Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η αμερικανική Noble ενδιαφέρεται για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας

Ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας επιδεικνύει η αμερικανική ενεργειακή εταιρεία, Noble, η οποία διενεργεί τις έρευνες στην Κύπρο για φυσικό αέριο
Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της Noble μιλώντας με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ζητήσει την κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων για τις ευαισθησίες της χώρας, σε σχέση με τη μεγάλη εξάρτησή της από ιρανικό πετρέλαιο καθώς οι «27» σχεδόν ομόφωνα έχουν αποφασίσει εμπάργκο κατά των εξαγωγών πετρελαίου από το Ιράν.
Το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, προσπαθούν με πάρα πολύ προσοχή να χειρισθούν μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση, όπου από τη μια υπάρχουν οι ανάγκες της Ελλάδας και από την άλλη η στάση των Ευρωπαίων εταίρων.
Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι οι τελικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία με πετρέλαιο και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν οι αρνητικές αντιδράσεις.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου