Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ


Αιφνίδια και απότομη άνοδος στην Αθήνα το μεσημέρι με αποτέλεσμα οι τραπεζικές μετοχές να κλειδώσουν στο +30%. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τα ελληνικά κεφάλαια, υπάρχουν αγορές από το fund του Qatar στην Αlpha Bank ενώ αγορές σημειώνονται στην Εθνική από την Credit Suisse και την Goldman Sachs. Όπως φαίνεται κάποιοι ποντάρουν στην μετά PSI εποχή, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η ηγεσία του IIF έρχεται σήμερα στην Αθήνα για να κλείσει το θέμα.
Πάνω από τις 760 μονάδες ανήλθε ο Γενικός Δείκτης που καταγράφει άνοδο 3,5% σχεδόν. Στα 1,09 ευρώ η Alpha Bank κερδίζει 23%. Άνοδο 23% και για την Eurobank, ενώ η μετοχή της Εθνικής έφθασε στα 2,26% σημειώνοντας κέρδη 11,27%. Κέρδη 23% για την Τράπεζα Πειραιώς και 11% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Την ίδια ώρα, κέρδη κοντά στο 1% καταγράφουν και τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ έχει εκτοξευθεί στα 1,3150 δολάρια το ευρώ, με φόντο τις χτεσινές ανακοινώσεις του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη κ. Μπεν Μπερνάνκε, κατά τις οποίες τα μηδενικά επιτόκια θα διατηρηθούν στο δολάριο έως το 2014 τουλάχιστον. 

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου