Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ποινικές ευθύνες του διευθυντή της μαιευτικής του ΠΑΓΝΗ «βλέπει» το ΣΔΟΕ

Στα χέρια της εισαγγελέως Ηρακλείου, Σταυρούλας Στεφανάκου, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο φάκελος με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους λογαριασμούς του καθηγητή, ιατρού και διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). O εν λόγω ιατρός κατηγορείται για εκτεταμένη παράνομη δραστηριότητα, εκτός του νοσοκομείου σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο εξωσωματικής, γονιμοποίησης, με μεγάλες οικονομικές απολαβές, που δεν δήλωνε
στην εφορία και οι οποίες ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ αναμένεται να στοιχειοθετηθούν τέσσερις κατά βάση κατηγορίες που σχετίζονται πλέον άμεσα με την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, για την οποία πλέον αναμένεται να αποφανθεί για το βαθμό και το εύρος της δίωξης η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ηρακλείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσω ενημέρωσης, το ΣΔΟΕ Κρήτης στη δικογραφία που απέστειλε στις εισαγγελικές αρχές, αναφέρεται ότι ο εν λόγω πανεπιστημιακός γιατρός το 2002 ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα ως επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Τομέα Μητέρας-Παιδιού με γνωστικό αντικείμενο τη Μαιευτική Γυναικολογία. Ταυτόχρονα, όμως εξακολούθησε να εργάζεται παράνομα ως επιτηδευματίας στις εγκαταστάσεις της Ανώνυμης Εταιρείας.


Για την παράνομη αυτή δραστηριότητά του, έπαιρνε αμοιβή την οποία κατέβαλλαν οι ασθενείς του, είτε προσωπικά με μετρητά κι επιταγές, είτε μέσω της γραμματείας του ιδιωτικού μαιευτικού κέντρου και στη συνέχεια σε τραπεζικό λογαριασμό του όπου αναγράφονταν ως καταθέτες τα ονόματα των ασθενών του.


To ΣΔΟΕ Κρήτης, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε για την παράνομη δραστηριότητα του διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, προχώρησε σε μήνυση κατά του ίδιου του ελεγχόμενου πανεπιστημιακού γιατρού, των ιδιωτικών κέντρων υγείας, αλλά και όσων γιατρών σε αυτά λειτούργησαν με την κάλυψη που του προσέφεραν ως συνεργοί του




Πηγή: crete2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου