Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ.Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή 200.000 ψηφοφόρων


Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή 200.000 ψηφοφόρων 
Προσκλητήριο συστράτευσης, το οποίο συνόδευσε εκ νέου με ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής αλλά και τη χάραξη ενός νέου ελπιδοφόρου ορίζοντα, απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη του δήλωση μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. «Υπάρχει προοπτική αναπλήρωσης των απωλειών, χρειάζεται όμως δουλειά και σχέδιο», σημείωσε από την Ιπποκράτους ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι το 25% των καταμετρηθεισών ψήφων, αντιστοιχούσε σε 49.000 ψηφίσαντες, αναλογία που οδηγεί σε τελικό νούμερο συμμετοχής ακόμη και πάνω από 200.000, ενώ το ποσοστό των λευκών ψήφων εκτιμάτο στο 4%. 


«Με την εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής συμμετοχής τους, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν απλά να αναδείξουν και να στηρίξουν τον νέο πρόεδρο του Κινήματος. Ήθελαν να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα πως το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ότι δεν έχασε την ψυχή του, πως είναι εφικτός ο στόχος μας για νίκη στις εκλογές, για πρωτιά, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να έχει τον καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
«Σήμερα επανιδρύθηκε η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες», είπε ακόμη ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας συγκινημένος από την συμμετοχή των μελών, στελεχών και φίλων του Κινήματος.
Επιπλέον, στην πρώτη του δήλωση ο 4ος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στα 38 χρόνια ιστορίας του:
Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή 200.000 ψηφοφόρων
Δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την συμμετοχή των απλών πολιτών που νιώθουν την κρίση στο πετσί τους, που γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε ένα αγώνα εθνικής επιβίωσης και τώρα δίνει τον αγώνα για την ανάκαμψη της χώρας και την έξοδό της από την κρίση.
Ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν, τους απόδημους Έλληνες καθώς και τον Γιώργο Παπανδρέου για την προσφορά του στην παράταξη αλλά και την σημερινή δήλωση στήριξης της νέας ηγεσίας του Κινήματος.
Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή 200.000 ψηφοφόρων
Χαρακτήρισε τη σημερινή εκλογή «μεγάλη άσκηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας», που έστειλε το μήνυμα ότι ο στόχος για «πρωτιά» στις εθνικές εκλογές είναι εφικτός
Εκτίμησε ότι ο «λαός θέλει ασφάλεια και σταθερότητα, γνώση της αλήθειας και συναίσθηση ότι οι θυσίες κατανέμονται δίκαια».
Διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συνείδηση των διαπραχθέντων λαθών και ότι είναι γνώστης της δυσαρέσκειας, της πίκρας, και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, προσθέτοντας από την άλλη ότι η Ελλάδα έχει και πάλι ελπίδα υπό την προϋπόθεση να γίνει πολύ δουλειά από όλους.
Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή 200.000 ψηφοφόρων
Κάλεσε τέλος σε συστράτευση λέγοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη μιας συλλογικής προσπάθειας, από την οποία «ουδείς θα μείνει εκτός».
Καλά σημάδια από νωρίς
Οι 1074 κάλπες στα 760 εκλογικά κέντρα όλης της Ελλάδας άνοιξαν στις 9 το πρωί και, βοηθούντος του καλού καιρού, από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ήταν μεγαλύτερη της προσδοκωμένης, γεγονός που οδήγησε τελικά την Ιπποκράτους να παρατείνει την εκλογική διαδικασία αρχικά έως τις 6 το απόγευμα και κατά τόπους έως τις 7.00, ύστερα από σχετικά αιτήματα.
Αλλαγή σελίδας με ισχυρή εντολή 200.000 ψηφοφόρων
Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ψήφισε στις 10.00 το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου προσήλθε συνοδευόμενος από την σύζυγο και την κόρη του:
«Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει τον εαυτό του, ξαναβρίσκει την ψυχή του, ξαναβρίσκει τους ανθρώπους που το συγκροτούν. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση. Γι΄αυτό η σημερινή ημέρα είναι πάρα πολύ σημαντική.
Είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή, την ευρεία συμμετοχή -τα δείγματα είναι ήδη από την πρώτη ώρα πάρα πολύ θετικά, πάρα πολύ ικανοποιητικά- θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», σημείωσε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αντα, ψήφισε στις 12.30 σε εκλογικό τμήμα της Νέας Ερυθραίας.
«Η χώρα δεν βούλιαξε και μάλιστα αλλάζει προς το καλύτερο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια και ως φορέας αλλαγής από την άλλη», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επόμενη ηγεσία θα έχει μπροστά της «περισσότερη ξαστεριά και πιο ηλιόλουστες μέρες».
«Είναι η ώρα», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου, «να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές του δυνάμεις, να αλλάξουμε τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να φύγουμε από τον συλλογικό κυνισμό και να πάμε στη συλλογική δύναμη».
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος «ως απλός πολίτης» θα είναι κοντά στην προσπάθεια για αλλαγή της χώρας.
Μικροπροβλήματα στη Θεσσαλονίκη
Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα λευκά ψηφοδέλτια, ενώ παρατηρήθηκε και έλλειψη φακέλων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες από ψηφοφόρους.
Διαμαρτυρία στην Ιεράπετρα
Για περίπου μια ώρα διακόπηκε η ψηφοφορία στο κεντρικό εκλογικό τμήμα στο Δήμο Ιεράπετρας στην Κρήτη, έπειτα από αίτημα ομάδας αγροτών από την περιοχή Λασιθίου που ζήτησαν να εκφραστεί διαμαρτυρία για την εξαγγελθείσα απεργία των ναυτεργατών, που θέτει σε κίνδυνο ευπαθή αγροτικά προϊόντα. Οι ιθύνοντες του ΠΑΣΟΚ απoδέχθηκαν το αίτημα των αγροτών και ως «ένδειξη συμπαράστασης» διέκοψαν για λίγο την εκλογική διαδικασία.
Ενταση σε Βριλήσσια...
Στις 2.30 το μεσημέρι ένταση απειλήθηκε στα Βριλήσσια όταν ομάδα συγκεντρωμένων αποδοκίμασε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και πέταξε γιαούρτια εναντίον τους. Επί τόπου έσπευσαν τρία περιπολικά χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν.
Και Λουτράκι
Μίνι επεισόδιο σημειώθηκε και στο Λουτράκι έξω από το κτήριο όπου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία, όταν γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 10 ατόμων άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και μελών του. Ο γραμματέας της τοπικής δημοτικής οργάνωσης ανέφερε ότι οι συγκεντρωθέντες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, αφού κάποιοι εξ' αυτών είχαν πάει και το πρωί στο ίδιο σημείο κι έβγαζαν φωτογραφίες. Η ομάδα αποχώρησε ενώ, στο μεταξύ, είχε ειδοποιηθεί και η Αστυνομία που έσπευσε στο χώρο.
Στιγμές έντασης σημειώθηκαν επίσης σε εκλογικά κέντρα της Νέας Σμύρνης και της Νίκαιας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
Σχολιάζοντας τη σημερινή εκλογική διαδικασία, στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν:
Α. Λοβέρδος: «Περίμενα και περιμένω συμμετοχή που δεν είναι αυτή η οποία λεγόταν, ότι δεν θα έρθει κανείς κλπ. Κάθε δημοκρατική διαδικασία είναι μια πρόκληση για τον πολίτη. Πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε την υπευθυνότητα να δημιουργήσουμε νέους όρους ανάπτυξης».
Α. Διαμαντοπούλου: «Ενας κύκλος έκλεισε. Η συμμετοχή θα δώσει σημαντικό μήνυμα στο εσωκομματικό του ΠΑΣΟΚ και στην κοινωνία. Χρειάζεται νέα εποχή με αλήθεια, ρεαλισμό, όραμα και μεταρρυθμιστική δύναμη».
Σκανδαλίδης: «Γενικά υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, η οποία εκπλήσσει λίγο κι εμάς».
Μ. Παπαϊωάννου: «Είναι καλή μέρα Σας υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι υπόθεση των στελεχών του. Είναι υπόθεση του κόσμου, εκεί είναι οι ρίζες του ΠΑΣΟΚ. Κι αν πολλές φορές τους πικραίνουμε, ο κόσμος έχει κερδίσει πολλά».
Π. Κουκουλόπουλος: »Σήμερα θα υπάρξει μήνυμα αισιοδοξίας για τη δημοκρατική παράταξη. Ο κόσμος θα δώσει νέα εντολή αλλαγών στον Ευάγγελο Βενιζέλο».
Γ. Μανιάτης: «Αναπάντεχα ευχάριστα στοιχεία πιο πέρα και από τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις».
Χ. Πρωτόπαπας: «Η προσέλευση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα. Ο κόσμος μας ασκεί κριτική αλλά υπάρχει και αισιοδοξία για τη νέα σελίδα».
Μ. Καρχιμάκης: «Απαντάμε με την φωνή της λαϊκής μας βάσης, σε όλους όσοι ορέγονται μικρό ΠΑΣΟΚ ότι κάθε φορά που η πραγματικότητα μας δοκιμάζει, η συσπείρωση γίνεται το βασικό αντανακλαστικό μας».
Κ. Καρτάλης: «Υπάρχει συμμετοχή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαινόταν ότι θα διαμορφωθεί. Έπαιξε ρόλο η παρότρυνση προς τον κόσμο αλλά και η συγγνώμη είναι ένα ζήτημα που συζητιέται. Ο κόσμος θέλει έναν έντιμο απολογισμό».
Μ. Ανδρουλάκης: «Βλέπετε την ουρά; Ο λαός κατέβηκε σήμερα και μίλησε. Ζητά ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, ανασυγκρότηση της Ελλάδας και του αφιερώνω μια μαντινάδα από τον Ερωτόκριτο: “Εγώ 'μαι 'κείνο το πουλί, που στη φωτιά σιμώνει, καίγεται στάχτη γίνεται, μα πάλι ξανανιώνει”
Χ. Αηδόνης: «Είναι αναπάντεχη η συμμετοχή του κόσμου, θεωρώ ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει τη σχέση του με το λαό».
Ρ. Σπυρόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση του κόσμου είναι συντελεστής, πυλώνας του σύγχρονου ελληνικού κράτους και της δημοκρατίας. Έχουν παράπονα και σωστά έχουν, όμως ζητούν από το ΠΑΣΟΚ να κάνει πράγματα που πρέπει να τα κάνει».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου