Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η Νέα Δημοκρατία θα αποδεχθεί τον Πετσάλνικο ως πρωθυπουργό


Η Νέα Δημοκρατία θα αποδεχθεί τον Πετσάλνικο ως πρωθυπουργό

Η Νέα Δημοκρατία είναι πρόθυμη να αποδεχθεί τον Φ.Πετσάλνικο ως πρωθυπουργό «μεταβατικής κυβέρνησης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ.Μιχελάκης -δήλωση η οποία ερμηνεύεται από κομματικούς κύκλους ως ένδειξη της άρνηση στη ΝΔ να αποδεχθεί την κυβέρνηση ως κυβέρνηση συνεργασίας.

«Στη ΝΔ δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου, αν τον πρότειναν η ΝΔ δεν θα έλεγε όχι» δήλωσε επισήμως το απόγευμα της Τετάρτης ο Γ.Μιχελάκης.


Η ΝΔ προσθέτει ότι εννοείται ότι θα δεχόταν μέσα στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που είχε συμφωνηθεί αρχικά μεταξύ των δύο αρχηγών την Κυριακή και εν συνεχεία μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.

Η ΝΔ αποδέχεται τον κ. Πετσάλνικο για πρωθυπουργό της «μεταβατικής κυβέρνησης» και θα ορίσει και δικά της εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ από τη λεωφόρο Συγγρού, θέση αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών θα έχει ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Γιάννης Μουρμούρας.

Στα πρόσωπα που ακούγονται είναι και ο πρώην υφυπουργός, ναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Χηνοφώτης για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η ΝΔ συναινεί στο πρόσωπο του σημερινού γενικού γραμματέα του υπουργείου Λευτέρη Οικονόμου, μέχρι πρότινος αρχηγού της ΕΛΑΣ.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου