Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Πορτραίτα από φρούτα


Πορτραίτα από φρούταΟ Klaus Enrique Gerdes, φωτογράφος με έδρα την Νέα Υόρκη, έχει δημιουργήσει μια σειρά από πρωτότυπα πορτρέτα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά λαχανικά, φρούτα και λουλούδια.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η ιδέα του για τα «βιολογικά» πορτραίτα του γεννήθηκε σε μια φωτογράφηση. Το θέμα της φωτογράφησης αφορούσε ένα μάτι που κρυφοκοιτάζει μέσα από τα φύλλα ενός δέντρου...

Πορτραίτα από φρούτα
Τότε ήταν που ο Klaus σκέφτηκε: Γιατί να μην δημιουργήσω ένα πρόσωπο αποκλειστικά από φύλλα; Και όχι μόνο το έκανε αλλά στην συνέχεια πρόσθεσε και άλλα υλικά στους πράσινους πίνακες του.
Πορτραίτα από φρούτα
Ποιος είναι ο Klaus Enrique Gerdes
Ο Klaus Enrique Gerdes γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Πόλη του Μεξικού. Σπούδασε Γενετική στο Πανεπιστήμιο του Nottingham της Αγγλίας, και έλαβε MBA από το Columbia Business School, στην πόλη της Νέας Υόρκης. Σπούδασε φωτογραφία στο Parsons και στο School of Visual Arts.
Πορτραίτα από φρούτα
Ο Gerdes άρχισε να τραβάει την παγκόσμια προσοχή το 2007, όταν το πορτρέτο του «Mother & Daughter» ήταν υποψήφιο για βραβείο φωτογραφίας στο National Portrait Gallery του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου