Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: «Το μέλλον θα το φτιάξουμε εμείς και όχι άλλοι»


  
Παπανδρέου: «Το μέλλον θα το φτιάξουμε εμείς και όχι άλλοι»
Με μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τον ελληνικό λαό για τις αποφάσεις της χθεσινής συνόδου κορυφής. 


Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξες ότι η συμφωνία που επετεύχθη  ανοίγει νέες προοπτικές για τη χώρα μας και μας επιτρέπει να καθορίσουμε το δικό μας μέλλον. 


«Η προσπάθεια του ελληνικού λαού αποδίδει. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία», είπε ο πρωθυυπουργός και πρόσθεσε ότι η συμφωνία μας δίνει χρόνο και μας απομακρύνει από την ανασφάλεια.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και τις συντάξεις, αντίθετα θα έχει θετικές επιπτώσεις. 

«Αυτή τη φορά θα πηρώσουν οι τράπεζες αντί για τους πολίτες το κόστος του χρέους», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Πετύχαμε να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες με πολύ ευνοϊκούς όρους, έχοντας ελαφρύνει το ελληνικό χρέος και σκοπεύοντας του χρόνου να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθενται νέα χρέη στην πλάτη μας». 

«Από εμάς, την εξουσία, ξεκίνησε το πρόβλημα», τόνισε σημειώνοντας πως χρειάζεται η προσπάθεια όλων για την αλλαγή «όσων μας προσβάλλουν».
«Δεν έχει νόημα να αναμασάμε την ίδια κριτική. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν και να αλλάξουμε».
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και τη μάχη του ελληνικού λαού και θέλουν την επιτυχία και όχι την αποτυχία της Ελλάδας.

«Τώρα θα χριαστεί να δουλέψουμε μαζί. Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα, μην περιμένουμε μάγους και απο μηχανής θεούς». 

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να καθησυχάσει και για το θέμα της εποπτείας λέγοντας:

«Για όσους ανησυχούν, να ξέρουν ότι τίποτα δεν θυσιάζει τη δυνατότητα να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις. Στα δικά μας χέρια είναι το μέλλον μας  και εμείς έχουμε την ευθύνη. Το να μας παρέχει κάποιος συμβουλές μόνο καλό θα μας προσφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου