Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Καλπάζει ο κινέζικος δράκος - με 9,5% έτρεξε η οικονομία


Ρυθμό ανάπτυξης 9,5% σημείωσε η οικονομία της Κίνας στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010, ρυθμός που είναι ελαφρά χαμηλότερος σε σχέση με το 9,7% του πρώτου τριμήνου εφέτος. 


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, η επίδοση ήταν ισχυρότερη από αυτή που ανέμεναν πολλοί οικονομολόγοι και είναι λίγες οι ενδείξεις ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μίας "απότομης προσγείωσης", η οποία προβλεπόταν από ορισμένους. "Υπάρχει μόνο μία πολύ μικρή πιθανότητα να αντιμετωπίσει η κινεζική οικονομία μία δραστική και απότομη μείωση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας κ. Σενγκ Λάιγιουν. 

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κινεζική οικονομία "μετακινείται από μία καθοδηγημένη από την πολιτική που ασκήθηκε ταχεία μεγέθυνση σε μία υγιή ανάπτυξη" και πρόσθεσε: "Η κινεζική οικονομία είναι ακριβώς όπως ένα άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορεί να τρέχει πάντα με επιταχυμένη ταχύτητα, αλλά πρέπει να επιβραδύνει για να τρέχει καλά σε βάθος χρόνου". 

http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου