Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Χρυσοχοϊδης: "Δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση"


 
"Προσωπικά δεν πρόκειται να φύγω απ' την κυβέρνηση" απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας όταν κλήθηκε να απαντήσει αν οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ που κατέχουν θέσεις υπουργών πρέπει να παραιτηθούν από τα υπουργικά πόστα.
 
"Χρειάζεται ένα εξάμηνο ένας υπουργός μόνο να μάθει τι σημαίνει ΕΣΠΑ", επιχειρηματολόγησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που ζήτησε η διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ να γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του ελληνικού δημοσίου και μετά την συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση.
 
Αίσθηση προκάλεσαν οι απόψεις του υπουργού Ανάπτυξης για το μνημόνιο και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος.
"Δεν είναι αυτό καθ' αυτό το μνημόνιο που μας βλάπτει", υποστήριξε ο κ. Χρυσοχοϊδης στην πρωινή εκπομπή του Antenna και στο Γιώργο Παπαδάκη. "Είναι ο τρόπος που εμείς βάζουμε τις προτεραιότητες και υλοποιούμε το μνημόνιο", συνέχισε και αναφέρθηκε στο κλείσιμο εκατοντάδων "άχρηστων οργανισμών" που όπως είπε θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα. 

"Εμείς δεν είχαμε το θάρρος να πούμε στους πολίτες, κοιτάξτε αυτό είναι επιζήμιο" τόνισε ο κ. Χρυσοχοϊδης και ξάφνιασε όταν κάνοντας την αυτοκριτική του παραδέχθηκε: "Σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, καταστρέψαμε την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και τι κάναμε; κάναμε κράτος"!  

 
Στο ερώτημα αν το σημερινό πολιτικό σύστημα μπορεί να δημιουργήσει ξανά συνθήκες που θα ευνοούν την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε μη σοβαρά πράγματα "αυτά που ακούγονται περί τεχνοκρατών, ότι μπορεί να έρθει κάποιος ο οποίος είναι ειδικός και μπορεί να λύσει το πρόβλημα", διευκρινίζοντας ότι υποστηρίζει τη λύση Παπαδήμου. "Ο κ. Παπαδήμος δεν ήρθε σαν τεχνοκράτης, αλλά σαν μια προσωπικότητα που έχει κύρος για να μπορέσει να διαπραγματευθεί", είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.  
 
"Ντρέπομαι που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος" υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και δεσμεύθηκε ότι "αυτό υποσχόμαστε να το αλλάξουμε".   
Κατά την άποψη που εξέφρασε ο κ. Χρυσοχοϊδης, "η Ελλάδα έχει μέλλον, μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ισχυρή και μια χώρα της απασχόλησης και της δημιουργίας". Χρησιμοποιώντας μάλιστα το παράδειγμα της αύξησης των εξαγωγών είπε ότι "κάθε μέρα τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο για την Ελλάδα".  
 
"Αν ήμουν ανεπαρκής και ανίκανος πολιτικός δεν θα εμφανιζόμουν ενώπιόν σας, κάπου θα είχα βάλει σε μια τρύπα το κεφάλι μου", έκλεισε την τοποθέτησή του στην τηλεόραση του Antenna ο κ.
Χρυσοχοϊδης.
toprotothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου