Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Μυλόπουλος για Διαμαντοπούλου: "Υπουργός σε ρόλο... Παιδονόμου!"

Στα άκρα φαίνεται ότι θα φθάσει η αντιπαράθεση υπουργείου Παιδείας και πρυτάνεων µετά την τελευταία κίνηση της υπουργού Άννας Διαµαντοπούλου. Καθώς οι νέες διατάξεις
για τη λειτουργία των ΑΕΙ, τουλάχιστον στο επίπεδο των εκλογικών διαδικασιών που ενδιαφέρουν πρωταρχικά την κυβέρνηση, δεν εφαρµόζονται, το υπουργείο Παιδείας νοµοθέτησε ξανά, αυτή τη φορά επί το αυστηρότερον!
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και
περιλαµβάνεται στο νοµοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τους φορείς πρόνοιας, η υπουργός Παιδείας αναλαµβάνει να συντονίσει όλες τις εκλογικές διαδικασίες στα πανεπιστήµια της χώρας, προκειµένου να εφαρµοστεί ο νέος νόµος. Προκήρυξη εκλογών, υποβολή υποψηφιοτήτων, ανακήρυξη ονοµάτων, εκλογικοί κατάλογοι, εφορευτικές επιτροπές, εκλογικά τµήµατα, διεξαγωγή της ψηφοφορίας, καταµέτρηση ψηφοδελτίων, πιθανές ενστάσεις. Ολα όσα απαιτούνται για την πρώτη εφαρµογή του νόµου.
«Εναν µήνα τώρα, οι πρυτάνεις δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους στις διαδικασίες εφαρµογής του νόµου» λέει η κ. ∆ιαµαντοπούλου µιλώντας στο «Βήµα », και εξηγεί γιατί κατέθεσε τροπολογία επί του νόµου-πλαισίου στη Βουλή.
«Ενός κακού µύρια έπονται» δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Γιάννης Μυλόπουλος. «Μετά τον νόµο οι ερµηνευτικές εγκύκλιοι και τώρα οι τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση διάλυσης των ελληνικών πανεπιστηµίων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».
Μάλιστα, ο κ. Μυλόπουλος «πόσταρε» το συγκεκριμένο κείμενο στη σελίδα του στο facebook, χαρακτηρίζοντας την υπουργό «παιδονόμο»
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου