Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προβάδισμα Σαρκοζί στον α΄ γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί φέρεται πλέον από όλες τις δημοσκοπήσεις να προηγείται στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ολοκληρώνοντας μια αντιστροφή της κατάστασής του που άρχισε στα τέλη Φεβρουαρίου και η οποία αποδυναμώνει τη θέση του σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ που φερόταν ως φαβορί.
Τρεις εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο, στις 22 Απριλίου, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και τα μέσα ενημέρωσης πιστεύουν πλέον ότι η δυναμική έχει αλλάξει.

Μια δημοσκόπηση του CSA που δημοσιεύθηκε αργά χθες Τετάρτη δίνει ευρύ προβάδισμα στον Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο, με 30% των ψήφων έναντι 26% για τον Φρανσουά Ολάντ. Την ίδια μέρα, μια έρευνα του TNS Sofres έδινε για πρώτη φορά στη διάρκεια της εκστρατείας (για το Ινστιτούτο αυτό) τον απερχόμενο πρόεδρο επικεφαλής με 29% έναντι 28% για τον Ολάντ.
Αν ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών υπερισχύσει τελικά στον δεύτερο γύρο που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου, η διαφορά μειώνεται: 55-45 για το TNS-Sofres και 53-47 για το CSA. "Στις αρχές Φεβρουαρίου, ήταν 60-40 υπέρ του Ολάντ", υπενθυμίζει ο Ζερόμ Σεν Μαρί της CSA.
Για τον Εντουάρ Λεσέρφ, γενικό διευθυντή της TNS Sofres, "ακόμη κι αν μπορούμε να πούμε ότι οι υποψήφιοι είναι στήθος με στήθος η δυναμική έχει αντιστραφεί υπέρ του Νικολά Σαρκοζί". Το εβδομαδιαίο περιοδικό Nouvel Observateur επιβεβαιώνει: "Βοήθεια, ο Σαρκοζί επιστρέφει".
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου