπαράθεση.

Κουβέλης : Μόνος δρόμος η διαπραγμάτευση


Κουβέλης : Μόνος δρόμος η διαπραγμάτευση
Ως «μόνο δρόμο που υπάρχει» χαρακτήρισε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου στη σύντομη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε και ότι «διαφθορά και παραοικονομία λεηλατούν το ΑΕΠ της χώρας» και σημείωσε ότι χρειάζεται «να αποδεσμευθούμε από τους επαχθείς όρους του μνημονίου».

Σαμαράς σε Τσίπρα: "Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής"


Σαμαράς σε Τσίπρα: "Αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής"
«Γιατί σας πιάνει ο πόνος για επαναδιαπραγμάτευση; Εσείς λέγατε για ακύρωση του Μνημονίου κ. Τσίπρα. Μάλλον μετά καταλάβατε ότι λεφτά δεν υπάρχουν» τόνισε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του λίγο πριν την ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλοι έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κουνά το δάχτυλο στους άλλους καθώς όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες που φτάσαμε ως εδώ». Παράλληλα, επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Είστε αβανταδόροι του λόμπι της δραχμής κ. Τσίπρα».

Καμμένος : Η συγκυβέρνηση εμπαίζει το λαό



Καμμένος : Η συγκυβέρνηση εμπαίζει το λαό
«Παραμύθι» χαρακτήρισε τις προτάσεις Σαμαρά ο Πάνος Καμμένος στη δευτερολογία του.

Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό και έκανε λόγο για χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται στο όριο χωρίς να μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Παπαρήγα : Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες


Παπαρήγα : Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες
Την προειδοποίηση ότι με τη συνέχιση των μέτρων θα γίνουν μοιραία όλοι οι Έλληνες φοροφυγάδες έκανε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη δευτερολογία της.

«Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία. Φοροφυγάδες θα γίνουμε και εμείς. Δεν γίνεται να πληρωθούν αυτοί οι φόροι» τόνισε χαρακτηριστικά η κα Παπαρήγα

Στη συνέχεια  αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις εστιάζοντας στον ΟΣΕ, ενώ αναφέρθηκε και στα αποθεματικά των Ταμείων.

Μιχαλολιάκος : Η χρεοκοπία δεν είναι μόνο οικονομική


Μιχαλολιάκος : Η χρεοκοπία δεν είναι μόνο οικονομική
Για ηθική και πολιτική χρεοκοπία εκτός της οικονομική έκανε λόγο ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής στη δευτερολογία του.

Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι μπορεί το Μνημόνιο να μην είναι αυτό που έφερε την κρίση αλλά από την άλλη όχι μόνο δεν τη θεράπευσε αλλά την έκανε και χειρότερη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ «γιατί το έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός».

Τσίπρας : Είστε η τελευταία στάση του Μνημονίου στον τόπο


Τσίπρας : Είστε η τελευταία στάση του Μνημονίου στον τόπο
«Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που απειλεί την παραμονή μας στο ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για το ευρώ, αλλά για τους τοκογλύφους και τις αγορές. Είναι, όμως, απειλή για το ευρώ η κυβέρνηση, η οποία με την εφαρμογή του Μνημονίου θα μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1950» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι το Μνημόνιο είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα.

ΠΑΣΟΚ: Αρχίζουν τα «όργανα» κατά του ΣΥΡΙΖΑ


Εντείνονται οι προσπάθειες από την Ιπποκράτους για να «χτυπηθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να γυρίσουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στη «βάση» τους
Η επίθεση κατά του κόμματος του κ. Τσίπρα θα αυξήθει από τις επομένες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ. Η... αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε εν πολλοίς σε κλειστή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής λίγο μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή από τον Αντώνη Σαμαρά. Ανάλογη συνάντηση, αν και όχι με πλήρη σύνθεση, επαναλήφθηκε την επομένη, λίγο μετά την ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή,ενώ «επιθετική στάση» αποφασίστηκε και απέναντι στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Αντιμέτωπος με το θυμό των ξένων ο Στουρνάρας



Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει πολλές επιλογές. Στο πρώτο του ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντήσει τους συναδέλφους του υπουργούς  στο "παρθενικό" του Eurogroup ως επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, γνωρίζει ότι θα είναι όλα δύσκολα.

"Περιμένω ότι θα πέσει ξύλο" ἑλεγε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς αναμένει ότι θα συναντήσει πολλές δυσκολίες, αφού στην κυριολεξία οι ξένοι υπουργοί έχουν την Ελλάδα στην τελευταία θέση από πλευράς ενδιαφέροντος. 

Έρχεται καύσωνας διαρκείας



Κόκκινο αναμένεται να χτυπήσει από σήμερα ο υδράργυρος στη χώρα μας, με το κύμα καύσωνα να διαρκεί ολόκληρη την εβδομάδα. 






Άγριο «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια – Έρχεται το... κατακαλόκαιρο η ρύθμιση – Θέλουν να μαζέψουν 200 εκατ. ευρώ



«Τσεκουρώνονται» οι αποδοχές 200.000 δημοσίων υπαλλήλων - Το απαίτησε η τρόικα – Θα ισχύσει αναδρομικά από 1η Ιουλίου - Το 12% θα φτάσουν οι μειώσεις - Ένστολοι, γιατροί, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί καθηγητές, αρχιερείς στο στόχαστρο


Εν μέσω καύσωνα, η κυβέρνηση έρχεται να... παγώσει εργαζόμενους στο δημόσιο που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια. Γιατί; Γιατί μετά από απαίτηση της τρόικας επαναφέρει ένα... ξεχασμένο μέτρο: το «τσεκούρι» 12% στα ειδικά μισθολόγια! 

ΜΕ 179 "ΝΑΙ" Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ...

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Χωρίς εκπλήξεις και με μεγάλη πλειοψηφία 179 βουλευτών πήρε, όπως αναμενόταν, ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Σαμαρά βάση των προγραμματικών δηλώσεων που περιέγραψε ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί κατά το τριήμερο της συζήτησης στη Βουλή.
Ειδικότερα, υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές που