Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μένει μέχρι να φύγει ο Παπανδρέου.


Δε θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ, εκτός απροόπτου ο Γιώργος Παπανδρέου. Ποίο είναι το κλίμα για τους «δελφίνους».
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, με τις συζητήσεις για την επόμενη μέρα όι μόνο να έχουν ανοίξει, αλλά να απότελούν το μοναδικό θέμα στα εσωκκοματικά του κινήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφόριες που διεύρεσαν από την Ιπποκράτου δε θα διεκδηκήσει εκ νέου την αρχηγία του κόμματος, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί μια αλλαγή στις προθέσεις του τωρινού προέδρου. 

Παρ' όλα αυτά, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου θεωρούν ότι ο ο τέως πρωθυπουργός είναι πολύ δύσκολο να θέσει ζήτημα για παραμονή στην ηγεσία του κομμάτος, μιας και θέλει να παραμείνει προέδρος της Σοσιοαλιστικής Διεθνής. Οι εκλογές για τοπ συγκέκριμένο οργανισμό είναι προγραμματισμέννες για τον Απρίλιο και ο Παπανδρέου θα αφήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες την εγχώρια πολιτική σκηνή και θα επικεντρωθεί στην διεθνή. 

Βεβαία, ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να κρατήσει κύρος και αξιοπιστία και στην ελλληνική πολιτική, θεωρώντας πως θα του φανεί χρήσιμο στην επόμενες κινήσεις του. Γι αυτό, θέλει να εξασφαλίζει τη συνέχεια του κλίματος ενότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, οδηγώντας το κόμμα με σταθερότητα στην επόμενη μέρα. Γι αυτό, θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα τις εξελίξεις στα εσωκομματικά, με πρώτο βήμα τη σύγκλιση του πολιτιού συμβουλίου την Τετάρτη. 

Ο κ. Παπανδρέου θέλει να αρχίσει ένας διάλογος τόσο για την αποτίμηση της κυβερνήσης του, αλλά και για το ποία πρέπει να είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο πρόεδρος του κινήματος θέλει, όπως και σχεδόν όλα τα μεγαλο-στελεχή, να υπάρξει εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση του κόμματος. 

Τι λέει ο Βενιζέλος, πως σκοπεύει να κινηθεί η «τρόικα». 

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος για τη διαδοχή στην προεδρία του κόμματος. Σε δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για τη Real News, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπδήμου, προηγείται στο ερώτημα για το ποίος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, οριακά όμως, του Ανδρέα Λοβέρδου. Ο κ. Βενιζέλος προετοιμάζει τις κινήσεις του για την εκλογή αρχηγού του κόμματος, προσπαθώντας να αποστασοιοποιηθεί από ενδεχόμενο νέο μέτρων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά την προηγούμενη εβδομάδα «δεν πρέπει να παρθούν άλλα μέτρα από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασιστεί από ένα σχήμα που θα έχει νωπή λαϊκή εντολή». 

Στο «μέτωπο» των «τριών», αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος θεωρεί πως «οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ μέχρι τα μέσα Απριλίου». Άποψη που είναι αντίθετη με αυτή της Άννας Διαμαντοπούλου – μέλος της τρόικας Λοβέρδου, Ραγκούση- η οποία είχε δηλώσει την προθεσή της να δοθεί περαιτέρω χρόνος στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Αν και το σενάριο διάσπασης των «τριών» θεωρείται μάλλον απίθανο, κανείς από την Ιπποκράτους δεν είναι σίγουρος για το πως θα κινηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί



reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου