Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η κρίση "χτύπησε" την HSBC! Κλείνει γραφείο στη Θεσσαλονίκη;

Θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως. Και όμως, όπως φαίνεται η κρίση επηρέασε και την HSBC, καθώς φέρεται να προχωρά σε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, ενώ φημολογείται "λουκέτο" σε γραφείο της Θεσσαλονίκηs
Το θέμα αποκαλύπτει το capital.gr, αναφέροντας ότι αύριο ξεκινούν κρίσιμες διαβουλεύσεις μεταξύ της ΟΤΟΕ, του
σωματείου εργαζομένων στην τράπεζα και της διοίκησης, με σκοπό να καθοριστούν οι όροι αποχώρησης των εργαζόμενων, αλλά και ο αριθμός τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΟΤΟΕ θα επιχειρήσει να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, αλλά και την μακροχρόνια παρουσία της HSBC στην Ελλάδα.
Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η HSBC τον περασμένο Μάιο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε συρρίκνωση του προσωπικού -σε παγκόσμιο επίπεδο- κατά 30.000 άτομα. Οι 5.000 αποχωρήσεις είχαν προγραμματισθεί για το 2011, ενώ άλλοι 25.000 εργαζόμενοι θα «φύγουν» το 2012 και το 2013.
Ο τραπεζικό όμιλος προχωρά στις περικοπές, προκειμένου να περιορίσει το λειτουργικό κόστος. Στην Ελλάδα η τράπεζα προτάσσει την πολιτική της εθελούσιας εξόδου των εργαζομένων, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, αντί των απολύσεων.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του capital.gr, η ενημέρωση για τα σχέδια περικοπών της HSBC στην Ελλάδα έγιναν γνωστά την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια ενημέρωσης των εργαζομένων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της HSBC  Ελλάδας, Ρίτσαρντ Γκρόουζ.
Όπως έγινε γνωστό, η τράπεζα δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, εργαζόμενοι που ήταν παρόντες στην ενημέρωση, υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα κλείσει το γραφείο commercial banking στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο απασχολούνται 9 άτομα.

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου