Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κόντρα Ν.Δ. με Ρέππα και Βορίδη για την εφαρμογή της εφεδρείας



ΣE αντιπαράθεση με τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Μεταφορών οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία η κριτική που άσκησε για τις αδικίες και δυσλειτουργίες που προκαλεί, αλλά και τα πολιτικά και ηθικά ζητήματα που εγείρει, η έναρξη εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας «με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου», υποσχόμενη την κατάργηση των «ανήθικων κομματικών μεθοδεύσεων».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη, «οι εμπνευστές του σχετικού νόμου αφού εξαίρεσαν τους γενικούς διευθυντές, αλλά και τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές –θέσεις δηλαδή που δεν αναγνωρίζονται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα– έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές με υπαλλήλους της αρεσκείας τους. Επιπλέον: Προχώρησαν σε μετατάξεις "ημετέρων" από θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πρόκειται να καταργηθούν σε θέσεις του στενού δημόσιου τομέα που δεν καταργούνται. Hταν άλλη μια σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν τους "δικούς τους" από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία».

Σε απάντηση του κ. Μιχελάκη το Yπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ουδείς εξαιρείται της εφεδρείας εφόσον έχει συμπληρώσει συγκεκριμένη ηλικία και χρόνια υπηρεσίας. «Τα κριτήρια είναι αντικειμενικά και εφαρμόζονται αυτόματα. Η εφαρμογή του νόμου είναι απρόσωπη και αμερόληπτη. Τα υπόλοιπα κρύβονται μόνο στη φαντασία και τις φαντασιώσεις της Ν.Δ. και του εκπροσώπου της», αναφέρει η ανακοίνωση, αποδίδοντας στον κ. Μιχελάκη «άγνοια νόμων, λογικές ακροβασίες και χονδροειδή ψέματα». Συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα παραδέχονται ότι μέσα στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας και τα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν, προκειμένου να εκταμιευθεί η 6η δόση, ήταν αδύνατο να μην υπάρξουν, εξ αντικειμένου, κάποιες αδικίες. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν ότι δεν υπήρχε χρόνος για ποιοτική αξιολόγηση και πως επιλέχθηκε αναγκαστικά ένα τουλάχιστον αντικειμενικό κριτήριο, αυτό της ηλικίας, για την πιο ήπια εφαρμογή του μέτρου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, απέκρουσε επίσης τις καταγγελίες της Ν.Δ. σχολιάζοντας: "Λέει η Ν.Δ. ότι υπάρχουν κομματικές μεθοδεύσεις στο ζήτημα της εφεδρείας. Με ρωτάτε αν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο. Στη δική μου αντίληψη δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο. Τελεία".



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου