Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα-χιλιάδες οι διαδηλωτές

Τεταμένο κλίμα εντός και εκτός Βουλής…Εν μέσω επεισοδίων συνεχίζεται η μαζική συγκέντρωση συνδικάτων, εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που εντός της Βουλής σε υψηλούς τόνους εξελίσσεται η διαδικασία για την ψήφιση των νέων σκληρών.

Πολίτες συγκεντρώνονται στο κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, στις πλατείες πολλών ελληνικών πόλεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και του κινήματος του Μίκη Θεοδωράκη.



Λίγο μετά τις 17:35, δημιουργήθηκε ένταση, με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών και να εκκενώνεται η Λ. Αμαλίας. Οι πολίτες οπισθοχωρούν προς την οδό Συντάγματος. Μάλιστα, άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό του Μίκη Θεοδωράκη επικοινώνησε με τη zougla.gr και το zougla radio αναφέροντας ότι ο Μίκης ενόσω βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, δέχτηκε χημικά.









Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι άρχισε σε κλίμα έντασης η συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μνημόνιο και το PSI, ενώ ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.







Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονται πολίτες και συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ στην πλατεία Ομόνοιας τα μέλη του ΠΑΜΕ. Σε διάφορα σημεία της Αθήνας βρίσκονται σε εξέλιξη προσυγκεντρώσεις. Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα είναι κλειστοί, ενώ έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι στάσεις του ΜΕΤΡΟ, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, Ευαγγελισμός, έχουν κλείσει από το μεσημέρι, μετά από υπόδειξη της αστυνομίας.

Η zougla.gr και το zougla radio βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας και με απευθείας συνδέσεις θα σας μεταφέρουν όλο το κλίμα από τις κινητοποιήσεις

Περίπου τρεις χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Πλατεία Ομονοίας στο κάλεσμα το ΠΑΜΕ. Κύριο σύνθημα στο πανό στην πλατεία Ομονοίας «Να φύγει τώρα η κυβέρνηση του εγκλήματος μαζί με την τρόικα».

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου