Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτο κόμμα στα γκάλοπ οι αναποφάσιστοι και όσοι ψηφίσουν λευκό ή άκυρο

Πρώτο κόμμα στα γκάλοπ οι αναποφάσιστοι και όσοι ψηφίσουν λευκό ή άκυρο
Σε δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με διαφορά 5,8%, ωστόσο τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ιστορικά χαμηλά αφού η ΝΔ έχει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ μόλις 15,5%. Το ΚΚΕ ακολουθεί με  7,4% και στην τέταρτη θέση σκαρφαλώνει ο ΛΑΟΣ με 5,6%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σφυγμομετρείται στο 5% ενώ στην Βουλή φέρονται να μπαίνουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά ακολουθεί με 2,5% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,2% ενώ το Άρμα Πολιτών καταγράφει 1,6% και άλλο κόμμα επιλέγει το 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει 32,6% (λευκό - άκυρο - αποχή - αναποφάσιστοι).

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων φθάνει τις 8 μονάδες (ΝΔ 29,3 % - ΠΑΣΟΚ 21,3%). Όπως προκύπτει από την ιδία δημοσκόπηση το 79% πιστεύει ότι πήγαν χαμένες οι θυσίες των πολιτών τους τελευταίους 12 μήνες ενώ 6 στους 10 πολίτες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Ανάλογα είναι τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής», όπου η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ καταγράφεται στις έξι ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,5%. Το ΚΚΕ φτάνει το 9% ενώ ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 5,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5%. Ακριβώς στο 3% καταγράφεται η Δημοκρατική Αριστερά, στο 2,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι και στο 2% η Δημοκρατική Συμμαχία και το Αρμα Πολιτών, ενώ άλλο κόμμα φέρεται να ψηφίζει το 4%. Όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν λευκό ή αποχή ή είναι αναποφάσιστοι φθάνουν το 30% .

Στη δημοσκόπηση αυτή το 59,5% δεν επιλέγει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κανέναν μεταξύ των Γ.Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά. Στην ερώτηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 24% και ο πρωθυπουργός 15%. Τέλος, η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 36% και της ΝΔ στο 60%.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου