Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Επαφές του πρωθυπουργού με ηγέτες της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος


Σειρά επαφών με ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εξευρεθεί άμεση λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους, θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο...
 επόμενο διάστημα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μια σταθερή συνολική λύση που θα καθιστά βιώσιμο το χρέος και θα μειώνει το βάρος της εξυπηρέτησής του, όπως σημειώνουν.

Η κυβέρνηση τονίζει πως είναι δεκτό κάθε δυνατό σενάριο που θα εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους, υπογραμμίζει πως το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι αυτοτελές και προσθέτει πως, αν δεν υπάρξει σταθερότητα στο ζήτημα επίλυσης του ελληνικού χρέους, αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη.

Σε ό,τι αφορά στη μέχρι τώρα συζήτηση που διεξάγεται στο Eurogroup, εκτιμάται ότι η πορεία είναι θετική, καθώς, όπως επεσήμαναν οι κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν περισσότερες λύσεις στο τραπέζι, ενώ ταυτόχρονα στις διευρυμένες επιλογές περιλαμβάνονται και ορισμένες από αυτές που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση αναφέρει πως η λύση πρέπει να έχει βρεθεί πριν από τις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς στις 15 Σεπτεμβρίου εκταμιεύεται η 6η δόση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου