Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πως θα κάνετε οικονομία στα σχολικά είδη


Η έναρξη της σχολική χρονιάς δε χρειάζεται να τινάξει το οικογενειακό budget στον αέρα. Αρκεί να σκεφτείτε έξυπνα, οικονομικά και οικολογικά !

Tα σχολικά είδη θα τα παρομοίαζε κανείς με γυάλες γεμάτες με γλυκά. Για κάποιο λόγο έχουν την ίδια επίδραση στα παιδιά που θέλουν να αποκτήσουν ότι υπάρχει στα ράφια. Δυστυχώς πράγματα όπως είναι τα μολύβια, τα τετράδια, οι μαρκαδόροι και άλλα μικρά αναλώσιμα δύσκολα μπορούν να σβηστούν από την λίστα. Όμως υπάρχουν κάποια που εάν επιλέξουμε τον δρόμο της ανακύκλωσης θα μειώσουν το φετινό σχολικό budget κατά αρκετά ευρώ.
Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα είναι η σχολική τσάντα και μαζί έρχονται οι κασετίνες, αλλά και οι ειδικοί χαρτοφύλακες και τα ντοσιέ.
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήστε παλαιότερα σχολικά είδη. Η νίκη δεν θα είναι τόσο εύκολη γι’ αυτό δελεάστε τα προτείνοντας να κολλήσετε πάνω τα αγαπημένα τους  αυτοκόλλητα ή να ράψετε pads με τους ήρωες που αγαπούν.
Για τους έφηβους που αγαπούν τα πιο φθαρμένα πράγματα τα πράγματα είναι πιο εύκολα! Εάν έχουν μια τζιν τσάντα μπορούν να την ξεφτίσουν. Επίσης, μπορούν να βάλουν πάνω της κονκάρδες, glitter, ή να ζωγραφίσουν ένα μικρό γκράφιτι. Εάν πάλι υπάρχουν κάποιες τρύπες, μπορεί η τσάντα μπορεί να γίνει trendy δημιουργώντας μπαλώματα από παλιά φουλάρια που θα μπορούσατε να κόψετε ή από άλλα υλικά όπως φλούο υφάσματα. Τέλος, μια άλλη λύση της μόδας είναι εσείς οι μαμάδες, να δώσετε στις έφηβες κόρες σας μια παλιά δερμάτινη τσάντα ταχυδρόμου που μπορεί να έχετε κρατήσει…
Σχετικά με τα ντοσιέ δοκιμάστε το εξής: μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν τα περσινά, αφού φυλαχτούν οι ασκήσεις σε μια κούτα για να μην θυμίζουν το… παρελθόν και «ντυθούν» με αυτοκόλλητα φύλλα σε διάφορες υφές, σχέδια ή χρώματα.
Πηγαίνετε στα καταστήματα με λίστα. Εάν είστε οργανωμένη θα αποφύγετε τα περιττά έξοδα, θα κάνετε το χατρίρι του παιδιού και δε θα βγείτε εκτός budget.
Tip για περισσότερη οικονομία: Με κάθε αγορά σας 60€ και άνω, τα Sprider stores σας δίνουν δώρο μία τσάντα Paxos για τη νέα σχολική χρονιά αξίας έως 35 €. Η επιλογή της τσάντας γίνεται από εσάς, μέσα από μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών σχεδίων, για κάθε ηλικία, από νηπιακή μέχρι και εφηβική. Μαζί με την τσάντα, θα πάρετε και μία δωροεπιταγή 70 € για προγράμματα πληροφορικής από τα ΕUROL@B του Ομίλου Ευρωγνώση.

jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου