Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΣΥ: Αιχμές για τη στάση της ΝΔ απέναντι στον προϋπολογισμό


ΔΗΣΥ: Αιχμές για τη στάση της ΝΔ απέναντι στον προϋπολογισμό
Αιχμές για τη στάση της ΝΔ απέναντι στον προϋπολογισμό αφήνει η Δημοκρατική Συμμαχία.
«Προκαλεί εντύπωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση-συγκυβέρνηση η οποία μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο δια των υπουργών-αντιπροέδρων της, έδωσε έγκριση για τον προϋπολογισμό αυτό και επέλεξε να μην προτείνει πρόσθετες περικοπές δαπανών που θα επέτρεπαν τη μείωση της φορολογίας», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

Παράλληλα η Δημοκρατική Συμμαχία επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε οι πρωτογενείς δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης παραμένουν ίδιες ως ποσοστό του ΑΕΠ (41,1%) ενώ τα έσοδα αυξάνονται κατά 3,1% του ΑΕΠ.
«Ο ιδιωτικός τομέας που καλείται να μας βγάλει από την κρίση υπερφορολογείται, επενδύσεις δεν θα γίνουν και η ήδη τεράστια ανεργία θα αυξηθεί», σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.
Εξάλλου σε δηλώσεις της από την Ξάνθη η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι το κόμμα της θα μελετήσει αυτόν τον προϋπολογισμό προκειμένου να δει αν υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης αποφάσεων που είναι δύσκολες για τον κόσμο αυτήν την εποχή.
Επίσης εκτίμησε ότι θα επιμηκυνθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου πέραν της 19ης Φεβρουαρίου αλλά σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012.
«Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και πιστεύω ότι τότε θα επιβάλει κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες σήμερα αποφασίστηκαν από τρεις αρχηγούς, αύριο θα έχουν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου